Szóval téged nemes egyszerűséggel meghabonyiztak, és ennek a tiltakozó sikolynak a végtermékét láthatjuk... értem én :)
Szóval téged nemes egyszerűséggel meghabonyiztak, és ennek a tiltakozó sikolynak a végtermékét láthatjuk... értem én :)
Természetesen.
Sőt nemhogy CIA, egy SD, vagy Abwehr is megirigyelte volna ezt a komoly hozzáállást a dolgokhoz. :) Látszat megvédésben világbajnokok vagyunk a média sztorik világában , gyakorlat kicsit göröngyösebb.
(hallgatom közben Puzsért tovább , nagyon impulzív figura, lehet ez is hatással volt rám. :)
Volt az kis pittyputty mikor a moszkvai követségen diplomata prostiknak intézett vízumot. Ez úgy került felszínre , hogy jöttek a megkeresések különböző európai országokból magyar vízummal sok az orosz prosti valami üzemzavar van. :)
Ilyen megtörténhet ez a kémelhárításnak, nemzetbiztonságnak stb milyen állapotára utal?
Kb gittegylet színvonalra. Főleg egy moszkvai követségen ahol azért alapjáraton az éberség fokozottabb illene legyen mint egy átlagos nagykövetségen. :)
Ezek a számomra kb olyan alakulatokra utalnak mint a magyar honvédség mondjuk. Van is meg nincs is, névlegesen létezik valami ilyen nevű alakulat.
De közben akkora megvédés van szavak szintjén, hogy egy CIA is megsüvegelné a teljesítményt ha a gyakorlatra is sikerülne lefordítani.
Pl tegnap nézem ezt a tek bemutatót. Elmondja a főnök, hogy milyen gyorsan kell reagálni 8 másodperc alatt történt a terrorakció legutóbb.
Nem az a poén a dologban, hogy merénylet és utána reagálni. Esemény után az triviális dolog . Nyilván fontos dolog reakcióidő és milyen elit alakulatot lehet bevetni ha túszejtés stb van. De hát a lényeg a megelőzésen lenne esemény előtti dolgokban, az a gondolkodást igénylő része , információszerzés, beépülés , stb stb.
Nem az, hogy felrobbantotta amit akart és akkor gyorsan kell reagálni. :) Ez is fontos a maga helyén , de azért terrorelhárítás rögös útján talán nem a leglényegesebb dolog.
Banki tranzakciók , internetes ténykedés, telefon. Nagyjából ez a 3 olyan magától értetődő terület ahol ha valaki nyomot hagy maga után "virtuálisan" akkor szimatot lehetne fogni.
Azért furcsa a dolog mert azt gondolnám bűnüldöző, terrormegelőző , kémelhárító stb szervezeteknek ez egy olyan infó amit elég egyszerűen be tudnak gyűjteni. Szolgáltatóktól az adatok milyen névre vettek stb . Ennek az összesítésével /elemzésével pl hamar kidobta volna a gép ezt a nevet. Aztán ha legközelebb ilyen néven vásárolnak valahol akkor máris lehet követni stb.
Ez terrormegelőzés, vagy bűnmegelőzés, nem az, hogy a határon addig provokálja míg elkezd köveket dobálni aztán elkaptuk a nagy terroristát. :) Hasonlók. :)
Most őszintén ki az hülye terrorista, vagy bűnöző aki ezzel felhívja magára a figyelmet pl, hogy a határnál arcoskodik? Véletlenül van is ilyen biztos egy lángész lehet. :) Lehet , hogy egy embercsempész szervezetnek egy embere esetleg ott szítja az indulatokat azt még el tudom képzelni, de terrorista meghúzza magát gondolom. Viszont lehet egy jó M1 tudósítást összehozni mennyi "terroristát " sikerült elfogni. Fényezni magunkat a semmire. Egy valódi cselekményt megelőzni kicsit nehezebb.
Ezt én sem értem, ez azért bőven túlmegy a jóhiszeműség határain. Ha én a bankban befizetek valakinek 300 forintot, akkor igazolnom kell magam-konkrétan ennyit fizettem be a napokban-, mert ugye pénzmosás gyanúja, meg egyebek,de 200ezer simnek köze sem lehet semmiféle disznósághoz. Logikus.
http://nol.hu/belfold/magyar-sim-kartyak-terrorist...
200 k sim kártya egy hajléktalan nevére, miközben nonstop megy a terror apokalipszis a médiában, kommunikációban. Talán kevesebbet kellene hadakozni reklám céllal mert az már elég jól megy , és többet "terrorelhárítani". Nem tudom mennyi simet adhatnak el Mo-n egy évben de ez elég komoly mennyiségnek tűnik főleg egy néven.
Suméréknál valami ágrólszakadt átmászik a kerítésen lesújt rá még az Alkotmányvédelem is , közben egy néven megveszik az éves kártyafogyasztás mit tudom én 5-10%-át de legalábbis %-osan biztos kimutatható arányát. Miközben a csapból terror folyik, és a fogadkozás, hogy lesújtunk majd. :)
Pedig még alig melegedtem bele a témába. :) Csak a bevezetésnél, vagy bemelegítésnél tartok. Vagy az előételnél.
Jó most , hogy megvolt a csúcspont a népszavazással megyünk egy kicsit normális irányba talán. Majd M1-be belenézek és csak minden 5. vagy 10. hír szól gonosz migránsokról akkor konszolidáció van. :) Vagy annak a rögös útjára léptünk. 1000 fejű hidra a téma egyet levágok nő helyette 2. Rögös az út , de én látom a fényt.
Tök igazad van. Csinálj jobbat, linkeld, s majd véleményezzük. :-)
bukás.
mikor legelőször láttam,egy paródiát ezzel a filmrészlettel,még talán viccesnek is találtam.
talán még ujdonság ereje,jopofa stb volt.
de azóta.....vagy 300szor elsütötték,300szituáciora,engem már zsibbaszt,évek óta kerülöm,meg sem néztem az utolsó 50et talán.
már nem is értem miért kell minden politikai,társadalmi esemény kapcsán ehhez nyulni,és összenyiszitolni egy ujabbat.
nincs kreativitás?
Nem egészen . :) Akkoriban egy kicsit más világ volt Európában. Nagyjából úgy nézett ki a sztori részben kitelepítés, részben turisztikai program a Gulágon. Aztán akiket kitelepítettek át amcsi zónába , és onnan irány Usa. Aki Gulágon volt szintén ezen az útvonalon mikor 5 év után hazaengedték Sztálin elvtárs halálának örömére.
Nekik az első munkájuk ott kint teljesen nincstelenül egy halfeldolgozóban volt , szalag mellett halakat kikötőben aprították. Angol tudásuk kb ilyen helló és hasonló szinten. Menedékjogot kaptak. Hidegháború ide vagy oda nem sokkal előtte fejeződött be II. Vh és ők magyar állampolgárok de német nemzetiségként érkeztek oda. Mo is hadat üzent Usának II. Vh-ban. Szóval azért abban a történelmi szituban se volt az annyira egyértelmű ők ott menedéket kapjanak.
De nem is ez a lényeg abból amit mondtam vsz. Hanem a nagyobb összefüggések ugye. :)
Ha Usa bevándorlási politikája akkor más tudtak volna rá találni biztos indokot miért ne kapjanak később állampolgárságot. Ezek a menedékjog később állampolgársági témák is valahol nagyobb szempontoknak is a részei. Kényszerpályák mellett. De ezzel nem mondok újat senkinek remélhetőleg.
EU-nak is sőt Mo-nak is létezik bevándorlási politikája, ott azért megjelennek azok a szempontok amik mint külső , belső nagy erőként jelen vannak a történetben. Kicsit bonyolultabb a helyzet bal és jobboldalnál vsz.
Zolika Te remélem nem vmi hasonló szituban tolod a monitor előtt:))
Mindenhol jo,de a legjobb otthon lehetne a cikk cime.:)
"Most röviden annyit tudok erről elmondani Usában mindenki migráns, szinte mindenki . Ráadásul igen nagy része gazdasági alapokon indult oda, Van nem kevés menekült is , ugye pl derék rokonaim is."
Ezekszerint a rokonaid is így mentek be az usá-ba, ahogy ezek a jóképességűek jönnek, fű alatt, majd ha megállították őket, akkor követelték, hogy vigyék a kinézett államba/városba, és azóta is segélyeken tengődnek, beilleszkedni nem is szeretnének, angolul egy szót se tudnak, csak magyarul mindenhol...
JP a diagnózisom túl sok M1-et néztél. :) Legalábbis amit mondasz mintha tudatalattidban onnan "szakértőktől" bennmaradtak volna dolgok aztán összekevernéd a valósággal.
Bár hiába ajánlom neked komoly embereket mint Bokros pl. :)
De komolyra fordítva ez nem bal és jobboldali kérdés vsz, sokkal mélyebb problémák vannak.
Abban egyetértek nagy problémákra van kilátás, esély. De érdemes megvizsgálnod azt az utat amit te ideálisnak elképzelsz annak milyen buktatói vannak, problémái vannak, miért megvalósíthatatlan , vagy milyen áron stb.
Máris felismerheted, hogy nem ennyire egyszerű a szitu , hogy bal és jobboldal és ki mit rontott el.
Ezek a politikusok nem Istenek , hogy Zeusz leszólt és akkor annak úgy kell lennie. :) Ezek az erők amik ebben az ügyben hatnak igencsak nagyobbak a hatáskörüknél. Még ha totál normális üzemmódban dolgoznának akkor is. Ha meg a plakátozással, és a népszavazással a semmiről vannak elfoglalva és hasonló bohóckodással akkor főleg. :)
Ez valami nagyon komoly logika. A magyar kormány azért folytat gyűlöletkampányt, hogy elkerülje a valódi gyűlöletet . :)
Mindig is éreztem nagyon ravasz figurák vannak ebben a kormányban. Véletlenül se kibicként azért folytatnak gyűlöletpolitikát mert ennek a belpol hasznát le akarják fölözni. Hanem a valódi gyűlölet akarták elkerülni.
Mi is szembekerülünk ezzel a problémával, sőt cigányügyekben nekem úgy rémlik egy párt főként ennek köszönhetően került kihívó pozícióba kormányalakítás szempontból. Mert Mo.-n nincsen valódi gyűlölet, és etnikai feszkók. Csak úgy valahogy mégis erre alapozva a semmiből kormányzásra esélyessé vált a Jobbik.
Könnyű okoskodni ha az adott ország nem célország. Nehezebb megoldani a dolgokat. Főleg ha kilépünk az egyszerűség világból ahol kb annyi a logikai folyamat , hogy a félelemre alapozva lehet rövid távú pol pecsenyét sütögetni. De ez nem old meg semmit.
Ugyanazok a kihívások ott vannak előttünk is mint a célországok előtt. Ez független attól, hogy Angliában, Németországban, Franciaországban stb most a jelenben ez történik. Nagyon naív gondolat az, hogy az ebből adódó problémák csak az miatt vannak mert most spéci helyzetben hirtelen jött egy ellenőrizetlen tömeg. Aztán ha ez megszüntetésre kerül akkor a probléma is megszűnt.
Azért én nem indulnék ki abból amit Soros esetleg pár sorából, mondatából a szakértő újságírók összeraktak mint mondanivalóját a témáról. :)
Főleg nem 888 -ból és hasonlókból mert ahhoz képest még egy M1 is egy atomfizika tanszék.
Most röviden annyit tudok erről elmondani Usában mindenki migráns, szinte mindenki . Ráadásul igen nagy része gazdasági alapokon indult oda, Van nem kevés menekült is , ugye pl derék rokonaim is. Van nem kevés illegális is.
Minden ország , vagy kontinens ahol bevándorlás - kivándorlás egyenlege pozitív ott ez részben politika (bevándorlási szabályozók megalkotásánál) , részben kényszerítő külső körülmények hatása.
Minden ország olyan bevándorlót szeretne aki intelligens, képzett, törvénytisztelő, volt gyerekszobája, szorgalmas stb stb. Aztán hát a valóság ennél kicsit kuszábban alakul. :)
Japánokat már sokszor emlegettem példaként . Ők a kakukktojás a történetben a fejlett helyek között. Igen magasan húzták meg a vonalat . Ennek az okai is sokrétűek. Megkímélném ettől most a fórumozókat.
Nyilvánvaló következtetések adódnak ezekből a dolgokból is.