Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

Óh, azok a szegény portugálok

#778395 Kissherceg Előzmény: #778393

érdekes ez a protugál történet, mert déli kis országokból simán kinézem az érdek nélküli szándékot, főleg a demográfia változások miatt.

Óh, azok a szegény portugálok

#778393 TrendMan

http://index.hu/kulfold/2016/08/26/van_egy_eu-orsz...

"Portugália nem tűnik Kánaánnak?

A nehézséget fokozza, hogy maguk a menekültek sem akarnak Portugáliába költözni. Sokan még az ország létezéséről sem hallottak, nem hogy a letelepedési lehetőségekről. „A menekültek legtöbbje nem tud Portugáliáról, és arról, hogy milyen lehetőségek várják itt őket.” – nyilatkozta Rui Marques.

Martin Schulz az Európai Parlament elnöke menekültekkel találkozik PortugáliábanMartin Schulz az Európai Parlament elnöke menekültekkel találkozik PortugáliábanFotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

„Az áttelepítés másik módja a családegyesítés, amely során oda helyezik a menekülteket, ahol családjuk van. Ezek az országok pedig leginkább Németország és Svédország” – mondott további indokokat Portugália menekültmentességére. „Portugáliában sosem élt jelentős szír, afgán vagy eritreai közösség, így érthető, ha az áttelepítéseknél sem jut eszükbe az országunk” – említette a Politicónak Eduardo Cabrita portugál miniszter.

Portugálián ráadásul nem megy keresztül egyetlen menekültútvonal sem, így tavaly csupán 872 menedékkérelmet adtak be. Érdekes módon ezek legnagyobb része nem szírektől, irakiaktól vagy afgánoktól érkezett, ahogy az más EU-s országban szokásos, hanem ukránoktól. Portugália csendben ugyanis az ukrán emigráció egyik jellemző célpontja lett.

Brüsszel azt tervezi, hogy informálja a görög és olasz táborokban várakozó menekülteket a portugál lehetőségekről. Remélhetőleg erre még a menekültválság eszkalálódása előtt sort kerítenek a bürokraták.

• "

bz-nek

#778381 Ibiza Előzmény: #778367

látom újult erővel..:).. objektívnek és kívülállónak gondolod magad de simán kijelented..

"Ő azért ír ilyen okosságokat mert ez illeszkedik a kormánypolitikához és erre kapott "mandátumot".

A libsi oldal bértollnokaival..atv-s mocskolódókkal.. sonyboyjal..nincs gondod.

Ettől furák ezek a neolibsik.. addig libsik ameddig ők mondhatják a magukét de a másik oldal (ami nem ők az természetesen fasiszta és büntetendő) vagy más elvek eszmék gondolatok azok vesszenek. Azért mondják sokan és nagy erővel, hogy befészkelje magát a gondolatuk az üzenetük az agyadba..reggel már úgy ébredsz benne lakik.. mér evidencia számodra...mintha te találtad volna ki...neveled a gondolatot mint a kakukkfiókát.

Tudom szereted a lájkokat a jópontokat. De az az érték ha objektívan saját értékhez mérsz..vannak egyetemleges értékek.. amik párt vagy eszmefüggetlenek.

Egy újságírónak többféle dolga van.. egyrészt egy objektív tájékoztatás..másrészt egy saját szubjektív véleményének a közzététele.. ha van valami presztizse akkor elfogadják..hiszen egy tanult értelmes (értelmiségi a szó eredeti jelentésében) ember.

Attól még, hogy tabutéma a cigány problémák attól még létezik... meg kell oldani.. mint ahogy a migránskérdés is állandó kérdés..lehet jófejkedni de sok a gond.. mindkét esetben a gond egy részét a társadalomnak kell elviselni..nekik a bőrére megy.

Változik a világ..ma már semmi nem a régi..befurakodtak rátelepedtek mindenfélék az összes hatalmi- és végrehajtói ágba.. a véleményformáló médiába.. a különböző eszmékre.. sok a hamis zászlós...ott akadályoznak kerékkötnek ahol tudnak.. a saját embereik útját meg lezsírozzák..az is tetszik amikor a mások oldal ezt teszi akkor veszett vonításba kezdenek.. ezt ők találták ki kikérik maguknak...tréfásak.

Ma nem az számít ki mit tesz hanem kinek milyen a pr-ja a fb profilja.. kiről mit mondanak..

Most azt látom a lbibsibal teljesen megbolondult.. teljesen begőzölt...főleg nálunk... de ez jó..mert túltolták a bringát az emberek meglátnak egyet a tévében már tudják egy kukányi szemét jön ki belőle.. tudják ezt ezeket biztosan nem.. ez jól látható az új választásokon.. egyre több helyet veszítenek..de ők annál vehemensebben tolják.. elvtársaik körében így várnak elismerést..ők megtették amit kell...

Nem az értékek hanem érdekkörök dominálnak.

Leírtam párszor..sztem elöször legyél ember..utána magyar..utána jöhet a kisebbséged.

sajna a neolbibsibal érdeke az érték és nemi jelleg nélküli jól befolyásolható biomassza létrehozása..akik a gyáraikban készített szemetet eszi.. nekik dolgozik a bérét náluk költi el...és náluk fizetik a temetésüket.

bz-nek

#778377 banyaiz Előzmény: #778373

Még ez a Fülöp-szigeteki csóka jutott eszembe neki nem kell tolmács lefordítsa a népnek a szavait. :) Elküldi a kurva anyjába nyilvánosan az amerikai nagykövetet, Pápát , Ensz-t mindenkit . No problem. Nem kell ezért egy fegyverhordozó.

Maximum magát kell kitüntetnie meg is teszi biztos. Ahol ennél fejletlenebb a demokrácia ott szükség van tolmácsra. Elmondja gonosz Brüsszel ellenségek, küzdelem , stb. Jön Bayer lefordítja a népnek kurva anyját ennek vagy annak.

Közérthető nyelven. :) Most ez nem ér meg egy kitüntetést? Nem tudom létezik e vmilyen Karinthy díj de annyira összetett gondolatvilága van és stílusa azt is odaítélném neki. Még rögös ez a demokrácia út messze van még a Fülöp-szigetek, dolgozunk rajta, de küzdelmes.

bz-nek

#778376 banyaiz Előzmény: #778373

Konkrétan a kormány bayer viszonylat teljesen jogos amit mondasz, teljesen egyetértek. Nem a munkássága a kérdés hanem az mi ért ebben állami elismerést .

De gyakorlatilag Orbán szavait lefordította még egyszerűbb nyelvre. Hátha valakinek túl bonyolult volt a miniszterelnök. :)Megrovásban csak nem részesíthették érte. Tolmácsot, vagy követet se szép dolog felkoncolni. :)

Hivatalos aktus mint kitüntetés, boldoggá avatás az már csak a körítés . Persze meg lehetett volna tenni azt is kap egy kis ejnyebejnyét fű alatt pedig megy egy kis lóvé megszolgálta. Akkor nincs vihar a biliben. De hát magára valamit adó ember felvállalja a gondolatait . :) Kézenfekvő a kitüntetés ezek után. :)

bz-nek

#778375 banyaiz Előzmény: #778373

Akkor lenne egy egy ilyen üzenetnek hatása vsz ha a fogadóközönség magáévá tenné azt a gondolatot nincs értelme objektíven létező problémákat gyűlöletkeltéssel kezelni.

Mondjuk akkor nem is jutnánk idáig . Mert ha nem lenne fogadóközönség egy politikus se akarna ezzel élni minek a lószar ha nincs veréb. :)

Csak a lószarra nagy a kereslet és nem látom hogyan hidaljuk át azokat a lépéseket amig agyilag valaki a gonosz nem tudom kiktől eljut addig, hogy ennek nincs értelme. Mert lásd be azért az túl nagy ugrás a teljes sötétségből egy kitüntetés visszaadás hatására gondolkodás képességét elsajátítani. Még valami segédanyag kellene:)

Ilyen fény még nem gyulladt ki a történelemben gondolkodás közkedvelt dologgá vált volna úgyhogy szkeptikus vagyok kicsit.

bz-nek

#778374 banyaiz Előzmény: #778373

Mivel szócsőként alkalmazták ezeknek az üzeneteknek a közvetítésére persze, hogy meg kell jutalmazniuk. Hozzávágtak volna fű alatt egy kis lóvét jobban jár. Bár lehet örül legalább forog a neve a közéletben. :)

Gesztusként rendben ez a visszaadás . Az is rendben részemről, hogy új szint a kitüntetés államilag elismerni . Bár amilyen átpolitizált ez a kitüntetősdi is nem tudom képviselt e még bármilyen értéket ami Bayerrel veszett el. Úgy vélem kitüntetés ügyben már a szüzességünket elvesztettük Bayer előtt is . :) Nem érzem azt, hogy a keményen drogozó kisembert megrázza most a felismerés ez a kormány most megszentségtelenítette a plecsnit amit Bayerre kitűzött.

Szerintem a társadalomra hatása elég csekély ennek a tiltakozó üzenetnek. 0 közelében van . De hátha tévedek nem lenne baj .

bz-nek

#778373 tozsdenyul Előzmény: #778372

nem akarok én semmit megzavarni ugye,

De nem a 0 jelentöségü Bayer ellen tiltakoznak (az már megvolt sokszor), meg hogy ö mit írt, hanem hogy ezért a kormány kitünteti...azaz a tényezö, és a tárgy itt a kormány - na de zárójelet bezártam, ki ne zökkenj :)

bz-nek

#778372 banyaiz Előzmény: #778369

Kitüntetés visszaadástól semmi nem fog változni ebben. Sokkal mélyebb dolgok ezek az a baj. Nagyszerű, hogy valaki leírja elmondja, hogy Bayer Zsolti csúnyákat írt nem tudom kikről 2005-ben vagy akármikor és azóta is és ő nem vállal vele szellemi közösséget.

Szuper keresztesháború, csak a gond ott van fene megette az egészet amíg ilyen dumákkal embertömegeket lehet mozgatni.

Az lényeg nem az, hogy 50 széplelkű értelmiséginek mi a véleménye a világról hogyan kellene írni a cigányokról vagy bárkiről.

Az egész egy tünet . Mélyben nagy gondok vannak és a felszínen tünetként megjelenik, hogy Bayer cigányozott kitüntették világvége. Na most ez vszínűleg úgy csapódik az egyszerűségre fogékony szinteken milyen úri huncutságok történnek itt . Miről beszélnek ezek a jóemberek. Sajnos megint azt kell mondjam ez egy csapdahelyzet.

bz-nek

#778371 banyaiz Előzmény: #778369

Legalábbis gondolom, hogy nem 2006-7-8-ban csodálkozott rá arra , hogy léteznek cigányok és vannak problémák. :)

Csak megjelent egy párt aki ezt a témát meglovagolta. Ennek köszönhetőek pl azok az írások amiknek a hatására dobálják vissza a kereszteket. Kifogni a szelet a vitorlából, hasonlóan keményen fogalmazni. Gondolom nem az történt látta Olaszliszkát és hirtelen feleszmélt a kómából és elkezdett anyázni/cigányozni stb. :)

Persze ez semmit nem old meg a cigánykérdésből. De az mellékes .

Migránstémát meg ugye már kivezéstük egy kicsit ebből a szemszögből, elkövettem ezt a merényletet .

bz-nek

#778370 banyaiz Előzmény: #778369

Vihar a biliben az egész mert ő ebben a történetben egy tolmács.

Bajok ott kezdődnek Zoltán, hogy azért kapja fel a cigánytémát annak idején mert a jobbik népszerűsége aggasztóan nő vele. Aztán napjainkra már oda jutunk Jobbik szája elöl eleszi a mindennapi betevőt migránsügyben. Mindezt pedig megrendelésre végzi .

Ott tartunk közéletileg, hogy objektíven meglévő problémákat legyen az cigánykérdés, menekültkérdés, migránskérdés , banki hitelezés és bármi egyéb gyűlöletszítással lehet/kell kezelni. Mert akkora indulatok vannak a társadalomban.

Ott tartunk, hogy egy párt azzal az üzenettel nagy gondok vannak a cigányokkal és majd ő megoldja (csak hogyan azt nem sikerült még körbejárni:) 20% támogatottságot szerez. Mert ezen kívül kb nem sikerült még 2 mondatot összerakniuk legalábbis ami hozzám eljutott volna. :)

Ebben az egészben egy Bayer kb a 0 jelentőségű szereplő. Ez sok jóval nem kecsegtet vsz ilyen az alaphelyzet társadalmilag.

bz-nek

#778369 Kiss Zoltán Előzmény: #778367

Akik visszaadták a kitūntetésüket ezzel véleményüknek is hangot adtak,és ehhez joguk van,és ezt is tiszteletben kell tartani!Egyébként én sem mindig és mindenben adok igazat B.Zsoltnak,de van amikor nagy igazságokat mond ki!

bz-nek

#778367 banyaiz Előzmény: #778352

Zoli bayer munkásságát részletesen nem ismerem. Amit láttam tőle írni nem tud. Ez a kisebb baj nem lehet mindenki egy Thomas Mann aki billentyűzethez nyúl újságíróként, íróként. Mai korban megfelel a célra. :)

A nagyobb baj , hogy ennek a kit utáljunk ma műsornak a még egyszerűbbre fordítására vállalkozott/kapta feladatként.

Ami azért abszurd mert nehéz elhinni , hogy akinek még egyszerűbbre kell fordítani az még tud olvasni. Lehet ezért van tv műsora is ha jól tudom, vizuális típusoknak. :)

Az, hogy miről írhat miről nem ha ezeken a "részletkérdéseken" túltesszük magunkat akkor jogi kérdés. Az pedig nehéz terület lásd akár Usát ott milyen perek voltak szólásszabadság ügyben.

A problémát én igazán az ok okozati összefüggésben látom. Ő azért ír ilyen okosságokat mert ez illeszkedik a kormánypolitikához és erre kapott "mandátumot". Ez több mint szomorú.

Azt hittem kifárasztotta…

#778365 banyaiz Előzmény: #778350

Azt hittem kifárasztottalak. Határeset mi. :)

Kawabazsy: Motorozáshoz nem tudok hozzászólni mert legnagyobb motorom 50 köbös volt kb. Mondjuk az tény , hogy sokat jártam vele horgászni még mielőtt kocsira lett volna jogsim. :) Horgászat az más történet arról bármikor bármeddig .

globalizált migráció - álcázott humanizmus

#778362 Ibiza Előzmény: #778314

ez volt régen munkahelyeken.. összeállt 10-20 ember befizettek egy összeget..utána havonta sorsolták a szerencsést..aki kapott az legközelebb nem volt benne.. egyfajta személyi kölcsön..vagy betét.. attól függ mikor kaptad.

bz-nek

#778354 tozsdenyul Előzmény: #778352

annyiban más, hogy a szólásszabadság sem korlátlan (helyesen), na most az országban csak egy ember van, akinek papírja van (kettö), hogy ezt a törvényi határt átlépte

Törvényt szegni szerinted nem antidemokratikus?

De majd nyitok egyet neki, mert offolni nem szeretek, ahogy topikot nyitni sem, de még esetleg van a témában valami érdekes (na nem a pacek maga)

Ne add fel!Napi 20-25 be…

#778353 Kiss Zoltán Előzmény: #778349

Ne add fel!Napi 20-25 beirásod a témában igen hiányozna!:))Én kimondottan kedvellek,még ha ebben a témában még egyszer sem értettūnk egyet!