Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

...

#781619 banyaiz Előzmény: #781612

Jaja már megkavarodtam a sok adásvételben kiszervezésben, csoportosításban, beszervezésben. :)

Van ilyen, úgy emlékeztem volt még egy közbenső szereplő.

No mindegy nem is ez a lényeg. Nem lehet könnyű ma Mo-n ennyi lapot eladni akár külön akár csomagban. Van egy kézenfekvő pénzes vevői kör akik éppen nagy nyomulásban vannak. Korlátlan hitelkerettel, korlátlan állami garanciával. :) Így azért egy Pecinának óvatosan kell ugrándoznia (még a vezérigazgatót is elfelejtette tájékoztatni a játék lényegéről:) Főleg óvatosan kell ugrándozni ha egy visszautasíthatatlan ajánlattal érkeznek . :)

Vagy túl élénk lenne a fantáziám? Majd a jövőbeni fejlemények iránymutatóak lehetnek. Mondjuk első körben a vevő személye erre a szépen összegyűjtögetett csomagra mínusz népszabadság.

De már az eddigi fejlemények is eléggé egyértelműnek tűnnek a számomra.

...

#781617 banyaiz Előzmény: #781579

Vagy a másik variáció az állami pénzzel kitömött vevő hajlandó megfizetni a piszkos munkát. :) Mondjuk nekem a vezérigazgatók egymás utáni pánikszerű menekülése nem arra utal annyira racionális ez a lépés amivel azonosulni tudtak.

Meg úgy egyébként se az egész. Mert , hogy a népszabiból nem lehetne pénzt kihozni akár külön eladva miközben tavaly a töredékért 100 milliót kifizetnek, elég érdekes megközelítés. Minimum egy misét megér.

Ha lenne rá külön vevő minél tovább parlagon van annál nehezebb lesz újraindítani. Annál jobban csökken az értéke.

...

#781615 banyaiz Előzmény: #781568

Részletkérdés, logikailag adja magát ha már kinyírják akkor az ingatlanokat előtte kiveszik belőle. Ha volt még mit. :) Ha nem volt érdemi akkor már nem kellett vele szórakozni.

Várjuk meg az év végét, …

#781603 walex Előzmény: #781386

Várjuk meg az év végét, de eddig jó a tendencia, ezt meg is kellene őrizni és nem kellene elszórni a pluszt, ha lesz.
Már 2014 óta meg lehetne csinálni a nullás költségvetést, ha nem lennének eszetlen pénzszórások és végre befejeznék az állami pazarlást, meglépnék az évtizedek óta mindenki által tologatott reformokat, amire mellesleg most lenne leginkább alkalmas az idő (most lenne miből finanszírozni az esetleges többletkiadást azért, hogy néhány éven belül jelentős megtakarítás legyen).
Az lenne a minimum elvárás, hogy az állam ne költsön többet annál, mint ami bejön. Az látható, hogy idén nemhogy nullás, de brutál többletes büdzsét lehetne összehozni, szvsz alsóhangon +500 milliárd plusszal (jönnek az év utolsó hónapjai, ilyenkor folynak be a lóvék leginkább).
Ezt a többletet meg kellene őrizni, nem elkölteni, hanem kőkeményen az államadósság csökkentésére kellene fordítani, hogy végre nominálisan is csökkenjen, ne csak GDP arányosan (vagy kizárólag a bérekre rakodó terhek csökkentésére) .
Cirka 1200 milliárd ment még néhány éve csak kamatra, ez brutális összeg, amit lehetne másra is költeni.

re

#781599 Spade

A népszabi malteros volt már az eredetnél fullra ahogy az egész munkásmozgalom és ezzel kapcs a baloldal is sajnos. Úgyhogy hadd menjen nem kár érte. Csak egy szempontból h közülük nyilván majd többen beszivárognak a többi médiába is itt lagalább egy helyen voltak. Persze ezzel együtt nem értek egyet a fidesz módszerrel a nyomulással sem és náluk is vannak pl. árpi sanszosan az. Ha pártok alapján itélitek meg az eseményeket teljesen tévúton jártok

magánnyugdíjat ellopták

#781597 TrendMan Előzmény: #781530

Hát de bizony.

Legutóbb akkor, amikor beigérték a számlás rendszert, amiről már csak nem is ködösítenek, hanem agyonhallgatják.

...

#781579 prospero Előzmény: #781558

Ott a hvgben a gazdasági indoklás: népszabadság nélkül többet ér a portfóliója, mint népszabadsággal. Miért? Mert a népszabadság országos olvasottsága nem vetekedik a megyei lapokkal, plusz a megyei lapok nyereségét elvitte 10 éven keresztül. Megyei lapok jobban lefedik az olvasóközönséget. A népszabadság fenntartása passziónak éri meg. Kicsit drága, de hát ha van ingerenciája valakinek erre, akkor az elvi lehetőség megvan arra, hogy megvegye, hiszen egy pénzügyi befektetőnek a pénz számít.

Én nem tartom kizártnak, hogy piaci alapon a népszabadság visszakerüljön a piacra, ha valakinek ez megéri.

...

#781568 Koffein Előzmény: #781564

utánanéztem és visszaszívom, elvileg van ingatlan népszabadság zrt-n belül, ami kiadásra kerül... no mindegy, annyira nem érdekel, hogy céginfóba ennél jobban elmerüljek, majd kinyomozzák az átlátszósok, hogy mi lett a sztorija, ha érdekesnek találják... :)

...

#781566 banyaiz Előzmény: #781564

Az is lehet. Nem tudom csak a költözésből következtetek rá, hogy valami ingatlanos alakítás is van a háttérben.

Az a tippem rendszerváltáskor egy Népszabadságnak lehetett saját székháza is. De aztán a hosszú menetelésben azóta mi lett a sorsa ki tudja, lehet már rég eladták a 90-es években. :)

Majd az oknyomozó újságírók lekövetik a sztorit minden részletében , ha vannak még ilyenek a magyar médiában. :)

...

#781563 banyaiz Előzmény: #781559

Még ami érdekes kérdés lehet az ingatlanok. Gondolom egy népszabinál azért székház egyéb nyalánkságok voltak. Kérdés mi lett a sorsuk ebben a cégcsoportban. Költöztetésből arra következtetek kiszervezhették alóluk.

Nem mindegy külön az értéke szempontjából, hogy csak a lap vagy hozzá egy székház is , vagy több egyéb ingatlan.

Idő nem annak dolgozik aki esetleg megvenné mert minden nappal amíg zárva van esik az értéke. Gondolom most majd megy az időhúzás. Nehogy valaki életben tartsa a lapot.

Sakk és póker van már megint. :)

...

#781559 tozsdenyul Előzmény: #781558

végülis ide többnyire olyanok írnak, akik láttak már céget müködni.. Piaci alapon

Van néhány aki még nem, és nem is szeretne már

...

#781558 banyaiz Előzmény: #781551

Nyilvánvaló ha ekkora veszteségek voltak tőkét kellett emelni . Kifizették az mszp-t , előző években tőkét emeltek , nem tudom 2015-ben mi volt akkor mintha kis nyereség lett volna emlékeim szerint.

Lényeg a lényeg erőfeszítéseket tett a tulaj a 100%-os tulajdon érdekében pénzt nem kímélve, korábbi évek veszteségeit tőkeemelésekkel pótolva, átszervezésre költve stb stb . Aztán piaci alapokon 2016-ban leállítják egyik napról a másikra miután minimum mrd-os összegben van nekik az újság. :)

Ez úgy piaci alap jön egy Mészáros vagy akárki más stróman kitömve állami lével és ő megteszi visszautasíthatatlan ajánlatát aminek része a népszabadság fölszántása és sóval behintése. Mindezt vszínűleg nem most tette meg hanem jóval korábban. Erre utal a számomra az mkb hitelfolyósítása újabb újságok vételére.

Ennyi a sztori, ha szerinted ez piaci akkor elég sajátos fogalmaid vannak róla.

Piaci egy hatalmas állami beavatkozással azzal a céllal fidesz médiumokat megszerezzen és neki nem szimpatikusakat pedig likvidálja. Miközben mesélnek a gazdasági folyamatokról.

Nekem ez jön le eddig ebből a történetből.

Nyilván nem én állítom e…

#781557 tozsdenyul Előzmény: #781553

Nyilván nem én állítom ezt csupán, hanem az ország nagy része, majd meg fogod látni te is

Az értelmezéshez :

Nem a felsoroltak dacára, hanem éppen azért

(nem is tudom, miért pont a demokrácia leépítését hagytad ki a felsorolásból - ilyenek a véletlenek)

Ha nem érted, akkor igen, hülye vagy

Ahol leírtam ezt, ott még meg is indokoltam sokak számára érthetö módon

Igaz, vannak kivételek a megértésben, hát úgy alakult te is pont bele estél

Mondjuk konkrétan nagyon alacsony a valószínüsége, hogy én szavazzak, ez inkább átvitt értelmü dolog, de olyan eredménynek örülnék, valóban

OK:)A nyomtatott sajtó h…

#781556 Ricsi Előzmény: #781549

OK:)

A nyomtatott sajtó halott, úgy ahogy van. Egyszerűen azért, mert pl délelőtt 11-kor van lapzárta, tehát egy ma esti dolog (ha nem annyira fontos, hogy leállítsák a nyomdát), holnapután jut el hozzám. Ez nem a mai világ sebessége.

De azért mondok konkrétumot is. Ha nekem lehetőségem lenne rá, rákötnék a gépemre egy óriási vinyót, feltenném rá a népszabadság eddigi dolgait, és hülyére keresném magam a reklámokkal. Nekem senki sem magyarázza el (főleg, mert ez a szakmám), hogy ez nem lenne nyereséges.

Ezzel szemben: http://nol.hu/

Ez kizárólag üzleti megközelítés, erre mit lépsz?

Te vagy felháborodva a n…

#781553 prospero Előzmény: #781543

Te vagy felháborodva a népszabadság megszüntetésén, te állítod, hogy Magyarországon a sajtószabadság, eü és oktatás és különböző piacok felszámolása zajlik szisztematikusan, és te állítod hogy ennek dacára Orbánra fogsz szavazni 2018-ban.

Te állítod, hogy én vagyok a hülye. Van még kérdés? LOL!