Az idei év nekem is gázos. Bár a SCTY szépet ment... :O A többi dolog pedig áll vagy csorog lefelé. :\ Jövőre jobbat!
Az idei év nekem is gázos. Bár a SCTY szépet ment... :O A többi dolog pedig áll vagy csorog lefelé. :\ Jövőre jobbat!
rövid, középtávon (1-3) mi a vélemény az abev-ről? http://finance.yahoo.com/q?s=ABEV
globálisan a magyarok nem ellensúlyozták? a magyar papírokkal együtt kb -3% a veszteség, de ha csak az amcsi portfóliót nézem, akkor -40% a veszteség, amiért a sdrl a felelős... :-/
nem tudom, hogy az éves teljesítményetek, hogy néz ki, de az enyémet a sdrl zsírkirályul szétcseszte... :)
Könyv szerinti érték, kp állomány változása min. 2 évre visszamenőleg, p/e, bruttó árbev. min. 5 évre vissza változása, hosszú lejáratú adósság nagysága könyv szerinti értékhez képest, adósságok részletfizetési kötelezettségeinek aránya nettó bevételhez képest, rövid lejáratú adósságok nagysága és nettó eredményhez mért aránya, osztalékra vagy saját rv vásárlásra vagy akvíziciókra visszaforgatott nettó nyereség aránya, adózás elötti bevétel alakulása min. 5 évre vissza.
Szerintem meg is van a 10.
Bonusz, amit elfelejtettem, de nagyon fontos: defenziv. Én pedig medvepiacra készülök, ami nagyon hamar meg kell induljon. Már csak azért is, m Nyilasi alap kifut. :)
Akár igazi medve, akár tartós korrekció, a defenzíveket, jó osztalékfizetöket fogják elövenni, mert állampapírpiacon marad majd a nulla közeli kamatláb szerte a világon. Ha nem akarsz nullát és nem akarsz kifulladó, lecsorgó ciklikus iparba fektetni, mi marad?
megvan! évek óta nincs időm olvasni :(
megyek és játszok egy kis fallout4-et :D
Rövid tömör könyv, ránézésre kb 500 oldal: Benjamin Graham Az intelligens befektető :)
Rbbj, Herci és aki még benne van a témában: részvényeknél melyik az a mondjuk 10 legfontosabb funadmentális jellemző, amit érdemes megnézni? 2016-ban bele akarok merülni a témába, de addig is ilyen buzzfeed-es hangulatú szösszenet jól jönne: "nem hiszed el, hogy 10 milyen egyszerű módja van egy részvény elemzésének!" vagy "sose találnád ki ezt a 10 fundamentális jellemzőt, kattints a részletekért!" :)))
Ajánlhattok rövid és tömör részvényértékelő könyvet. Cimborám 1000 oldalas tankönyvét nem akarom elolvasni.
Két lehetőség van: vagy felvásárolják az alacsony könyv szerinti érték miatt, vagy ö kerül monopol helyzetbe, mert legnagyobb riválisát így vagy úgy bekebelezi
Mindkét esetben sokkal olcsóbb müködési ktg-kre számítok a jövöben, ezáltal a nyereség sokszorozódására
mi vonzót találtál benne? fundamentumok így első ránézésre nem parádésak.
ujra vettem SPLS-et, immár 3. adagot
Jo lesz ez, lassan mär kecsegtetö rfv... :D
sokat törtem a fejem rajta, magam is meglepett az eredmény, de saját szubjektív elemzésem alapján csak 10.000 Ft alatt olcsó (ha nem az osztalék fizetésből indulok ki, kvázi eltekintek tőle) és 13.000 felett már drága. Tehát nyilvánvalóan csak az osztalék miatt árazzák ilyen magasan, bármi, ami befolyásolja annak mértékét, alapvetően és drasztikusan kihat a rv. árára.
Kellemes ünnepeket nektek!
PYPL eladva, STRL eladva 6.3körül, venném vissza 5.6 környékén (hosszútvára). SPLS már nálam is figyelőn elég régóta, lehet hogy most a portfolió átrendezésénél lesz belőle vétel. SDRL-ben lehet bővítés 3.5 környékén.
vegyetek spekulatív kekszet, megjön tőle a kereskedhetnétek :D
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2971/8847/original.jpg