"az emberek zöme semmit nem érez a mutyeszekből..max az esti sör mellett lázadozik amig nem kezdődik a meccs."
Ezért mondom irigylem őket :) OTP is csak egy stróman bank lett... Sanyi beállt a sorba, ami érthető hiszen van mit veszíteni
"az emberek zöme semmit nem érez a mutyeszekből..max az esti sör mellett lázadozik amig nem kezdődik a meccs."
Ezért mondom irigylem őket :) OTP is csak egy stróman bank lett... Sanyi beállt a sorba, ami érthető hiszen van mit veszíteni
"..Aki itthon nem a bekövetkező katasztrófát látja ami felé robogunk,.."
azért ezek súlyosabb szavak mint van némi mutyesz..
Azért az emberek zöme semmit nem érez a mutyeszekből..max az esti sör mellett lázadozik amig nem kezdődik a meccs.
90ben hallottam nincs idő megvárni a természetes vagyonosodást..hagyni kell kialakuljanak azok a rétegek akik szerzik a pénzeket.. és később közép és felsőosztályt alkossanak.. erre segítettek-segítenek rá ...a kiváló képességű szép és elvhű emberek (mammon imádók) kezébe kerüljenek a termelőeszközök és javak.
Nem várok semmit, semmi félelmetes nincs, max a mutyi mértéke. CSOK nem fog működni, marginális lesz a bankok haszna.
alacsonyak a kamatok az jó.. a hitelek zöme nem fix kamatozású.. nem sikerült elérni ami egy gazdaság motorja..működjön a jelzáloghitel és az elsétálás intézményével párosuljon.
Miért kell? mert ha veszel valamit amit te használsz az mindjárt holt tőke..jelzáloggal viszont van lakhatásod..és még működőtőkét is generál.....vagy ez van előkészítve és akkor az ingatlanok persze drágulnak..beker értékük nő 25-30%-al és a megemelt értékre adnak 80%-ot az elsétálással..akkor ingyé van a lakás..amit hoz az rakkendroll.
Egy növekedés még van Mo-on.. most a fideszes újparasztok működtetni akarják a mezőgazdaságot valóban magasabb hozzáadott értékkel termelnek.. hatékonyan gépesítenek.. és ez felszívhatja az alacsonyan képzett munkanélkülieket...országosan meg megemelhetik a béreket..a belső fogyasztás pedig fenntartja a gazdaságot..a kkv-ket...a betelepülő multik pedig hozzák a nagy számokat.
olvastam valamelyik multi hoz egy gyárat.. 350munkahely és mindez 3,5mrd-os támogatás mellett..
vagy csak öregszel :) már félelmetesebbek a dolgok.
Magyar- eus- vagy világméretű katasztrófát vársz?
Amíg nincs új oldal nincs elemzés. Aki itthon nem a bekövetkező katasztrófát látja ami felé robogunk, azt csak irigyelni tudom egyszerűségéért.
Illetve aki a BÉT-et szabad piacnak tekinti,azt szintén...
régebben rajzoltál chartokat nyomattad a zsugát..mostanában olyan vagy mint a katasztrófatúrista aki már rég nem talált témát..de már kéne.. :) azé van benne valami..
Kell eunak egy tisztító tűz..tán erre hozták a migránsokat.. újjászülessen a védelmi reaksön..és a lbibsik is visszavegyenek fura arcukból..
Sztem annyira nem bonyolult..leng az inga..
Nálunk nyomtak ingatlanokra egy promósönt.. fideszes offshorlovagok ingatlanban altatták a zsetont.. plusz még felbolydul a piac..forognak a pénzek..rányomtak egy kormányzati támogatást biztosan elkeljenek..de ők már mezőgazdaságban nyomulnak..oda fog menni az eus pénzek zöme..
Eddig is úgy volt..pont a kedvezményes hitel nagyságával lesznek drágábbak az ingatlanok..a malacokat meg időnként levágják..(arra nem gondolnak az adósságráta így nem fog csökkenni..akkor csökkenne GDP arányosan ha az jobban nőne mint a lakossági adósságok..
Nem akarják megnyerni a legközelebbi választásokat..mert az eus pénzek elfogynak, enélkül lemegy a gazdaság..
Rakja rendbe az egészségügyet..stb akinek 8 anyja van..van benne pénz? semmi..akkor mi a f..nak..csak a tiborcok panaszkodnak.. de hangjuk nem hallik majd a spanyol francia és majorkai vijjákba..
Valahol ki kell az egyenlítődjön Herceg, hogy nyomott idők voltak itt. Vagy úgy mint tavaly felülteljesítünk emelkedésben, vagy úgy esésnél kevésbé esünk. Feltéve persze ha a cégek nem roppannak meg. Nem rosszabb cég most pl egy Otp mint mikor 10 k fölé tépték, csak akkor minden rózsaszín volt nagy hitelboom most meg ínséges idők.
Nekem meg erre kell hazaérnem??? Azt hittem elsőre, hogy rosszul látok.
Te meg okos vagy. Vagy szerencsés. De végülis mindegy. ;-)
Lassan nullában lesz a 2011.05.13 óta meglévő 6287-es 4 darabom is? :-D
6220 hihetetlen. Örülök, hogy nem adtam el eddig semmit.
Döbbenet, hogy tartja magát, semmi billegés, valaminek kell lennie a háttérben. Amit persze mi is meg fogunk tudni, nyilván utólag...
már nincs külföldiek kezében, mivel azok kivonták innen a tőkét. ha meg stróman offshoret tol az is külföldinek számít.
:) akármilyen kicsi ez a magyar tőzsde mutyival fenntartani nehéz lenne egy ilyen esésben. Nagy papírok jó része külföldi intézmények kezében. Pl egy Otp-nél.
Azért kell hozzá egy pár adag fiktív kötvény kibocsátás és Marcsika, hogy megállítsák ha elkezdenék önteni.
sztm sima szokásos bennfentes mutyi... magyar tőzsde, magyar virtus... ez a szar is rájuk szakad majd...
Az, hogy a buxot ennyire tartják mint korábbi alulteljesítőt arra tudnék belőle következtetni, hogy nincs összeomlás várás hanem egy ilyen idegbeteg korrekciós csapkodós időszak.
Vezető indexek 10% körül estek idén bux 0 esés. Nagy szereplők ha összeomlást várnának egy bux nem viselkedhetne így.
Nagyon érdekes jelenség nem emlékszem ilyen mértékben ez előfordult volna valaha . Világban komolyabbnak nevezhető esés bux meg se rezdül. De valahol a korábbi évek nyomora miatt benne volt egy ilyen verzió is, esésben majd felülteljesítünk.
Olyan, mint ha egy szereplős lenne a bux. Valaki vett, és nem adja el, bármi történjék is.
Én viszont nagyon remélem, hogy nem csak ez, hanem az egész bux fog feleződni.
Nekem az FHB legutóbbi fejleményei voltak érdekesek tőkeemelés amiből az államot ki akarták zárni. Per fenyegetés aztán meggondolták magukat. Ez mi volt? Fiúk már összevesznek vagy vmi színjáték a népnek nem tudom hová tenni.
Ami nagyot szólhat ki veszi meg az mkb-t nagy a kavarás ott. Külföldi vevő , tőzsdére hoznák van minden, de vmiért az az érzésem a lapok le vannak osztva. :)
Nem tudom honnan jön ez a sejtés rejtély. Csak hogyan akarják ezt kivitelezni.
Ezek viszont nem jó dolgok az otp-nek.
tényleg remek bank:
Az állami tulajdonú Eximbank mellett az OTP is adott hitelt Andy Vajnának a TV2 megvásárlásárhoz - így értesült a Népszabadság. Hogy mennyi pénzt kapott Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. az OTP-től, azt nem tudni, a lap csak annyit írt, "jelentős összeggel" segítette Csányi Sándor bankja azt, hogy Andy Vajna kormánybiztos tévétársaságot vegyen.
Ahogy arról már korábban írtunk, az Eximbank és Vajna cége november végén kötött kölcsönszerződést 6,72 milliárd forintról, emellett Vajna 2,5 milliárd forint saját tőkével is beszállt a TV2 megvásárlásába. Hogy pontosan mennyiért lett a Magyar Broadcasting Co. a TV2 100 százalékos tulajdonosa, vagyis mennyivel pótolta még ki az OTP ezt az összesen 9,22 milliárd forintot, azt Vajna üzleti titokra hivatkozva nem árulja el.