Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

...

#781426 banyaiz Előzmény: #781423

Nekem az a gyanúm Matgab itt inkább az a sztori, hogy kihasználva ezt a helyzetet és a tulajdonosi kört megszüntetését elősegíteni volt a cél. Ez a kormányzati cél.

Mit lehetne tenni, csak a legvégső esetben logikus ez a lépés a tulajdonostól. Egyszerűen nem belenyúlni ilyen módon elősegítsék a bezárást állami részről. Vsz az már bőven elég lett volna ne ez történjen.

Még jobb lenne ha nemcsak vaddisznó módon hanem semmilyen módon nem kavarna az állam a médiapiacon. De hát attól olyan messze vagyunk, hogy az szinte illúzió kategória.

...

#781425 tozsdenyul Előzmény: #781423

a megoldás, hogy a kormány ne lehetetlenítse el a nem kormánypárti médiát, az üzleti és jogi környezet megeröszakolásával, majd ha esetleg ez is kevés, akkor a kivásárlással.

Szerintem van neked annyi eszed, meg tapasztalatod, hogy ha megnézed a tulaj lépéseit, ne keress benne piaci logikát (mert nincs)

Ezenkívül, ha szerinted a népszabi nem tehetö nyereségessé, holott a legnagyobb példányszámú nem bulvár napilap, akkor miért is keresel bármi piaci logikát a médiapiacon, ahol ennél csak rosszabb lapok, azaz nagyobb veszteségek vannak?

Mszp mitől nem szabadul …

#781424 banyaiz Előzmény: #781415

Mszp mitől nem szabadul vagy szabadult meg? Valami olyasmi rémlik már a székházukat is eladták vagy el akarták adni. Így folytatják kéregetniük kell az aluljáróban legyen vacsora. :) Nadrágszíj meghúzása van.

De azért azt nehéz elhinni még ebben a közegben is, hogy az a racionális gazdasági döntés bezárni és volt nincs. Ez maximum akkor lehet opció ha mindent megpróbált a tulaj és nem volt a kerek világon senki aki 2 Ft-ot adott volna a lapért. Nem hiszem, hogy ez történt.

...

#781423 matgab Előzmény: #781421

akkor a megoldás az, hogy biztosítson pénzt a fennmaradáshoz a kormány, szerinted? MErt a megoldást nem látom...

Valszeg a tulaj megpróbálta eladhatóvá tenni a cégét, ezért kistafirungolta, de így sem tudta eladni. Ennek volt köszönhető a +0-ás eredmén valszeg. az olvasóbázist elveszítette, tehát ha az elmúlt 10 éven 5 yard veszteséget csinált, akkor a következő 5 ben csinálna 5-10-et, hisz most már bevételei sem lennének...

...

#781421 banyaiz Előzmény: #781406

Értem én , hogy ebben a homokozóban így mennek a dolgok a médiapiacon. Fidesz kezében az adu az állami lóvékkal és innentől kezdve sok mindent megtehetnek . Csak szerintem nem bölcs dolog itt is ezt a gőzgép stílusukat alkalmazni mert annyira belenyúlnak az egészbe, hogy tényleg egy 50-es évek eleje média az kutyafüle lesz. Népszabadság azért nem egy helyi kanászkürt újság volt. Szerintem megint túlpörögték a feladatot. Nagy lelkesedésben letörölni mindenkit aki nem bólint azonnal. Ráismerek ebben erre az Orbán féle mentalitásra mindenki ellenség aki nem csókol kezet, és azt le kell törölni. :) Goebbels is megsüvegelné ezt a fajta hozzáállást a világ dolgaihoz. :)

Vsz ugyanerre játszanak Simicska média érdekeltségeinél is. Előbb utóbb kivérzik állami megrendelések híján aztán le lehet törölni. Aztán győzelem. :)

...

#781419 prospero Előzmény: #781414

ez akkor is egy üzleti döntés része, ha így van. Kapitalizmusnak hívják. De most komolyan: az államtól várod, hogy megmentse? Továbbra is kérdésem: ha állam, vagy kormányközeli figura megmenti akkor az nem ugyanúgy a sajtószabadság felszámolása? Itt az ellenzéknek kellene virítani a pénzmagot, vagy sorosnak.

Ezen túl, ha valakinek van ingerenciája indítsa újra a lapot, senki nem tiltja. Népszabi 2.0. Nincs 5 milliárdos veszteségpuffer. Tiszta nyereség.

...

#781416 tozsdenyul Előzmény: #781414

10 év alatt volt 5 milliárd veszteség, miközben nagy összegekért reorganizálták és nyereségesbe fordult.... Valami ilyesmi

Mondjuk, aki piaci alapokról beszél magyar médiában, az több szóra nem is érdemes...

A röhej meg az, hogy maximum egy kivétel volt, a népszabi, ott van akkora olvasottság, hogy akár piacilag is müködhessen

bizonyítani kéne tudni, …

#781415 prospero Előzmény: #781411

bizonyítani kéne tudni, hogy 5 milliárd ft veszteség pénzt ért bárkinek az ellenzéken (simicsnek van egy magyar nemzete, spédernek egy index.huja), úgy hogy az mszp szabadult meg tőle.

...

#781414 banyaiz Előzmény: #781408

Ennek a kiadónak évente mrd-okba került a Népszabadság fenntartása? Gyakorlatilag azt mondod azért zárták be mert most értek el oda, hogy a veszteségnél meg kellett húzni a plafont, és azonnal bezárás? Ennek ellentmondó hírek röpködnek, racionalizáltak, és már egészen gatyába rázták.

Olyasmiket pedzegetnek cikkekben, hogy csomagban adnának el több lapot és ennek ára a Népszabadság kivégzése.

...

#781413 prospero Előzmény: #781404

a sajtó mindig is baloldali-liberális privilégium marad, egyszerűen ilyen a természete, a sajtó és "sajtószabadság" erről szól: sajtó segítségével támadni a konzervatív értékeket, a jobboldalt, a kormányt, a fennálló rendszert, ebből következően konzervatív újságírás mindig vesztésre áll hiszen az csak "propaganda", illetve túlhaladott értékek pl. Család don quijote lovagja.

Ha nem lesz népszabi, lesz/van helyette más dögivel.

Ezt én értem Ibiza csa…

#781411 banyaiz Előzmény: #781402

Ezt én értem Ibiza csak azt nem találom logikusnak, hogy egy Népszabadság méretű lapot be kell zárni. 0-ról felépíteni egy ilyen lapot mennyi lóvé lenne? Ki az a marha aki pénzt érő lapját bezárja nehéz lesz ezt megmagyarázni racionális gazdasági alapokon. Egyértelmű a politikai kavarás a dologban. Amit nagyon szánalmasnak találok . Mit zavarja, hogy egy másik újságban kritizálják? Mindenki dicsérje mint Rákosi elvtársat?

...

#781410 tozsdenyul Előzmény: #781406

tetszik majd a hasonló véleményem lévöknek csendben maguk elé meredni, nem morogni, ha nem tudni ki és hogyan és mennyire lopta szét a (köz)pénzét, vagy ha nem tudni miért is szakadunk le mindenkitöl miközben ömlik be a pénz stb

Itt nem a népszabi a lényeg, hanem hogy nem maradt semmi a kormánymédián kívül

Szerk

De megértem hogy sokaknak tökre bejön a népnemzeti kommunista rendszer, ha a fasz jó oldalán állónak remélik magukat - az is megvan már rég, hogy személy szerint kiket nem zavar a komcsi lét :)

...

#781408 prospero Előzmény: #781400

Erről beszélek: origot megszerezték, tv2 csoportot, magyar idők, m1 ktgvetés: következtetés: a sajtószabadság felszámolása zajlik. Kitömné az állam a népszabit pénzzel: a következtetés ugyanez.

Röviden: patásördög orbán a hibás, ha van lóvé- felszámolja a sajtószabadságot, ha nincs lóvé: felszámolja a sajtószabadságot.

Miközben: mszp adta el a népszabit, és az olvasók pártoltak el tőle - állítólag 100 ezer fővel csökkent az igény a nyomtatott lapra az utóbbi években.

Kérdés: ha valakinek nincs politikai célja egy ellenzéki felület fenntartására, miért pumpáljon bele évente milliárdokat? Ha az ellenzék nem tejel a lap tulajdonosnak a fenntartásért, miért tegyen bele ő milliárdokat, ha látszólag nincs esélye arra, hogy egy kormánybuktatás után, a befektetése megtérül?

Annak,hogy miért most, számtalan oka lehet, attól kezdve, hogy a tulajnak olyannyira nem jött be egy másik befektetése, ami miatt a pénzpumpálás ebbe a lapba a továbbiakban nem volt kivitelezhető. De majd megtudjuk a hátteret is idővel.

...

#781407 matgab Előzmény: #781406

Van Népszabi eredeti első évfolyam első számú újságom 1956.11.01-ről, ha valaki nagyon szereti a Népszabit van az az ár amiért odaadom... :-)

...

#781406 matgab Előzmény: #781398

tetszett volna az ellenzéknek úgy kormányozni 2002-2010 között, hogy legyen esélye a visszatérése a mézesbödönhöz. Akkor biztos többet érne a népszabi. De úgy, hogy még ellenzékből könnyű helyzetben sem sikerült még hiteles alapkoncepciót sem megalkotni arról, hogy mégis ha ők kormányoznának, az mitől lenne jobb és így várhatóan még további 6 évig biztos nem lesz fejőstehén a népszabi sem, ki várhatná el, hogy betoljon még ide valaki legalább még 5 milliárdot...??

igen..lehet kevesebb fia…

#781405 Ibiza Előzmény: #781378

igen..lehet kevesebb fiatalnak van cnc kezelési okj-ja mint neked ,)

de één arról beszélek mi volt az elvárás..

faterom idejében örültek emberek ha kijárhatták a 10 osztályt..

az én időmben az volt egy szakma meg ha érettségi van az már nagyon jó.. főiskola már kánaán..

utána minimum egy diploma..mindegy milyen az fiam csak diplomás légy.. (ezek vagytok ti)

a maiak meg valamilyen diploma utána szakdiplomák..nem egy hanem többnek 2-3 is.. 1-2 nyelv..esetleg külföldi iskola a hazaira ráhúzva..

...

#781404 banyaiz Előzmény: #781401

Bors, blikk ezeknek van valami politikai tudatossága? Nem olvasom őket nem tudom.

ATV tényleg az még működik mint tv csatorna.

Van még leküzdendő feladat, ilyen lendülettel ügyködnek 110% -os siker várható. :)

ajtót azért zárják be me…

#781402 Ibiza Előzmény: #781385

ajtót azért zárják be mert lehetett számolni a mencsük meg a népszabit foglajuk el a székházat bohóckodásra..

elbocsátott embert az adatlopás és károkozás miatt sem engedünk vissza.. egyesével visszajöhet elviheti a kaktuszát hörcsögöt fényképeket..