Kapusoknak egyik legrosszabb szitu ez. Mikor kavarodás kapu előtt középre rúgják ki vagy fejelik és azonnal jön vissza a labda. Milyen iránya van milyen íve hol veszi észre egyáltalán . Lehet azért dőlt lassabban mert egy pillanatra tétovázott merre is megy és milyen ívben , mert magasról csapódott le és erő is volt azért benne.
Ilyen szituból ha gólt kap az benne van, még akkor is ha hozzá közelebb jön a labda.
Knézy az egy másik történet, néha fárasztó fociközvetítése, Gundelnek a közvetítéseit bírom szerintem ő nyomja legjobban.
igen, a videóbírót már be lehetett volna vezetni, már minden kapu sarkába kamera van, vissza lehet nézni 10 szögből is az adott gólt. nem értem, hogy ezt miért nem vezetik be.
Amennyit ezek elvitatkoztak rajta inkább vissza lehetne nézni egy videobíróval...
Tényleg csak korrupt f@szkalapok ülnek ott a szabályhozó bizottságban FIFA-ban UEFA-ban...
Ne szidjad a mi Gabinkat, ő a csapat adu ásza és (egyik) utolsó reménye.
Ha egy csapatnak van 3 jó kapusa, és mindháromnak van három tréningnadrágja, ott már nem lehet nagy baj.
Akárhogy is számolom, ez már kilenc lehetőség:-)
Modric lövése pont a kapus előtt pattant le.
Az ilyet mindig nehezebb fogni, mint ami csak úgy arra repül.
Abba elég belebokszolni.
Campos is esetleg fogta volna még. :) Régi kedvenc kapusom. Nem tudom emlékszel e rá, kis termetű vékony de mint a villám olyan volt. Mexikói válogatott kapus, és a másik posztja csatár . Ha kellett csatárt játszott ha kellett kapust. Mindig rikító színű mezekben volt mint egy papagáj úgy nézett ki. Az már kapus volt a javából.
mi bajod a horvát góllal? csaknem x-re tettél? :)
akár hogy nézem, ennyi volt a kapusba, többször is visszanéztem, kivédeni ezt nem tudta, talán ha egy lépéssel közelebb van, meg egy pillantással hamarabb vetődik... de ettől még bombagól, nem levette, helyezte, ahogy jött, úgy rúgta erőből egyenesen bele a hálóba... :)
sztem tegnap a német ukrán meccsen a kapusok kb 4-5 olyan löketet kifogtak, amik mind nehezebben védhetőek voltak, mint Modric lövése.
Mondjuk nem szeretem a magyar riporterekben, hogy úgy kezelik a kapusokat, mintha nekik nem a feladatuk lenne a védés. Az a normális, ha egy kapus véd és egy-két bravúr meccsenként a minimum, azért áll ott.
Mondjuk nálunk a riporterek Király Gabihoz vannak szoktatva, akinél azért az is nagy szó, ha nem kap potyát (igen tudom, most a németek ellen fogott egyet, meg a norvégok ellen is, de hát ezért áll ott, nemde?)
Trükkös volt . Emelte a lábát is úgy ütötte be. Nem könnyű szakma ez a bíráskodás. :)
Nem tudom, tényleg egy ütemet kivár és akkor dől el és nem villámgyorsan de nem is átpattan a kezén hanem a labda már mögötte van mire leér a földre .
Fene tudja talán egy de Gea fogta volna, legjobb kapus szerintem most. kérdés az is mit látott belőle és mikor. Ha abban a pillanatban labda elhagyja a lábát rögtön a jó helyre vetődik mint a párduc akkor megfoghatta volna . Nagyon nagy védés lett volna vsz.
Nézd meg a Peru-Brazília meccs gólját,na ahhoz mit fogtok szólni!
szerintem nem mellényúlt, hanem egyszerűen nagyon lassan feküdt el.
Én most a lumbágós derekammal gyorsabban leérek, nemhogy egy válogatott kapus... Ráadásul elég későn reagált is...
nem mellényúlt, hanem borzalmas lassú volt.
Ebből a szögből nem láttam az esetet eddig így még egyértelműbb.
Fogni akarja a labdát de mintha senki nem zavarná, öklöznie kellett volna eleve, és egy kicsit keményebben akkor nem tudják ilyen könnyen félrelökni az útból .
PL-ben párszor így kifutna találkozna a levegőben egy Lukaku vagy hasonló felépítésű csatárral aztán a kórházban térne magához.
Vagy nem is könyökölt karjával hozzáért kapus kezéhez. PL-ben ilyeneket bírók kiröhögik , kapustámadás, és nem volt egy gyors szitu a kapusnak .
Ha kapushiba akkor az orosz meccsen szabadrúgásnál oda kapta ahol állt és elindult a sorfal mögé . Vagy a román kapus első francia gólnál, oké csatár könyököl de hát ez angol bajnokságban alap . :)
Nem hibáztatnám a gólért . Kapásból lőtt és pattant előtte a földön.
Persze, hogy úgy néz ki lassításban mellényúl, Knézy mellényúlt mellényúlt igen mellé mert mire felemelte a kezét a labda már a hálóból jött vissza. Ezt vsz max akkor foghatta volna ha olyan szerencséje van ahogy vetődik pont eltalálja a labda.
Oly stabil védelmünk alapembere rosszul lépett:
http://index.hu/sport/futball/2016/eb/2016/06/12/megserult_a_magyar_valogatott_vedoje/