Regisztráció Elfelejtett jelszó

Harcsa vagy Süllő

Fel kéne hozni a többi t…

#776527 KawaBazsy

Fel kéne hozni a többi topikot is, túl sok a migráncs. :-)

Badacsonyban nyaraltunk, ennek örömére jót halaztam. Ajánlom Szigligeten Oszi bácsi keszegsütőjét, ill Gyenesdiáson a piacon a Balatoni Halgazdaság halsütőjét, előbbiben a keszeget, utóbbiban süllőt ettem, egészben sütve.. Jó volt. :-)

Re: nincs cím

#768936 banyaiz Előzmény: #768932

http://www.origo.hu/itthon/20160428-orias-pontyot-fogtak-a-viharos-balatonbol.html

Törpe finom csemege. Könnyű is fogni egyébként , mert ahol elszaporodik ott még a csapágygolyót is megrágja ha azzal csalizol. :) Évekig horgásztam olyan vízen ahol rengeteg törp volt . Úgy nézett ki a peca bármit tettél rá max 5-10 percen belül de sokszor ahogy leért a csali törpök már cibálták. A száraz kemény kukoricát és még az áztatott keménykukoricát nem díjazták, illetve még a hungarocell golyót.

Enni viszont tényleg jó , szürkeharcsához hasonló finomságú.

Tegnap horgásztam az Ar…

#768932 KawaBazsy

Tegnap horgásztam az Aranyponty Zrt halboltjában, fogtam is egy belezett, pucolt pontyot (2.35kg), meg 1 kg törpeharcsát. :-) Ez utóbbinak külön örülök, manapság ritkán lehet kapni. Nem is mind az alaplébe megy, a szeb példányok a halkockákkal együtt lesznek megfőzve.

#768697 banyaiz Előzmény: #768361

Szeretek egyébként így házilag kutyulni mert keresem a tökéletes etetőanyagot. Néha van olyan érdekes majdnem mint a horgászat. Tudod olyasmit szeretnék összerakni mint a Horgász a pácbanban van. Mikor a horgászversenyen beszór néhány csipetnyit, és rángatja a halakat. :)

#768362 banyaiz Előzmény: #768361

Régen sokat pontyoztam rendszeres etetés nekik és akkor egy adott helyen horgászva. Ősi módszerrel kukorica búza .

Mostanában már inkább ha pontyozok akkor csak egy -egy alkalommal de nem előetetés után ráülve éjszaka stb.

Ez nem igazán bojlis mentalitás. :)

#768361 Ibiza Előzmény: #768360

szét bonyolitod..de próbáld ki..én jobban hiszek a szunyoglárvában az etetőanyagba meg némi csonti..ez odacsalja a ksihalakat..ami odacsalja a nagyokat.. a horgon nagyobb csali..

#768360 banyaiz Előzmény: #768330

Szerintem jól tudna működni az is mondjuk kukorica + főtt krumpli+ búzaliszt összegyúrva tojással és bele egyfajta extra adalék ami felturbózza .

Nekem ismerőseim között van aki ezt nagyon komolyan műveli. Kísérleteznek folyamatosan mindenféle verzióval.

Egyik extrém dolguk kagylókat darálni bojliba. Gondolhatod milyen macerás sztori, héjastól beledarálva még arra is figyelnek , hogy maradjon olyan héjdarabok benne amit ropogtathat még természetesebb legyen az egész a halnak. :)

Sokszor mosolygok én is a dolgaikon tényleg megszállottak de az tény, hogy fognak is nagyon szép halakat. Ritka az olyan szezon, hogy ne fognának jó pár kapitális halat és olyan vizeken is ahol az 1 kilós pontyot is megbecsülik, hogy végre kapás volt.

#768357 banyaiz Előzmény: #768330

Elmélet az lenne olyan minőség amitől halak felpörögnek micsoda kaja, és egymást lökik félre melyik ehesse meg .

Olyan kivonatok, adalékok egyebek 10-20 -30 féle összetevő megfelelő arányokban.

Tengeri kagylóportól a krill lisztig és a robin redig amiket kilónként 5-10-20 k Ft-ért adogatnak el.

Tintahal aromával megízesítve. :)

Emberi élelmiszerek 99%-a kevésbé összetett mint amiket egy egy bojliba bekutyulnak.

Néha lehet a kevesebb több lenne.

#768330 Ibiza Előzmény: #768320

Nem kell ahhoz bojli..öreg balatoni velencetavi horgászok a nagy halra..nagy kenyérgyurmát..palentát főttkrumpligolyót..tejes kukoricát. vagy áztatott kukoricát raktak a 2-3/o-ás horogra. Ezeket is fel lehet rakni hajszál előkével..

cseresznyénél nagyobb nem kell..azt a nagy compó vagy kárász is beveszi..

Fater nyomja Velencei tavon.. Néha megyek hozzá..lemegyünk.. Én jobban kedvelem a Kunsági csatornát Kőrösöket természetközeli helyeket..sajna kevés rá az idő.. egy évben jó ha 3-4 alkalom.

#768320 banyaiz Előzmény: #768298

Mindent szeretek ami horgászat . Aztán amihez éppen nagy kedvet érzek azt a módszert szoktam aznap.

Bojlizásban is látok fantáziát, lehetne úgy is pl nádi pontyozásnál úszóson, azzal etetgetni, 1-2 marokkal egyéb kaják mellett jó nagy méretekkel öreg potykák tudják csak burkolni.

Annak is meglehet a varázsa, hogy csak nagyra mész, el tudnám képzelni ha nonstop vízparton lennék kísérleteznék vele. :)

Rakós botom nincs , folyóvízen nagyon jó mert helyben tudod tartani vele a csalit , oké megoldható egy bolognaival is , egyszerűbb módszer , de azért nem véletlen versenyeken legtöbbször rakós, precíz horgászat. Csak macerás nagyon tologatni hátra a botot olyan hely kell ahol hátra tudod tolni, sérülékeny stb.

Velencei tóra jártok?

#768298 Ibiza Előzmény: #768287

bojli meg ezek a baromságok ez üzlet.. rakós bot 25 m hosszú..ha fogsz akkor szétszeded.. vagy fognak 2000db snecit..összebasszák visszaszórják a végén..ez mi...lószar ez..

Bojlisok 3-5napra mennek visznek 200kg golyót..oszt etetnek mintha disznót akarnának fogni..

Nekem a cserkelés a horgászat.. megyek lopakodom..figyelem a vizet..beolvadok a természetbe.. figyelek látom az élőlények ha halat is fogok akkor az bónusz..

kiütést kapok ha kijön a paraszt és hangosan rádiózik..

A természetes csalikat preferálom..csontit csemegekukoricát gilisztát viszek..de nézem mi van a helyszinen..harmatgili..kagylóbél.. etetni főtt búza vagy izesitett kukoricadara.. elsőre 3-4 gombóc..utána egy-egy..

Ha villantózom akkor is cserkelek.. végigjárom a partot..figyelem a vizet..a mozgásokat..van, hogy felmászom egy magas fára..ami a viz fölé néz..onnan nézem.

#768293 banyaiz Előzmény: #768283

semmi bajom egyébként nekem a kis tavakkal sem, ha természetes a környezet , és halállomány és olyan valami horgászatra hasonlító dolgot lehet művelni.

Pl itt a környékünkön nagyon szép szerintem Váralja Parkerődben van több kis tó füzérben felfűzve erdőben , kis tavak úszóssal átdobod , de mégis van egy varázsa az egésznek, és halfogás se olyan minden kutyaütő kettesével fogja a telepített pontyot.

Nem értem mire jó ez, de hát erre van igény , üzleti alapon viszik a dolgot. Nekem a halálom olyan víz ahol még a parton növényzet sincs kopár az egész éppen csak nincs kibetonozva még a tófenék is. :) Végszükség esetén ez is megoldás lehet nem azt mondom.

#768290 banyaiz Előzmény: #768283

Lemegy Sióra, Dunára és ott bojlival elkap 20 feletti nyurgapontyokat akkor jó bojlit rakott össze.:) Az a csali akkor már tényleg tud valamit. Horgász is ha onnan kivarázsolja őket.

Lehetne kísérletezni vele Sió itt van nekem nagyon közel. Ott az a gáz nagyon kemény arcok vannak , etetsz, halat fogsz, másnap nem vszínű ott tudsz ülni. Elmegy a híre még a hely 50 méteres körzetébe se biztos le tudsz ülni. :)

#768289 banyaiz Előzmény: #768283

20+-os halért százezreket vsz. 10 kilós pontyért is szerintem minimum 50-100 k .

Csak ez illegális már nem lehet élve szállítani, biztos vannak akik csinálják így is. Tógazdáknak reklám van a tóban 30+-os ponty , akkora a tó áthugyozol a túlpartra szegény ponty nagy ívben akar fordulni nekimegy a partnak. :) Aztán csődül oda a nép.

Ez nagyon műanyag sztori, így fogni egy nagy halat mi ebben a poén, lehet egyébként lenne a vízben pár db ilyen nagy, és akkor eleve ekkorákat telepítenek.

Ez üzlet, van rá igény.