Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

bukás.mikor legelőször l…

#781176 Sumér harcos Előzmény: #781143

bukás.

mikor legelőször láttam,egy paródiát ezzel a filmrészlettel,még talán viccesnek is találtam.

talán még ujdonság ereje,jopofa stb volt.

de azóta.....vagy 300szor elsütötték,300szituáciora,engem már zsibbaszt,évek óta kerülöm,meg sem néztem az utolsó 50et talán.

már nem is értem miért kell minden politikai,társadalmi esemény kapcsán ehhez nyulni,és összenyiszitolni egy ujabbat.

nincs kreativitás?

Nem egészen . :) Akko…

#781174 banyaiz Előzmény: #781122

Nem egészen . :) Akkoriban egy kicsit más világ volt Európában. Nagyjából úgy nézett ki a sztori részben kitelepítés, részben turisztikai program a Gulágon. Aztán akiket kitelepítettek át amcsi zónába , és onnan irány Usa. Aki Gulágon volt szintén ezen az útvonalon mikor 5 év után hazaengedték Sztálin elvtárs halálának örömére.

Nekik az első munkájuk ott kint teljesen nincstelenül egy halfeldolgozóban volt , szalag mellett halakat kikötőben aprították. Angol tudásuk kb ilyen helló és hasonló szinten. Menedékjogot kaptak. Hidegháború ide vagy oda nem sokkal előtte fejeződött be II. Vh és ők magyar állampolgárok de német nemzetiségként érkeztek oda. Mo is hadat üzent Usának II. Vh-ban. Szóval azért abban a történelmi szituban se volt az annyira egyértelmű ők ott menedéket kapjanak.

De nem is ez a lényeg abból amit mondtam vsz. Hanem a nagyobb összefüggések ugye. :)

Ha Usa bevándorlási politikája akkor más tudtak volna rá találni biztos indokot miért ne kapjanak később állampolgárságot. Ezek a menedékjog később állampolgársági témák is valahol nagyobb szempontoknak is a részei. Kényszerpályák mellett. De ezzel nem mondok újat senkinek remélhetőleg.

EU-nak is sőt Mo-nak is létezik bevándorlási politikája, ott azért megjelennek azok a szempontok amik mint külső , belső nagy erőként jelen vannak a történetben. Kicsit bonyolultabb a helyzet bal és jobboldalnál vsz.

"Most röviden annyit tud…

#781122 Koffein Előzmény: #781119

"Most röviden annyit tudok erről elmondani Usában mindenki migráns, szinte mindenki . Ráadásul igen nagy része gazdasági alapokon indult oda, Van nem kevés menekült is , ugye pl derék rokonaim is."

Ezekszerint a rokonaid is így mentek be az usá-ba, ahogy ezek a jóképességűek jönnek, fű alatt, majd ha megállították őket, akkor követelték, hogy vigyék a kinézett államba/városba, és azóta is segélyeken tengődnek, beilleszkedni nem is szeretnének, angolul egy szót se tudnak, csak magyarul mindenhol...

JP a diagnózisom túl …

#781121 banyaiz Előzmény: #781071

JP a diagnózisom túl sok M1-et néztél. :) Legalábbis amit mondasz mintha tudatalattidban onnan "szakértőktől" bennmaradtak volna dolgok aztán összekevernéd a valósággal.

Bár hiába ajánlom neked komoly embereket mint Bokros pl. :)

De komolyra fordítva ez nem bal és jobboldali kérdés vsz, sokkal mélyebb problémák vannak.

Abban egyetértek nagy problémákra van kilátás, esély. De érdemes megvizsgálnod azt az utat amit te ideálisnak elképzelsz annak milyen buktatói vannak, problémái vannak, miért megvalósíthatatlan , vagy milyen áron stb.

Máris felismerheted, hogy nem ennyire egyszerű a szitu , hogy bal és jobboldal és ki mit rontott el.

Ezek a politikusok nem Istenek , hogy Zeusz leszólt és akkor annak úgy kell lennie. :) Ezek az erők amik ebben az ügyben hatnak igencsak nagyobbak a hatáskörüknél. Még ha totál normális üzemmódban dolgoznának akkor is. Ha meg a plakátozással, és a népszavazással a semmiről vannak elfoglalva és hasonló bohóckodással akkor főleg. :)

Ez valami nagyon komoly …

#781120 banyaiz Előzmény: #781016

Ez valami nagyon komoly logika. A magyar kormány azért folytat gyűlöletkampányt, hogy elkerülje a valódi gyűlöletet . :)

Mindig is éreztem nagyon ravasz figurák vannak ebben a kormányban. Véletlenül se kibicként azért folytatnak gyűlöletpolitikát mert ennek a belpol hasznát le akarják fölözni. Hanem a valódi gyűlölet akarták elkerülni.

Mi is szembekerülünk ezzel a problémával, sőt cigányügyekben nekem úgy rémlik egy párt főként ennek köszönhetően került kihívó pozícióba kormányalakítás szempontból. Mert Mo.-n nincsen valódi gyűlölet, és etnikai feszkók. Csak úgy valahogy mégis erre alapozva a semmiből kormányzásra esélyessé vált a Jobbik.

Könnyű okoskodni ha az adott ország nem célország. Nehezebb megoldani a dolgokat. Főleg ha kilépünk az egyszerűség világból ahol kb annyi a logikai folyamat , hogy a félelemre alapozva lehet rövid távú pol pecsenyét sütögetni. De ez nem old meg semmit.

Ugyanazok a kihívások ott vannak előttünk is mint a célországok előtt. Ez független attól, hogy Angliában, Németországban, Franciaországban stb most a jelenben ez történik. Nagyon naív gondolat az, hogy az ebből adódó problémák csak az miatt vannak mert most spéci helyzetben hirtelen jött egy ellenőrizetlen tömeg. Aztán ha ez megszüntetésre kerül akkor a probléma is megszűnt.

Azért én nem indulnék ki…

#781119 banyaiz Előzmény: #781049

Azért én nem indulnék ki abból amit Soros esetleg pár sorából, mondatából a szakértő újságírók összeraktak mint mondanivalóját a témáról. :)

Főleg nem 888 -ból és hasonlókból mert ahhoz képest még egy M1 is egy atomfizika tanszék.

Most röviden annyit tudok erről elmondani Usában mindenki migráns, szinte mindenki . Ráadásul igen nagy része gazdasági alapokon indult oda, Van nem kevés menekült is , ugye pl derék rokonaim is. Van nem kevés illegális is.

Minden ország , vagy kontinens ahol bevándorlás - kivándorlás egyenlege pozitív ott ez részben politika (bevándorlási szabályozók megalkotásánál) , részben kényszerítő külső körülmények hatása.

Minden ország olyan bevándorlót szeretne aki intelligens, képzett, törvénytisztelő, volt gyerekszobája, szorgalmas stb stb. Aztán hát a valóság ennél kicsit kuszábban alakul. :)

Japánokat már sokszor emlegettem példaként . Ők a kakukktojás a történetben a fejlett helyek között. Igen magasan húzták meg a vonalat . Ennek az okai is sokrétűek. Megkímélném ettől most a fórumozókat.

Nyilvánvaló következtetések adódnak ezekből a dolgokból is.

Svédország feljelenti Magyarországot, ha nem vesz át menekülteket

#781111 walex Előzmény: #781107

Most már küldenék vissza hozzánk őket ők is.
Ezért is lett volna fontos a vasárnapi szavazás, hogy ne pártokat képzeljenek mögé sokan.

De sebaj, jön az alkotmány módosítás. A lapuló MSZP, DK, Együtt, PM, LMP, Liberálisok hatosnak (régi nevén MSZP-SZDSZ koalíciónak) színt kell vallania és a szavazásnál egyértelműen ki fog derülni, hogy az ország mellett vannak-e vagy ellene.
Nagy illúzióim nincsenek, hogy mire fognak voksolni látva a népszavazás előtti és utáni reakcióikat.

Állítólag 200 ezer SIM k…

#781110 walex

Állítólag 200 ezer SIM kártyát vettek egy ember nevére és mindez a mobilszolgáltatónak nem volt furcsa???
Ha bemész SIM kártyát venni, alap, hogy kérik a személyit és a lakcímkártyát.
https://kuruc.informacio/r/2/164573/

Svédország feljelenti Magyarországot, ha nem vesz át menekülteket

#781107 rbbj11 Előzmény: #781104

nem arrol volt szo, h hatalmas gazdasagi előnnyel járnak es egyebkent is szuksege van gazdag orszagoknak a születés pótlására? Ráadásul itt a lehetoseg hogy önként ellassakn jobban ezeket a szegeny embereket, hisz nalunk csak bezárják oket, embertelen taborokban vannak, alig kapnak kaját stb stb. Akkor van szívük ilyen helyre visszaküldeni őket??

Nézem,nézem azt a tömege…

#781102 Kiss Zoltán Előzmény: #781093

Nézem,nézem azt a tömeget,amely elindult-majd vissza- Belgrádból,de nekem inkább egy türelmetlen,primitív,agresszív,törvényeket semmibe vevő tömeget látok,és nem békés menekülteket!Lehet,hogy a brüsszeli barmok ezt akarják láttatni velünk,de ezek közül ha csak néhány világos nappal szembe jönne velük az utcán,átmennének az út másik felére!

Alaptörvény módosításhoz…

#781093 prospero Előzmény: #781012

Alaptörvény módosításhoz meg lehet teremteni az alkotmányozó többséget a 98%-os egység figyelembevétele alapján.

Az ellenzék meg még inkább színt vall a szavazásnál, hogy hogy is állnak velünk szemben.

És ha lesz alaptörvény módosítás, akkor a külpolitikai pozíció is helyreáll.

"Mert leszarjátok azt, h…

#781092 prospero Előzmény: #781071

"Mert leszarjátok azt, hogy a tűzzel játszotok, és elbasztátok azt az európát amit apátok és anyátok, anyáink, apáink többek közt felépítettek, és megcsináltak nekünk gondolván unokáikra is."

Egyetértek. Azért mert pár idióta, akik jelenleg történetesen a nemzetállami identitás megszüntetésén dolgozik, elitélik a nemzetállami kereteket, attól még rohadtul rá fog faragni az európai ember.

És azért nincs megoldás, mert ezek mindenáron bojkottálják a megoldást (születésszám növelésre erőforrások és médiakampány, ha erre van szükség vagy a határvédelem), hogy kikényszerítsék a föderalizációt.

2050-re Németországban a muszlimok túlsúlyban lesznek? Európa vezető politikusai között pedig nincs olyan politikus, aki fel merné vállalni a határok védelmét?

Okai: az egyik a nemzetállami keretek fellazítása mint cél. A másik ebből következik: föderalizáció.

Szerk: föderalizálódni fog Európa csak éppen a saria törvényei alatt. Akkor kedves föderalizáció hívek, milyen nótát fogtok fújni?

Hogy én? :)

#781085 prospero Előzmény: #781080

"Most ott tartunk, hogy senki szövetségesünk nincs. Gratula, melyik oldalnak is kell ehhez gratulálnom?"

Átmeneti állapot, ha egyáltalán igaz.