Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: Schiffer és az erőtér

#771807 walex Előzmény: #771801

Kár érte. Amiket tett és mondott eddig, szvsz vállalható, az egyik legnormálisabb politikus. Nélküle 2018-ban megy az LMP a levesbe, akárcsak cukivona a Jobbikkal.

Lehet majd választani a két régi nagy, rendszeresen egymásnak falazó, "rendszerváltó" kommunista párt közül. :-/

Érik,hogy 2018-ban nem megyek el szavazni.

Re: Schiffer és az erőtér

#771805 rbbj11 Előzmény: #771801

szinte Schiffer miatt szavaztam eddig LMP-re. Marha jó, most már tényleg marad a saját párt szervezése, mert nem tudok majd kire szavazni

Schiffer és az erőtér

#771801 TrendMan

Szimpatikus gondolatok:

"Olyan Magyarországot szeretnénk, ahol nem a külföldi fejlesztési források és befektetések, hanem a belső szellemi teljesítmény a fejlődés motorja, ahol a fiatalok itthon tudják kibontakoztatni alkotóképességüket, amelyik megőrzi természeti erőforrásait és olyan világot, ahol az ember előzi profitot."

http://index.hu/belfold/2016/05/31/schiffer_andras_lemond_interju_lmp/

Re: nincs cím

#771800 TrendMan Előzmény: #771736

"A fiatalok ne akarjanak mindenáron diplomát."

???

Komoly ember, aki igy fantáziál a világról.

Nem mást fantáziál, minthogy bele tud szólni értékrendi kérdésekbe.

Nem tud!

#771793 Koffein Előzmény: #771740

van logika abban amit mondotok :)

szerintem livermore nem annyira jó példa, de a szabályai tetszenek. :)

Gratulálok a Fidesznek a…

#771789 walex

Gratulálok a Fidesznek a szétcseszett, "új" Petőfi Rádióhoz!

Szép munka volt, ezek az "új" szignálok kiválóak, igényesek, mintha a bivalybsznádi helyi rádiót hallgatná az ember és ezek az új műsorvezetők... Ezzel az erővel találomra is beültethettek volna embereket a mikrofon mögé.

http://index.hu/kultur/media/2016/05/30/petofi/

#771759 Ibiza Előzmény: #771755

ha maradunk az analógiádnál ellopták....akkor ez a pénz keresi a helyét.. tehát pörgeti a gazdaságot.. ezek a pénzek nem bankokban csücsülnek.. ezek nem tudnak leállni..külföldön meg szrt sem ér..ott nincs meg a kapcsolati háló.. kisfiúknak nem osztanak ott sem lapot.

inkább az zajlik irányított helyre mennek a források..

már írtam irányított piacgazdaság akar a jövő lenni..nem csak nálunk...pl Szingapúr mintára (csak ott egy nagyon elhivatott nagyon az országért dolgozó ember kellett.

MO-n most alakítják ki a burzsuj réteget...a konzervatív érzületű gazdagok lesznek.. most ha ezek kormányhoz közeliek akkor ezeket lehet egyirányba állítani ami már jelentős erő..oda irányítani a TAO-kat ahova kell..ezeken keresztül lehet sportágakat ötleteket támogatni..ezért volt tán a s. partnerség program a nálunk működő nyugati cégekkel.

Ha ez az újgazdag réteg csak ahhoz kell a TAO-n és egyéb támogatásokon keresztül szivattyúzni lehessen akkor itt halunk meg :DD

Amúgy MO. sikerre van ítélve ha nem cseszik el.. csak nem szabad a kollaboráns hazaáruló taknyokat kormányra engedni.

Ha csak az elmúlt 28 évet nézed láthatod milyen rablás ment a gyarmatosítók részéről..ez szabadságharc..tetszik nem..

női magyar miniszter..szakértő kormány..stratégiai tervek..bla bla bla..

amúgy elég döbbenet..sokan várják a teljes csődöt..csakhogy a zorbánnak ne legyen igaza.. szerinted ezt ki szívja meg? Te vagy a zorbán?

#771755 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #771753

Egy nagy lófaxt indulunk be! Lehet itt még egy darabig teszetoszáskodni de hamar eljön majd az igazság pillanata :-) A helyzet és a valóság pedig az, hogy a cégek beruházásai már évek óta nem érik el az amortizáció pótlásához szükséges szintet sem. Ez a szomorú! nem pedig pusztán ez a ma közzétett adat. Nem mer ebben az országban már senki sem vállalkozni, beruházni! Gondolom a jól "kiszámítható" gazdaságtalansági politikánk eredményeként. Az EU-s pénzek "korlátlan" áramlásának hamarosan vége...és mit csináltak a faxkalapok? Ellopták az egészet. Ahogy szokták volt mondani, hatalmas történelmi lehetőséget szalasztottunk el, illetve lopták el tőlünk. Remélem a felelősök elnyerik majd méltó jutalmukat. Persze tudom én, hogy ez utóbbi csak egy álom, de több ezer év kényszermunka járna a sok sz@rházi, tolvaj g@cinek! A nokiás dobozok kora már rég lejárt!

#771753 Ibiza Előzmény: #771748

:) napfényes optimizmusod.

Majd a következő időszakra benne lesznek az ingatlan beruházások.. Budapesten legalább is mindenhol építkeznek.

Mivel tavarisik bezsákolták a földeket majd most jönnek tán a mezőgazdasági beruházások...amire megint lehet eus pénzt nyomni.

Emelkednek a bérek ennek is lesz valami fogyasztási hatása ami beruházásokat generál..

Nézni kellene a bázispontot.. vagy valami chartot..

Visszavonhatják a plázastopot..

ezek akár tudatos szabályzásai lehetnek a piacoknak..

csok bevezetése..médianyomás az ingatlan irányába.. SC-t generáltak ezzel haveri kutyák ki tudtak szállni ingatlanból,

földeket vettek..

lejártak a pénzmosó számlákon a legalizálások

ha meg olimpia meg vb rendezési jog beugrik akkor azok is beindulnak.

szóval itt halunk mind! :)

http://www.portfolio.hu…

#771748 Nyeretlen_Keteves

http://www.portfolio.hu/gazdasag/osszeomlottak_a_beruhazasok_magyarorszagon.232500.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Érdemes elolvasni... Persze a nem létező reformok továbbra is működnek! Még néhány év és a hitvány, dilettáns, kormányzásnak hazudott borzalom elnyeri majd méltó jutalmát. Idióta, tolvaj faxkalapok irányítása alatt nem is lehet majd más eredmény mint a teljes szopás! Mind meghalunk! :-)

#771746 Ibiza Előzmény: #771737

Mindenkire minden hat.. senki nem vonhatja ki magát a behatásoktól..közlekedsz jössz mész híreket hallasz..eszel iszol..emberekkel találkozol.. van egy tudásod..tapasztalatod.. ezeket dolgozza fel az agy..ezt tudatosan vagy tudat alattidban dolgozik.. de ezt az értelmeddel irányítod, de ez a normális... a megérzéseid pedig a tudatalattid munkája.. Én ha nem érzem magam jól egy poziban akkor inkább nem lépem meg.. hallgatok az agyam háttérmunkájára.

Értelmes döntést csak információgyüjtéssel hozhatsz.

Ha beír egy maki valamit és feltételezed jószándékú akkor feltételezheted legalább 10 szempont szerint döntött és van még másik három maki aki szintén 10 szempont alapján.. akkor ha ennek a négy embernek a véleményét olvasod akkor eleve negyven szempont szerinti döntést látsz.. és még akkor ott van a te infogyüjtésed... és még akkor is megváltoztathatod a saját irányodat.

Nekem gagyi ha valaki azt írja azért nem ír valamit nehogy befolyásoljon embereket..miközben bőven azt teszi..azzal is befolyásol ha kétségbe vonja mások tapasztalatát vagy jószándékát.

Ha valaki csak azért vesz fel tőzsdei pozit mert egy fórumon azt olvasta... vagy azért mert felhívta a brókere... akkor úgy is elveszik a pénze...és meg is érdemli.. kifizeti a tanulópénzt..oszt vagy tanul belőle vagy sem.

Egy fórum.. az internet az a kollektív bölcsesség helyszíne .. ez az eredeti funkciója.. ma is működik vidéken..emberek beszélgetnek a piactéren a templom előtt a kocsmában.

Ami az internettel változott ott nincs ott az arcod..a lényed.. azokból akikből kijön az elnyomott frusztrált pöcs azok trollkodnak..kiélik beteg kis hajlamaikat...naponta új és új nevük lehet.

Egy vidéki "fórumon" ott ott vagy arcilag..tök egyszerű..elmondják ki mit mikor..ott azt nézik mit mondasz és mi az amit csinálsz.. utána rádsütnek egy minősítést...

#771740 tozsdenyul Előzmény: #771739

Kiegészítés: mind a kockáztatott töke csökkentése, mind a kereskedéssel töltött idö csökkentése az alábbi probléma megoldása felé tett lépés.

Pl megnyitsz egy pozit, beteszed az ordereket, és nem nézel rá többet, nem nyúlsz hozzá, soha.

Ha elég kicsi a pozi, nem fog izgatni, veszteség sem, ellenirányú mozgás sem, és békén bírod hagyni.

Ha nem kereskedsz közben, nem lesz kereskedési kényszered, békén bírod hagyni.

Ekkor akár olvashatnál is akármilyen véleményt, legalább nem lépsz, de belsö feszültséget akkor is fog okozni, a döntéseid mentális felülvizsgálata. Feszültség pedig a következö trédedet teheti tönkre

Meg erre jó a robot.... Nincs tudatalatti.

#771739 tozsdenyul Előzmény: #771737

Én 'hozzáadott érték' viszonylatban értékeltem a felvetésedet. Nem is figyeled ibiza ajánlásait, én vagyok olyan jó arc, hogy eleve megkíméllek a hasonló spamtöl :)

Amúgy komolyan hozzászólva: "Ki mit figyel, vagy nem figyel saját maga dönti el."

Nem.

A tudatallattidba beépül, ha tudatosan nem is olvasod, még akkor is.

Nem véletlen a livermore példa, ezt csak úgy kerülheted el, ha izolálod magad.

Legritkább esetben olvasok pl Otp topikot, ha jobban belefolyok, azonnal romlik az eredményem. (Azt is megfigyeltem, hogy a tudatallattim azonnal a jelen elképzelésekre vetíti, akkor is, ha teljesen más instrumentum, mert úgyis tudsz összefüggést kreálni hozzá)

Néha, ha fontosnak érzem, rövidtávú szentiment miatt érdekes lehet, de ezzel szemben áll a fenti kockázat.

Amúgy sem leszel sikeres más tanácsaiból, ha pedig sikeres vagy, miért érdekelne valami ajánlás.

Tehát spam, aminek hatása akkor is van, amikor szerinted nincs - szerintem.

#771737 Koffein Előzmény: #771703

Ki mit figyel, vagy nem figyel saját maga dönti el. Nem figyelem az ibiza ajánlásait, de olvastam tőle gondolatokat. Miközben tőled, csak a magyarország, meg migrincses topikban lehet véleménynyilvánítást olvasni. :)

Livermore idejében minden más volt, most ő sem tudna elbújni egy kis irodába. :)

#771736 banyaiz Előzmény: #771729

"Szerinte hosszú távon megoldás lehet az, hogy a fiatalok ne akarjanak mindenáron diplomát."

Komoly gondolat.

Aarról beszél törököket venne fel esetleg el tudná képzelni. Az parányi probléma van egy török nem azért indul el , hogy Mo-n dolgozzon, mert annyit otthon is megkeres. Ha már vendéglátozni akar távol otthonától nem vszínű Mo a célpontja.

Ezek kb olyan álomvilág témák mint a migránsozás, miközben a migránsvonzó képességünk kisebb egyenlő 0.

A hosszú távú cél felzárkózni fizetésekben életszínvonalban stb stb a versenytársakhoz. Ahhoz pedig a valósággal kellene szembenézni első körben.

#771732 walex Előzmény: #771729

"azt ajánlják a külföldön dolgozó magyar pincéreknek, szakácsoknak, hogy ha hazajönnek, nem kell heti öt napnál és napi 8-9 óránál többet dolgozni.

Milyen rendes.

Sok olyan cég van (nemcsak a vendéglátásban), ahol simán ki lehetne fizetni a magasabb béreket, de akkor lehet, hogy nem lesz a tulajnak évente új autó és évi több, külföldi luxusnyaralás. Ők még egyelőre azt hiszik, hogy ha valaki felmond, majd talál helyette 100 másikat, aki dolgozna. Szép lassan majd felébrednek, ha van egy kis eszük, ha meg nem, akkor majd bezárják a boltot, mert a kutya sem akar majd náluk dolgozni.