1, ANY 6
2, ÉMÁSZ 4,8
3, ELMŰ 4,6
4, Mtel 3,6
5, MOL 3,15
6, GSPark 3
7, OTP 2,6
8, Richter 1,4
1, ANY 6
2, ÉMÁSZ 4,8
3, ELMŰ 4,6
4, Mtel 3,6
5, MOL 3,15
6, GSPark 3
7, OTP 2,6
8, Richter 1,4
A tavalyelőttivel jobban ki lennék békülve ;)
A Zwackra vagyok kíváncsi, hogy idén mekkora osztit adnak, a tavalyi mértékkel enyhén veri a nyomdát.
Igaz, a MOL oszti bejelentésről lemaradtam. A listát frissítettem :)
1, ANY 6
2, Mtel 3,6
3, MOL 3,15
4, GSPark 3
5, OTP 2,6
6, Richter 1,4
Így van, azt még talán most is megéri megvenni az osztalékért, a többit nem igazán. ÉS egyébként is ebből a listából a nyomdától eltekintve egyik papír sem igazi osztalékpapír. A Telekom az volt amíg fizetett normális osztalékot, a többire nem lehet építeni ebből a szempontból.
Kihagytad a MOL-t. 500 ft osztalék a tegnapi 15850 záróval számolva 3.15 %
A mostani bejelentések alapján, a nyomda bőven osztalékbajnok. :)
1, ANY 6
2, Mtel 3,6
3, GSPark 3
4, OTP 2,6
5, Richter 1,4
Izé.. most látom havi fizető lett, így csak a felére. :)
AGNC-vel én is szemeztem 2012 első felében, de én sem mertem. (Akkoriban megfigyeltem h jobbára sávozik és mindig visszatölti a vágás utáni gap-ot, amit évente 4szer le lehetne kereskedni. Viszont miután figyelni kezdtem csak emelkedett 30 fölé)
Hosszútávra talán nem olyan jó, oszti is kb a hatodára csökkent azóta 1,25-->0,2
AGNC 5 éves chart:
http://kepfeltoltes.hu/view/160210/AGNC5y_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ha külföldi részvény lehet benne (sztem legyen!), akkor a következő részvényeket mindenképp beletenném:
Seagate Technologies: NASDAQ:STX, 8,57%
IBM NYSE:IBM, 4,19%
Western Digital, NASDAQ:WDC, 4,98%
McDonald's NYSE:MCD, 3,04%
Coca Cola NYSE:KO, 3,05%
General Electric NYSE:GE , 3,25%
Chevron, NYSE:CVX, 5,16%
American Capital Agency Corp NASDAQ:AGNC, 13,64%
Vivendi SA, EPA:VIV 12%
BASF SE, ETR:BAS, 4,8%
Daimler AG, ETR:DAI, 5,49%
BMW AG, ETR:BMW, 4,28%
Ezek között vannak melyek elég drágák most, pl MCD, KO, de több is van ami épp a mostani esésben lett vonzó, az osztalék mellett az árfolyam emelkedése is tetszetős lehet hosszabb távon.
AZ AGNC pedig zsákbamacska, 2009 óta szemezek vele, sose mertem venni :)
Ha már belementünk a témába felhozom kedvenc vesszőparipámat mnyp-t. Tipikusan ez a sztori lehetett volna, csak még el se kezdődött már szétbarmolták. Az akkorára kinőhette volna magát, hogy aki normálisan oda befizetett az nyugdíjas korára egy vagyonnal rendelkezett volna . 40 évek alatt sok kicsiből és elég szép summa lehet. Nem lehet kivenni előbb nincs az a csábítás. Csak az alkoholisták elől nem volt levédve. :) Magánszámládon elvileg nincs ilyen gond.
az lehet egy jó történet, bizonyos kezdőtőke és évente amit keresel annak bizonyos %-a bele és osztalékot mindig visszaforgatni. Kinőheti ez magát csak az időzítés milyen papírokba stb. Nem egy rövid távú sztori de nem egy rossz stratégia vsz.
Egy Buffett is milyen papírjai lehetnek amik most osztalékot hoznak olyan Coca cola és fene tudja mik amit lehet még olyan áron vett meg kevesebbért mint most az éves osztalék. Már csókolomot kell köszönni a papírnak mert 40 éve ott figyel a számláján .
Zwack az tudja, nyomda is. Otp-be beszálltál mondjuk 2009-ben az is tudja . 2000 Ft-os áron 150 Ft osztalék.
Profit egy részét ilyesmibe beforgatod aztán nyugdíjas korodban megjött az osztalék habzsi dőzsi kaja pia nők. :)
Jó hát ha olyat keresel ami most azonnal akkor is lehet csak akkor olyan összeget kell beletenni ami mondjuk állampapírban is megélhetést ad.
ezen a gondolatvonalon kezdtem el gondolkodni én is, mert folyamatosan 6-7%os osztit nem nagyon látni mostanság... lehet van, de nagyon roggyant állapotba kellett beszállni ahhoz, hogy biztosítani tudja ezt a mértéket... habár ha nagyapa elkezdte építeni még a háború előtt, akkor reális, hogy az unoka osztalékokból eléldegél... :)
Arról nem is szólva ha behoznák végre Szerencsejátékot Zwackhoz hasonló stabil osztalékfizető papír lehetne. Mert azért az mutatvány lenne lottó totó egyebeken bukni. :)
Csak nem akarják a kis kecsegék, pedig itt a nagy bét fejlesztésben azt be kellene hozni kis töredékét legalább.
Áramszolgáltatók tényleg eszembe se jutottak, azokat is beveheted a buliba vagy Forrást osztalékelsőbbségit.
Csak ebben a kis bét állóvízben milyen zavaros miből mi lesz majd. Mondjuk egy FHB mit fognak belőle kihozni forradalmár testvéreink. EGy Cig ami hát dögrovás de lesz e belőle valami vagy fejreáll nagy magyar biztosító sztori.
Szóval akár csak itt a magyar piacon egy olyan izgalmas osztalékportfóliót lehetne összerakni. Amiben most nagyon jól teljesítők és olyan amire számítasz egyszer jó lesz. :)
EGy Otp-nél sincs kőbe vésve, hogy 150 Ft környéki osztalék a plafon, lehet az 500 Ft is majd sok év múlva. Vagy 0. :)
osztalékrészvény, de 3% hozamot ha ad, nem olyan kiemelkedő...
gyors pörgetés után a magyar piacon kb így néz ki a lista
1, any
2, zwack
3, elmű
4, émász
5, mol
6, gs.park
7, otp
8, richter
+1 telekom, ha a beígért 15 ft-ot tartja, a jelenlegi árfolyammal számolva kb 5ik helyre jön fel a tavalyi osztalék mértékkel... persze ahogy jönnek az idei comming outok oszti ügyben a lista változik...
elmű/émászt nem tudom hova tenni, hogy távoznak, vagy maradnak, adnak osztit, vagy sem, bonyi az ügyük... :)
Mondjuk összeraksz egy ilyet most Nyomda, Zwack, Otp, Matáv. Matávot azért mert vergődik hátha visszatér az osztalék és vmi árfolyamemelkedés legyen vmi izgalmasabb dolog is benne, keresed a kihívást. :)
Aztán osztalékot mindig visszaforgatod adott papírokba. Mondjuk 10 év múlva , hogy nézne ez ki? :)
Akkor megosztod kockázatot ne sújtson magyar kockázat ennyire külföldről is szemezgetsz. Ez egy ilyen nyugis valami nem a nagy tőkeáttéttel holnap hol fognak vele kereskedni sztori.
Mondjak egy negatív példát is Matáv. Részvényár se dübörgött , osztalék is nuku jelenleg. Valaki pl erre a lóra alapozott volna egy ilyen stratégiát pl dotcom balhé idején arra gondolva hű micsoda fényes jövő internetbuli mi lesz itt. :) beszáll mondjuk 2 k-n 10 milkóért. 5k részvény. Jelenlegi értéke 2 milla osztalék zéró.
Ez úgy jelzi a kockázatát annak egy részvénnyel akart volna valaki ilyet művelni. Most utólag látja az ember, de 90-es években nem volt ez ennyire egyértelmű mondjuk zwack jövője és matáv jövője stb stb.
Otm-re is úgy tekintek mint egy osztalékrészvény. :) Növekedési sztori híján.
Ha esetleg valaki erre már a 90-es években úgy tekintett? Előző példa Otp 10 millióért 1000 Ft-on 90 -es években.
10 k Otp ha jól matekozom, ami a névérték tizedelés után 100 k otp 100 k otp x 150 Ft-al 15 milkó részvény pf értéke 570 millió. Meg tudnál élni belőle? :) Mindez 90-es években 10 millió ft elhelyezése.
nem jó példa olyan szempontból akkor nem osztalék papír volt. Most már félig meddig úgy kell rá tekinteni .