Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

ha igaz dokit kirúgni!!

#782194 Illuzio Előzmény: #782133

Egy rövid vélemény.Igazi "felmászott az uborkafára" paraszt vagy.!!! A portfoliión is ugyan ilyen paraszt voltál annó, csak nem volt ekkora pofád.Hiába a klimax és a pénz ezt teszi.

a természetes a téli..ne…

#782191 Ibiza Előzmény: #782189

a természetes a téli..nekem hagyják meg az eredetit..a télit.

Na egy jobbikos javaslat…

#782189 Kiss Zoltán

Na egy jobbikos javaslat,amelyet teljes egészében támogatok!Töröljék el az óra átállítást!Mármint,hogy egész évben a nyári időszámítás legyen a kötelező!

ez kész....fél magyar sa…

#782171 rbbj11 Előzmény: #782166

ez kész....fél magyar sajtó tele volt vele, prospero is beidézte, én még még el is hittem, mondjuk vmi bogarászott bennem, h tuti vmi pontatlan fordítás....

ha igaz dokit kirúgni!!

#782161 Ibiza Előzmény: #782159

már ezer éve át kellett volna alakitani eüt.

maganosrvosként használják orvosok a közellátást.. a pénzek meg magánzsebbe vándorolnak.. ez egy komoly gond..csak persze a politikusoknak is jobb ez.."csak odaszól" és már kapja a legjobb ellátást..nem vár órákat..sem rokon sem ismerős..persze az összejáró "elit sem..celeb..ügyvédek..a plebsz meg kibirja..

az intézmény menedzselést és a gyógyitást is külön kellene választani.. nem orvosnak kell igazgatni.(mint ahogy nem szinésznek a szinházat..) sok helyen van orvos igazgató..ami már alakul de az igazgató is orvos.

alapellátás járjon.. a többi meg vagy biztositásra vagy téritésre..

gondolom ki van ez találva euban azt kell lekopizni..nem kell sajátot kipekulálni..

haverom usában lett beteg bevitték kórházba..amit magánember üzemeltetett..hivtak egy külsős diagnoszta orvost..elvégeztek pár tesztet rtg stb..utána hivták a külsős szakorvost...ez csak példa

ami euban működik azt kell nyomni..szociális résznek nem szabad terhelni az eüt..ezért kezdte el fidesz az elfekvőket.. ne a tél miatt kerüljenek idősek a drága kórházi ágyakra...

ha igaz dokit kirúgni!!

#782159 rbbj11 Előzmény: #782149

persze, egyértelmü, évek óta feleségemmel csak magánba megyünk, akár egy szemölcs lemütéséröl, akär arcüreg gyulladásról, akár vmilyen prevencióról van szó. És nem vagyunk gazdagok.

Hamarosan az lesz a kisebbség, aki manapság nem így tesz. Tehát ígyis-úgyis magánszektorba vándorol át a szolgáltatás, csak sokkal hatékonyabb és jobb lenne ez intézményes keretek közt.

ha igaz dokit kirúgni!!

#782156 tozsdenyul Előzmény: #782154

Köszönöm az illusztrációt a lejjebb kifejtett problémahalmazhoz, és annak okaihoz :)

Az ismeretterjesztésben végzett, saját magadra nézve dehonesztáló, így önfeláldozónak tekinthetö munkád felbecsülhetetlen :)

ha igaz dokit kirúgni!!

#782154 Ibiza Előzmény: #782135

a takony hozzáállásotok paraszt stilusotok miatt tartunk itt.. és persze eszed sincs..

gondolom mint tisztasági asszisztens doktorod közé sorolod magad maki.

1. a társadalomban vannak feladatok..ha elvállalod csináld rendesen..akár tisztasági asszisztens vagy akár hullamosó akár agysebész.postás... ha nem "menj anyádba"

2. ha eszed lenne tudnád mi az alkalmazott lét.. van egy terv..és te ebben egy részfeladatot látsz el.. egy fogaskerék vagy.. az alkalmazott a munkaerejét és tudását adja el..

3. sok maki...sok orvosmaki félistennek gondolja magát..ő már akkora ember neki nem kell kezet mosni..nem kell a tamponokat törléseket megszámolni..jelzi örüljünk ha néha leszáll közénk..

ez nem kis pénz kis foci.. ha elvállalod csináld!!

többet hibázunk, ha nag…

#782153 tozsdenyul

többet hibázunk, ha nagyobb a stressz

Egy skandináv vizsgálat pl ezt konkrétan megnézte az eü-ben

http://sciencenordic.com/stressed-doctors-make-mor...

Na, a 12 leggyakoribb stressznövelö tényezö, azaz áttételesen ilyen formában hibaforrás, Dániában

- megszakítások, félbeszakítások

- eszközhiány

- idöhiány, kevés idö az adott feladathoz

-Együttmüködési problémák a kollégákkal

-eröszak, vagy eröszakkal fenyegetözés

-Érzelmileg megterhelö beteg

- verbális inzultus

- Túl sok feladat

- A feladatok tervezési lehetöségének hiánya

- támogatás hiánya

- Túl sok zaj

Lehet követelözni, hogy mit hogyan kellene csinálni, de az csak kontraproduktív hülyeség lesz, ha a jelenségek okaival nem foglalkozunk

ha igaz dokit kirúgni!!

#782150 tozsdenyul Előzmény: #782146

ha nincs személyzet és eszköz, és ami van, az sincs megbecsülve, akkor nem lehet normálisan hozzáállni a munkához

Ezt mondja a szaki (nem az orvosi)

legnagyobb döbbenet, mikor magyar orvos külföldre kerül, a megbecsülés

A valódi megbecsülés és partnerség, mindenki részéröl. A beteg vazze köszöni, hogy ránéztél, nem hogy mosoly vagy nem mosoly. És cserébe visszakapja, mert a tiszteletet nem ismerö magyar orvos az elsö döbbenet után hirtelen mosolyogni kezd.

Itthon anyázás van, köcsögözés van, miért nem mosolyog van, de én fizetem a tb-t van.

Ki nem szarja le mit fizetsz, meg mit nem, viselkedjél, mutass tiszteletet és kapsz tiszteletet. Ugyanolyan beteg vagy, ember vagy, mint a többi.

Sosincs az ilyen cikkekben, hogy de és a beteg milyen volt? Aki frissen mütött lábbal nekiáll hazaugrálni, az milyen viselkedést mutathatott vajon, azért van elképzelésem.

Egyébként megszívják, az ibiza féle köcsögöket félrekezelik az orvosok, nem szándékosan, hanem mert fel lesznek idegesítve és ki lesz kényszerítve a hiba.

ha igaz dokit kirúgni!!

#782149 Koffein Előzmény: #782147

igen, azt én is megszavaztam, vissza is sírom a vizitdíjat. érezhetően megszűrte a betegeket.

valahol olvastam, vagy rádióban hallottam? pontosan nem emlékszem, de a lényeg, hogy a felmérések alapján, évről évre többen mennek magán dokikhoz, meg kórházakba. ami még megütötte a fülemet, hogy nem csak a gazdagok, hanem a középosztály is. ha valami probléma van, inkább felvesz hitelt és magánkórház, mint hogy államiba menjen...

ha igaz dokit kirúgni!!

#782148 tozsdenyul Előzmény: #782146

az orvosok többször hozzányúltak volna, nem volt támogatás, sem fentröl, sem lentröl

A politika néha hozzányúlt volna, a felheccelt meghülyített nép leszavazta (miközben tudjuk, hogy egyetértett vele)

Nem kell másra mutogatni, a népnek ha nem kell eü, akkor nem kap

ha igaz dokit kirúgni!!

#782147 rbbj11 Előzmény: #782141

megtehetik

Emberi természet (mindegy orvos vagy nem), amit megtehet az ember, idövel meg is teszi.

Ez lett a vége az alulfinanszirozott eü-nek. Én annak idején elmentem vizitdijra is szavazni és meg is szavaztam, hogy legyen. Söt, 3x akkora dijat szavaztam volna, pedig akkor még semmi pénzem nem volt, talán még egyetemre is järtam. De mär akkor is lehetett lätni vilägosan, h nem tudunk azzal a ktg-vetési felosztässal jó eü-t teljesen ällami modon ellätni, ami rendszervältäs ota nagyjäbol vältozatlan. Én nem is värom el, hogy csak ällami legyen.

Azt mondom, ällami maradjon a sürgösségi ellätäs, de az legyen csúcs színvonalú minden szempontbol. Minden mäs mehet privätba. Ha nagyon rettegnek ettöl a népek, akkor még lehet egy állami häziorvos ellätäs is, vizitdijjal pärositva.

Onnantol nem lennének ilyenek az orvosok sem, netto átlag 700e ft fizu talän elég lenne hozzä, de nem a föorvosoknak a milliok, az ügyelö rezidensnek meg 150e....ez nyilvän tarthatatlan.

ha igaz dokit kirúgni!!

#782146 Koffein Előzmény: #782143

nem látom, hogy hol mennyi szaki van, de normálisan is hozzá lehet állni a munkához.

amúgy az egész egészségügyet úgy ahogy van át kellene alakítani, ezt ti is tudjátok, fent is tudják, csak senki nem mer karakteresebben hozzányúlni...