Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

bz-nek

#778352 Kiss Zoltán Előzmény: #778346

Bayer Zsolt elmondja,leírja a véleményét itt ott a médiában,lehet szeretni és nemszeretni a stílusa miatt,de szabad véleménynyílvánítás van ha jól tudom,a libsik pofája csak akkor jár,amikor valaki nekik nemtetsző véleményt fogalmaz meg,persze ez ilyenkor minden esetben antidemokratikus!Tehát a vélemény nyílvánitást akarják korlátozni,na ez tényleg antidemokratikus!

Én semmi ilyesmit nem mo…

#778350 TrendMan Előzmény: #778349

Én semmi ilyesmit nem mondtam, csupán munka mellett nem tudok 3-4 etapot elolvasni:-)

Úgy látom nem kívánatos …

#778349 banyaiz Előzmény: #778348

Úgy látom nem kívánatos személlyé váltam. Nagy az empatikus készségem megérzem az ilyesmit. :)

Azért ne essetek depresszióba még nem jött el a világvége, hogy visszatértem, megyek is , hagyom az eszmecserét folyni a maga útján.

Majd mond el, hogy melyi…

#778348 TrendMan

Majd mond el, hogy melyik hozzászólásodra válaszoljunk.

bz-nek

#778346 banyaiz Előzmény: #778342

Közben ezt a keresztes történetet olvasom nem semmi. Keresztesháború tört ki úgy látom :) Mondjuk jellemző sztori , vihar a biliben megint. Indulatok szítása értelmetlenül. Szokásos.

Mondjuk ennek a Bayernek a színvonala kritikán aluli, de hát ezt kívánja meg tőle ez a nonstop kit utálunk ki az ellenség politizálás. Valahol ennek a következménye a munkássága.

De ami megbocsájthatatlan vsz a 1,5 millió lépés Mo-n újraforgatása. Ötlet pedig nagyon jó, de eredetivel összehasonlítva fájdalmas tanulmányozni. Már ezért megérdemel egy kisebb fajta keresztesháborút.

bz-nek

#778343 banyaiz Előzmény: #778342

Sokszorosan elmondtam amit akartam a témában.

Ugye ami még lényeges mennyire lesz véres ez a folyamat. Nem ígérkezik egy népünnepélynek. Elnézve a különféle politikusi hozzáállásokat, mélyben meglévő indulatokat stb stb. Hát nincs új a nap alatt. Kicsit el van puhulva Európa felszínen jólétben, békében. De azért komoly rutinunk van a vérfürdőkben. Szóval vissza tudunk zökkenni a megszokott rutinba.:) Ami persze nem vidám de hát ha máshogy nem mennek a dolgok akkor ez van. Nem tanulnak az emberek úgyse semmiből történik aminek történnie kell.

bz-nek

#778342 Koffein Előzmény: #778340

látom kipihented magad, nyaralás véget ért, jöhet a szófosás, floodolás... örömébódottá...

bz-nek

#778340 banyaiz Előzmény: #778339

Maradva a banki példánál most már nem fordulhat elő tömegével dőlnek be hitelek? Most már nem gonoszak a bankok? :) Ugyanaz az alaphelyzet, a rendszerszintű kihívás nagy hitelezés = kockázat kis hitelezés = gazdaság pangás. Ráadásul mikro méretűek vagyunk a világpiacon. Erre nem jelent megoldást egy féleszűnek a handabandázása.

Migránsügyben dettó ugyanez a helyzet mikor elérünk a nagy biztonságba , az alap kihívások ugyanúgy létezni fognak a témában. Illegális migráció is mindig is létezni fog .

Csak éppen lekerül a politikai étlapról egy darabig. Aztán megint előkerül, megint lekerül, majd szép lassan azt veszed észre egyre több színes egyéniséggel találkozol járva kelve Európában, vagy Mo-n. Nagyjából ez várható.

Egyetlen dologra vagyok igazán kíváncsi a témában még, lesz e 50% olyan szavazó aki elmegy és leadja a szavazatát erre a kvóta témára. Nem jelentős kérdés, csak mint egy elméleti kísérlet érdekes a számomra. :)

bz-nek

#778339 banyaiz Előzmény: #778338

Tehát szokás szerint az aránytévesztéssel, és az iránytévesztéssel vannak problémáim.

Pl banki témákban ami történt. Ámokfutás, anyázás, indulatok szítása stb a végén egy középút . Kilengett a dolog a szélsőség felé de nyilván gondolkodó emberként tudni lehetett, hogy a sok eszetlenség után a valóság előbb utóbb bejelentkezik mint kényszerítő erő.

Valami ilyesmi ez a migránsjáték is erre a logikára épül. Most éppen az anyázós fázisban vagyunk. Meg kell adni a keményen drogozó kisembereknek a mindennapi betevő szellemi táplálékot. Aztán egy középutas megoldás lesz rövid távon. Amikor már nem jön be ellenőrzés nélkül, és le kell tennie a nagy esküt tiszteletben tartja a kultúrát. :) Szíriában se lesz örökké háború (majd lesz máshol) pl Európa is igazodik a helyzethez szabályozásban stb stb.

Persze ettől még semmi nem oldódik meg lényeget tekintve, csak nem lesz ez a napi hiszti, és ámokfutás az ügyben.

Folyamat pedig halad a maga útján . Ettől a középutas megoldástól még együtt kell élnie muszlimnak és kereszténynek, cigánynak és magyarnak, arabnak és franciának, fehérnek és négernek stb stb. Meglátásom szerint ahogy telik múlik az idő egyre inkább együtt kell élnie oda mutat a folyamat.

Így látom a dolgot. (még mindig )

bz-nek

#778338 banyaiz Előzmény: #777397

Persze, hogy tennünk kell Rbbj11 amit tehetünk. Meg kell próbálnunk hatni az emberi értelemre bármennyire is tudjuk, hogy hiábavaló. :)

Nekem az a meglátásom bármit csinál Európa elkerülhetetlen az, hogy rasszok arányai eltolódjanak a mostani helyzethez képest.

Ezek az Orbán handabandák nem újak a történelemben. Ezer példa rá ahol rasszok keveredtek, etnikumok keveredtek.

Kb annyira tudja ő ezt kezelni mint pl a cigánykérdést. Indulatokat szítani körülötte ellenzékből. Kormányon pedig semmit nem tud vele kezdeni.

MIgránsügy annyiban más, hogy kibicnek semmi se drága alapon lehet benne handabandázni még egy darabig. Mint a cigányügyben pl ellenzékből. Lehet íratni Bayerrel valami okosságot pl. :) Vagy lehet húzni egy drótot a szerb határra. Aztán úgy tenni mintha ez lenne a dolog lényege. Olcsó játék , de hát egy darabig el lehet vele játszadozni.

Ezzel nem azt akarom mondani mielőtt valaki félreérti, hogy szabadon bárki jöhessen Európába kukoricásban vándorolni. :)

Csak hát annak sincs szerintem semmi értelme, hogy eljátsszuk Európa megmentőjét 2 szál dróttal, és hasonlókkal és legendát kerítsünk hozzá. Ahhoz egy kicsit több kell ennél.

bz-nek

#778337 banyaiz Előzmény: #777388

Aggódtam kicsit otthonomat megszállják a gonosz migránsok de nem. :) Friss vagyok és üde kezdhetjük a gonosz migránsozást .

Ibiza kérdéseidre a válaszok nyilvánvalóak.

A kérdés vsz nem ez hanem az, hogy el lehet e olyan Európát képzelni a jövőben (jelenben) ahol különböző rasszoknak, vallásoknak, kultúráknak nem kell együtt élnie?

Szerintem nem képzelhető el.

Elképzelhető e ilyen Mo? Szerintem nem.

Orbán féle egyszerűség világban maximum.

Innentől kezdve a gyűlölet szítása sok jóra nem fog vezetni. Persze olyan illúzióim sincsenek, hogy az emberi értelemre alapozhatjuk a történelem alakulását. Csapdahelyzet, de hát ez van.

globalizált migráció - álcázott humanizmus

#778314 Koffein Előzmény: #778306

megtaláltam a cikket: http://www.portfolio.hu/gazdasag/itt_az_ingyenpenz...

"A "Mein Grundeinkommen" (az én alapjövedelmem) névre hallgató közösségfinanszírozási megoldás lényege, hogy mindenki befizethet az alapba annak a reményében, hogy ő lehet az egyike annak a 12 magánszemélynek, akik a sorsolás alapján a következő egy évben havonta megkapják az alapjövedelmet. Olyannyira igaz az, hogy bárki megkaphatja, hogy a legelső nyertes 2014-ben egy 8 éves kisfiú volt, aki a havi "alapjövedelmét" könyvvásárlásra fordította és felnőtteknél sem számít, hogy van-e az adott időszakban munkája, vagy sincs, minden körülmények között megkapja a havi jövedelmét.

Bár a fenti megoldás inkább a szerencsejátékok kategóriájába tartozik, de nem milliárdokat sorsolnak ki, hanem csak egy évre szól a "gondtalan élet" megtapasztalása, így inkább csak hasonlít az alapjövedelem gondolatára. Utóbbi az elmélet szerint azért lenne hasznos a társadalom széles rétegeinek, mert ezzel a szegénység csökkenthető lenne, hiszen mindenki megkapna egy olyan havi juttatást, amelyből az alapvető szükségleteit (élelmiszerek, ruházat, stb.) fedezni tudná és ha ezen felül szeretne többet elérni, akkor ahhoz dolgoznia, vagy vállalkoznia kell. A nyugati társadalmakban egyre növekvő jövedelem és vagyoni egyenlőtlenségek mellett az elmélet azért is népszerű, mert közben a gazdasági válság elhúzódó hatásai, azaz a tartós állástalanság, vagy egészségügyi okok miatt széles rétegek szorultak a létbizonytalanságba, vagy annak határára.

...

A német közösségfinanszírozási megoldást (Mein Grundeinkommen) Martin Bohmeyer német vállalkozó indította el 2014-ben, aki webfejlesztő állását hagyta ott és saját korábbi cégének részvényeiből felhalmozott megtakarításából élt. Az említett közösségfinanszírozási oldalra bárki regisztrálhat és hozzájárulhat a havi befizetésével mások (leendő) havi alapjövedelméhez, vagy kérheti azt is, hogy őt is tegyék be a kisorsolásra váró szerencsések közé.

A német úriember úttörő megoldását más országokban is elkezdték lemásolni, így például Hollandiában a MIES rendszer keretében havi 1100 eurós alapjövedelmet osztanak a nyerteseknek. Az első ilyen szerencsés tavaly júliusban kapta a "fizetését", azaz éppen a múlt hónapban érkezett meg neki az utolsó ilyen juttatás. Az elmúlt egy évben nagyon sok időt tudott tölteni a családjával, ami a legnagyobb érték volt számára az egészben.

Idén júniusban az Egyesült Államokban indult el a My Basic Income nevű nonprofit szervezet által osztott alapjövedelem, ami egy évre 15 ezer dolláros juttatást ígér."

#778309 prospero Előzmény: #778306

olyan, mint egy vásárló közösség. Piramisjátékhoz hasonlít kicsit.

#778306 Koffein Előzmény: #778301

közösségi finanszírozással, egy évig kapja a minimálbért, tök mindegy, hogy hány éves, van-e munkája, vagy nincs, legutóbb talán egy iskolás gyereket húztak ki. ez egy kísérlet, hogy érezzék az emberek milyen ha ingyen kapnak pénzt, de fizetni kell havonta és reménykedni, hogy kihúznak... :)

#778301 Ibiza Előzmény: #778297

?

a lényeg a minimálbér..ami miatt nem lehet olcsósítani a pakikkal.. Ráadásul képzetlenek tehát az alapképzés is pluszköltség. Szemben a képzett mobilizálatlan eus munkaerővel. spanyoloknál olaszoknál a fiatalok körében nagyon magas a munkanélküliség.

#778297 prospero Előzmény: #778264

Lottó formában, közösségi finanszírozással, nem államival. Szóval ez kicsit más.

#778264 Ibiza Előzmény: #778215

németek 2015ben bevezették a minimálbért..

Mint mondtam volt, nem a…

#778261 TrendMan

Mint mondtam volt, nem az egyes bevándorlóval van a gond:

http://kurier.at/chronik/wien/aus-optimismus-ist-r...

"Tja die sind alle traumatisiert, stellen Sie sich bitte vor Sie suchen Schutz vor den mordenen Talibans und es empfangen Sie stofftierwerfende Menschen, rufen Ihnen laut zu "welcome, welcom", geben Ihnen 837,76 EUR monatlich und verbieten Ihnen das Arbeiten. Also da wäre ich auch traumatisiert ;-))"

"Képzeljék el, hogy védelmet keresnek valahol a modern talibán elől és Önöket plüssállatokat dobáló emberek fogadják, hangosan Welcome,Welcome kiáltással, majd havi 837,76 Euro juttatást kapnak a semmiért és megtiltják Önöknek, hogy dolgozzanak. Na ilyen helyzetben én is traumatizált lennék."