Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

szxuális vészhelyzet volt..jaaaa akkor felmentjük...

#782773 rbbj11 Előzmény: #782767

Mielött szörnyülködne mindenki egyet az ujabb félrefordítás miatt, közlöm az eredeti hirt, amit tucatszor hallottam németül osztrák rádiókban: a per újratárgyalását írta elö a legfelsöbb bíróság, mert hiányosságok voltak BIZONYOS vádpontokban (pl. nemi eröszak kapcsán). Szó sincs tehát felmentésröl, a szexuális zaklatás már mindenképp áll.

Egyébként pont ugy, ahogy szándékosan félrefordította ezt a magyar média jeles képviselöje, pont úgy fordítottäk félre Tom Hanks interjúját.

A nyugati oldalon ugyanilyen lendülettel szokäs véletlenül Orbán megszólalásait félrefordítani, a jobbikot félrefordítani stb. Egyébként döbbenetes nekem, aki több nyelven tájékozódik, mennyire kihasználják manipulativ célokra a nyelvismeret hiányát az egyes országok sajtói és mennyire nyíltan heccelik a népeket egymás ellen koholt hazugsägokkal. Amit olvastam 1914 elötti häborura heccelésekröl, arra hasonlit ez kísértetiesen.

a játék neve, mindent vagy semmit

#782763 banyaiz Előzmény: #782747

Na de kis kulturális szünetet tartok a vitában. Mielőtt még oda jutunk arra a szellemi szintre , hogy a Kossuth téren ütjük egymást . :) Ezt el kellene kerülni szerintem ha egy mód van rá.

Kontroll Csoport mekkora zene. Sajnos még pelenkás voltam majdnem mikor csúcson voltak, de milyen komoly zenéjük van. Te lehet, hogy hallgattad őket annak idején.

Egy kis videó, az énekesnő hangja borzongás, zseniális, szövegek , nagyon üt, utóbbi években nagyon megszerettem zenéjüket.

#782762 banyaiz Előzmény: #782747

Na csak 4-et írtam, most ezzel 5. Látod egyre szűkszavúbb vagyok. :)

Lelomboz egy kicsit, hogy még az axiómáknál tartunk. :) De azért nem csüggedtem el.

Ha sikerül a törvényemet elfogadni akkor tudunk csak továbblépni. Illetve esetleg cáfolni sikerülne, de hát nem akarlak elkeseríteni de az több mint paradoxon.

#782761 banyaiz Előzmény: #782745

Onnan indul a dolog Prospero, hogy parasztvakításra van építve az egész koncepció. A felépítmény aminek része ez az alkotmány módosítás is.

De ha ilyen apróságoktól eltekintek és lemerülök a fekália mélyére én nem emlékszem arra, hogy ez az alkotmány módosítás mint következmény olyan egyértelmű lett volna.

Nagy mellébeszélések voltak az ügyben. Még az utolsó pillanatban is.

Mert persze ki akarna értelmetlen dolgokat beletenni az Alkotmányba? Senki nem repes az örömtől . De hát ha már ezen az úton indultunk el, akkor legyen egy kis hab tortán mit számít alapon. :)

Így tudom neked levezetni az "értelmét " kb. De annyira egyértelmű ez szerintem, hogy szomorúvá tesz ennyit kell ragoznom. :)

#782759 banyaiz Előzmény: #782747

Zoltán eddig nem érkezett semmilyen érv ami meggyőző lett volna. Sokkal több kell ennél az "átnevelésemhez". :)

Észérvek kellenének ahogy mondod, de hát ott a paradoxon, hogy Viktor nem észérvekre alapozza a dolgait ebben a témában, és akkor nagyon finom voltam.

Így a megvédésére észérveket nehéz lesz produkálni. Leginkább lehetetlen ezt mondjuk axiómaként elfogadhatjuk. Banyaiz törvényeként vagy ilyesmi. :)

Leginkább eddig érzelmi megnyilvánulásokat láttam amit mint mondtam megértem az elkeseredettséget de hát sajnos a világ nem habostorta.

#782757 banyaiz Előzmény: #782745

Prospero nem tudom feltűnt e neked, hogy a politikusaink között mintha egy egyezség született volna arra, hogy agyalágyultnak tettetik magukat. Aztán amikor egymással beszélgetnek elfogadják a másik agyalágyult dolgait vitaalapnak, úgy tesznek mintha egyáltalán nem lenne furcsa, hogy a másik értelmetlenségeket beszél , vagy részben beszél.

Ebben is Viktor jár élen benyomásaim szerint. Bőven az agyalágyult szint alatt általában. :)

De mi nem állapodtunk meg ilyesmiben. Tehát nyilvánvaló ha nincs kvóta akkor a terhek más típusú megosztására van szükség, nem? :)

Politikusok eljátszadoznak azzal, hogy a retardáltak kb mit foghatnak fel ebből az egészből és az alá mennek, hogy biztos értsék, ez minket nem kötelez semmire vsz. :)

Legalábbis engem nem kötelez mit mondott bármelyik is. Ez számomra mint légyzümmögés kb annyi, kivéve ugye Lajost, hát ő még hoz valami nívót azért. :)

#782755 banyaiz Előzmény: #782743

Britek ők semmiben se voltak benne vagy féllábbal amíg brexitet meg nem szavazták. Dánoknál nem tudom mi újság ilyen szempontból mit léptek mit nem. Ők is alkotmányt módosítottak? :)

Kérlek szépen bármilyen meglepő most is ezt mondom, hogy ez közgazdasági, demográfiai probléma is végső soron, illetve annak egy apró részhalmaza.

De konkrétan most arra gondoltam, hogy a menekültstátuszúak terhei valahol közösségen belül megosztásra kerüljenek az egy alap koncepció az EU-ban . Illetve már magának a bírálatnak a terhei . Alap törekvés általánosságban , nem?

Vagy ha tökéletesen működne Dublin akkor aki elvégzi a bírálatot jelen esetben pl görögök vagy olaszok nyilván nem saját kassza terhére bíráltak volna el 2 millió kérelmet. :) Közös teherviselés lett volna a cél ebben is , gondolom én.

Nagyon ravasz dolog azt kutatni hogyan tudnánk úgy tenni mintha kibújhatnánk alóla. :) Igazi orbáni fából vaskarika értelmetlenség.

#782747 Kiss Zoltán Előzmény: #782745

Kíváncsi vagyok meddig bírod!Én már feladtam az átnevelését!:)Ha nagyon feldühíted-mert ész érveket sorakoztatsz fel-akkor kapsz tőle egy 10-12 sorozatból álló beírást!

#782745 prospero Előzmény: #782738

A történet onnan indult, hogy mindenképpen lesz alkotmánymódosítás, ha a nemek győznek. Erre jött a ballib részéről az a hazugság1, hogy nincs közjogi következmény nem kell elmenni szavazni, hazugság2:nincs is mi ellen szavazni, mert euban nem cél a kötelező kvóta. Akkor milyen közös teherviselésről beszélgetsz banyaiz, 2 millió ember szétosztásáról? Nincs is ilyen törekvés, hogy közös teherviselés, ugye?

Ja, nem.

#782743 prospero Előzmény: #782737

:-)! Vannak olyan "szerencsések" britek és a dánok akik már idejekorán meglépték amit meg kell, így aztán már a 160 ezres szétosztás sem vonatkozik rájuk, függetlenül attól, hogy eu mikor jut el a wilkommenskulturtól a "szigorításig" vagy a bevándorlók kiirtásáig vagy az őslakosok bevándorlók általi kiírtásáig. Egyébként nem értem miért hívod közös "teherviselésnek", hiszen nem is oly rég még szerinted bevándorlás megoldja: Eu demográfiai problémáját, munkaerőproblémáját, és a gazdasági növekedés kérdését. Tehát milyen "teherről" lehet itt szó, meg annak közös elosztásáról, maximum annyiról, hogy Magyarország nagyon szolidárisan átengedi ezeket a hasznokat a célországok tagállamainak. :-)!

#782738 banyaiz Előzmény: #782736

Az , hogy EU szigorítás felé araszol első perctől nyilvánvaló. Viktor ezt használja ki. Felismeri a nyilvánvalót aztán ezen emberkedik.

Ez pont jó olyan embereknek akik ott a beszéde alatt agyba főbe verik egymást. Mert azt hiszik, hogy attól, hogy felismerte a nyilvánvalót már valami géniusszal találkoztak. Gondolom azért lehet ez mert nekik a nyilvánvaló már valami nagy csoda.

Csak az a baj, hogy ez elég karcsú olyan embereknek akik az első percben ezt átlátták és utána 2 évig ezt a műsort hallgatják mint szellemi táplálékot, egy ország vezetőjétől, nem egy csőlakótól , hanem az ország vezetőjétől.

Hidd el elég nehéz nekem is elhinnem , hogy ennek a belátása a te , sőt bárkinek az értelmi képességét meghaladja. :)

Ennek egy következménye ez a kamu alkotmánymódosítás. Nem célja volt , csak következménye mert ha már egy kamu népszavazásba belevitte a népet, akkor valami csontot kell dobni nekik alapon. Ez sajnos egyértelmű.

#782737 banyaiz Előzmény: #782736

Szóval még akár azt is elérhetjük, hogy nem kell kivennünk a részünket a közös teherviselésből? :) Az nagyon ravasz terv. Ennyi ésszel még sokra vihetjük. :)

Szerintem pedig annak belátásához nem kell nagy ész ha a kontinensre megérkezett 2 millió és abból tartózkodik jelenleg görög honban pár 10 k akkor a bohóckodásaink hatása és a hangereje között van egy kis differencia. Úgy ég és föld kb.

Nálunk pedig mennyien tartózkodnak jelenleg fogalmam sincs de mivel nem voltunk célország így nehéz elképzelni miért tartózkodtak volna sokan.

#782736 prospero Előzmény: #782732

Ha görögökhöz belép x fő, akkor "műsor" nélkül Magyarországra belép x fő. Ez egyszerű, nem hiszem, hogy ennek belátása meghaladja a képességedet. Most már csak annak összehasonlítása van hátra, hogy mennyien tartózkodnak most Görögországban, és mennyi a görögországba belépők száma. Ha az nagyobb, mint a magyarországon tartózkodók száma, illetve belépők száma, akkor nem igaz hogy műsor nélkül ugyanannyian lennének mint így.

Eu szépen halad a szigorítások felé, aztán szép lassan ugyanoda fog jutni, mint Magyarország, sőt. Lsd. Eus bevándorlók tervezet szerint 5 évig nem kaphatnak szociális juttatásokat Germanyban. :-)!

Alkotmány: én figyelnék az eus migránsügyi biztos kijelentésére. A népszavazásból következő alkotmányjogi változtatás érvényes az utána következő eus jogra vonatkozóan. Ha lesz is kvóta, az a többi ország számára kötelező lesz, Magyarországnak pedig vagy eleve nem kell majd alkalmaznia, vagy alkotmányra hivatkozva elutasítja.

Köszönhetően a lisszaboni szerződésnek, melyben a tagállamok fenntartották a jogot, hogy az alkotmányt nem sértheti az uniós jog.

#782733 banyaiz Előzmény: #782721

Napi 5000 érkezik most a görögökhöz? Az egy hónapban 150 k. Egész évben nem érkezett oda annyi vsz.

Ha mi a kisujjunkat nem mozdítjuk meg ugyanennyi migráns akarna Mo-n tartózkodni, vagy tartózkodna itt kisebb egyenlő 0 kb.

EU pedig ugyanígy araszolna a szigorítás felé. Kvóta ide vagy oda. Orbán műsor ide vagy oda.

Alkotmánymódosítás ide vagy oda.

Nagyjából ez a játék szerintem.

Semmiképpen nem tűnik indokoltnak az az elmebaj amit itt vezetőink ebből összehoztak . Kissé átestek az istállón jó szokás szerint.

Aztán ha véletlenül itt ragadt volna 20 k vagy 50 k? Eljött a világvége akkor, meneküljön mindenki amerre lát. :)

#782732 banyaiz Előzmény: #782721

Szerintem a legnagyobb hiba amit elkövethetünk ha Orbán elmebajának a mértékét alulbecsüljük. :) Erre a következtetésre jutottam az események tüzetes vizsgálata után.

Pontosabban az elmebajának és a hatalomvágyának és amire ennek következtében képes lehet azt alábecsüljük.

Ez az egész migráns téma egy hatalmas parasztvakítás a részéről. Semmi másra nem volt jó mint a társadalmi feszkókat tovább élezni.

Mond már el nekem olyan országokban amik szintén nem célországok de nem tört rájuk az elmebaj mennyivel több migráns van mint nálunk? 0 -val kb. :)

Görögök mit csináljanak lökjék vissza a tengerbe? Velük összehasonlítani a mi helyzetünket alma -körte történet.

Alkotmánymódosítás vicc kategória. Ennyi erővel belefoglalhatnánk az örök életet mindenkinek fejezetet is. :) Egy kamu alkotmánymódosítás az egész általános bla bla szöveggel . Gonosz kvóták és a többi hasonlóval együtt.

#782721 prospero Előzmény: #782611

azt mondtad:nem lenne se több se kevesebb migráns, akkor sem ha Magyarországon nem ez a műsor megy. Akkor pedig azt kell megnézni, hogy görögöknél mennyien is állomásoznak "átmenetileg" mivel ugyanúgy nem célország, ahogy Magyarország sem, viszont görögökhöz megérkezők útba ejtenék Magyarországot, ha nem ez a műsor megy. Tehát ebből a szempontból az számít, hogy görögökhöz mennyi érkezik, és abból mennyi érkezik Magyarországra "átutazni". Ha a műsor nem számítana akkor napi 3-5 ezer érkezne jelenleg. Ehhez képest van tizedannyi.

Népszavazás/alkotmánymódosítás jogi jelentőségét sem szabad alábecsülni. A 160 ezres kvóta alól felmentést kaptak a britek, az írek, és a dánok.

#782647 banyaiz Előzmény: #782613

Tények fájdalmas dolgok néha. Csak leszögezem őket. :)

Lezajlott a méltó megemlékezés, látom megint az indulatok forrtak rendesen.

Nem hallgattam meg még Viktor beszédét mit hozott össze. Meg tudta e oldani migránsozás nélkül. Nem vszínű, de hátha legalább egy ilyen évfordulón talán megállta. Azt hallottam épp autóztam és Petőfin kiemelték, hogy 56-ban megmutattuk Moszkva vagy a szovjetek gyengeségét vagy valami ilyesmi. Lehet ez volt a fő mondandó nem tudom. Ennyit hallottam de ennyi elég is volt kb. :) Valami összefoglaló volt vagy mi aztán pont ezt csíptem el belőle.