órás ellenállások:
10.555 és 10.646
10.486 környékén, ha lemegy addig, akkor rövidre nyitok egy kis longot (talán10.585-ig)
Pénteki kereskedési napon sem sírkő gyertyaalakzatot kaptunk, mert a sírkő jellemzője, hogy nyitás után nagy vétel indul, felhúzzák az árfolyamot, majd zárásra visszaejtik a nyitási árra, úgy, hogy nincs a gyertyának teste, csak hosszú felső árnyéka.
Pénteken ilyen gyertya nincs:
A kalapács és akasztott ember gyertyák felismerését a következő három kritérium segíti:
1. A gyertya teste a napi kereskedési sáv felső részén található, a gyertya színének nincsen jelentősége
2. Az alsó árnyék hossza legalább kétszerese a gyertya testének
3. Felső árnyék nincsen, vagy nagyon kicsi
Jelen esetünkben a gyertya teste 73 pont és az alsó árnyék 31 pont.
Teljesüléséhez fordítva kellene.
en annyit tudok ehhez hozzatenni, hogy evtizedes tapasztalatom alapjan ha egymast koveti egy kalapács egy sirko gyertya, utana tobbnyire min. 1 nagyzold gyertya kovetkezik. Nem ritka egy nagy emelkedő trend sem utana. Tehat en az e heti zarot pénteki zárás fölé min 200 ponttal feljebb varom.
Köszi! Igen elírtam. Valamiért a záró
árra nézhettem és azt írtam be. Javítottam 10.580-ra.
nem írtad el? 10590-nek látszik a grafikonon
Sziasztok!
Egy elképzelés a mozgásra: (időben hosszú távú) Záró ár most: 10.490
1. lemegyünk legalább 10.417-ig (van esély a túlhúzásra esetleg 10.360 környéke). innen fel
2. 10.580-ig erre számítok, de ha átakarnak verni az irányt illetően, akkor felhúzhatják 10.650-ig
3. utána irány le 10.200-10246 közé. (Itt jól jönne egy kis korrekció, de majd meglátjuk.)
4. Majd irány le 10.008, ha már itt vagyunk, akkor lehet egy kis korrekció, majd
5. a 61.8%-os fibo-t vehetnénk célba ami valahol 9.800 környékén van (korábban már számoltam, de most nem találom)
órás grafikonon:
naposon:
Hetes: Megjegyzés: ha a 9.200 elesik, akkor már csak a 8.350 foghatná meg.
Non-Farm Employment Change
156K 171K 167K USDUnemployment Rate
5.0% 4.9% 4.9%igen én is úgy nézem 417 vagy akár 380! is benne lehet mielőtt felhúzzák 10800ra
ezt erősíti ez a csapkodás is mostanában
Azon csodálkozom, hogy óráson már négyszer bejöttünk a kumoba. Máskor már régen megcsinálta volna a 10.417-et, de mindig vissza rántották.
Látják az egész könyvet. Mennyit vettek, vagy eladtak és arra mennek amerre jobban fáj.
Tudnak előre olyan adatokat, híreket, melyekre mi még gondolni sem fogunk. Így könnyű dönteniük.