Tényleg úgy is lehetett érteni , nem is gondoltam erre, hogy megszólítalak és akkor utána mi képviseltük . :)
Apró esemény ez a migrációs vészhelyzetben, és a nihilizmus csapásai alatt. Koncentrálnunk kell ilyen vészterhes időkben. Nekem is nagyobb hangsúlyt kell helyeznem a precizitásra.
Zajlott az élet akkoriban is, volt mindenféle érdek és mi bekerültünk a darálóba. Belső széthúzásokról nem is szólva. Ezért vagy azért nem indulunk segítségére az adott várnak, vagy királynak stb. Inkább foglalják el vagy vesszen a csata. Na és a nihilistákról se feledkezzünk el. :)
Ebben a tekintetben nem sokat változott a helyzet.
:-)
Nem lehet elszokni tőle, mert a Klubrádió gondoskodik róla:-)
És ez jól is van igy, szükség van egyszerü gondolkodásra is meg összetettre is, csak tudni kell, mikor melyik vezet előre.
semmi gond nincs a fogalmazásoddal, söt, jól kiszüri, hogy kik képesek gondolkodásra, és kik nem...a leghülyébbek még büszkén nyerítenek is válaszul rá :)
El van szokva a társadalom a legegyszerübb gondolatoknál picit cizelláltabb logikáktól, meg úgy egyáltalán a racionális gondolkodástól.
:D ezt félreértettétek, vagy félreérthetően fogalmaztam most így ránézve. Mi mint Mo . kijátszottuk a biztonság, rend , gonosz migráns stb kártyákat a partiban.
De egyébként ha jobban belegondolok ez egy Freudi elszólás volt a részemről ez a kettős értelmű fogalmazás. Mert ilyen értelemben is igaz, sőt nagyon is. :) Mondjuk nekem jobban tetszik az, hogy a gondolkodást. :) Meg a szerénységet. :) De ízlelgetem a rendet képviseltem szóösszetételt azt kell mondjam fedi a valóságot, nagy vonalakban legalábbis.
Akkor lett az egri vár a törököké, amikor már a libériások voltak többségben:-)
Csak amatőr történész vagyok. :) Mondjuk szerettem történelmet tanulni , vagy arról olvasni már gyerekként is , ez megmaradt. Jobban mint fogalmazni, vagy verset elemezni ez nem volt a kedvencem.
Zoli ez rendben van csak valami elvezetett oda is , hogy a törökök ott tolongtak a vár alatt. Bent pedig Dobó a pár ezer emberével.
Egyébként az egri vár később simán a törököké lett úgy rémlik.
Meg volt előtte egy Mohács pl , Dózsa pl , hogy csak belföldet nézzük. Külső tényezőket nem is nézve.
Tiszta pedig mint a hegyi forrás. :)
Kötőszavak igen sajnos ilyen pongyola a fogalmazásom. Irodalomtanáromnak is okoztam néhány ősz hajszálat. Nagy mókamester volt pedig látott egy pár nebulót már előttem is. De hát hiába próbálta csiszolni tudományomat fel kellett adnia.
Rend és fegyelem alatt én arra gondoltam mint ország mi képviseltük a szavak szintjén legalábbis ez volt a szerepünk amit választottunk. :D Nem arra, hogy mi ketten Tőzsdenyúllal. :)
De a józan észt tudom mondani a magam nevében mást nem akarok belerángatni , rend és fegyelem hát határeset elfogadom. :)
Igen, ezt aláirom, nihilizmus rendszeresen felbukkan az emberi történelem során.
És a liberalizmusnak is volt egy előképe a középkorban:
Ezeket úgy hivták, hogy libériások és a nagyurak udvaraiban leledzettek:-)
"Tőzsdenyúl valahol mi képviseltük a sztoriban a rendet fegyelmet ez volt a választott szerepünk."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
bameg..vicces fiú vagy.. meg kell hagyni..ilyet..és mindezt röhögés nélkül..
ha komolyan írod akkor viszont nagy a baj.
bár lehet csak maga a rend szóval van a gond..már semmi nem a régi. :DDDDD azért tetszett..
dehogynem ismerték a nihilizmust is meg akármi mást találnak ki Orbán orosz súgógépei :)
Eger egy ritka kivétel volt akkoriban
Zoli nem történelemtanár? Mert akkor kifejtheti :)
"A Reuters hírügynökség felmérést végzett 30 német nagyvállalat körében, és azt találta, hogy ezek mindössze 63 menedékkérőt foglalkoztatnak, holott több mint egymillióan érkeztek az országba tavaly. A cégeknek emiatt egyenesen Angela Merkel kancellárnál kell magyarázkodniuk" ...
"Mindemellett a Reuters által talált 63 fős szám korántsem biztos, hogy fedi a teljes valóságot. Ugyanis magyarázatként a cégek azt is hozzátették, hogy a felvételnél nem érdeklődnek a felvételizők múltja iránt, így nem tudják pontosan, melyik alkalmazottjuk menekült."
hogy is van? nem tudják, hogy ki menekült? ezt azért kétlem...
"63 felvett emberből 50 a Deutsche Postnál talált munkát"
e nem semmi... tudom, tudom, a szakképzett dokik alulról kezdik...
"a Thyssenkrupp vezérigazgatója például arról beszélt, hogy a menekültek nem jelentenek megoldást a képzett munkaerő hiányára" ... "A legtöbb német cég saját maga végzi a fiatal pályakezdő alkalmazottak képzését, akár négy éven keresztül. A szír, iraki, afgán menekültek azonban nem elég felkészültek ahhoz, hogy részt vegyenek ezeken a kvázi gyakornoki programokban"
ne máááá, e most hogy??? idáig arról volt szó, hogy megérkeznek és állnak is be vw-eneket, bmw-ket, merciket összeszerelni, meg műteni, meg programozni... kb 1millióból 63 embert sikerült munkára fogni, ez páratlan siker...
http://index.hu/gazdasag/2016/09/14/a_nemet_topceg...

Akkor még nem ismerték a liberalizmust.
Ami egyébként nem baj, de azért annak is van jó oldala - bizonyos helyzetekben.
De ez nem az a helyzet.
Gondolom anno 1552-ben amikor Eger várát ostrom alá vették,akkor is voltak akik nem szimpatizáltak Dobó várkapitánnyal,de azokat akik ellenszenvüket azzal fejezték ki,hogy inkább a törökök előtt megnyitják a kaput,mintsem,hogy a vár megvédésében Dobó mellé álljanak,kirakták a várból,mint .....t!!!
Ne hari, de a hosszú "szómenéseidből" nem a rend és a fegyelem jön le, sokkal inkább a parttalan és zavaros gondolkodás.
És akkor az elhagyott kötőszavakat még nem emlitettem.
Tőzsdenyúl valahol mi képviseltük a sztoriban a rendet fegyelmet ez volt a választott szerepünk. Rend fegyelem látszatát keltsük a káoszban. Mi voltunk az alfa és az omega, és az origó. A duma szintjén. :)
Sajnálatos módon kicsit arra hajaz a történetünk a regisztrációval mint mikor munkahelyen valaki élmunkás aztán jutalmul még több munkát kap. Aki pedig nem törte össze magát semmi negatív következménye.
Ezek valahol rossz üzenetek, csak hát az élet ilyen kíméletlen ebben a nihilista világban.
Nem tudjuk pedig fontos lenne milyen egyeztetések mentek Merkel Orbán között a háttérben akkoriban. Mert az egy dolog ami médiában ment mindenféle eszetlenkedés megint egy másik dolog mi zajlott a háttérben. Szerintem Merkel is kérhetett minket vegyük komolyabban mint a görögök a regisztrációt. Ez is hozzájárulhatott részben sztahanovistává léptünk elő .
Ha utána regisztrációs papírját eldobta akkor célországban újra ujjlenyomat, regisztráció , és jó esetben ott kidobta a rendszer esemény után, hogy már regisztrálták Mo-n. :)
Nem egy precíziós megoldási kulcsnak tűnik Egy előszűrésre talán jó lehet főleg ha nem egyszerre 100 k-t kell regisztrálni. + van egy ujjlenyomatod névhez kötve a név vagy valós vagy nem.
Igen van egy kis nihilista beütésük a migránsoknak is. Nem veszik figyelembe az értékeket, csak a iphone, meg a legrövidebb út Germanyba, meg a nyaralás. Át kell adnunk a keresztény, konzervatív értékrendet. Ezért is fontosak ezek a kulturális viták. Pontosan milyen értékrendet tud nekik Európa közvetíteni, vagy akár Mo . Egyelőre még csak arra pörögtek rá hol jobb az életszínvonal, de kultúrharcot is meg kell vívnunk.
Kezded érezni . :) Dicséretes. :)
Horvátok ABC, görög testvéreimről nem is szólva. Szlovén testvérek viszont kivették a részüket, ők is szépen regisztráltak Schengen miatt is. Nem tudom ki nyerte a ki regisztrál többet 2015-ben versenyt, jutalma egy kiváló regisztráló sztahanovista érdemérem. :)
De ez okafogyott kérdés mert nem fognak hozzánk küldeni bírálatra annyi embert amennyit regisztráltunk . Már abba belerokkannánk. Persze attól függ mennyire komoly a bírálat.
Kényessé válhat még ez a kérdés látszólag, ha elfajulnak az egyeztetések, mindenki eljátssza a kemény gyereket. Ez benne van. De alapjában egy műbalhé van körülötte . Ennyit látok ebbe nagyjából.