viszont a Bowmorenál is ugy nézem,mintha már az importőrnél csak kormegjelölés nélküli ujdonságként feltüntetett példányok rendelhetőek,a 12éves már nem.
mondjuk ez nagyon kár lenne,ezt most az elmult években megtette már a Glenlivet is,megszüntette a kormegjelölést,mondhatni idézőjelben bele is bukott.
ennek oka nem győzik a piacot,nem várnak 12évet,a Glenlivetnél is azt mondják hozzáértők,hogy a 12éves helyett forgalomba helyezett kékdobozos Founders reserve,már csak ugy viselkedik,mint egy 4-8éves,ezzel elég jelentős piacot veszitve akár a Glenfiddich-el szemben is.
amennyiben igy,akkor a Bowmore is a többi Islay-nak tesz csak jót,saját piacának kevésbé.
Örülök, hogy ízlik. :) Nekem is van még egy negyed üveg, este kostolok egyett.ha minden jól megy. :) Meg várom a következő palackozást, hogy milyen lesz. :)
Taliskert olyan régen kóstoltam, hogy nagyon halványan dereng csak, de érzésre a Bowmore jobb nála.
Te Joe!
Tegnap este levettem a szekrény tetejéről ezt a limitált wiskyt és anyakával megkóstoltuk. Hát köszönöm szépen mégegyszer, mert ilyen italt még nem ittam. Pipec nagyon:-))
nos,kostoltam Lagavulint 16évest azóta,nem hagyott nyugodni.
nem rossz,tényleg jo,tetszik,bejön,
kijelenthető jobb whisky az alap Laphroaigtól.
még egy tipust kérdeznék,amelyről mi a véleményed?
Talisker?
Igaz,nem Islay,mivel a Talisker egy másik sziget (Skye)egyetlen szeszfőzdéje.Viszont füstös,tőzeges,de pluszban rendkivűl izgazdag,ráadásul 45-46%-os.
mondjuk egy(tudom kedvenced a Bowmore:))
Bowmore 12éves vs. Talisker 10éves single malt?
érdekelne a véleményed
Bowmore: Islay,12éves single malt,de csak 40%-os.
Talisker: nem Islay,de teljesen elméletileg hozza az Islay jegyeket,viszont "csak" 10éves,de 45-46%-os.
ez sör,amennyiben jol nézem,ebből az italból nincs számomra kihivás:)
nincs olyan ,amit kostolni szeretnék:)
egy jo közép lager minőség nekem elég belőle,carlsberg,heineken,ilyenek.
köszi,igen,ezek a kostolo rendezvények sok mindenre választ tudnának adni.
nem rossz megoldás.
http://www.whiskynet.hu/whiskey_235/blended_236/wh...
itt találtam egy véleményt,itt is csak 1 fő.
ő nem irja le annyira,mondjuk azért "csak" egy blend. :)
állitása szerint ez a Lagavulin már csak szinte....nyomokban.
pontositva a white horse-nak nincs oldala,emlitése vastagon eme könyvben,csakis kizárólag a Lagavulin oldalán kapott egy 4szavas 1mondatot.:)
egy időben sok white horse viszkit ittam.. dollárboltban is lehetett kapni..meg orosz utakról hazafelé a tranzitban elég jó áron volt..nem volt rossz..tavaly nosztalgiából vettem egyet..nem emléxem hol sikerült.. nem hagyott mély nyomokat.. Burbon nálam nem játszik.. illatos vacak..max arcszesznek.
értem.
na...akkor Te azért elmélyültél a témakörben látom.
környezetemben van ilyen még 3fő:),de abból egy az islay vonalat teljesen hanyagolja.
igen a White Horse-t tudtam,olvastam éppen a héten.
David Wishart-A Legnemesebb Whiskyk cimű könyvében.
Valszeg Lagavulin tulaj leszek Islay kategoriában,bizom az izlésedben:)meg a Laphroaig kostolása egyáltalán nem volt sokkoló,sőt.
Mai italajánlatunk Roth Beer Bakancslista Mandarin Bavaria IPA. Kellemes IPA de semmi extra.
tőzegre a leggyengébtől indulva érzetre Lagavulin 16; Bowmore Enigma 12, Ardbeg 10, Laphroaig 10
Igen kostoltam Laphroaig-ot, sőt voltam a lepárlóban is. Hihetetlen jó pia, és nagyon nagy marketingje is van. Vehetsz a lepárlóval szemben egy lábnyi földet ahová kiteheted a zászlódat:) A lepárlónak maga az a különlegessége, hogy saját malátázó háza is van, alapból a Port Ellen malátáit használják az islay lepárlók.
Szerintem én az összes Islayt leprlótól kostololtam. Ardbeg a tőzegesebb a Lagavulin a jobb viszki. De ez szvsz. Mindenkinek més jön be, A Bowmore semmivel nem gyengébb vagy rosszabb mint a többi amit említettünk itt.
Jobb Burbon is be lehet illeszteni a sorba Pl Jack Deniels Single Barrel
Vagy nem általános mindenki által ismert blendeke pl: White Horse (lagavulin az egyik alkotója) vagy a Whyte & Mackay
Ardbeg 10éves Islay single maltot kostoltál már?
ha igen, hová helyeznéd a Laphroaig,Lagavulin konkurense,illetve összehasonlitásaként?
a Bowmore 12éves,azért nincs Lagavulin,Ardbeg minőség,ha nem tévedek nagyot.