Regisztráció Elfelejtett jelszó

Harcsa vagy Süllő

Re: nincs cím

#768287 banyaiz Előzmény: #768283

Hát ja.

Ennek a fajta pecának az igazi varázsa egy vadvízen, vagy nagy víztározókon lehet. Ott el tudnám képzelni. Pl egy Balatonon , bármekkora ponty jöhet és igazi természetes közegében becsapni .

bár egy nádi feltolós úszózás jobban izgalomba hoz ha már Balaton, vagy egy jó süllőzés bent a mederben.

Kis mesterséges tavakon amit telezsúfolnak nagy telepített halakkal az már nem egy akkora kihívás. Most azért ennyit tökölni , hogy egy kis helyre összezsúfolt halakból fogjon. Ez nem vonz.

Ez a tó videóban azért nagy sláger bojlisok között rengeteg 30 feletti van benne , horror pénzeket kifizetnek 1-1 hétért .

Fogjon Balatonból egy 30+-ost .

#768283 Ibiza Előzmény: #768281

szerencsétlen szétcseszett szájú halak..láttam horgászcsatornán..nyomi pontynak tiszta heg volt a szája..olyan volt mint málna...kiaz a barom aki ilyet akar..

Fater mesélte 5-10ezret fizetnek a tógazdák egy 6-10es pontyért...nem adta nekik

#768281 banyaiz Előzmény: #768204

Addig nézegess egy kis bojlizást. :) Kicsit olyan hüledezve nézegetem ezt a műfajt , de biztos meglehet a varázsa ennek is. Viszont ez a francia tó , ahol pecáznak hülyére keresik magukat a bojli fanatikusokon. Állítólag évekre előre kell időpontot foglalni komoly árak mellett ha valaki ott akar horgászni. Tógazda nagyon ügyesen kitalálta ezt. Az is igaz extrém hely lehet ennyi nagy ponttyal.

#768196 banyaiz Előzmény: #767515

Voltam a Sión , idei első normális horgászat volt. Matchbot túlsúlyozott úszóval bokor mögött lassabb folyáson . Mint a kisgyerek a cukorkaboltban kb olyan életérzés volt. :) Elég sok pecás volt mentem egy darabig míg nyugis helyet találtam. Végre valami horgászat.

Mi a helyzet a hallal, migránsosba még lehet írni? :)

Úgy néz ki április végét…

#767526 banyaiz

Úgy néz ki április végétől horgászható lesz kedvenc pályám. Hát ez csodálatos.

Megoldás kulcsa mi más lenne a minisztériumnak jelezték a problémát ahonnan odaszóltak az önkormányzatokhoz, hogy jó lenne megegyezni. Erre micsoda véletlen hirtelen azonnal jók lesznek a horgászszöv által ajánlott feltételek.

Tavaly december óta ezen vitatkoznak , senkinek nem jó állapot tulajnak, bérlőnek, horgásznak.

Ezeknek aztán kell egy víztározó, töketlenkednek , piaci alapon az egy csőddel érne fel, hogy szezon elején nincs engedély, máshová elmennek pecások aztán bevételnek annyi, de hát mit számít ez egy önkormányzatnak.

Lesznek még zűrök ebből mert állítólag csak 1 évre fog szólni a szerződés.

#767519 banyaiz Előzmény: #767515

Bedobásról eszembe jutott mikor először engedélyem lett és víztározón horgásztam. Kis hátulgombolós voltam apámnak kuncsorogtam mindig menjünk horgászni. Előtte csak úszóztam patakon be kellett csak lógatni.

Ott pedig dobni kellett fenekezővel minél messzebbre sokszor. Nem tudtam igazán messze alig látszottam ki a földből meg hát elég amatőr is voltam. Apámat megkértem dobjon be messze . Megküldte én csak azt néztem milyen messze megy de közben a zsinór elszakadt valamit elrontott . De hát ő se vette észre. Aztán úgy horgásztam el volt szakadva a zsinór nem akar megfeszülni tekerem tekerem már vagy 20 métert felcsévéltem mire rájöttem itt valami gáz van. :D

Mennyit nevettünk két nagy hohoho, gondolom akik a közelben horgásztak azok nem voltak olyan lelkesek ott próbálkozunk. :)

#767518 banyaiz Előzmény: #767490

Villantózás csúcs , elkapja mintha a kezedet fogná meg . Felszíni wobblert leveszi a Dunán . Kedvenc módszer , kuttyogatás mellett. Mondjuk én mindent szeretek ami horgászat legyen az üldögélés egy fenekező mellett, spiccbotozás, matchbotozás minden jöhet. Keszegre vagy snecire, vagy harcsára mindegyiket szeretem. :)

Amit nem próbáltam még rakós botozás az nagyon macerásnak tűnik, bojlizni nem szoktam, legyezést se próbáltam de az nagyon tetszik nekem az is egy külön szekta.

Horgászat legyen az a fő az már rossz nem lehet bármelyik módszer is. :)

#767490 Ibiza Előzmény: #767386

ne bojlizz..felesleges.. kukac csonti meg csemegekukorica..közepes horog oszt annyi..néha próbáld a pufit..főleg a sárgákat..

egyszer megakasztasz egy szép halat..meg leszel mérgezve..

Igazi horgászat az nádszál..vékony damil..tollúszón egy apró sörétólom...trágyagoliszta vagy csonti..part mellé a nádhoz lógatod.. kb 1m viz...ha rákap egy tenyérnyi hal már megérzed az egésznek a lényegét..

A másik meg a villantózás.. körforgó villantót húzol..szép lassan.. ha ráver egy rabló akkor véged..

Addig is egy kis bojlizá…

#767441 banyaiz

Addig is egy kis bojlizás, ilyesmit képzelj egy bojlis versenyen, ez külön szekta.

#767439 banyaiz Előzmény: #767386

Gyakorold a bedobást is ha olyan helyre mész ahol mások is horgásznak. :) Szóval meg kell dolgoznod még az első keszegig . Aztán rákapsz az ízére csak hüledezek itt milyen halakat fogtál.

#767437 banyaiz Előzmény: #767386

Először horogkötés, hogyan tekerd fel a zsinórt az orsóra stb, alapoknál kezd.

Mert ha a botra tűzöd rá a kukacot és azt belógatod abból még akármi is lehet. :)

#767436 banyaiz Előzmény: #767386

Kukac univerzális csali , harcsa is jöhet akár megadod ezzel az esélyt rá . :)

Bojlizásról én sem tudok sokat nem művelem. Képzelj el valami olyasmit mintha krumplis nudlit készítenél csak nem nudli formára hanem gömb formára, bár kísérleteznek szabálytalan formákkal is. Aztán ezt felkötnéd a horog alá.

csak összetételében 1 millió variáció méretében is vannak akik 3 centis átmérőjűvel vagy nagyobbal nyomatják kisebb halak szájába nem fér be. Halak ezt nem mindig tudják aztán vannak furcsa esetek.

#767386 KawaBazsy Előzmény: #767366

Azt se tudom, mi az a bojli. AZt gondoltam, h megveszem ezt a botot, rátűzök egy kukacot, belógatom, azt csá. :-)

#767366 banyaiz Előzmény: #767351

Bár lehet úgy járnál mint a csónakszomszédaim Szálkán.

Mindig pontyoznak bojli bojli ponty 10 kiló feletti ponty , ilyen recept olyan recept gyűjtöttük a kagylót ledaráljuk a bojliba tényleg megszállott bojlisok. Annyira, hogy egyikük bojlis vb-n is volt már előtte megnyerte az országost.

De harcsázást nem művelték.

Jártam kuttyogatni és nézegették milyen a szerelék milyen csalik kuttyogatókat.

Aztán megpróbálták pont én is horgásztam kb minden 10 ütésre ha volt valamilyen hang az is olyan volt wc pumpával próbálkoztak volna, kuttyogatójuk is olyan volt, hogy hát mondom erre rámozdul egy harcsa.

Na aznap első próbálkozásuk már nem emlékszem de olyan 15-20 körül harcsa. :) Mondom ilyet mesében nincs. Utána ütötték a vizet egész nyáron néhány db ilyen növendék 1-2 kilós jött nekik. :)

Szóval van ilyen is, de maradhatunk ám a keszegnél már úgyis mit lehet mondani a migránsokról. :)