Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mai italajánlatunk

cider

#780542 joepappa Előzmény: #780529

még építkezünk, elég lassan épül a manufaktúra. :( meg nagyon bekebelezett az üdítő biznisz, időileg. amúgy a cidernél meg pályázatra várunk, azt addig nagyon minimális ami megy mert amit előre megcsinálunk nem fizetik ki. (azt lehet nem lesz belőle semmi azt nekiesünk gőzerővel)

Nem szeretem a viszkit, …

#780529 KawaBazsy

Nem szeretem a viszkit, nem elég édes. :-)

Joepapa, van már cider?

könnyed

#780521 joepappa Előzmény: #780509

könnyed magában singel mallt pl Macallan, illetve úgy nagyátlagban a spy side régió, nem tőzegelt fajtái. én pont az ellenkezőjét szeretem islay durván tőzeges fajtáit. :)

vki szakértő:)Glenfiddic…

#780509 Sumér harcos Előzmény: #780506

vki szakértő:)

Glenfiddich vagy Glenlivet?melyik a jobb?

a fő csapásvonal számomra,hogy a Famous Grouse blend kezdő whisky nagy kedvenc,tehát izvilágra hasonló akár az emlitett kettőn kivűl,single maltban,mi áll hozzá közel,ami könnyed,magában fogyasztható?

DISTILLERY RANKINGSCOLLE…

#780506 Sumér harcos

DISTILLERY RANKINGS
COLLECTORS INDEX
2014-2015
1 Macallan- Macallan =
2 Ardbeg- Ardbeg =
3 Bowmore- Bowmore =
4 Bruichladdich- Bruichladdich =
5 Glenfiddich- Highland Park UP 1
6 Highland Park- Glenfiddich DOWN 1
7 Glenmorangie- Glenmorangie =
8 Springbank- Port Ellen UP 1
9 Port Ellen- Springbank DOWN 1
10 Balvenie- Lagavulin UP 1
11 Lagavulin- Laphroaig UP 1
12 Laphroaig- Balvenie DOWN 2
13 Glenlivet- Glenlivet =
14 Caol Ila- Caol Ila =
15 Glenfarclas- Arran UP 3
16 Dalmore- Glenfarclas DOWN 1
17 Rosebank- Dalmore DOWN 1
18 Arran- Glendronach UP 1
19 Glendronach- Rosebank DOWN 2
20 Talisker- Brora UP 1
21 Brora- Talisker DOWN 1
22 Bunnahabhain- Bunnahabhain =
23 Glen Grant- Kilchoman UP 1
24 Kilchoman -Glen Grant DOWN 1
25 Mortlach- Mortlach =
26 Aberlour- Aberlour =
27 Glengoyne- Glengoyne =
28 Linkwood- Clynelish UP 1
29 Clynelish- Linkwood DOWN 1
30 Longrow- Glenrothes UP 1

horizont IPA

#779407 picirigo Előzmény: #778771

Hétvégén Brno, barátok, sörtúra volt a program...Na azok sörök! Bár nekem csak egy helyen jött be a durván komlós cucc, máshol már keserűnek találtam! Természetesen szinte csak számunkra ismeretlen sört "fogyasztottunk", éppen 19 félét :))))! (nem korsót, hanem félét)! kemény menet volt!

Keri! Ha készen lesznek a boraitok, kis társaságunk szívesen részt venne egy újabb italozáson, de csak is úgy, h a borokon kívül minden mi vinnénk!

hehe

#778924 Ibiza Előzmény: #778915

értékes napos idők vannak.. talán még jó lesz..eső is inkább éjszaka es nappal meg ott a napocska.

hedon

#778914 kerikoma Előzmény: #778763

Hát egy jó barátom szlogenje, hogy a bor az nem terem! Nagy igazsága van! Nálunk a tanyasoron elég szépen elkapta a rothadás a szőlőt. Pedig a technológiát betartva szépen védekeztünk. Nálam még nincs nagy baj, nem láttam rohadt fürtöt, csak néhány szemet, de képes gyorsan terjedni.Hétvégén elkezdem én is a szüretet. Szürkebaráttal kezdek, aztán következő hétvégén az ezerfürtű és rá egy hétre a kékfrankost. Kíváncsi leszek a minőségre!

hedon

#778781 Ibiza Előzmény: #778763

árpa söröket nem harapom..nekem a legjobb boltban kapható a gösser.. nekem ez jön be.. belga noszalgiából néha 1-1 kriek meggyes.. thai kajákhoz a singha.. amerre járok megkóstolom a helyi söröket.. de gösser nekem a legjobb.

horizont IPA

#778771 joepappa Előzmény: #778763

Mivel asszony elment iskolába járni :) így szabad a délutánom, tehát sörkostoló: Horizont IPA, na ez már bejön ez az én világom, durván kúrvajól komlózott ale sör, ezt csak ajánlani tudom hat százalék alkohollal, nagyon kellemes frissítő. Bejön.

Ő az: http://www.horizontsorok.hu/#kezmuves-soreink

hedon

#778763 joepappa Előzmény: #778511

Mostanság nekiestem a magyar kézműves söröknek, kostolok amit érek, tegnap este a Hedon sörfőzde Chalie Firpo sörét sikerült innom. Nekem nem jött be, árpa és rozs malátából készült félbarna sör, egyébként. Ami elrontotta az egészet számomra a túlzásba vitt citrusossága volt, mármár annyira citrusos volt, hogy úgy éreztem mintha megsavanyodott volna. Egy próbát megért a megismerés de nem az én világom. Ő róla volt szó:

http://sorwebaruhaz.hu/charlie_firpo_apa

hehe

#778511 Ibiza

Figyelőben kedvenc borsznobom egy erdőbényei borászatról mond jókat Hommona Attila birtokáról beszél.. eredeti természetes intenzív borok..és mint ajánlott olvasmány ír róla.

Ez a muki olvassa Ibizát tán..leszokott a fellengzős lilaködös sznobkodásról..de még várjuk ki a végét.

szegény pezsgő

#777743 Ibiza

http://www.boraszportal.hu/borvilag/nem-is-olyan-d...

"Szín: szikrázó, fényes, ragyogó sárga árnyalat. Illat: méz, mogyoró, pörkölt mandula és frissen készült sütemény. Íze: erőteljes, és elképesztően telt zamataiban pikáns ízeket, puskaporos jelleget is felvonultat, a végén mégis meglepően friss érzetet kelt. Kortya rendkívül hosszú, mély és harmonikus."

:) anyám nesirass..puskaporos jelleg..

Én a magam részéről olajoshalhoz kagylóhoz kaviárhoz grillcsirkéhez szeretem..meg csak úgy..