Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

Nem. Arra az állításodra…

#780824 prospero Előzmény: #780821

Nem. Arra az állításodra idéztem a cikket, miszerint azért volt hülyeség a népszavazás,mert ide csak az elbírálást küldik, menekültet nem is akarnak áthelyezni, a kvóta a kérelmek elbírálásáról szól.

A szöveg nagyon meggyőző a cikkben, csak éppen határvédelemről azóta sincsen szó a valóságban, ellenben a kvóta kiterjesztésről igen.

egyébként állj elö vele,…

#780823 tozsdenyul Előzmény: #780820

egyébként állj elö vele, mentsd meg Magyarországot, mi az orbáni mesterterv a 2.5 millió bentlévö hazaküldésére?

te jöttél idézve egy ter…

#780821 tozsdenyul Előzmény: #780820

te jöttél idézve egy tervet, ahol a határok le vannak zárva, a migriket meg hazaküldik

Oyan megoldás érdekel téged, amiben nincs probléma?

Ha szerinted a probléma megoldhatatlan, akkor kampányolj a kilépés mellett

A már bejöttek nyilván más kérdés, mint akikre a te idézett terved vonatkozik

ha szerinted nem problém…

#780820 prospero Előzmény: #780818

ha szerinted nem probléma, hogy a bevándorlók 2,5 milliójából a többséget nem tudja eu visszaküldeni hova, akkor a véleménykülönbség áthidalhatatlan. Ne is folytassuk.

Maga az a tény, hogy pat…

#780819 prospero Előzmény: #780817

Maga az a tény, hogy patásorbán olyan hatalommal rendelkezik mint merkel mami, nemcsak a bevándorlóknál indítaná el a szapora fosást, hanem a nyugati véleményvezérelt médiában is.

Banyaiz. Emlékszel még mi volt a reakciód arra, amikor németország kijelentette, hogy nincs felső határ, minden menekültet befogadunk? A wilkommenskulturra? A wir schaffen das ra? Azóta fordulat következett be legalábbis kommunikáció szintjén, Merkel elmondta az öszödi beszédét. Egy súlyos választási vereség után. Te még nem.

Olyan ez mint a víz. Az eu politika is a gyengébb ellenállás irányába folyik, a bevándorlók is a gyengébb ellenállás irányába folynak.

Csak ennyi a baj? Nahát,…

#780818 tozsdenyul Előzmény: #780813

Csak ennyi a baj? Nahát, nem gondoltam volna a világvége várásodból.

Kit? Miért nem?

:D Paks 2 hat globális…

#780817 banyaiz Előzmény: #780814

:D Paks 2 hat globális ellen, fel kellett volna dobni azt is egy népszavazásra. Küzdelem a globális felmelegedés ellen címszóval.

Viszont az én javaslatom a fingreszelés helyett nevezzük ki Viktort Európa diktátorának. Ave Caesar , Viktor mostantól teljes jogkörrel intézkedhetsz, rakj rendet és mutasd a fegyelmet. :) Tárgyalhatsz a törökökkel , Líbiával, Szíria ügyében intézkedhetsz, az oroszokkal tárgyalhatsz, megoldhatod a globális felmelegedést, a gazd problémákat, nemzetállami szuverenitást, belső etnikai feszkókat stb stb. Megmutathatod az ördögi kvóta helyetti jobb javaslatot is. :) Határ a végtelen. Megnézném azt a rendet amit az új Caesar összerakna és persze fegyelmet kicsit bonyolultabb lenne mint népszavazni a kötelező kvóta ellen vagy mi volt ez az okosság.

Kevés lenne, hogy az Euronewson menne nonstop , hogy Merkel meghívta a migránsokat, és a gonosz kvóta. :)

Tényleg megnézném mit lépne ez az okostóbiás.

Az ellenállásnak nincs é…

#780816 prospero Előzmény: #780812

Az ellenállásnak nincs értelme? Azon kívül, hogy másfél évvel bejjebb lennénk az ötletbörzében, ha már az elején elfogadják Magyarország és Szlovákia vétóját az ügyben? Ami 1,5 - 2 millió ember bevándorlását megakadályozhatta volna re: nincs meghívólevél. Ehelyett még mindig a kvóta van napirenden.

Magyarul a kvóta az egy …

#780815 prospero Előzmény: #780812

Magyarul a kvóta az egy fingreszelés. Belpolitikai haszon - nem EU haszon ha már arról van szó, hogy EU közös megoldás, közben hivatkozunk humanitárius szempontokra a határvédelem szabotálása kapcsán. Ez a könnyebb ellenállás, illetve ellenállás letörésének módja - ideig-óráig.

Magyarul nem Európa érdeke - ha már EU birodalom mint szükségszerűség szóba került, hanem a kis belpol hasznok lefölözésére irányuló tevékenység, és nem a megoldás.

Ha megszavaztad, akkor c…

#780814 prospero Előzmény: #780812

Ha megszavaztad, akkor csökkented a CO kibocsátást nemzeti hatáskörben pl. egy Paks 2 beruházással. ;-)!

Nekem nincs ötletem a kv…

#780812 banyaiz Előzmény: #780810

Nekem nincs ötletem a kvóta jobbá tételére, meg még nagyon sok mindenre nincs a világban ami gondként jelentkezik.

De erre nem az a válaszom, hogy népszavazást tartok ellene. :)

Mit tudom én nagy gond a globális felmelegedés, szavazzunk róla, hogy legyen vagy ne legyen Magyarországon ilyen. Persze , hogy ne legyen megszavazom, és? :)

A korrekt , értelmes vsz az jelen esetben mivel és miért van gondunk tétetelesen , részletesen pontról pontra, aztán tételesen részletesen mi az alternatívánk helyette.

Minderről EU-nak kell döntenie. Önmagában az ha nincs kvóta semmi. Egyébként mintha EU is arrafelé menne alapjáraton is , hogy mégse olyan jó ez a kvóta buli. Jobbat kellene helyette, jönnek a problémák.

Lehet ha elkezdenénk alkalmazni fél év múlva storno az egész mert ez nem működik , vissza a kezdőponthoz mit csináljunk. :) Újra a rajtvonalhoz és mi legyen összeülnek az országok és megy az ötletbörze, rend , fegyelem legyen. :)

De ettől még én megkérdőjelezem a műsorunknak az értelmét. Egészen addig amíg nem teszünk le egy olyan alternatívát ami jobb megoldás.

és ezzel a tervvel mi a …

#780811 tozsdenyul Előzmény: #780803

és ezzel a tervvel mi a problémád, vagy miben mond ellent annak, amit mondtam?

Szerepel benne, hogy lezárják a határokat.

A gazdasági migránsokat egyböl vissza, be sem jutnak.

De, akik menekültek, státuszt kapott, ne maradjanak az adott belépési országban (mint pl mi!)

Azokat szétosztják.

Ezzel az elképzeléssel mi a gond?

A kvóta nem váltotta be …

#780810 prospero Előzmény: #780808

A kvóta nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Eddig. Milyen ötleteid vannak a működőképessé tételére?

plusz afrika gazdasági m…

#780809 prospero Előzmény: #780806

plusz afrika gazdasági meghódítása. Mondom: még annak is több értelme van, ha sivatagban déli napsütés idején a kemencében ennyi pénzt égetsz, mint a kvótának és tömegek beengedésének európába.

Csak a határvédelem kapc…

#780808 banyaiz Előzmény: #780807

Csak a határvédelem kapcsán is azt látom, hogy torzítása van a valóságnak.

Jóval keményebb határvédelmet hogyan képzeljük el? Erről már sokat beszéltünk más mondani szlogenként kemény határvédelem rend fegyelem. Megint más megvalósítani.

Kb olyasmi ez mint 2 héten belül rend lesz , mondja Pintér . Ki ne támogatná? Főleg én mint rendet, fegyelmet képviselő. :) Tőzsdenyúl is támogatja szerintem, hogy 2 héten belül rend lesz. :) Na de a valóság kissé kuszább ugye az azóta eltelt x évben.

Lehet azt mondani én azt nem tartom ördögtől valónak legyen kvóta vagy helyettesítésére más közös buli, amennyiben a határokon x, y intézkedésben meg tudunk egyezni. Gyakorlatilag ez is történt az EU-ban így jutottak el a kvóta megszavazásáig, törökökkel való egyezségig stb.

Ezzel nem vagyunk elégedettek akkor van jobb javaslatunk azt a közösség elé visszük ahol vagy megszavazzák vagy nem. Ez az útja normálisan vsz.

Nem látom mi az a csodafegyverünk a "határvédelemre" ami egy csapásra megoldja a gondokat. Van ilyenünk javaslatként valami?

de ha nem műkszik banyai…

#780807 prospero Előzmény: #780805

de ha nem műkszik banyaiz? Szükség van egy újabb dublinra? Mindig oda lyukadunk ki, hogy ami műxik az a jelenleginél jóval keményebb határvédelem,ami nem milliós nagyságrendben szivárog.

Szerk. Plusz a küldő országokban bírálni a kérelmet a nagykövetségeken.

Olyan ez a műsor kb mint…

#780806 banyaiz Előzmény: #780798

Olyan ez a műsor kb mintha politikusként azt mondanám az időskori demencia rossz dolog. Oké és van jobb program helyette? :)

Önmagában egy ilyen állítás az semmi. Azon műsorozni semmi . Ha melléteszel egy jobbat , ne válaszd a szellemi leépülést válaszd az örök fiatalságot akkor rocknroll. :)

Lehet nem jó az orvosi példa de érted mire gondolok.

"Osztrákok vajon mitől f…

#780805 banyaiz Előzmény: #780798

"Osztrákok vajon mitől félnek?"

A gondolkodástól? :D Az valóban ijesztő tud lenni sokszor, belátom . :)

Ha nincs kvóta akkor megoldódtak a dolgok? Szerintem komoly hiba ebből levezetni a világ dolgait. Jelentőségét túldimenzionálni . Kétségtelenül valamit határozni kell menedékjogot kapottak közös vagy egyéni kezelésében. De azért behatárolt a szerepe a dolognak.

Ha jól emlékszem ránk kb a potenciális menedékkérők akiknek megalapozott a kérelme 2%-a körül jutott volna a tervek szerint mint kvóta. Lehet azóta változott a szám. Ebből gondolom nem kap mindenki a végén menedékjogot, bár elvileg a tervek szerint ez már egy előszűrt állomány lett volna. Ködös kissé , hogy hogyan. :)

Nekem semmi kifogásom ellene ha ez nem valósul meg. Csak azt kell látni vsz, hogy valamit ki kell találni akkor helyette ami jobb ennél.

Mert azt hajtogatni, hogy kötelező kvóta az ördög önmagában értelmetlen. Ha nincs helyette jobb. Ha van akkor azt kell választani.

Ha kínálkozik 10 másik jó megoldás akkor nyilván abba az irányba kell elmenni. Csak nem tudom mi lenne ez.