Regisztráció Elfelejtett jelszó

Befektetési alapok

Re: nincs inverz

#759762 Stef Előzmény: #759757

Amennyiben kilépünk kis hazánkból akkor megnyílik a világ... short ETF-ek és shortolható részvények tömkelege.

Áttétel nélküli short certifikát = short ETF 1x tőkeáttétellel

Van egy pár a XETRA-n és USA-ban, például:

Long SP500 ETF: SH

Short SP500 ETF: SPY (aka spider)

-----------

Itthoni piac túl kicsi ahhoz, hogy forint alapon ilyen ETF-ek megjelenjenek. Pedig lehetne USD hedge-elnie az alapnak és akkor az USDHUF változás nem hatna rá... álmodik a nyomor... :(

nincs inverz

#759757 TrendMan

Ami szamomra nem egeszen vilagos, hogy miert nincsenek inverz befektetesi jegyek?

Olyanok, amelyek a reszvenyek esese eseten profitalnak?

Es miert nincsenek inverz attetel nelkuli short certifikatok sem?

Re: nincs cím

#759682 Tapasz Előzmény: #759676

Az "okos pénz" hehe. Hagyjuk már, ugyanazt csinálják, mint mi, csak rosszabb hatásfokkal, de nagyobb tőkével. Szerintem itt jó pár trader nagyobb hozamot tud elérni, éveken keresztül is.

Megtekintettem a Bamosz-…

#759676 TrendMan

Megtekintettem a Bamosz-on vezetett befektetési jegyek listáját és 80%-uk minuszban van az utóbbi 3 hónapban.

Ergo, ha a részvénypiacok mennek le, akkor sok lehetőséged nincs.

#757466 TrendMan Előzmény: #757206

Akkor viszont én köszönöm meg:-)

Tudom hülyén hangzik, de ezt én is írhattam volna.

#757206 kápé Előzmény: #756957

Akkor válaszolok magamnak.

(BM): A Citadella alap árfolyama néhány hónapja csak oldalazik, nincs érdemi emelkedés. Mi történt ebben az időszakban?

(Zs. V.): Három pozícióm volt a nyár folyamán. Egyrészt arra számítottam, hogy a dollár beerősödik, másrészt arra, hogy a kötvényhozamok lemennek, és hogy a részvénypiac leesik. Mindháromban volt pozícióm, a kötvényre volt a legnagyobb, az veszteséges lett. A részvényen kerestem egy kicsit, a dolláron viszont nem találtam a fogást, és abból is kiszálltam. Nyilván miután kiszálltam, két nappal később elkezdett erősödni. Iránykeresés volt tehát, és a kis nyerő és a kis bukó ellensúlyozta egymást. Nagyjából ez történt az elmúlt hónapokban.

De ez a normális. Ha az ember keresi az irányt, és nem hibázik nagyon nagyot, akkor az árfolyam oldalazgat, ha eltalálja, akkor pedig van valami mozgás. Ennél azért lesznek rosszabb időszakok is, mert amikor ötször egymás után nem találom el, hogy mi a helyzet, akkor lejjebb lesz az árfolyam.

#756959 TrendMan Előzmény: #756919

Ez itt egy régi hir:

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/alapkezelok/penzugyi_kulonado_nagy_teher_esett_le_az_alapkezelok_vallarol.206444.html

Ez itt egy új hír, jön az új termék - legalábbis Németországban:

http://www.faz.net/aktuell/finanzen/fonds-mehr/anlagetrend-etf-boeses-spiel-mit-guten-fonds-13994064.html

A cikk írója égbe magasztalja az ETF-eket és erősen kritizálja az új 'Smart Béta'-ként emlegetett terméket.

Ahogy a BUX ETF teljesítményét nézem, a dicséret nem alaptalan.

De mivel magam a BUX-ot nem kereskedem, nem tudom tényleg igaz-e, hogy tavaly kb 13 %-ot emelkedett és a BUX ETF csupán ezt adja vissza?

BUX ETF-et vett már vala…

#756881 TrendMan

BUX ETF-et vett már valaki?

Mik a tapasztalatok?

Ksz

#740871 TrendMan Előzmény: #740694

Nem jó az a vola, amely mindig 0 % és minusz 25 % között ingadoz ik.

Forditva inkább komálnám.

#732199 TrendMan Előzmény: #727157

Fantasztikus ez az alapkezelő. (Föld Kincsei)

Hosszútávon belövi a nullát.

Lehet elég neki 0,1 % plusz, hogy megtartsa az állását?

#727168 Boby. Előzmény: #727162

Mol árfolyam jól példázza hogyan változik a befektetők elképzelése az olaj árfolyamában bekövetkezendő változásokról.