mikor Nográd megyében pár éve jártam, azt hittem Moldova romos részein járok...
mikor Nográd megyében pár éve jártam, azt hittem Moldova romos részein járok...
ahogy gondoltam, északkelet Mo keresetei is magasabbak, Somogy megye a kihalás és lepusztulás helye: http://ocdn.eu/images/pulscms/YmI7MDMsMjZjLDAsMCwx/98c96b44440588103d2adf4e8e27683e.jpg
na Kaposvárról nem is beszélve...ha Pécsröl is menekülnek...
én semennyit, de amíg ott laktam, pontosan meg is tudom mondani: 8 km-t
Nem, teljes tévedés, pláne 8 misis autóra. Én 2 millás autóra számoltam!!!! Elfelejted az autóra jutó adókat, szervízt, gumikat, écs-t? Csak az écs 5 év alatt a 2 misis autón 1,5 milla, tehát csak tiszta écs évi 300e!!!!!!!!!!!!!!!
Ki kap ma Mo-on cégautót korlátlan használatra??? Aki igen, nem is kell elköltözzön 20 km-re egy kisvárostól...
Na persze, családiasabb, és ált színvonaltalanabb és romásabb is...
Az, hogy épp az a megyeszékhely 18 km, teljesen irreleváns, mert ott a székhelyen sincs munka. Pécs csóringer. Olyannyira, hogy onnan többen menekülnek ide dolgozni, mint Miskolcról... Ha Pécsröl vagy bármilyen délnyugat magyar székhelyröl van szó, ott a városban is van 6 millióért fullos ház, úgy, hogy beker ár 15 milla volt. Minden aszerint van árazva, amilyen munkalehetöség van a közelben. Fertörákoson a lepukkant rom is 14 millió. 50 nm-es lakás 15 misi. Sopronban 25. Nem véletlenül.
Én 12 perc alatt érek be a "városba" és nincsenek dugók.
Te 12 perc alatt mennyi utat teszel meg Budapesten?
Talán a 60 Ft/km reálisabb, még ha egy 8milliós autóra is számolod.
Konkrétan ez a ház 18 km-re van a megyeszékhelytől, az is a fele, ami a te kalkulációdban van.
Arról meg nem is beszélve, ha cégautót kapsz.
Meg arról sem, hogy egy falubeli óvoda/iskola talán családiasabb környezetet bír adni a gyerkőcnek. Nemrég olvastam, hogy ez többet számít fejlődésükben, mint a tölcséren betöltött tudományok rengetege.
Túl sötéten látod ezt.
Az a ház, amiről írtam, tényleg full 3millióért.
már az is necces, ha 10 km-röl kell bejárni, hisz fenti képlet szerint az is havi 73600 Ft többletktg a családnak externáliákkal együtt, nem beszélve az idöröl. Mennyi idö alatt is térül meg akár 10 millával drágább telek? Már 11,32 év alatt ekkora pénz is összejön!
persze, van hol lakni, csak ahol vannak a lakatlan házak, onnan irracionális munkába járni
Én is kapnék ingyen telket már Soprontól 35 km-re is. Csak semmi értelme. Számoljunk csqak napi 2x25km többletingázást. Ha két autóval, és annyival kell pl feleségem miatt, ha gyerekek is lesznek, akkor az napi 100 km inga többlet. Havi 2300 km alsó hangon. Autó ktg-e nem csak a benzin. Legyen 80 Ft/km mindennel együtt autó ktg-e. Az 184.000 Ft/hó többletktg.Tényleg megéri...
Még hogy nincs elég lakás/ház, nincs hol lakni:
Szerintem bármelyik megyében is hasonlóképpen van ez.
Nekem van egy házam Somogyban. Azért nem összközműves, mert nincs csatorna, egyébként minden van, még három darab és színű kuka is. 4ezer négyzetméteres a telek, a ház 100, melléképületek 200. 2004-ben fullra felújítva ikeás konyhával. Megnéztem, mennyiért tudnám eladni, úgy 3millióért.
Szerintem túllihegett ez a nincs hol lakni.
Nem is lényeges a győzelem hiszen nincs is ezekben az ügyekben, vagy bármilyen egyéb ilyen részletkérdés mellékes.
Az a fontos a keményen drogozó kisembereket megtámadják mindenféle gonosz erők és nagy vezetőnk a helyén van és no para. :)
Ez a fontos és ez a politikai eredményeit látva működik.
Egy igazi papírtigris ahogy szellemi vezetője Mao elnök mondta. :)
Megfigyelheted ezeknek a harcoknak a lényege megfoghatatlan ügyek legyenek egy illúzió a győzelem is a vereség is, maga az ügy is. Ködös homályos ügyek ahol még azt is nehéz lenne meghatározni mit értünk győzelem alatt, vagy kivel harcolunk.
Politikai stratégia. Működik úgy ahogy.
Az, kutyafüle. Ő legalább nem ártott senkinek.
ő sosem ér a háború(k) végére, mert mindig talál magának új ellenségképet.....neki a hétfő is ellenség, ha legyőzte, akkor küzd a kedd ellen, majd a szerda ellen, és amilyen pechje van neki (meg nekünk, hogy ezt a barmot megszülte az anyja, meg ilyen phasznak nevelte az apja), ezek a qrva napok sosem fogynak el, mindig harcolni kell...Don Quijote kutyafüle hozzá képest....
Szíriában kellene bevetni . Itt kiharcolhatná magát. :) Jó ez az ordító egér utalás. Tényleg ez van, hogy háborúzzunk csak nehogy győzzünk mert akkor mi van.
finom...
http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/nyers_virslit_adtak_a_gyerekeknek_a_soproni_korhazban/2463410/
eközben a főgeczyk gondolom fácánt, pisztrángot, szarvast zabáltak két pofára Lillafüreden.....
a képen egy agybajos Mephisto látható....
http://index.hu/index2/#bloghu/szeka/2016/02/14/ordito_eger_jarja_be_europat