Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#766335 Sumér harcos Előzmény: #766327

:)

Ford kaufen, Ford brauchen, Ford schmeissen (Fordot veszel, használod oszt' eldobod), tartotta a mondás a 80as években.

#766310 joepappa Előzmény: #766309

Tessék megnézni az Agyas és agyatlan című nemrég mozikba került társadalmi drámát na abban vannak aztán csúnya rossz ángélus kölkök. :) (nagyon szégyenlem de engem szórakoztatott)

#766308 matgab Előzmény: #766270

én is úgy nőttem fel, hogy a porcelán teás készletet sem kellett levenni a dohányzó asztalról (nem dohányzott senki).

Meg anyám munkahelyére is bevitt gyakran és ott is tudtam viselkedni, pedig az kb. óvodás/bölcsis koromban volt.

Ma is meg lehet nevelni a gyerekeket otthon sem kell most sem eltenni semmit a gyerek elől.

De az biztos, hogy ez a mai generáció unblock sokkal silányabb minőségű minden szempontból, mint mondjuk egy 30 és ne is hasonlítsuk mondjuk a 80 évvel ezelőtti generációhoz képest.

Nemcsak értelmileg gyengébbek az emberek, igénytelenebbek, kevésbé erkölcsösek, egészségileg is gyengébbek, fizikailag is (most nem a gyúrós kokszos fiatalokról beszélek, de elég megnézni egy kisiskolás csoportot, szinte csak girhesek és húsos dagik vannak, olyanok, amilyen nálunk mondjuk az alsó felső 10-10% volt), kulturálatlanabbak, egositábbak, egyáltalán nem alázatosak senkivel szemben és általában már a nulla teljesítményre is akkora arcuk van, hogy nem férnek be a nagykapun sem. Viszont követelzőbbek, mindent akarnak azonnal, ezért nem is kitartóak.

Na ezzel a generációval az biztos, hogy már nem lehetne egy háborús rombolás után újraépíteni az országot, mind ott nyomná a selfiket a felrobbantott hidak előtt, amíg éhen nem halna az összes...

de ez nem autós téma...

#766295 polgarmester Előzmény: #766294

Ja, és ezt nem emberbaráti szeretetből teszem, ahhoz túl önző vagyok-:) csupán nem fogom elrontani a napomat, csak azért mert egy idegennek rossz hangulata van.

Szerintem 10-ből 8 esetb…

#766294 polgarmester

Szerintem 10-ből 8 esetben bejön, ha normálisan, higgadtan reagál az ember. Elsőre. Másodikra. :)

Az tényleg fura, h mindig meglepődnek, amikor kedvesen, mosolyogva szólok vissza, h "Nahát, hogy milyen aranyos vagy, a másik lábamat még le sem tapostad! Édeees! "Kisgyerek meg csak azt tükrözi vissza amit otthon lát. Őt nem én nevelem. 1x volt csak, h tanácsadáson megkértem egy hölgyet, h Anyuka legyen kedves megnevelni azt a gyermeket! Ugye nem akarja, hogy a többiek kényelmetlenül érezzék magukat?Köszönöm! - :))

#766281 Euroman Előzmény: #766270

Ez így igaz, sajnos....na mondjuk én 190 dB-el üvöltök, és magam 190 centijével és 105 kg-jával elég jelentős "jelenség" is vagyok, így pl. múltkor a tesco pénztárnál leneveltem egy komplett családot....fiúgyerek, olyan kb. 3 éves ül a bevásárlókosárban, menetiránnyal háttal, üvölt, bőg, a lábával rúgkapál, hogy ki akar szállni....anyja rá se baxik, baseball sapkás törpe apja még annyira sem....én csúnyán nézek a gyerekre, és várom, hogy mikor dönti fel a kosarukat, vagy esetleg belém is rúg a kalimpálás közben...anyja csitítja, a hiszti egyre csak nő....végre kiveszik, de a földre állítva is folytatja, teli erőből belerúg az anyja sípcsontjába, majd közelít felém....erre én mondom, meg ne próbáld, merre olyan pofont kapsz, hogy bexarsz....gyerek megtorpan, erre jön az apja, hogy így meg úgy...farkasszem nézés, mint a boxolóknál a meccs előtti mérlegelésnél.....arcunk egymástól kb. 3-5 centire.....egyikünk se szólt, pénztárosnő közben már aggódik...törpe geczy fater sarkonfordul és elhúztak....nekem se hiányzott a balhé, de úgy látszik ő is megijedt tőlem :)

#766274 KawaBazsy Előzmény: #766270

Ja, és várjál, Angliában sokkal rosszabb. Ott van vmi telefonszám, amit azonnal hívhatnak a gyerekek, ha úgy érzik, h attrociás éri őket. Buszon úgy viselkednek, mint egy majomcsorda. Anyám meglátogatott, s csak pislogott, meg basztatott, h szóljak rájuk. Mondtam neki, h nem fogok, nem akarom h engem vigyenek be. Itthon azért jobb a helyzet, gyakran elég, ha csúnyábban nézel a neveletlen ifjúságra, ha meg nem, akkor párat már elküldtem az anyjába.. Megy is a pislogás ilyenkor, aztán nyugi lesz. Fel kell vállalni a konfliktust.

A sajátom meg nyilván jólnevelt lesz, teszek róla, de amúgyis jó gyerek, nem tőlem örökölte..:-)

#766270 Sumér harcos Előzmény: #766257

Magadat ne hasonlitsd,de még a 80as éveket se....

megváltoztak a társadalmi viszonyok.

itt most nem konkrétan rbbj-ről irok véleményt,hanem általánosságban.

egy neveletlen 70es,80as évek generácionak megszületettek és nőnek fel a neveletlen gyermekei,és szeme- fényei,akik szabadon azt tehetnek amit akarnak,bárhol-legyen az orvosi rendelő vagy egy bolt,semmiért rá nem szolhat senki,sőt a szülő sem vállalja a saját gyermekével a konfrontáciot-nevelést nyilvános helyeken,mert beég,mint a xar.

míg a 80as években is kollektiv nevelés volt jellemző a társadalomra,érthető ez alatt,

hogy pl. a férfi pedagogusok sok helyen pálcával jártak órára és hasznalták is,és a drága szülő meg sem kisérelt reklamálni.

vagy rászólhatott a gyerekre egy pedelus,gondnok a suliban.

vagy egy buszsofőr is,ha nem birt magával.

ma sehol senki,tilos!!!ez megszűnt,átalakultak a társadalmi normák.

ha rászólok egy családi ebéd alkalmával a szűk környezetemben egy gyerekre,olyan rendezvényen amit én állok is,akkor a cuki szülő minimum 2honapig nem szól hozzám szinte,mert ilyet nem szabad.

ez éppen két szülőpár hölgy-tagjával is megesett velem az elmult 4évben.

egy vmiben lehet bizni,hogy a gyermekek megfelő IQ-t örökölve kinövik a szülők,nagyszülők lehülyézést,rugdosását,a visszapofázást és minden egyebet,mert én bizony a mai 30-40éves szülők nevelésében nem hiszek,bizok.

gyerek- kultusz, az van,össz-társadalmilag,nincs kivétel.

az összel elmentünk ,4csillag siofok....

jön a 3gyerekes 25-30éves,az egyik kisgyerek kismotorral neki a szállodában a svédasztalnak....(egyáltalán miért hozza be gőzöm sincs-valszeg nem tud neki parancsolni a szülő,hogy ez nem odavaló). azután a szomszéd asztalnál ülőkkel balhé,mert a 3ból 1 gyerek átdobált vmi hozzájuk,siri csend az étteremben mindenki figyelte mi lesz ebből?nagy cirkusz még a szülőnek állt feljebb,hogy ki mer rászólni az ő csimotájára?

hát komolyan nem a gyereket,hanem a drága szülőt lett volna kedvem kivágni,lába ne érje a földet.

ilyen viszonyok vannak,de még 40év mulva még sokkal xarabb lesz.

#766267 Euroman Előzmény: #766265

sőt szerencsére soha egyik kocsim sem hagyott még cserben, soha nem kellett az útszélén segítségre várnom...van vw assistance és allianz assistance szolgáltatásom is, egyik csak segít, ha baj van :)

#766265 Euroman Előzmény: #766261

nem volt még sosem defektem, szerencsére....amúgy nálunk háznál nagyon nyűgös lenne, mert lejtős utcában lakom, utcán nincs sík terep, ami igazán ideális lenne a kerékcseréhez....garázs járólapozva, ott szóba sem jöhet, mert az emelő megrepesztheti a lapot peches esetben....amúgy mindig centíroztattam is (rossz utak, kátyú, első-hátsó tengely kerékcsere miatt), és a gumijaim "gázzal" vannak felfújva, ami ugye csak gumisnál van....

#766257 Euroman Előzmény: #766246

nem tudom, én is láttam ilyet, nagyon nem tetszett, de mivel semmi közöm hozzá, ezért nem szóltam...én 2 szoba, 56 nm-es, II. emeleti lakásban nőttem fel, mégsem csináltam ilyeneket....