Van ez a Gumball nevű rendezvény jó kocsikkal, fel lehetne motorozni megnézni, de jégesőben megy a franc..
Van ez a Gumball nevű rendezvény jó kocsikkal, fel lehetne motorozni megnézni, de jégesőben megy a franc..
én a kocsiért kicsit aggódok de nem voltak nagyok a jégdarabok olyan borsó szem csak nagyon intenzíven jött.
Remélem nincs kár!
Nem semmi, tegnap is írták. Itt most is meleg van, 22 fok, pólóban szereltem az udvaron. Meg elmentem cangával eperért, hatalmas, illatos szemeket kaptam (1500/kg), naggyon fini! :-)
A biztosítás, amit Robaj említett (s ő is tud kötni), nem megoldás ilyen esetekben?
Sajnálom, ez katasztrófa:-( Mi megúsztuk eddig, gyorsan le is kopogom! A völgyünkbe nem volt, de a faluba soknak elvitte, de a mennyiség nem olyan számottevő, mint nálatok....
Lehet a szőlő is drágább lesz idén, ha venni akarunk....
Nekem a házunknál 1000 db,annak annyi,ha hiszed ha nem,de egy épp hajtás sem maradt!Van olyan kőszegi akiknek 3-15 hektár szőlőjük van,totál kár!Nekünk a Kálvária dombon a legfelső 350-500 tőke megmaradt,alul kb.1000 nyek!A szomszéd 84 éves bácsit felhívtam"Pista bácsi idén benne lesz a három legnagyobb kőszegi termelő között,a 300 liter borával":(
valszeg most viszi el a barackot a vihar kalocsán. :(
Érdekes. Itt (Lajosmizse) felhős ugyan az ég, de 20-21 fok van, enyhe az idő. Nem is volt a héten rosszabb..
Sopronban is csak 10-12 fok van, erősen felhős, és viharos nyugati szél van...az utcánkban ma volt kuka ürítés, már mindet feldöntötte a szél....nekem csak 25 tő csemegeszőlőm van a kertben hobbyból....legfeljebb nem terem, de legalább kár nem ért....idén eddig 1, azaz egy üveg bort ittam meg....inkább enni szeretem a szőlőt, néha ritkán iszom egy kis vörösbort....sör se nagyon fogy , idén eddig talán 4 doboz....nem is kívánom, meg ünnepelni sincs mit...
Múlt héten szerdán-a nagy hajnali fagy előtt-nálunk,+2 keleten meg +21 fok volt!Most éppen dühöng a szél +9 van Kőszegen,fűtünk mint télen,a kandalló elől,ha kinézek meg a totál elfagyott szőlőt látom!A "Marsi" második részét simán lehetne forgatni nálunk,semmi élet nincs a helyi szőlőkben!Ilyen útóljára 1864-ben volt!
Ez a migráció miatt van.
Arrafelé most fagyosabb az atmoszféra.
Most nézek, h nyugaton 12 fok van, nálunk meg 20? Mi a rák..
A Fertö-tó füt télen, az biztos. De nálunk nem is volt teljesen derült az ég.
Kőszegen a "Szőlő jövések" könyvében 1740-óta minden év Szent György napján a hajtásokat berajzolták,illetve befestették a könyvbe.Valamikor az 1700-as évek végén volt a rekord 49 cm hosszú hajtások voltak április 24-én.Utána kell néznem a könyvben lévő feljegyzéseknek,ha jól emlékszem egy vagy két olyan év volt,hogy áprilisban lefagytak a hajtások,de olyan még soha,hogy április legvégén,és ráadásul még a legmagasabban fekvő területeken is!A kőszegi hegység lábánál lévő területeken volt Vas megyében a leghidegebb!Nálatok talán a Fertő tó miatt "kevésbé"volt hideg?
Egy olasz,amerikai klíma és szőlő kutató programban is részt vettem,és én is tudom,hogy "hasonló"a klíma!:)Komolyra fordítva az időkép automata állomásait nézegettem két-három éjszakán át és ott enyhébbnek tűntek az éjszakák,mint nálunk.Persze a fagyzugos helyeket nem adja vissza!Van egy reggeli cikk a kőszegi helyzetről a vasnépe.hu!