hát jah :)
:)))
startup mi? a lópikulát... azt se tudják mi az a startup... látod, nyuszi féléknek le kell írni, akciótervet kell készíteni, benyújtod, elbírálja, ha megfelelőnek találja, akkor elirányít a körzeti vezér dokihoz, aki ismét áttanulmányozza, kivesz, mellétesz, majd elküld a ő vezérmuftijához... közben megy a morgolódás, hogy ezek az emberek, nem csinálnak semmit, nem váltják meg a kasztunkat... :)
úgy h tehetséges elhivatott (orvosok) emberek öszeállnak (már az egyetemen az oktatásban fel kellene vetni ezeket a lehetőségeket), és akár startupként végigviszik ahelyett h kimennek London külsőbe orvos migráncsnak. Nem atomfizika azért ez már. sok minden megvan csak össze kéne rakni. Lehetne az eu-ból támogatásokat igényelni. Igen látok esélyt sőt óriási esélyt (ha orvos lennék már régen csinálnám) ov-nak ez közömbös de fájó terület ha látna potenciális irányokat (mint pl az önvezető autók és tesztpálya) mögé állna szinte tuti vagyok benne. Ez a változás úgyis be fog 10 éven belül következni a világban a kérdés h mo-i orvosok időben felülnek-e a vonatra (és ezzel kihúzva a szarból az ágazatot) és ráadásul dollár milliomosok lesznek belőle,vagy sem. Pont h Wishful thinking kell mert abból jönnek az ötletek, a faszverés meg a sajnákozás és mo és a mentalitás szidása csak lefelé spiálba mozdít, nem előre.
Tehát a pontokba szedett menetrend ha azt kéred.
1 szakértő teamet összeszedni, először saját kockázatra
2. informatikusokat issaját kockázatra is lehetne
3. létrehozni egy startup céget
4 megcélozni és megcsinálni egy web szakértői diagnoszta rendszert nem kell h überprofi legzen, de legzen lég jó és működjön fontos esetkre később még rá lehet fejleszteni..
5 feltétlenül bekötni az okos kütyüket ehhez appokat gyártani és szervert felállítani
6 startup forrásokért folyamodni
7 eu támogatásokra pályázni
8 öszeállítani egy menetrendet és tanulmányt az eu génsebészet bevezetéséhez szükséges jogi intézkedésekről és tecnikai fejlesztésekről. Benne felmérni és vázolni az ebben rejlő üzleti lehetőségeket és egészségügyi előrelépési lehetőségeket
9. elküldeni lázának és orbánnak és választ kérni
10 felállítani egy minta működő rendszert
11 szakorvosokat gründolni akiket be lehetne kötni a minta rendszerbe és fogadnák a web által irányított embereket
12. megkampányolni a neten (index stb. szakcikk írással) az egészet
13 ezzel valamint a közben képződő statisztikai adatokkal magkampányolni a politikusokat és támogatókat találni pl. a képviselőket polgármestereket és családtagjaikat ingyen bekötni a rendszerbe
14 ezzel a politikai nyomással kormányzati támogatást szerezni és elérni a kormánynál a legalább a részleges minta bevezetést
15 fizetős szolgáltatásokat elindítani a zemberek (paciensek)felé infarktus, stroke riasztások terheseknek riasztások, cukorbetegeknek risztások (sok pénzes paciens lenne) a biztosítókat ebbe be lehetne vonni h finanszírozzák
16 reklámokat tenni az appba amiben gyógyszer hirdetések vannak és lehúzni vele a gyógyszergyártókat
17 sokat kaszálni befektetők startupba bevonásával
18 nagyon sokat kaszálni
19 nekem szerény supportot nyújtani az ötletért cserében :)
Sajnos az elsővel kell kezdeni, nem lehet egyből a 18-ra ugorni !!!!
A pontokat nyilván alé kell bontani
jó ötletekböl nincs hiány, az én kérdésem nem az volt, hogy mit kellene /lehetne elérni, hanem hogy hogyan?
Mitöl fog például a te látomásod eljönni?
Te látsz esélyt arra reálisan, hogy 10 év múlva a felvetéseid kisebb része is megvalósuljon?
Ha igen, mitöl, miért? Ha nem, miért nem?
Wishful thinking kevés lesz.
Akkor megmondom én h hogy legyen
eleve rosszul ültök a lovon.mert történelmi lehetőség van az eü megreformálására. Először is ujra kéne gondolni az eü szolgáltatási protokollt figyelembe véve az új irányokat. A lehetőség abban van h már megvannak a know how-k és a magyar eü már annyira szar h valami nayot dobni kell amúgy is ez teret nyithat az invenciónak és az ujragondolásnak. Ki kell alakítani egy webes eü diagnosztizáló szakértői rendszert (ehhez már szinte minden know how megvan) amely beutalást adhat szakorvoshoz illetve vérvételre és azzal a szakorvoshoz. teljesen felesleges lopni ezzel a háziorvos idejét. A szakorvos már a web diagnózis birtokában vizsgálhatja újra a beteget így sokkal gyorsabb a beteg kiszolgálás. A korházaknál is ezzel kellene kezdeni. Ez önmagában megnövelné az eü kapacitását és szolgáltatási színvonalát. Ezután jöhetne az új kütyük bekötése a háziorvosi=szakorvosi rendszerbe okos óra appok ekg , szív infarktus stroke vírusos influenza betegségek előrejelzés és riasztás, később ha lesz vérnyomás vércukor mérés stb. akkor azok is Ez is felgyorsítana mindent.
Szal az új irányokba kéne nyitni a szakorvosok bérét megdobni 1 millára minimum. A régi rendszerbe nem szabad befektetni egy vasat sem. De csak a balfaszkodás folyik az orvosok várnak a sültgalambra h majd a paciensek kiverik a fideszből a kormány meg szarik bele mert mészárosnak nincs orvosi végzettsége h kaszáljon rajta. A megújulásnak a szakmai alapok újragondolásával kell kezdődni és pár tehetséges fiatal orvos összeállva hatalmas fejlődést tudna elindítani persze ehhez tudás és fantázia meg rengeteg sok munka kéne, de startupként rengeteg pénz tudna bevonzani. És persze ha a rendszerek készek akkor lehetne nyitni a nyugat felé (mint a fogorvosok) és sok külföldi pácienst fogadni ahonnan dőlne a pénz Nem sztrájkolni kell meg kormányzati intézkedéseket tenni vagy várni, mert az csak a régi szar rendszereket fogja konzerválni pedig ahogy az ipar a robotokkal az eü is a szakérői rendszrekkel és az új kütyükkel egy igazi forradalom előtt áll. És amihez kormányzati intézkedést kellene igényelni h a szabályozáokat enyhítve támogatni a dns alapú orvoslás felfejlesztését új saját szervek kinevelése implantációhoz, aztán a genetikai hibák kijavitáa dns szabászattal stb. stb.ebbe rrengeteg pénzt beleönteni óriási export potenciált jelentene. Csak ezzel a felfejlesztéssel vagy 10 év alatt utolérhetnénk életszínvonalban Ausztriát
nocsak, nocsak, a szomszédba ezt is megtudják szervezni
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/gigasztrajk...
itt meg ...
"az elmúlt 25évben,csak a boritéktól várhatott megoldást "
Nagyjából ezért tartunk ott, ahol, 25 évvel késöbb...
A pofátlan, mogorva egészségügyiseket so más gonddal együtt például a boríték nevelte ki, azaz a nép
De legalább nem is vársz változást, ha már változtatni nem akarsz, az is valami
De mi az a másik út, ami lehetne akkor szerinted?
ja oké, értem. A mosolygásban igazad lehet, nem is arra hoztam az analógiát, hanem állami rendszer reformjára a dolgozók nyomásgyakorlása által felvetésre.
Te hoztad fel a vasutat itt 782742 .A MÁV recsegő vonattal nem mindig méltó körülmény között szolgáltat,de a személyzet 90 % segítőkész, udvarias, kulturált. Az egéségügyi dolgozok 10 % is az. Lehet szidni a Csehák Juditot vagy a volt Sdsz-es égéségügyi miniszterasszonyt (volt vagy 30 éves), vagy azt mondani hogy az Orbán tehet mindenről, de az emberi viselkedés rendben kellene legyen ha 1 beteg van 1 nap és 1.000.000 Ft a napi fizetés de akkor is a két szám felcserélődik.
hogyan? Nem hülyéskedek egyébként, ne gondold, teljesen komolyan kérdezem.
Elöször is, leírtam korábban, miért lehetetlen, hogy ilyen összefogás létrejöjjön...tehát ez kb, mintha arról beszélgetnénk legyen világbéke. Hát legyen :)
de szerintem, nem lesz, mert nem megy.
Tegyük fel, megvalósul a csoda, mindenki összefog. Hogyan gyakorolhatnak nyomást? Mi a konkrét ötleted, ez hogy lehet sikeres?
Ha úgy könnyebben megy, mit tegyen az összefogott vasutas társadalom a MÁV reformja érdekében? Hogyan és hova gyakoroljanak nyomást?
tudom, mi a különbség, hidd el, söt, a helyzet sokat romlott a tekintetben is, hogy kiegyenlítödik a két lehetöség, mindkettö romlik, csak egyik jobban, mint a másik...
A vonatot viszont nem értem miért kell ...azt is tudom, hogy a MÁV szar, de ott legalább van alternatívám, hadd ne legyen kötelezö a mazochizmus :)
http://inforadio.hu/kulfold/2016/10/24/sutemeny_ok...
Hogy kerül ez ide ? Meny el orvosi rendelésre,tovább szakorvosi rendelésre és ne mond meg hogy te is orvos vagy. Ne vedd igénybe a kapcsolati tőkédet . Ezekre a helyekre vonattal utazz ,és fedezz fel a különbséget a két szolgáltatás között. Neked még olyan megaláztatásban nem volt részed amit az egészségügyiektől fogsz kapni
ne mond, hogyha egységesen változást szeretnétek, akkor a szakszervezet, kórházak vezetői, egyszóval, mindenki összefogna, ne tudna nyomást gyakorolni az oep-re, mindenkori kormányra?
ezzel az iparággal szemben?...
az elmúlt 25évben,csak a boritéktól várhatott megoldást és a fellépéstől vagy családja kiállásától mindenki.
és az egészségtől,na ő a legnagyobb partner,megoldás mindenki számára.
nem hiszem,hogy ez a következő 25 évben másként lesz.
sajnos vége van a szép gulyáskomcsi éveknek kádár alatt,ahol még mindenki egyenlő volt.
én senkitől nem várok semmilyen megoldást,mert valszeg nem is lesz,mitől lenne?30éve nincs,ez egy emberöltő.
1975ben vki szülni ment még wc papirt is adtak,teljesen ingyen,a teljesen ujépitésű állami korházakban.
azóta nagyot fordult a világ.
jav.
Bocsánat,találkoztam több,normális,emberi jegyeket felmutató orvossal is,azért ez is az igazsághoz tartozik,gondolom majd idővel fásulnak ők is,igazából fiatalok voltak.
visszatérve,nem tudom hol a hiba,fejétől bűzlik a hal...de bűzlik ez már az aljától is.
"oldják meg az iparág?üzletág? illetékesei,munkatársai."
Az kicsoda, kitöl várod a megoldást?
én ezt értem, csak az a gondom, hogy a basszák meg az orvosok hozzáállásodtól jobb még nem lesz semmi,
Föleg, hogy az egyéni szintre lebontott, pedig lenne más útja az orvosnak, kijelentésedböl még mindig hiányzik, hogy mi is lenne az a más út...
de vicc az egész,nem az én dolgom ez,vidékről,40 x évesen.
oldják meg az iparág?üzletág? illetékesei,munkatársai.
gondolom 10éve az a hospinvest-szdsz-mszp-gyurcsány vonal is szép jövő lett volna,az ország csóró rétegére nézve.
nekem markáns negativ véleményem van az orvostársadalomról,ez azt hiszem lecsengett mindenkinek,mint egy 10éves laphroaig,ez mind személyes tapasztalat,semmi közösséget nem vállalok ezzel az iparággal.
szerintem sem változna egy darab orvos sem,fejekben is káosz van Eü dolgozoknál,még 10szeres fizetéssel- pénzzel,és 6csillagos szálloda körülmények között sem.
még lehet xarabb lenne,mert arc az van,mintha én fizetem és kérhetek is tőle.
náluk csak darab-darab,de sokszor boriték után is leszari van,jót siel belőle.
az én nyomásgyakorlásom sokszor csak a türelmem,és mert volt gyerekszobám miatt nem valosul meg,mert az elmult egy évben megközelitőleg 2orvosnál,és vagy 5nővérnél,aszisztensnél alkalmaztam volna nyomásgyakorlást. de olyat,hogy az illetékes miniszteriumig csúszik.
:)
leírom a véleményem egy más témában, te mit gondolsz a véleményemröl?
Szerintem a MÁV egy nagy rakás borzalom, alacsony hatásfokú, pazarló, alulfinanszírozott, rémisztö színvonalú, emberek biztonságával játszó szolgáltatás.
Szeretném, ha ez megváltozna.
Ezért nem értem, hogy a kalauzok és mozdonyvezetök miért nem emberelik meg magukat és dolgoznak mosolyogva, de föleg miért nem gyakorolnak nyomást és hatnak oda, hogy jobb legyen minden.
Hiszen rajtuk múlik, és ök tehetnek az ügyben, nem?
Ha öket presszionálom ez ügyben, akkor hamarost nagy pozitív változásokat láthatok majd a MÁV-nál, nem igaz?