Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#757173 rbbj11 Előzmény: #757169

H1-en még él a fordulós jelzés, azért idöszerü lenne már egy méretes korrekció

Fundás oldalról nézve nulla kamat EU-ban, ingatlanpiac és épitöipar szépen megy, a jármüeladások sem fognak drasztikusan csökkeni kínai hírek ellenére sem 2016-ban, a padlózott nyersanyagkapcsolt szektor már nem nagyon tud hova esni, és bankok értékeltsége is historikusan alacsony.

A háborús helyzet Közel-Keleten kifejezetten támogatja a vállalati profitokat.

Összegezve, ha nem is új ATH-t, de fundásan indokoltnak is lehet nevezni DAX 10.000 feletti tartózkodását. Ha egy szolíd évet akarnak összehozni bankárok, akkor is illene 2016 végén min. 11.000-en zárni, persze addig lehet több ezer pontos mozgás akárhova.

#757169 Lenthor Előzmény: #757156

10:41-kor megéreztem, hogy nem megy át az ellenálláson.

"10.240 kisebb ellenállás"

rbbj11 volt kedves és meghívott erre a fórumra. Most ide teszem be elképzeléseimet, amíg van igény rá.

#757166 rbbj11 Előzmény: #757162

nem, továbbra is marad a fundamentális megközelítés is, csak bővülünk egy új szekcióval ;)

elnézést, hogy belekontá…

#757162 Koffein

elnézést, hogy belekontárkodom, de ez a topik dax trader szobává alakul az új évben? nem egyébért, csak hogy tudjam a jövőben hova tenni... :))

10.400 környéke még jó l…

#757161 Lenthor

10.400 környéke még jó lenne felfelé, de most már a szoros stop nem árt.

#757107 Lenthor Előzmény: #757079

Jó reggelt, sziasztok!

Kérdésedre (ha jól értem) a válasz. Vannak olyan esetek az indikátorok állása alapján, hogy egyértelmű az irány és még az is, hogy hová kell eljutnia.

Vannak viszont olyan esetek (mint a mostani), hogy nincs egyértelmű irány (talán várják pld. a Kínai pánik lecsengését stb.) Ilyenkor vannak támasz szintek (mint pld. tegnap a 10.250) és ha azt töri, akkor a következő támasz szintig eshet (ez volt 10.120 környéke, de csak 10.167-ig esett, ha jól emlékszem)

Ha a támasz felett maradt volna, akkor felfelé írt ellenállások működtek volna.

Szóval a jelenlegi helyzetben a támasz törése után a következő támaszig lehet kereskedni, vagy megvárni mit csinál a következő támasszal. Az ellenállás törése esetén ugyan így.

könyv szerinti érték ala…

#757094 Koffein

könyv szerinti érték alatt, körül forognak a köv cégek. lehet azóta történ változás, mert év végi adatokat vettem alapul... http://i.imgur.com/07Wkd7W.jpg

ebből is látszik, hogy a listát az olajosok vezetik...

#757087 rbbj11 Előzmény: #757054

Köszönöm, h. írtál hozzánk, megtisztelsz.

Várjuk a további elemzéseket, amit lehet, én is hozzá fogom tenni, pl. fundás oldalról, ha egy egész szektor longot vagy shortot támogatja, talán az segít belöni jobban a kül. forgatókönyvek közül az esélyesebbet.

#757079 rbbj11 Előzmény: #756992

Korábban egy forgatókönyvet adtál, ritkán kettöt, de ennyi kül. forgatókönyv menedzsment (stop stb megadása nélkül) szerintem nem ér semmit: az világos, hogy vagy felmegy több száz pontot vagy lemegy több százat. De ezt ne vedd személyesnek, mint ibizát! Csak egy észrevétel. Ettöl még a korábbi elemzéseid és biztos a jövöbeliek is nagyon hasznosak.