Hogy én? :)
tozsdenyul Előzmény: #781071nyugodtan vezesd le az indulataidat rajtam, mint spade elvtárs, ha már vagytok annyira korlátoltak, hogy két bitnél többet nem ismertek. Aki nem az én véleményemet mondja, az mindjárt a másik oldalon áll.
Utána írd be a fórum keresöjébe, hogy " szeparatista " és olvasgass kedvedre, hogy ki is írt micsodát. (az én hsz-eimre gondolok)
(rémes a keresö, nem egyszerü olyan ritka szót találni, ami nem 25000 találatot ad)
Tudom, én hülye vagyok és nem vagyok képben.
Ennek ellenére :) nem vagyok evidens baloldali meg migráns simogató, csak azok számára akiknek ez így kényelmesebb, mint a gondolkodás.
Azért mert valaki, a nyilvánvaló elkúrásra figyelmeztet elöre, majd kimondja az elkúrásra, hogy az elkúrás, nem jelenti hogy magát a célt is elutasítja, csinálhattok belöle egó kérdést, hogy ki az okosabb, leszarom, leszek én hülye, ha ettöl nyugodtabban alszotok, leszek baloldali is ha így jobb, de n-szer elmondtam, hogy már rég nem a migráns kérdésen kellene tipródni, majd lassan a böhöm Eu úgyis lép valamit - hanem készülni arra, ami utána jön. És azt sem kellene elkúrni, bár semmi jele nincs, hogy ne szivassuk meg magunkat akkor is.
Jó reggelt, spadenek, meg földinek hogy itt majd háború is lehet...
Most ott tartunk, hogy senki szövetségesünk nincs. Gratula, melyik oldalnak is kell ehhez gratulálnom?
Ja: nem az emberáramlat osztja meg európát, az csak katalizátor, de mindegy
A brexit is, a katalán kiválás is, hogy csak két példát mondjak már jóval a migránsok elött megvolt alapozva. Továbbmenve, az Eu szétesés is meg van alapozva régen, ha nem föderalizálódik, akkor tuti szétesik.
Melyik oldal is az, a bal vagy jobb, aki nem hajlandó a szuverenitásról lemondani?
Na barátom, pont az az oldal bassza szét a szeretett eu-dat, aki nem hajlandó semmiröl lemondani, semmiben résztvenni, csak a javakat bezsebelni.
Európai egyesült államok, vagy szétesés és nemzetállamok. Tetszettek volna kevesebb nacionalizmussal élni.
(arról nem beszélve, hogy létre sem jött volna az Eu, ha a jobboldalon múlik, csak európában labdába sem rúgtak 40 évig)
(de természetesen a baloldali willkommen is nagy agyatlanság, szó se róla - elviekben viszont van köze valamicskét a nyitott határok, egyenlöség stb úgymond "Eu ideálhoz" amit szeretsz)
Egyébként inkább jobboldali vagyok, mint bal, csak úgy leírom, nem mintha megmaradna bárkiben az infó :)
De gondolkodni jobban szeretek, mint besorolódni..
Ez azért bonyolultabb annál, mint kétbites bal vagy jobboldal.
Ráadásul nem a mi kezünkben van a dolog, sem mint polgár, sem mint nemzet.
Sok minden el van kúrva, de inkább a megoldásokon kellene gondolkodni, és nem a megosztódáson.
És az sem biztos, hogy egyáltalán van, vagy hogy lett volna, jó megoldás. Nincs mindig, mindenre.