Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Ezt én értem Ibiza csa…

#781411 banyaiz Előzmény: #781402

Ezt én értem Ibiza csak azt nem találom logikusnak, hogy egy Népszabadság méretű lapot be kell zárni. 0-ról felépíteni egy ilyen lapot mennyi lóvé lenne? Ki az a marha aki pénzt érő lapját bezárja nehéz lesz ezt megmagyarázni racionális gazdasági alapokon. Egyértelmű a politikai kavarás a dologban. Amit nagyon szánalmasnak találok . Mit zavarja, hogy egy másik újságban kritizálják? Mindenki dicsérje mint Rákosi elvtársat?

...

#781410 tozsdenyul Előzmény: #781406

tetszik majd a hasonló véleményem lévöknek csendben maguk elé meredni, nem morogni, ha nem tudni ki és hogyan és mennyire lopta szét a (köz)pénzét, vagy ha nem tudni miért is szakadunk le mindenkitöl miközben ömlik be a pénz stb

Itt nem a népszabi a lényeg, hanem hogy nem maradt semmi a kormánymédián kívül

Szerk

De megértem hogy sokaknak tökre bejön a népnemzeti kommunista rendszer, ha a fasz jó oldalán állónak remélik magukat - az is megvan már rég, hogy személy szerint kiket nem zavar a komcsi lét :)

...

#781408 prospero Előzmény: #781400

Erről beszélek: origot megszerezték, tv2 csoportot, magyar idők, m1 ktgvetés: következtetés: a sajtószabadság felszámolása zajlik. Kitömné az állam a népszabit pénzzel: a következtetés ugyanez.

Röviden: patásördög orbán a hibás, ha van lóvé- felszámolja a sajtószabadságot, ha nincs lóvé: felszámolja a sajtószabadságot.

Miközben: mszp adta el a népszabit, és az olvasók pártoltak el tőle - állítólag 100 ezer fővel csökkent az igény a nyomtatott lapra az utóbbi években.

Kérdés: ha valakinek nincs politikai célja egy ellenzéki felület fenntartására, miért pumpáljon bele évente milliárdokat? Ha az ellenzék nem tejel a lap tulajdonosnak a fenntartásért, miért tegyen bele ő milliárdokat, ha látszólag nincs esélye arra, hogy egy kormánybuktatás után, a befektetése megtérül?

Annak,hogy miért most, számtalan oka lehet, attól kezdve, hogy a tulajnak olyannyira nem jött be egy másik befektetése, ami miatt a pénzpumpálás ebbe a lapba a továbbiakban nem volt kivitelezhető. De majd megtudjuk a hátteret is idővel.

...

#781407 matgab Előzmény: #781406

Van Népszabi eredeti első évfolyam első számú újságom 1956.11.01-ről, ha valaki nagyon szereti a Népszabit van az az ár amiért odaadom... :-)

...

#781406 matgab Előzmény: #781398

tetszett volna az ellenzéknek úgy kormányozni 2002-2010 között, hogy legyen esélye a visszatérése a mézesbödönhöz. Akkor biztos többet érne a népszabi. De úgy, hogy még ellenzékből könnyű helyzetben sem sikerült még hiteles alapkoncepciót sem megalkotni arról, hogy mégis ha ők kormányoznának, az mitől lenne jobb és így várhatóan még további 6 évig biztos nem lesz fejőstehén a népszabi sem, ki várhatná el, hogy betoljon még ide valaki legalább még 5 milliárdot...??

igen..lehet kevesebb fia…

#781405 Ibiza Előzmény: #781378

igen..lehet kevesebb fiatalnak van cnc kezelési okj-ja mint neked ,)

de één arról beszélek mi volt az elvárás..

faterom idejében örültek emberek ha kijárhatták a 10 osztályt..

az én időmben az volt egy szakma meg ha érettségi van az már nagyon jó.. főiskola már kánaán..

utána minimum egy diploma..mindegy milyen az fiam csak diplomás légy.. (ezek vagytok ti)

a maiak meg valamilyen diploma utána szakdiplomák..nem egy hanem többnek 2-3 is.. 1-2 nyelv..esetleg külföldi iskola a hazaira ráhúzva..

...

#781404 banyaiz Előzmény: #781401

Bors, blikk ezeknek van valami politikai tudatossága? Nem olvasom őket nem tudom.

ATV tényleg az még működik mint tv csatorna.

Van még leküzdendő feladat, ilyen lendülettel ügyködnek 110% -os siker várható. :)

ajtót azért zárják be me…

#781402 Ibiza Előzmény: #781385

ajtót azért zárják be mert lehetett számolni a mencsük meg a népszabit foglajuk el a székházat bohóckodásra..

elbocsátott embert az adatlopás és károkozás miatt sem engedünk vissza.. egyesével visszajöhet elviheti a kaktuszát hörcsögöt fényképeket..

...

#781401 prospero Előzmény: #781398

médiapiac elég sajátságos terep, nem is értem miért éri meg egy atv-t , egy index.hu-t, vagy bármilyen lapot üzemeltetni, mivel papíron ezek kőkemény veszteséget termelnek. Amit le kell szögezni: ad1. Független újságírás nem létezik, akié a lap az mondja meg, hogy mi kerül a címlapra, az események hogyan kerülnek tálalásra. Ad2. Kormánypárti orgánum jelenleg - ahol ilyen értékválasztás beazonosítható: magyar idők, 888.hu, m1

Ellenzéki orgánumok teljesség igénye nélkül: élet és irodalom, 168 óra, figyelő, vs.hu, napi.hu, hvg.hu, magyar narancs, atv, hírtv, index.hu, népszava, magyar nemzet, rtlklub, 444.hu, kurucinfo, n1tv, alfahír stb. + az összes szennylap pl. bors, blikk stb.

...

#781400 banyaiz Előzmény: #781396

Amire még azt lehet mondani kormánykritikus Simi féle médiumok amióta a haverok összevesztek ő gondolom első számú letörlendő cél. Spédernek az indexe, van még valami? Még az RTL mint tv csatorna ők a német tulajok miatt nehéz ügy, ott azért van egy elég biztos tulajdonosi háttér.

Origót megszerezték, Tv2 csoportot, Magyar Nemzet kiváltására Magyar Idők , MTV költségvetése megemelve.

Most Népszabadságnak roló lehúzva. Ilyen lendülettel 5 év múlva már max valami internetes blog kategóriájú médium marad ami nincs kézben tartva. :)

...

#781398 banyaiz Előzmény: #781396

Prospero te beszállnál úgy a médiapiacra , hogy a versenytársakat kitömik állami lóvéval? Meghatározhatatlan ideig, meghatározhatatlan összeggel. Mondhatnám úgy is korlátlan a "hitelkeretük". :)

Nagyon vonzó befektetés így a dolog. :)

De még ebben a helyzetben is vélhetően egy Népszabadságot üzemeltetés közben eladni az jobb üzlet, mint bezárni és leírni a veszteség rovatba volt nincs.

Főleg így bezárni nem is év végén jövő évtől már nincs hanem puff lehúzva a roló és kész. Alig lóg ki a lóláb. Messziről ráismerni az elefánt a porcelánboltban stílusról a megálmodójára. Rajta van a kézjegye a dolgon. :)

Azért van abban különbség , árnyalatnyi , finanszírozza az ellenzéki újságírást, vagy letörli a föld színéről szisztematikusan. Totális foci szellemében. Aztán a végén már egy újságosnál csupa dicsőítő címlap nagyszerű irány.

De vsz ami Simicska balhé óta zajlik médiapiacon az önmagáért beszél. Nem is burkoltan zajlik .

...

#781396 prospero Előzmény: #781393

gondolom próbálnak megszabadulni tőle, csak senkinek nem pálya ezért 5 milliárdot fizetni ellenzéki oldalon.:-)! (Szerk. Úgy, hogy tavalyi évben már állítólag 100 milliós nyereséget hozott...kicsit soknak tűnik a megtérülési idő)

Ha meg kormányhoz köthető veszi meg, akkor hol van a "független" újságírás, akkor ugyanaz a nóta, hogy a "független" média felszámolása zajlik... ott tartunk, hogy elvárás szerint a kormánynak kell finanszírozni a saját ellenzékét, és az ellenzéki újságírást...

ha az emiatti hiány (uni…

#781395 prospero Előzmény: #781392

ha az emiatti hiány (uniós pénzek előfinanszírozása) miatt volt szemrehányás, hogy miért nem nullás a ktgvetés - akkor az úgy lenne illendő, hogy most el kéne ismerni a nullás ktgvetést. Vagy nem?

Pont ez az Csusza tulaj …

#781394 banyaiz Előzmény: #781385

Pont ez az Csusza tulaj dönti el mit csinál. Csak nem mindegy, hogy racionális piaci döntést hoz, vagy állami nyomásra .

Minimum furcsa a döntés üzleti szempontból. Ha viszont a háttérben az van népszabit kicsináljátok akkor tudunk ilyen olyan módon üzletelni egymással és ezért megéri nekik amit a népszabi bezáráson buknak, máris más a leányzó fekvése.

Ez lehetne piacgazdaság is ilyen alkukkal csak az állami erőfőlény megjelenik benne akkor már nem egészen.

Márpedig a magyar médiapiacon hát az állam lassan a jóságos nagybácsi. Hol brutál hiteleket ad tv2 megvásárlásokra , hol kitömi állami megrendelésekkel akit kell stb. Nehéz lenne rámondani piaci alapokon működik.

...

#781393 banyaiz Előzmény: #781373

Értelmezni akarjuk a szitut vsz érdemes megvizsgálni, hogy a lap tulajdonosának ebben mi az üzlet?

Mármint abban, hogy egy bejáratott újságot, nevet, egyik percről a másikra így bezárjon.

Szerintem semmi. Mert ha nem buli nekik az üzemeltetése miért nem adják el a működő lapot? Azért egy Népszabadság valamit csak ér, akármennyire is nem Kazinczyk az újságírói , vagy Adyk szaladgálnak a fax és a számítógép billentyűzet között, tudósítsanak méltán érdekes helikopterezésekről. :) Papíralapú , internetes felület , komplett szerkesztőség , országos terítésű napilap. Maga a név mint régi motoros az újságpiacon. Pénzt ér.

Ezzel így bezárják mintha ettől a bevételtől akarnák magukat megfosztani amit a lap ér. Vagy csökkenteni azt, mert nem mindegy működő lapot adnak el, vagy bezárt lapot.

Alig a gyanús a dolog, hogy pol okokból alávágnak. Ami kisstílű történet. De jellemző.

Vszínűnek tartom , hogy az EBESZ-nél valami ilyesmi ütött szöget a fejekben. :)

Szeptemberi szufficit: 2…

#781386 prospero

Szeptemberi szufficit: 270 milliárd, első kilenc havi hiány: 2,4 milliárd önkorik nélkül. Walex: nullás ktgvetés miatti pirospont be van vésve?

Vicc az egész. Ez nem eg…

#781385 Csusza Előzmény: #781379

Vicc az egész. Ez nem egy üzleti vállalkozás? Ha igen, akkor a tulaj eldönti, hogy működteti vagy sem. Ha nem éri meg neki, bezárhatja, ennyi. Ahogy egy butikot vagy pékséget vagy bármi mást.

Biztos, hogy ezek szinte mind számlás kisvállalkozók, akik eddig csak az észt osztották, és remekül megéltek belőle. Most, hogy megismerik azt, amiről eddig kényelmes, fűtött helyen írogattak, most így már nem tetszik nekik a nagy liberális önszabályozó piac. Most ők szopták be az eszméiket, így jártak... :-)

Azért nyilván lehetett volna kicsit kulturáltabban is intézni ezt a dolgot, nem egyszerűen bezárni az ajtót, lehúzni a rolót.

népszabi ügyben...Én nem…

#781379 matgab Előzmény: #781376

népszabi ügyben...

Én nem értem ezeket az újságírókat. Az a gyanúm, hogy eleve a nagy részük számlás alvállalkozó volt (minimálbéren bejelentve), akinek bármikr elvileg fel lehet mondani. De az alkalmazottnak is, ha vége a munkaviszonynak, akkor a munkáltatónakjoga van eltekinteni a munkavégeztetéstől.

Vicces is lenne, ha bementem volna munkavégzéstől való felmondás után valamelyik alkalmazómhoz és tüntettem volna az iroda előtt, hogy én itt bizony még szeretnék egy két tranzakciót elutalni, mert nagy munkában voltam még előző nap...

"a mai fiatalok képzet…

#781378 KawaBazsy Előzmény: #781372

"a mai fiatalok képzettebbek tanultabbak mint a mai 40-50-es generáció."

Hopp, ne csak magadból indulj ki.. :-P :-D