Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

migránsok menekültek..

#783171 Ibiza

Nem sok időm van, ezért utólag olvasgatom gazdasgi lapokat, megint figyelő37.szám..jó cikk K. Kleinsmidt-tel

aki nem operett emberjogis..hanem valóban tesz a dologért...25évig tólta.Pakisztán Sri Lanka Uganda Kongó Ruanda volt a szolgálati helye és 3évig a második legnagyobb táborban dolgozott a jordán zaataritban..tehát valamennyire ért hozzá.. osztrákok és németek szakértője..enszben is ezen dolgozik.

Ő is elmondja amit én mondtam..3mrd ember él szegénységben a világban..ezeken segíteni kell..ez világrobléma..nem csak segélyszállítmányok hanem perspektíva is kell..nem csak hal hanem megtínítani halászni..

Euban mindenhol kétfelé szakadt a társadalom.. egyik mondja pl osztrákok "csak jönnek jönnek és nem tudjuk mit akarnak".. a másik akik kisállatként pátyolgatnak gügyögnek szabadidejükben a migránsoknak.. mintha kisállatok lennének..Ő ezt csivava hatásnak nevezi teljes joggal..

elmondja a menekültek egy része 5%-ra teszi..azok kikkel komoly gondok vannak..semmit nem tartanak be erőszakosak elvesznek mindent..agresszívok..ezeket ő az afrikaiaknak mondja..de afgánok és irániak között is van bőven..teszem hozzá.

Ő is azt mondja amit én mondtam..akik nem háborús övezetből jönnek azoknak esélyük sincs a menekült státuszra..ezért kiélvezik megszereznek mindent.. kihasználnak minden lehetőséget..semmit nem fognak kihagyni..ráadásul sokakat hitelre hozták át az embercsempészek..ezt az adósságot ki kell fizetni vagy le kell dolgozni...ezt nem gyári melóból lehet..

osztrák táborokat is szidja..jólét van..megkapnak mindent a menekültek ami jár..de senki nem foglalkozik velük mint emberrel..senki nem beszélget vagy kérdezgeti őket..

Megoldásként javasol egy sokak által javasolt legális bevándorlási útvonal létrehozását..de itt van amit én is mondtam..ha valakik beadják a menekült- vagy letelepedési kérelmet..akkor egyforma szabályok és pontrendszer alapján el kellene bírálni.. esetleg a keretet is előre meg lehet adni..konkrét elvárásokat támasztani..ha teljesíti akkor ok ha nem akkor viszlát..ezt vezette be kanada.. akkor nem az van erőszakkal odamenni elvenni amit lehet demonstrálni..oszt csak kisül valami..ez lett nagyon elcseszve németek okán. Ráadásul merkel azt mondta ha béke lesz szíreknél akkor a szírek visszamennek.. (máskor mást kommunikál) és ettől bizonytalanság van..elöször azt moondja szükség van a menekültekre mint munkaerő..utána azt..majd jól visszamennek.

Érdekes összefüggést világít meg..kérdezték tőle miért pont 2015ben indultak meg a menekültek..miközben már évek óta táborokban voltak..mondta a menekültek (szírek) arra számítottak kb 1 év alatt rendeződik a szír kérdés..mjd látták elhúzódik akkor 2-3 évre számítottak..már vettek kisebb házakat..de utána azt látták nincs belátható időn belül megoldás akkor kezdtek el vándorolgatni..de ez még kevés volt..

A lényeg! a world food programban egyszer csak elkezdték csökkenteni az élelmiszer adagot a táborokban az egyetemet végzett egyedülállóknak!!! ezzel megadva a kezdő lökést a menekülthullámhoz.. azért mert ezek jobban találhatnak munkát letelepedést maguknak.. ezeket követték a többiek.. majd a német hívó szóra a maradék.

így tudnak befolyásolni dolgokat a látszólag humanitárius szervezetek..iskolák..vallási vezetők..

Elmondja hatalmas pénzek vannak a rendszerben (sok száparcú jól meg is él belőle)..de nagyon rossz hatásfokkal rossz célokkal ebben a formában nem éri el a célját..ezen dolgozik az enszben..ennek a javításán.

"Ki akar ilyet?"

#783148 Sumér harcos Előzmény: #783147

nem,mert ahhoz vsz. csitri.:)

szerintem néhány évvel még fiatalabb tőlem is.

és jómagam,kisdobos,úttörő, őrsvezetőképző,zánka,örsvezető posztig vittem koromnál fogva az előző rendszerben.

talán ha 20évvel tovább nem akarnak kapitalisták lenni a vezető elvtársak,akkor lehettem volna párttitkár.

vhogy igy lehet koránál fogva BZolika is:)

"Ki akar ilyet?"

#783141 Sumér harcos Előzmény: #783120

vagy a másik eshetőség,amire óriási esély van,ha ez nem vicc,hogy otthonról hoztad.

család,felmenők,oldalág stb,gyerekkori berögződések,franc tudja.

vki hithű állami vállalat,megyei vezető,osztályvezető,munkásőr,párttitkár,tsz elnök parádés volgása,1számú traktoros a tsz-ben,3per3mas,jó beosztású pártfunkci-megyei muki volt a környezetedben,a gulyáskomcsi időszakban,ezt hallottad,láttad,tetszett,beléd-ivódott.

ennyi Stirlitz:)

"Ki akar ilyet?"

#783120 banyaiz Előzmény: #783109

Annyi az egésznek a megfejtése , nem bonyolult, annyira ultrakonzervatív típus vagyok, hogy még hiszek a józan észben. :) Ez manapság valahol már az ortodox szinonimája . :)

Viccek témájában megint Tavasz 17 pillanatához kapcsolódnék kulturális percek jegyében.

Intelligencia teszt faji tisztaságra . 1 jelölt mondjon egy számot 54. Miért nem 45? Nem, 54. Értékelés tiszta fajú árja stb stb

2. jelölt Mondjon egy számot . 68. Miért nem 86 ? Lehetne éppen 86 is. Értékelés árjához közeli stb

3. jelölt . Stirlitz mondjon egy számot. 22. Miért éppen 22? Lehetne éppen....... Na ne szórakozzon velünk Stirlitz, hagyja ezeket a zsidó trükköket vicceket. :D

Az van Csusza, hogy az ú…

#783119 banyaiz Előzmény: #783102

Az van Csusza, hogy az úttörő szorgalmasan tanul , a világ és önmaga megismerésére törekszik.:)

Ennek egy apró szelete ha törekszel arra, hogy a különféle alap törvényszerűségeket felismerd akár egy ilyen banális kis epizód esetében is mint ez a világvége migrációs helyzet.

De én kíváncsi vagyok arra, hogy milyen törvényszerűségeket látsz az eseményekben te pl . Oszd meg velem okulásomra , és szellemi épülésemre tekintettel , vagy azt elősegítve.

Nehogy azt mond , hogy te úgy látod mi ebben jó irányban vagyunk országosan, mert akkor vissza kell térni a fent említett fontos úttörő ponthoz.

Az úttörő ahol tud segít…

#783118 banyaiz Előzmény: #783085

Az úttörő ahol tud segít és önként szolgálja a közösséget. :)

"Ki akar ilyet?"

#783109 Sumér harcos Előzmény: #783107

szerintem hülyiti itt a népet.

igy nem gondolkodhat főleg migri kérdésben egy vidéki gyerek.

ha még pesti vmi belvárosi volna:)

"Ki akar ilyet?"

#783107 Csusza Előzmény: #783105

"Ami nem konzervatív, az értékzavaros vagy értéknélküli."
Nem ezt írtam, nem erre gondoltam, te is tudod, ne forgasd ki! ;-)
Amiket mostanában felmutat a magát liberálisnak nevező csapat, az az értékzavaros illetve sokszor értéktelen.

Banyaizt már rengetegszer cáfolták, de az, hogy ebbe szinte mindenki belefáradt, ne tévesszen meg, az még nem jelenti az igazát, legfeljebb a kitartását dicséri. :-)

"Ki akar ilyet?"

#783105 Láma Előzmény: #783071

"de a gondolkodók és "látók" értik a dolgokat."

Látók? Jelen stádiumban inkább csak vízionálók.

Vajon ki volt a gondolkodó és látó? Galilei és Bruno, vagy az értékvédő inkvizítor?

"Banyaiz levezetését nem olvastam, de tudjuk, ő bármit képes levezetni, hogy az az eredmény jöjjön ki. :-) Ha kell, leírja százszor, de ettől még nem válik igazzá."

Nem nézem a kertvket, mert tudom, hogy szar. Onnan tudom, mert nem nézem. ismerős? Észrevetted már, hogy a fórumokon egy ideje már csak az rtl a szennymédia, a tv 2 már sokat javult? :)
igen, Banyaiz ha kell, megvilágítja száz szögből. Nem ettől válik igazzá, hanem attól, ha nem sikerül cáfolni. És nem fogadható el cáfolatként, hogy nem olvastam. :)

"A kereszténység gyengítése -mint cél- is téveszme szvsz.
Erről ne legyél meggyőződve."

Ez nem ment át. Nem arra gondoltam, hogy általában semmilyen módon nem cél. Nyilvánvaló cél a világi hatalomból való kizárás. A kereszténység gyengítése a muszlim vallás terjedésének segítésével -mint cél- a téveszme.

""Ha egy liberálisnak a hátán feláll a szőr a kereszténység olyan vadhajtásaitól"

"Nem. Egy "liberálisnak" magától a kereszténységtől, és a közvetített értékektől áll fel a szőr a hátán."

Nem. A liberálisnak a ráerőszakolt, nem kívánt értéktől áll fel a szőr a hátán.

"Gondolom, hogy nem. De egy remek példa a ballib "eszmeiség" céltalanságára, a puszta ellenzésére, a "szivárványszínű mesevilág" illúziójára. Ezek ez emberek csak az ellenkezésig és szabadosságig látnak, a következményekig már nem néznek előre."

Remek megközelítés. Ha valami nem konzervatív, az nem önmagáért, hanem pusztán azért létezik, hogy bosszantsa a konzervatívot. Ami nem konzervatív, az értékzavaros vagy értéknélküli. Ez annyira frappáns érvelés, hogy erre nem is tudok válaszolni. :)

" Ez ettől nem mentség Európa tönkretételére!"

Attól függetlenül, hogy ez az én vízióm is, jelen stádiumban ezt bátran nevezhetjük víziónak.

Fura ez a szemcsi, amive…

#783103 Csusza Előzmény: #783083

Fura ez a szemcsi, amivel nézegeted a világot. Be kellene ugranod egy optikushoz...

Kemény vagy! Kellenek i…

#783102 Csusza Előzmény: #783076

Kemény vagy! Kellenek idegek olvasgatni téged. ;-)

Bokros. Imádom, ahogy újra és újra meglepve mindenkit -mint a nemzet lehetséges megmentőjét- előhúzod időnként a kalapodból. A gondolat is már annyira morbid, hogy jóérzésű ember nem is tud mit reagálni rá, hiszen elképzelhetetlen, hogy ezt komolyan gondolod.

Újra meg kell hajolnom a humorod előtt. Nem szokványos, sokszor súrolja a jó ízlés határait, de ütős! :-)

Egy konkrétabb példát is…

#783083 banyaiz Előzmény: #783048

Egy konkrétabb példát is mondok neked Csusza a törvény alkalmazására, testhezálló példát Otp, bank ügyben.

Élőben nézhetted a gonosz bank kampányt, chf hitel megmentő kampányt.

Ha abból meghatároztál egy irányt az kb a bankok letörlése a föld színéről totális sarokba szorítása, és a dev hiteleseknek a hiteltartozás elengedésén felül még egy + nyaraló +10 millió Ft ajándékba . Mindezt majd a bankok fizetik . + még azt , hogy az országnak milyen jó lesz bankok nélkül vagy legalábbis teljesen meg lesz tőlük védve az ország. :) Kb ez volt a a helyzet szóbeli értelmezése .

Ezzel szemben a valóság egy sokáig elhúzódó dev hiteles mentés a végén messze nem akkora terhekkel mint ami szóba került, és hirtelen micsoda meglepetés kiderült , hogy a bankokra szükség van a gazdasági növekedéshez.

Ugyanezt a kottát illeszd rá bevándorlók, menekültek , migránsok témakörre, illetve az ország tőlük történő megvédésére. Ugyanaz a kotta. A valóság az valahol az itt hangoztatott igencsak kampány jellegű kirohanásoktól kb annyira tér el mint a bankok esetében.

Igen is bevándorlásra szükség van, nem érdemes a fogalmakat összemosni mint menekült, bevándorló stb, a kvóta és az ország megmentése az kb felfogható a dev hitelesek megmentése fejezetnek. Kedvezményes árfolyamon forintosítottuk a migránsproblémát. Alkotmányba lesz foglalva. stb stb.

Nyugodtan alkalmazd a törvényt. :)

Remélem hasznos volt ez a kis gyorstalpaló tanfolyam Orbán kampány mint indikátor a világ dolgaira című fejezet . :)

Vszínű, hogy ez a gyógye…

#783080 banyaiz Előzmény: #783056

Vszínű, hogy ez a gyógyegér innen szedte ezt az illiberális mókát, mármint Ázsiából .

Szingapúrtól , Kínán át Oroszországig bezárólag. Van ennek egy leánykori neve diktatúra. Erre nem kell új szót alkotni.

Csak van néhány tényező ami Ázsia és Európa azon belül EU azon belül Mo vonatkozásában eltér. Amik döntőek lehetnek.

Az biztos, ha minden kézivezérelve van és az a kézivezérlés jó minőség akkor az hatékonyabb tud lenni mint mindenen vitatkozni egy demokráciában. Ez hozhat gazdasági sikereket is ez tény.

Viszont ha a legfelső és egyedüli vezető egy ilyen rendszerben nem tökéletes akkor sokkal nagyobb károkat tud okozni mint egy demokráciában.

Ez a csapda a sztoriban.

EU is valahol ezzel küzd , csak ott Viktor üti az asztal ha bekeményítenek és a többi ország is adott esetben.

Mo-n belül pedig elvileg a lakosság ha úgy érzi túl központosított a dolog. Azért ez nem Ázsia ilyen szempontból bármennyi félázsiai nép vagyunk.

A "rend , fegyelem" és a…

#783078 banyaiz Előzmény: #783051

A "rend , fegyelem" és a józan ész , gondolkodás képessége stb extrémnek tűnik ezt belátom Ibiza. :) Főleg extrémnek tűnik szembeállítva pl a mi közéletünket most éppen meghatározó gyűlöletkampányban.

Valami olyasminek tűnhet mintha aki elköveti egy másik bolygóról érkezett volna. Furcsának hat a dolog íze.

Ezt én mind nyugtázom, hogy ez egy nagy ugrás hirtelen de hát ez van. :)