Van. Közben leesett, hogy itt kevesebb a tigris.
10e-nél long certi kiütés adódhat- átrakandó eggyel lejjebb? Csak nem...
Van. Közben leesett, hogy itt kevesebb a tigris.
10e-nél long certi kiütés adódhat- átrakandó eggyel lejjebb? Csak nem...
H1-en még él a fordulós jelzés, azért idöszerü lenne már egy méretes korrekció
Fundás oldalról nézve nulla kamat EU-ban, ingatlanpiac és épitöipar szépen megy, a jármüeladások sem fognak drasztikusan csökkeni kínai hírek ellenére sem 2016-ban, a padlózott nyersanyagkapcsolt szektor már nem nagyon tud hova esni, és bankok értékeltsége is historikusan alacsony.
A háborús helyzet Közel-Keleten kifejezetten támogatja a vállalati profitokat.
Összegezve, ha nem is új ATH-t, de fundásan indokoltnak is lehet nevezni DAX 10.000 feletti tartózkodását. Ha egy szolíd évet akarnak összehozni bankárok, akkor is illene 2016 végén min. 11.000-en zárni, persze addig lehet több ezer pontos mozgás akárhova.
10:41-kor megéreztem, hogy nem megy át az ellenálláson.
"10.240 kisebb ellenállás"
rbbj11 volt kedves és meghívott erre a fórumra. Most ide teszem be elképzeléseimet, amíg van igény rá.
nem, továbbra is marad a fundamentális megközelítés is, csak bővülünk egy új szekcióval ;)
tedd a kedvencekbe, az a tuti :)
elnézést, hogy belekontárkodom, de ez a topik dax trader szobává alakul az új évben? nem egyébért, csak hogy tudjam a jövőben hova tenni... :))
10.400 környéke még jó lenne felfelé, de most már a szoros stop nem árt.
Csak óvatosan, mert, ha törné a 10.120-at, akkor az utolsó támasz 10.000-en van. Ha az is elesik, akkor beborul az ég és már csak 9.600 alatt kevéssel és 9301-nél van.
Persze ez nem a napokban lenne.
...s le is szúrt 10.162-ig.
Mai napra: (sok minden nem változott)
Longos lehetőség:
Sortos lehetőség:
Jó reggelt, sziasztok!
Kérdésedre (ha jól értem) a válasz. Vannak olyan esetek az indikátorok állása alapján, hogy egyértelmű az irány és még az is, hogy hová kell eljutnia.
Vannak viszont olyan esetek (mint a mostani), hogy nincs egyértelmű irány (talán várják pld. a Kínai pánik lecsengését stb.) Ilyenkor vannak támasz szintek (mint pld. tegnap a 10.250) és ha azt töri, akkor a következő támasz szintig eshet (ez volt 10.120 környéke, de csak 10.167-ig esett, ha jól emlékszem)
Ha a támasz felett maradt volna, akkor felfelé írt ellenállások működtek volna.
Szóval a jelenlegi helyzetben a támasz törése után a következő támaszig lehet kereskedni, vagy megvárni mit csinál a következő támasszal. Az ellenállás törése esetén ugyan így.
könyv szerinti érték alatt, körül forognak a köv cégek. lehet azóta történ változás, mert év végi adatokat vettem alapul... http://i.imgur.com/07Wkd7W.jpg
ebből is látszik, hogy a listát az olajosok vezetik...
Köszönöm, h. írtál hozzánk, megtisztelsz.
Várjuk a további elemzéseket, amit lehet, én is hozzá fogom tenni, pl. fundás oldalról, ha egy egész szektor longot vagy shortot támogatja, talán az segít belöni jobban a kül. forgatókönyvek közül az esélyesebbet.
akkor most egy forgatókönyv maradt? Felfelé, elsö körben 10.499?
Korábban egy forgatókönyvet adtál, ritkán kettöt, de ennyi kül. forgatókönyv menedzsment (stop stb megadása nélkül) szerintem nem ér semmit: az világos, hogy vagy felmegy több száz pontot vagy lemegy több százat. De ezt ne vedd személyesnek, mint ibizát! Csak egy észrevétel. Ettöl még a korábbi elemzéseid és biztos a jövöbeliek is nagyon hasznosak.