Regisztráció Elfelejtett jelszó

Janicroft portfolio

TESLA

#786022 Janicroft

Tesla vétel 193,18-on tegnap, KBC ajánlás hatására:

https://www.kbcequitas.hu/elemzesek/20-szazalekot-...

Sokat javult a technikai kép a Teslánál az utóbbi napokban, az árfolyam sokadszorra is felpattanást mutat a nagyon erős 180 dolláros támaszról. Emiatt jó esély kínálkozik rá, hogy a közelgő kitörés után akár 235 dollárig is eljusson a részvény, ezért technikai alapú vételi ötletet fogalmazunk meg a papírra.

Coca Cola

#783400 matgab Előzmény: #783389

vegyekés utána jó áron bővítheted a pakkod? :-)

Nehogy az is egy good co bad stock-ká váljon...:-)

Coca Cola

#783395 Stef Előzmény: #783389

Erre is ránéztem és hetin olyan setup van a charton, hogy ha $42.5 fölé zárna akkor nagyot mehet. Havin pedig szintén jó setup van, ami ha elindul akkor 10-12 havi gyertyát megy felfelé itt-ott korrekciókkal. Szóval szernintem itt bull a helyzet hetes/havi képen.

.... és be is felyeztem a fórumozást pár hétig, mert elvisz félre...

Coca Cola

#783389 Janicroft

A Coca Colára is bővítettem tegnap, ez tipikusan buy&hold részvény nekem évek óta, az árfolyamot annyira nem is figyelem, az is pluszban van, de azt látom hogy hosszabb távon (3-5-10 év), ez egy folyamatosan emelkedő trendben mozog, és 5 évesen ha nézem akkor épp most éri el nagyjából azokat a támszokat ahonnan felfele kellene vennie az irányt.
1920 óta fizet osztalékot, az utolsó 54 évben ráaadásul rendre emelte is azt, jelenleg 3,33%-os osztalákhozammal "kecsegtet". Ezt a részvényt elrakom mint egy biztos pontot, a Coca Cola stratégiaváltáson megy keresztül, a cukros üdítők mellett rengeteg más szénsavas és mentes termékkel rendelkeznek, egyre inkább ebbe az irányba tolják el a hangsúlyt és ez még növekedést is jelent majd nekik az eladásokban.
Véleményeket nagyon szívesen veszek, sőt ha valaki húz rá 1-2 vonalat akkor az még jobb.

Gamestop

#783385 Stef Előzmény: #783384

Ilyenkor az a kérdés, hogy kereskedni akarsz vele vagy befektetsz hosszútávra (buy&hold)?

Utóbbi esetben: "Rettegj, amikor mások mohók, és legyél mohó, mikor mások rettegnek"

Előbbi esetben az a kérdésem: hol van a stop-od? :)

Gamestop

#783384 matgab Előzmény: #783383

gamestop-ot amikor vettem (pont KBC ajánlásra) akkor én még azt hittem, hogy olyan cég, mint az EA vagy Activision.

Aztán derült ki, hogy ksker hálózatról van szó... Aminek jelenleg nyilván nem sok jövője van, mert mindenki egyre inkább letöltésekkel vásárol. Illetve ezeket a használt progikat sem lehet a végtelenségig nagy nyereséggel eladni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy itt azért túl van ütve az árfolyam, hiszen ha még 5 évig hozza ezt az EPS-t, akkor kitermeli a részvény az árát. Addig csak nem megy csődbe, meg egyre inkább ők is tolódnak el az webshop irányába... Hátha jó lesz, ezeket a részvényeket nem akarom veszteséggel eladni, ha már egyszer ilyen jók (voltak).

Gamestop

#783383 matgab Előzmény: #783376

mostanában sok a good company bad stock...

Hát igen, ahogy egyre több részvényt veszek, egyre több ilyen van.

Ott van pl. a Gamestop, amit én még 46 felett vettem, aztán bezuhant.

Aztán ott van a seadrill, amit 12,5 felett vettem, aztán bezuhant,

illetve ilyen cég még a K+S is, amit 26 felett vettem és azonnal bezuhant.

Vagy az Altria, amit 69 -nél vettem és utána bezuhant,

vagy ott van a Nike, amit szintén 62 körül vettem és bezuhant,

vagy ott van az Office depot is ami annak ellenére is bezuhant, hogy már a felvásárlási sztori kipukkanása után vettem, ennek ellenére bezuhant...

Gamestop

#783376 Stef Előzmény: #783341

Nem kérted, de poénból rénéztem mi ez a nagy esés...

Szerintem a 4-ről 64-re való száguldást korrekciózza, scenáriók:

1. most fordul felfelé és utána a végső alj valahol 17-nél lesz (iszonyat kicsi esélyt adnék erre, mert ez még csak a "vihar szeme", tipikus harmadik hullám... innen bázist kell építenie hogy forduljon)

2. lemegy 17-re onnan fel majd a végső alj 10-14 között lesz (inkább erre tippelnék)

3. lemegy 17-re, fel majd 17-es végső dupla-aljból fordul felfelé

https://www.tradingview.com/x/ziMLqQ2E/

Érdekes, hogy sokan KBC ajánlásra vesztek papírokat... Stop-ot előző alj alá, valahova 24-re kellett volan rakni. Most néztem meg, ők is oda javasolták. Kell az a stop... na, kellene nagyon...

Mostanság a "good company bad stock" van sok helyen, tehát hiába jó a cég ha a papírjaival nem olyan szinten kereskednek mint ahol valós értéken lenne... lásd SDRL és társai...

Ja, és nem okoskodásnak szántam a fentieket. Én is sokat vesztettem már, igaz nem tőzsdén...

Richter pakk bővítés

#783342 Janicroft

Mivel dübörög a Richter, ezért 30%kal bővítettem a pakkot, 6054-en bevásároltam. Ha több lenne belőle akkor most hírre adtam volna kicsit, de meg vanmost mindenki őrülve, KBC-nél 6300-ra tartják és most vizsgálják felül a modellt, Erste 7000-ig várta már hetekkel ezelőtt is.

Őgy döntöttem egy külön …

#783341 Janicroft

Őgy döntöttem egy külön topicban megosztom miket kereskedek, hátha valaki okul belőlük :D

Az első a Gamestop:

Napokkal ezelőtt vettem 25 USD-n, arra számítva hogy pattan innen (KBC ötlet), erre tegnap kinyomtak egy profit warningot...

Erre tegnap eladtam a felét, jó 20% bukó pár nap alatt. És a nyakamat rá hogy napokon belül valaki felvásárolja az egész GameStop-ot úgy ahogy van, a market cap már csak 2 milliárd dollár, forward P/E: 5-ös, ennyi pénzt ma nagyon könnyen elő tud kapni valaki, mondjuk a Best Buy-nak van 3,5 milliárd kp-ja, simán felvásárolhatnák. Szóval ha nem 25-ön szálltam volna be, akkor most beszállnék 20 körül...