Regisztráció Elfelejtett jelszó

Foci EB

Megérkezett a Csapat,min…

#774616 Razamanaz

Megérkezett a Csapat,mindjárt tájékoztató a Hír tv-n

Re: nincs cím

#774608 TrendMan Előzmény: #774607

Egyetértek a Heti Válasz főszerkesztőjével.

Mondjuk nekem is furcsa, hogy ennyi politikus úgy érzi, mondania kell valamit egy ilyen helyzetben.

#774594 TrendMan Előzmény: #774586

Ezt senki nem értette.

Én oda lyukadtam ki, hogy két kontra csapat, kölcsönösen féltek egymástól és nem akartak kinyilni.

De aztán a horvátok ezt nem birták végigvinni, 6 perccel a vége előtt elkezdtek rohanni.

Érezték az erőt magukban, a tehetséget, nem akartak várni - az edzői utasitás ellenére sem.

De ez már túl későn jött, pont a legrosszabbkor nyiltak ki.

Ebből az a tanulság, hogy ha jó formában van a csapatod, semmiképpen ne akarj taktikai meccset vivni, próbáld megnyerni erőből.

#774586 matgab Előzmény: #774584

ja, igen , majd elfelejtettem leírni.

Néztem a horvát portugált. Kerthelyiségben Balatonon.

Elkezdett jönni a vihar, szakadt az eső, behúzodtunk közvetlen a tévé mellé.

Elment az adás, a mellettünk lévő srácok adtak egy olyan okos telefont, amivel streamelték a meccset, néztük tovább.

Hívtunk egy taxit (bringával voltunk, de nem akartunk sz@rrá ázni) és megbeszéltük, hogy ha 115 percig nem történt semmi, akkor legalább a 11-esekre hazaérünk és el sem ázunk... (Meg a taxis is mondta , hogy nem vár tovább).

5 perc múlva hazaértünk, bekapcsolom a tévét, hát már mindenki ölelkezik. 5 perc alatt kapufa gól, minden...

Nem azt mondom, hogy nem szoktam hozzá, de azért néha kicsit idegesítő ez a matgab faktor hatás...

"Dárdai értékelte a mecc…

#774584 TrendMan

"Dárdai értékelte a meccset

Dárdai Pál már nem élőben, csak tévén követte a belgák elleni összecsapást. Videóbloggereknek nyilatkozott Skype-on. Pozitívnak nevezte az Eb-t:

Mosolyogjatok már egy kicsit, el vagytok kókadva, baszki, ez egy szép Eb volt, egy nagy élmény, mondta Dárdai.

„Ha szőrös szívű vagyok, 11-3 a meccs eredménye, a látottak alapján. Ez nagyon jó csapat volt, nem a mi nívónk”, szerinte a magyar válogatott fejlődése egy folyamat, és „0-ról 100-ra nem tudsz felugrani, ez a realitás”

A belgákról azt mondta, európai szintű sebességük van, és szerinte már a meccs első 15-20 perce után be lehetett mondani, hogy nem jutunk tovább. Top nívó, ide kell eljutni. Összefogással, utánpótlással. Nem kell mindjárt megnyerni az Európa-bajnokságot, mondta. Nem kell szomorúnak lenni, hogy ha továbbmegyünk, valami lehetett volna. De ő is így ment bele először."

Re: flow flow hová lett a flow?

#774566 TrendMan Előzmény: #774562

Én a 2. gól után elmentem futni:-)

Nem is tudom, hogy esett a 3. meg a 4. ?

De nem is érdekel.

Én oda lyukadtam ki, hogy az első 2 meccsen azért volt jobb a játék, mert Kleinheisler jól müködött, mint irányitó középpályás.

Bár erről mostanában kevesebb szó esik, de egyetlen csapatnak sem kreativ a játéka, ha nincs egy minőségi irányitó középpályás.

Korábban, amikor Koman még üzemképes volt, az Egervári csapat legjobb meccseit is akkor játszotta, amikor Koman is tudott irányitani.

Talán ezt a rést lehet betölteni Kleinheislerrel, ha majd végig tud játszani 90 percet és nem lesz sérülékeny.

Izland ellen már nem volt Fiola, talán ezért is volt bizonytalanabb a védelem.

De legalább, ha mindenki egészséges, már van egy használható védelmünk.

Már Guzmics sem a régi van, hogy jó megoldásokat választ:-)

Re: flow flow hová lett a flow?

#774562 matgab Előzmény: #774551

K Laci nem a melegítésnél sérült meg, hanem már szombaton, próbálták összefoltozni, de nem sikerült, a bemelegítésnél újra érezte a sérülést.

Én is az osztrákok ellen láttam a legjobbnak, legfegyelmezettebbnek, legtudatosabbnak a válogatottat.

Izland ellen már ki-kihagyott a védelmünk, emiatt is kerültünk abba a helyzetbe, hogy hátrányba kerültünk.

1 eladott labda után ziccer, amit megúsztunk , viszont a szögletnél is Király bizonytalan volt, mert a védők nem zárták el az izlandi támadókat tőle, másrészt a kezéből kipattanó labdánál sem volt egy magyar védő sem, csak 3 izlandi. Utána viszont nagyon szép támadó játékot voltunk képesek bemutatni.

A Portugálok ellen nagyon élvezetes látványos meccset vívtunk, Gera gyönyörű gólt lőtt. De ott már a védekezésünk gyenge volt. Lehet látni, hogy minden csapat (ami nem top csapat) foggal körömmel védekezik és azt nagyon nehéz is feltörni. Nálunk meg egyszerűen átgyalogolnak az ellenfelek a védelmen.

Király nem kapott potyagólt, de pl. a Portugálok ellen a kifejezett bravúrok is hiányoztak.

De szerencsénkre óriási szerencsénk volt a megpattanó labdákkal ezért sikerült a könnyűlovassági huszártámadással meglepni az ellenfelet és kiharcolni a 3-3-at.

A belgák ellen elképesztő hibaszázalékkal játszottunk, többször hátrafele is rosszul passzoltunk, kvázi kiugrattuk az ellenfelet. Persze ezek a belgák szélvészgyorsak és kezd kijönni az, hogy miért is voltak a világranglista élén. Király itt szépeket védett. De az első gólnál, hogy hova tűnt a teljes magyar védelem azt most sem értem. Berobbant 2 belga az ötösig, ezek meg a 16-os vonalán álltak és nézték , hogy mi van.

Megint előjött az, hogy a beadó embert nem támadjuk meg. Amíg ezt nem orvosolja a magyar csapat addig komolyabb csapatok ellen nincs esélyünk. Gera sajnos már lassabb, de hasznos tagja volt a csapatnak.

Pintér , mint árnyékék? Hát ezt nem értettem. Akkor ha már lesérült a K Laci, akkor én már megpróbáltam volna inkább Niko pályára küldését. Ha már Niko és a csatárok... Storck Szalai mániáját nem értem továbbra sem. Böde legalább azt megcsinálta volna amit Szalai küzdésben, de sokkal gyorsabb fordulékonyabb. Szalaitól sokszor elpattantak a labdák, a portugál meccsen kifejezetten bántó volt a lassúsága, de Izland ellen is amíg nem jöttek be Bödéék, addig nem voltunk kapura veszélyesek.

Sajnos rövid a kispad. Egy Gera, Kleinheisler, Fiola , Nagy Ádám nem pótolható és ők sem akkora sztárok, mint C Ronaldo, de legalább egy nemzetközi középszintet elérnek.

Na megnézem azért meg egyszer kétszer ezeket a meccseket, mert a 4. belga gólt már nem is láttam a sörömtől...

flow flow hová lett a flow?

#774551 TrendMan

Én különbséget látok az első kettő és a utolsó két meccs között.

Az első két meccsen megvolt a játékban az a flow, ami szükséges a csapat jó szerepléséhez.

A portugálok ellen már kevésbé, de ott elsültek a lábak.

A belgák ellen már szinte alig.

Csak gyötrődés volt.

Nem tudom ez mennyire Kleinheilshler függő vagy mástól.

Remélem egy ilyen messziről jött játékostól azért nem függünk ennyire.

Re: xxx

#774547 Kiss Zoltán Előzmény: #774546

Október 7 magyar-svájc,komonyabb csapatokkal ezen kivűl csak 2017-ben játszunk!Még minket is ósszetákolt ez a magyar csapat,nagyszerű napokat szereztek,most kellene elismerni,hogy a 12 csapatos nb1 nem volt jó ótlet,mert nézókre is szükség lesz!HAJRÁ MAGYAROK!

#774546 banyaiz Előzmény: #774542

Csapatjátékunk sokat javult . Védőink is felfutottak a szélen ezen az Eb-n.

Ilyet magyar válogatottól nem tudom mikor láttam. Mindenben javultunk.

De hát azért az, hogy egy belga szintű csapat ellen ki-ki meccset játszunk felvesszük a harcot középpályán előretolt védekezéssel azért na az már a csodánál is nagyobb javulás lenne.

Összességében nekem tetszett amit mutattunk az Eb-n. Ebből az állományból többet nem lehetett volna kihozni .

#774545 banyaiz Előzmény: #774541

Osztrákokat azzal tudtuk meglepni védekezésből gyors támadások és a középpályánk meglepően jó volt selejtezőkhöz képest.

Szerintem osztrákok olyan meccsre készültek a kapunkhoz szegeznek minket , aztán megleptük őket. Lebecsültek minket.

Belga középpálya ellen ez nem működött.

Vsz sokkal jobban ki is nyíltunk mint az osztrákok ellen. Lehet kényszer volt, vagy Storck a portugál meccsből indult ki vagy úgy ítélte meg ha behúzódunk nem tudjuk kivédekezni.

#774543 banyaiz Előzmény: #774541

Ez a meccs a játékosok névsoránál dőlt el kb.

2 dobásunk lett volna . Vagy beállunk sündisznóba és hátha egy kontra. Vagy mint a portugálok ellen átlövés, pontrúgás valahogy beakad 0-0-nál , és vhogy kihúzzuk.

De ezzel a védelmünkkel ami jobb oldalon Langgal egy átjáróház volt, középen Juhásszal hasonló nehéz lett volna sündisznóba is menni. Nem lett volna ennyi helyzetük akkor első félidőben . Ott kapunk 5 gólt egy szót nem szólhatunk.

Nem igazán értem Storck taktikáját erre a meccsre szerintem kicsit túltengett benne az optimizmus, de lényegen nagyon nem változtat vsz.

#774542 TrendMan Előzmény: #774541

Én is gratulálok a csapatnak és már várom a vb-selejtezőket.

Kleinheislerrel, vagy nélküle, de inkább Lang nélkül.