Regisztráció Elfelejtett jelszó

Egyszer csak elkezd emelkedni az olajár

Re: nincs cím

#767457 matgab Előzmény: #767453

A Mol kurdisztáni partnere, a Gulf Keystone Petroleum elhalasztaná 26 millió dolláros, április 18-én esedékes kamatfizetését bizonyos átváltható kötvényei után, melynek hatására a részvények árfolyama 25 százalékos zuhanást mutat Londonban. A késleltetés oka a vállalat meggyengült likviditási helyzete, a legutóbbi közzététel szerint 69,5 millió dolláros készpénzállománnyal bírt a vállalat. Ebből ki tudnák fizetni az esedékes kamatokat, azonban közben a Shaikan mezőn is kell beruházniuk, hogy tartani lehessen a napi 40 ezer hordós kitermelési szinteket. A GKP gyenge pénzügyi helyzete negatív a Molra nézve, hiszen a Shaikan mezőből származik a Mol idei évre várható kitermelésének 5 százaléka.

sztem péntek estétől be lehet állni már óvatosan olaj shortba...

kizárt, hogy ezek dohában bármiben megegyezzenek, kivéve abban, hogy jó lenne, ha magasabb olajárból szeretne mindegyik nagyobb arányban részesedni.

#767444 Fornit Előzmény: #767307

Húbazz, ha ma belépnél a számládra, vagy híreket olvasgatnál a föcskéidről, előtte nyeljél be vagy 4-5 felest :S

#767273 Koffein Előzmény: #767266

ez ilyen időszak... emlékeztek, amikor 120ra ment az olaj? minden elemző, broki azt jósolta, hogy 200ig meg sem áll, oszt beszakadt... most a másik oldalon vagyunk... pár hónapja 20 alá is jósolta egy egy elemző, sőt negatív célárak is megjelentek, majd fordult a kocka és elment 40ig, majd egyszer csak visszakúszik 60-80ig... és a kezemet ki is vettem a biliből :-D

#767265 Koffein Előzmény: #767264

hiába fogják vissza, ha a többiek ugyanúgy termelik tovább, sőt! nagyobb gőzerővel, hogy piacot nyerjenek a nagyobb kitermelőkkel szembe :)

#767264 joepappa Előzmény: #767260

csak van annyi eszük, hogy visszafogják a kitermelést egy évre és hagyják 160-ig menni a naftát.

#767260 matgab Előzmény: #767176

kicsit tartok attól, hogy most vasárnapig fog szólni ez a nagy olajrally aztán megint nem tudnak megállapodni és mehet vissza 30-ra, hogy eldöntsék kinek van hosszabb phasza...

Ha nem akkor meg hétfőn már nem lehet hol belevenni, akkor ha kijön vmi szép fellengzős nyilatkozat, akkor shortot kell nyitni...

Francba nagyon néztem mostanában a seadrill-t, hogy kéne venni, de természetesen nem vettem.

#767171 Koffein Előzmény: #767169

jaa látom, hiteleket ütemeztek át... fene, pedig annyira vártam egy 2környéki leszúrást :-/

SDRL mire hasít ennyire?…

#767168 Koffein

SDRL mire hasít ennyire? +25% ... lazacos belevett, vagy mi a vihar? :-/

#765344 matgab Előzmény: #765264

igen , furcsa, hogy az olaj megy, az olajosok meg már nem ... Nem hisz a piac a tartós emelkedésben...

#765264 joepappa Előzmény: #764365

tegnapi szép olaj menetelés a papírjaimon alig hagyott nyomot, nem mentek 20-30%-okat mint ilyenkor szoktak nyugodt 5-7%voltak. még mindig csak két papír van pluszban :)

#764194 banyaiz Előzmény: #764192

Azt vettem észre , hogy 37 környékén elfogyott az utsó longom aztán 38-on van. Szóval most game over. :)

Azért ez a felfelé se olyan gránit csütöröki ecb milyen hangulatot hoz . még lehet csavar a sztoriban.

#764193 banyaiz Előzmény: #764192

Igaza volt. :)

Viszont az is igaz ha valaki ezt a rángatózást jól elkapta eladásokkal vételekkel akkor csak az elmúlt 1 hónapban kereshetett annyit mintha tartaná 60 dolláros árig. Más kérdés, hogy aki ezt így lekereskedte, hogy egyik nap 33 másik nap 30 aztán 2 nap múlva 27 aztán 30 stb . Próbáltam benne ugrálgatni de hát ilyenek voltak, hogy eladtam 32,5.ön visszavettem 31-en másnap 29. :)

Ezeket az ütéseket álltam tartottam csak mostanra elfogytak a longok. Ha a fordítottja lesz a shortos mutatványomnak akkor 55 a várható célár 2-3 hónapon belül. :)

#764192 Koffein Előzmény: #764190

"Pedig csak tartani akartam."

Erre André Kosztolany valami olyasmit mondott, hogy "Aki a tőzsdén a kicsit sokra becsüli, az a nagyot nem érdemli." :-)