Nincs feltétel nehezítés, azt mondtad, ha elkezdek horgászni, s felmutatok bármi uszonyost, akkor vége a topikos gondolatcunaminak! :-)
Nincs feltétel nehezítés, azt mondtad, ha elkezdek horgászni, s felmutatok bármi uszonyost, akkor vége a topikos gondolatcunaminak! :-)
Meg kell nehezítsem akkor a feltételeket. Majd ha fogsz egy legalább 5 kilós harcsát. Ezzel nyernék egy kis időt, hacsak nem mész le a Póra mondjuk. :)
Amúgy persze kezd el a pecát nem késő soha rákapni az ízére.
Legutóbb Lidl-ben volt 8 ezerért komplett peca készlet, majdnem vettem egyet.. De ha a többiek megunják a migráncsos agymenéseid, lehet összedobják rá.. :-)
Ezt akartam neked megmutatni, ez már igen, nagyon tetszik ez a videó, szép helyen természetes környezet. Nagybetűs peca. :) Valami ilyesmi, ezeket nem tudják adni ezek a mesterséges agyontelepített helyek mondjuk az atomerőmű tövében.
Nem nagyon adja horgászat illúzióját se ami ott folyik, de ott lenne sikerélményed , talán. :)
Csináltam jó etetőanyagot, pirított kender, pirított kukorica együtt darálva , frissen darált kukorica leforrázva , és bele X21 vörös fajtából, ez még melegen összekeverve. Lehet ez csalta oda a szarvast. :) Na hát kár volt ilyen minőséget adni nekik. X21 nélkül is jó lett volna.
Pancseroknak való hely. :)
Inkább lemegyek Domboriba legközelebb ha még mindig nem jó a vízállás sión dunán. Szálkán pedig kínlódás megy még pedig első osztályú harcsázó idő van. Nehéz a horgászélet.
Voltam Sötétvölgyben tegnap
Annyi a hal , hogy nem lehet tőlük horgászni. fél 1 felé mentem ki, ígéretes hely bokrok a vízben megcéloztam őket mellettem ül egy pecás mondja reggel 8-ig voltak kapások azóta semmi .
De közben 10 perc alatt felugrott vagy 5 db hal ponty kárász.
Gondoltam magamban ha itt nem lesz kapás nehezen hihető. kb negyed óra múlva ponty, utána negyedóra 20-30 percenként ponty ponty ponty, kárász , ponty , lemarad akadót fog, elviszi a horgot.
Ez ment pár órán keresztül aztán mondom ennyi elég volt meg se várom az esti kapást mert még a végén a botot is valami megeszi. :)
Közben egy szarvas beugrott a tóba és átúszta szarvastehén, elég közel volt már ki akartam venni a pecákat de meglátott és kikerült nagy ívben. Annyi ember volt pedig a vízparton nem tudom mit kóricált arrafelé fényes nappal.
Szóval ez a Sötétvölgy Paks Atomtavak II viszonylag kis tó tele hallal. Kb akkor nem lehet fogni szerintem ha valaki az erdőbe dobja a cuccot de ott lehet egy szarvas felveszi. :)
Ennyi elég is volt belőle.
Haverommal összefutottam mikor éppen menekülőfélben voltam a vízről. Jött harcsázni mondja, hogy kint volt legutóbb mellette fogta egy ürge a pontyokat csobogott össze vissza fárasztott negyedóránként. Rábeszélte tegyen rá bojlit majd arra jön a nagy ponty.
Azzal a szándékkal legalább nem keveri ott a vizet . Erre fogott egy 6 kilós pontyot bojlival , semmi etetés vagy bármi csak úgy rárakott egy bojlit és bedobott. :)
Szóval ilyen hely, hát ha esetleg megőrülnék akkor megyek oda legközelebb horgászni. :)
Szóval már akkoriban is dobóhálóztál. :)
Voltam atomtavakon , elmentem napijeggyel.
Tele van hallal mást se lehet hallani mint a pontyok ugrását aztán ahogy esik vissza kb 5 percenként vhol. De az egész nem hasonlít horgászathoz.
Magasfeszülségű vezetékek mennek minden felé, trafók zúgása zzzzzz, találok végre egy jónak tűnő helyet bedőlt fa parton is természetközeli állapotok erre felnézek az erőművet látom 100 méterre. :)
Na mondom ez aztán buli elmész a természetbe az atomerőmű látképével .
Kiábrándító egy hely, 100 kilós harcsák úszhatnak nyugodtan tőlem nem üldözöm őket.
csak eszembe jutott..
mentünk nagyapámékhoz aki nagyon szerette a halat..a fater nem tudott fogni neki..nem kaptak a halak azon a héten..
elindultunk..velencei tó mellet megyünk.. mondja fater álljunk meg kishalat emelni..mert hajnalban ki akar menni süllőzni.. bementünk dinnyési kikötőbe..én emelgetem a kishalakat fater addig bedobott hátha sikerül fogni még is valamit nagyapámnak..
nagyon akartam a halat... egyszer csak érzem nagyon rugdos a kishalamelő..csak vízfelszinig húztam..benne volt egy szép 2,5-es ponty..szép pikkelyes.. alig birtam kivenni..elég régi volt a háló rajta, már szakadozott.. nagyon rugdosott egyik fele már leszakadt.. sikerült ráfognom kiszaladtam vele a partra..
igen..a faterja is jó fej..már már majdnem elvette tőle de volt annyi esze nem tette..
A pisztrángnak alapban nincs semmi jellegzetes íze, úgyhogy érdemes vmi jóféle, akár fokhagymás cuccal bekenni, de ettem már kukoricabundában is, ami megfelelően fűszerezve remek volt.
Akkor rendben. A tengeri herkentyűket olasz tésztára dobálom, heti 1x az a vacsi. :fokhagymás, olajos alapra +fehérbor mellé.:) nyami.
Nagyon édi a kis fickó! Az az őszinte boldogság...imádom!
A nagyapa engem is vitt egy ideig horgászni, majd leszokott róla, mert mindig visszadobattam a halacskákat.
Most viszont 3 pisztráng figyel a hűtőben ebédre várnak. (a horgászuk azt mondta, hogy halálra csiklandozta őket- csak így vagyok hajlandó megcsinálni szegénykéket)
:)
Micsoda horgásztanyák.
Ha vki vág egy csapóajtót a padlóra, a kanapéról horgászhat télen is:)
Atomerőmű tavon vannak drabális jószágok nagy számban. Ha nézted tavaly azt hiszem 100 kiló körüli amit haverom fogott.
Megmondom őszintén inkább elmegyek valami kevésbé halas de szimpatikus vízre spiccbotozni keszegeket fogni, mint oda harcsázni. Valahogy nem az én pályám.
Bár most nem tudok menni kedvenc helyemre így felmerült bennem lemegyek oda egyszer napijeggyel. De nem túlzottan hoz izgalomba.
Hal egy dolog, hol fogod meg az is fontos ezek ilyen minőségi dolgok érted, nem egyszerű dolog ez a horgászat ám, pontosabban a horgászok lelkivilága. :)
Nekem csak 26 kilós a rekordom azt is elég régen fogtam.
Pón fogják ezt, ott azért mások az esélyek.
Itt a magyar Duna szakaszon/tavakon kell megmutatni a tudományt. :) Több a harcsa mint a víz ott minden kutyaütő fog. :)
Vannak ismeretségi körben Póra visszajáró, sőt Pón majdnem több időt mint Mo-n töltő pecások. Jó tudnak is horgászni de ritka az olyan lemennek pár napra ne fognának 50 feletti harcsákat, nem is harcsát harcsákat.
Hazai vizekben is megvan erre az esély csak nem úgy kiugrassz egy könnyed pecára aztán ha csak 20 kilós jön akkor de gyenge nap volt. :)
Én szeretem nem csak a halakat, hanem a tengeri herkentyűket is, úgyhogy nekem rendben a hormonháztartásom. :-)
Itthoni halak közt a fogas a kedvencem, a csukának azért örültem meg, mert elég ritka cucc, akár boltban, vagy étlapon. Most ettem életemben másodszor..