Ha így lesz nem tudsz majd mozdulni nézned kell. :)
"A magyar gazdaságot is húzza magával a fociválogatott
A futball-válogatott sikerei már most javították a magyar gazdaság teljesítményét - vélekedett Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában.
Közvetlenül a Magyar Labdarúgó Szövetség jár jól gazdaságilag a futball-válogatott sikereivel, hiszen az UEFA már át is utalt számukra 11,5 millió eurót. Ám közvetetten az egész ország hasznára válik a franciaországi Európa-bajnokságon nyújtott remek teljesítmény - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász.
2016.06.22 09:57 Már most milliárdokat keresett a válogatott a magyar focinak
A másik része pedig az a társadalmi hatás, az a népünnepély, aminek most szemtanúi, illetve részesei vagyunk Magyarországon. Itt is nyilvánvalóan a vendéglátó-ipar, a kiskereskedelmi forgalom, a turisztikai ipar - hiszen hiába mennek ki a honfitársaink, számtalan turisztikai szolgáltatást itthon vesznek igénybe - a reklámipar nagyon sokat költ, és a telekommunikációs ipar, hiszen mindenki boldog és ezt világgá akarja kürtölni" - sorolta a sportközgazdász.
Mindennek már most, a csoportmeccsek után, Magyarország GDP-jében is megmutatkozik a hatása - tette hozzá Dénes Ferenc.
Óvatos becslés szerint is egy 0,04 százaléknyi GDP-növekedést látok, de a belgák elleni győzelem után ez akár 0,1 százalékra is felmehet
- mondta a szakértő.
Annak kapcsán, hogy a tornán elért siker hozhat-e változást a magyar futballban, a sportközgazdász emlékeztetett, hogy az elmúlt 5-6 évben elindult egy óriási állami fejlesztési program, részint a stadionépítésekkel. "
Azért nem semmi egy ilyen táblázatban látni a mieinket.
Jól látszik, hogy innen már csak négy meccs van a célig. :-D
Ha vasárnap tizenegyesek lesznek,vizes vattát dugók a fülembe,és kimegyek a kertbe,mert idegekkel nem fogom bírni!
Gólveszélyesek is voltunk csoportban. Ez is nagy előrelépés. pl északír meccs idegenben emberelőnyben vagyunk és nem tudtunk vele mit kezdeni. Nem azért mert kiegyenlítettek az benne van, de ahogy játszottunk emberelőnyben mintha mi lettünk volna kevesebben.
Ehhez képest ahogy osztrákok ellen megjátszottuk az emberelőnyt. Azért ki volt találva a dolog, kitámadtak és végük is volt.
Vagy az első gólunk osztrákok ellen, mikor volt ilyen felállt védelmet átjátszottunk? Szerintem emberemlékezet óta komoly meccsen ilyen gólt nem lőttünk. Nekem az a gólunk tetszett legjobban eddig az EB-n. Az felért egy EB győzelemmel . :)
Képzeld azt el milyen edzői munkát lehetne kihozni abból ha lenne 50 olyan játékosunk aki angol , spanyol, német, olasz bajnokságokban játszik. Mellette lenne 50 olyan fiatal akit éppen most akarnak nb1-ből ilyen helyekre szerződtetni. :)
Azért is örülök ennek az eredménynek most mert így Storckot hagyják dolgozni tovább. Leégtünk volna akkor nem biztos tovább melózhat.
Hátha az utánpótlásban is összekapja a dolgokat. Azért az nem 1-2 éves történet.
Eleve azért nem mérvadó meccs mert biztos volt már a továbbjutásunk. Képzeld el ezt a meccset úgy ha kikapunk kiesünk máshogy nézett volna azért ki.
Az első gól amit kaptunk lepasszoltak Naninak egy szabadrúgást és a 16-oson belül egyedül volt gyakorlatilag. Ott volt mellette a védő de úgy a lövésben nem zavarta.
Ronaldonak a fejesgólja egyedül ugrott fel a labdáért .
Támadásban csináltunk szép dolgokat.
Az egyértelmű, hogy sokat javult a válogatott játéka mindenben . Szervezettség, küzdés, önbizalom egyebekben. Úgy tudnám megfogalmazni emlékeztet egy focicsapatra, végre. :)
reálisan itt van a vége nekünk szerintem. De azért a belgáknak focizniuk is kell ehhez. Ami már nagy szó mert komoly csapatnak mikor kellett ellenünk fociznia ahhoz megverjen? Saját magunkat megvertük általában 10 perc alatt. :)
Szóval szép munka ez az edzőtől.
Valaki tud egy olyan linket, ahol vizuálisan áttekinthető(olyan ábra szinten), hogy a továbbjutók kikkel fognak játszani?
Persze, ez nála csak egy átlagos szerda esti program :)
Jó, Királynak nem volt bravúrja, de ehelyett bedobott mindenféle trükköket és eladott 1235 szürke tréningnadrágot a 32 fokban.
Azért ez is valami :-DDD
ja igen Fiola is hiányzik. Sztem a belga meccsre összedrótozzák és ő fejeli a gólt.
szögezzük le a csapat csodálatosan szerepel, küzd , hajt meg meri tenni azokat a cseleket húzásokat, amiket az elmúlt 30 év "csak ne kapjunk ki nagyon " játéka mellett nem lehetett látni.
Félelmetes hogy milyen pszichológiai gátat szabadított fel végre ez a német edzői csapat!
Na , ami nem tetszett tegnap:
a védelem átjáróház volt. Nekem az osztrákok elleni mélységi védekezés tetszett, a gól előtti beíveléseknél megint azt láttam, hogy a beívelő játékos szabadon ívelhetett be. Ezen a szinten ez nem megengedhető, mert ha nem zavarják, akkor ők oda tudják rúgni a csatár elé, aki be fogja rúgni.
Valamint pl. az első gólnál, nem álltunk a portugál csatár mellett szorosan...
Király nem kapott potyát, de azért ebből a 3 gólból legalább az elsőt kifoghatta volna. Nem hibázott, de azért basszus az izlandi kapus, vagy az ukrán kapus vagy a szlovák kapus milyen bravúrokat mutatott be a meccsen?! Na ilyeneket Királytól a Hertha óta nem láttam...
Csatár szinten Szalai számomra megint nem nyújtott semmi extrát. Küzdött. De volt kb 3 kulcspassz, ahol ha gyorsabb egy kicsit, akkor begyalogolhatott volna a kapuig.
Gera óriási gólt lőtt és Dzsudzsinak is végre elsült jól a balos.
Nagyon hiányzott a csapatból Ádi, Kádár és Laci is. De jó volt ez így, legalább a balga belgák is elbízhatják magukat...:-)