+artisjust se felejtsd ki... odakint is van? :)
Lehet itthon adózik a Média Markt kint meg ügyesebbek... :-)
Ezen nincs kockázat, gondolom van raktáron. De memóriakártya biztosan van :)
Kicsit lejjebb tekertek, és a magyaron is rákerestek, ugyanaz a Scandisk 32 Gbyte memóriakártya kint 11 Eur, itthon meg 7 989 HUF. Itt azért sok-sok ÁFA-nyi különbség elfér :D
dev.kockázat is bele van számolva... valószínű nem 280as €-al számolnak... :)
Rájöttem, ott kint alig keresnek az eladók, nálunk meg agyonfizetjük őket, így sokkal nagyobb haszonkulccsal kell dolgozni.
Ez kb 23-24%-al drágább, tehát mégegy teljes áfa elfér, ahogy számolom.
A jobban teljesítés igaz lehet, itt bőven van pénze az embereknek ilyet venni, míg kint el sem lehet adni, akkora a szegénység, én láttam a saját szememmel :)
Fornit, Anglia speciális eset, mert jobbkormányos, így nehezebb eladni :))
Komolyra fordítva, ott a teló és a laptop (mást nem nagyon néztem) Európában messze a legolcsóbb.
Évek óta csak sötétben tapogatóztok!! :-)
Nálunk talán egy kicsivel magasabb az ÁFA! Ez szinte biztos! :-) és arrafelé nagyobb tételben is rendelnek ezért olcsóbb! Ha ez sem elégíti ki a kíváncsiságodat akkor nemtom! :-) Vagy esetleg Magyarország jobban teljesít!? Igen! Ez lesz a megoldás!
Mobiltelefon téren ez mindig is így volt. Én majdnem a hazai ár feléért vettem az enyémet angliában anno. Persze a miértet én sem értem :)
Csak poénból beteszem, gondolom van rá értelmes magyarázat:
http://tiendas.mediamarkt.es/movilmania-mediamarkt
Várom az ötleteket, ez hogyan lehetséges?
Az egészségügy meg az oktatás elvan hivatástudatból is, vagy változott a szöveg? Ibizán összefutottál valakivel folyosói minöségben?
minden hatalom alapja, ha a termelőeszközöket ellenőrzésed alatt tartod.
felfejlik egy új társadalmi rend.. ez orbán rögeszméje..egyből ide akar ugrani.. elhiszem van tán 20 ember aki komolyan gondolja és ezért tesz de a többségben bugyog aparasztvér..szerezni mindenáron.. rogán és mészáros féle taknyok nyargalásznak..
Történelmi lehetőség lenne az ország felzárkóztatására..
sztem a bérek vannak lemaradva a nyugattól..sztem minden más már azonos vagy jobb mármint infrastruktúrálisan.. az oktatás és kultúra is magas szinvonalú..egészségügy sem rossz sztem.. egyszerűen pénz kell mindenhova.. ésszerűsíteni és utána nyomni a zsetont.. ha lyukas a vízvezeték-rendszered a házban akkor nem a nyomást növeled..hanem kijavítod.
Felesleges erről ennyit írni még ha van benne igazság akkor is. A lényeg, hogy az elmúlt 25 évben politikusaink nagy részét leginkább a lopás érdekelte! Mostanra ezt sikerült tovább fejleszteni.. ma már csak és kizárólag a lopás(mértéktelen lopás) mozgatja a szálakat. Tehetségtelen senkiházik vezetgetik az országot minden szinten. A szaktudás már rég csak hátrány! és ez a Magyar választók nagy részének tetszik! Meg is érdemeljük, hogy Románia is röhögve szaladjon el mellettünk! Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok! Amennyiben ma még egyszer meglátom a TV-ben, hogy a reformok működnek akkor szétrúgóm azt a xart egy labdával! A legjobb mikor a nyugger örül, hogy csökkentették ismét az szja-t! Fiatalabb seggnyalót nem találtak?
a pénz a gazdaság vérkeringése-- pénz az a teljesítmény közös nevezője.
2020ig kell folyamatosan felvinni a béreket..ettől indul be a gazdaság nem a f@szkodástól....vegyéé ingyen hűtőt lakást mosógépet.. mentsük meg a parasztot mert hüje volt és azt gondolta ő már ravasz befektető.. 4%-os hitelét befektette ravaszul 8-10% os "kamatozású" 120%ban kockázatos brókercégkötvénybe.. a maradékot meg elutazta.. mert megérdemli.. utána habzó szájjal tüntet..a zorbán fizesse meg a kárát..
nettó 200e fizetésig max 35ezer munkaadói és 25 ezer munkavállalói adó legyen.. ezt már holnap meg lehet csinálni.. nem 12 féleképpen befizetni levonni..hívják állami alapadónak..munkavállalóinak v és munkaadóinak.. ebben van a TB a nyugdíj és eg bizt..alapszintű ellátásra..aki többet akar fizesse meg.
Azt mondják a magyar munkaerő nem hatékony és nem dolgozunk annyit mint a németek pl.. nem a lóf@szt nem.. egy magyar többet ér mint egy német vagy osztrák.. láttam tapasztaltam.. a robotizált gyártósorok autóipar ami miatt hatékonyabb a nyugatibb gazdaságok..
A másik: azt mondják magasabb bérekre nem jönnek be a multik..hazugság..a multik már ma magasabb béreket adnak jóval mint a minimálbér.
Alapdolgok nincsenek meg.
A társadalomban vannak feladatok..ezekből választasz képességeidnek megfelelően... a teljesítményedet a társadalom megfizeti...az elvégzett munkád és tudásod szerint..
Ha dolgozol abból alapszinten meg kell élni..nem vegetálni hanem alapszinten élni
A pénz a teljesítmény közös nevezője és puffere.. sokat kalapálsz egy vasat ősszel..kapsz érte pénzt.. tavasszal meg egy tetőfedő sokat dolgozik a tetődön..
A normális az, hogy kemény munkával egy család az felneveli gyermekeit..részt vesz a társadalom életében..igénybe vesz szolgáltatásokat és a jövedelmének 10-20%-áról szabadon dönt...takarékoskodik autót cserél elutazza stb stb..
A másik a hitelezés: a lakossági hitel az egy előrehozott fogyasztást finanszíroz.. ha megalapozott akkor nincs gond.. de ez legyen az egyén megfontolása..aki rosszul dönt attól elveszik a javakat.
Ennek alapja a jelzálog hitel: amikor maga a jelzásog tárgya a hitel fedezete..nem a saját és családod teljes élete. Ez a vállalkozásra is igaz..veszel termelőeszközöket...nem jön be elveszik..elárverzik olyannak aki nem akar újat és ezzel elkezdheti a vállalkozását
Ezekel gurul egy gazdaság ahogy én látom.
Újabb győzelem! Bakker hány év kellett ehhez az egyébként nyilvánvaló ítélethez! Az EU egyik erőssége a gyorsaság!!
Megoldási javaslat:
Kamerás traffipaxot minden kórházi folyosóra.
Szabálysértési bírsággot kivetni az alkoholos fertőtlenítők használóira. Zéro tolerancia.
Szabálysértési bírságot kivetni minden betegre aki nem visz magával lejárati időn belüli kötszercsomagot a kórházba.
Ezek az intézkedések már nagyon jól beváltak a közlekedésben.