http://mfor.hu/cikkek/makro/Varga__az_allamadossagnal_kicsit_mas_a_helyzet.html
Nem ám forintban, hanem kínai fiszem-fszomban...
http://mfor.hu/cikkek/makro/Varga__az_allamadossagnal_kicsit_mas_a_helyzet.html
Nem ám forintban, hanem kínai fiszem-fszomban...
csak svedorszagot neztem meg:
2014-es adat szerint
130ezer iraki
70 ezer irani
70 ezer szir
50 ezer torok
meg hozzaszamolok 80 ezer egyebet, akirol nem tudunk, de boven merem a migransokat
osszesen 400ezer
fertilitasi ratanak 5.0-val szamolok, ami finoman szolva brutal (es magasabb joval minden fenti etnikumra jellemzo ratanal)
svedorszag 2014-es adatai, 1.94 fertilitasi rata, osszlakossag 9,8 millio
ez alapjan a migransok nelkul a 9.4 millio lakosnak a fertilitasi rataja 1.81 lett volna
ami ugyanugy kiemelkedo marad europai viszonylatban, es a top 5-ben marad.
Es marha bokezuen bantam a szamokkal. Tuti felulbecsultem a migransokat, mind szamban, mind rataban.
Nem a migransok miatt magas a liberalis orszagok fertilitasi rataja, dobnak rajta persze a migransok, de ugyanugy Europa elmezonyeben vannak anelkul is.
nagyon egyszeruen kideritheto, hogy igazad van-e
az adott orszagok muszlim lakossagaval (egy atlag ratat feltetelezve, de akar bonthatod etnikumok szerint tovabb) korrigalod a szamokat
szerintem nem fog teged igazolni
Irorszagban nem az a lenyeg, hogy katolikus, hanem hogy tiltott az abortusz
(amugy az egyik legliberalisabb orszag az EU-ban, melegjogok meg meleghazassag tekinteteben ellovas)
Lengyelorszag is katolikus, es 1.3 koruli a fertilitasi rata, ahogy a katolikusok tobbsege 1.5 alatti rataju, a protestans orszagok meg jellemzoen 1.7 felett vannak.
A tema kutatoi szerint a kovetkezo tenyezok emelik a fertilitasi ratat:
egyik szulo sem esik ki sokaig a munkaero piacrol, felallas, reszallas, tavmunka lehetosege, konnyu visszateres a munkaeropiacra.
Fejlett bolcsode, ovoda rendszer ami mellett lehet dolgozni.
Az apa is mehet gyesre, ha az a celszerubb.
Az apa is kiveszi a reszet a gyereknevelesbol, hogy konnyebb legyen dolgozni gyerekneveles mellett.
Ilyesmik.
Izlandon, Daniaban, Finnorszagban, nem a bevandorlok huzzak fel a ratat. De szinte teljesen egyezik a rata egyebkent is minden skandinav orszagban. Gronlandon is pl ugyanaz a szitu.
Lehet hogy Akos (meg aki hasonloan gondolkodik) teved a tekintetben, hogy a liberalizmus alacsonyabb szuletesszamot eredmenyez. Minimum erdemes lenne jobban belegondolni a temaba, ahelyett, hogy zsigerbol alkotunk velemenyt.
Hát igen. Franciaországban, Nagy Britanniában, Svédországban, Norvégiában, talán még Hollandiában is a bevándorlók által nemzett gyerekek száma jóval meghaladja a bennszülöttekét amiből kijön a csodás 1,7 átlag fölötti érték. Irország pedig katolikus. Nincs semmi összefüggés az önmegvalósítással, szélsőliberál nézetekkel, csak annyi, hogy akik azt vallják nem szülnek gyereket. Magyarországon a nők az egyenjogúságot úgy valósítják meg a nők, hogy minden szerepet egyformán jól akarnak vinni, ami kvázi a lehetetlen küldetés, nyugat-euban meg lemondanak az anyaságról a talmi csillogás kedvéért, önmegvalósítást választják a bennszülöttek, aztán negyven évesen sírnak, hogy jó lenne valakihez tartozni - hogy Ákost idézzem stílszerűen.
Európában a fertilitási sorrend (ahol legnagyobb a fertilitás), tehát csökkenö sorrendben
Franciao. Izland, Írország, Egyesült Királyság, Svédország, Norvégia, Hollandia, Finnország, Dánia...
Mindenhol 1.7 feletti.
Aki azt mondja, hogy az önmegvalósító, szélsöliberál, femdiktatórikus (meg sok egyéb ostoba jelzö) társadalom nem reproduktív, az gondolkozzon el a fentieken, és nézzen utána milyen reprodukciós mutatókkal rendelkezik a nöket elnyomó, paternalista társadalom, mint pl Kövér Ákos országa...
Kb ennyi volna a feladat, ha valaki el is akarna a megoldásokon gondolkodni.
Ha csak arra fókuszálunk miért van ennyi zakkant nő amit mondasz, hát fel kell dolgozniuk azt az ellentmondást , hogy kellene egy erős férfi, de azért önálló is egy amazon , de mellette nagyon jól néz ki , nagyon csinos, tetszik a gonosz férfiak akik csak azt akarják stb stb. :) Csupa ellentmondás amiket összeegyeztetni egy női fejecskében. Hát szép feladat.
Szóval nem csodálkozom rajta ennyi kattant csaj szaladgál. :)
Csak a női vonalat nézzük mióta van ez a nagy emancipáció , feminizmus stb? Nem egy régi történet 100 éve nagyjából még lehet annyi se.
Szabadság jó dolog, nagyon jó dolog, csak hát ára is van következményekkel is jár ha dönthetsz dolgokról szabadon. Ez is a nyugati világban , elég az IÁ -ot pl megnézni akár napjainkban is, vagy lehetne még sorolni országokat ahol egész más berendezkedés van . Ott vszínű nem merül fel ez a probléma milyen párt válasszon magának mikor és hány gyereket vállaljon.
Civilizáció ilyen következményekkel jár nagyjából ez a konklúzióm az ügyben.
Egy luxuskategória az, hogy dönthetsz az életben elég sok mindenről. Nők szerepének az alakulása is stb stb. Luxus a természetben. Hedonizmus.
Sok szempontból jó dolog viszont ennek következményei vannak.
jólét a civilizáció stb óhatatlanul a túlfinomodáshoz vezet. Pontosan az a folyamat mikor a természetben egy faj túlságosan érzékennyé válik. Mivel jár ez , kipusztulás.
Ez egy természetes folyamat. Ebben vagyunk éppen most egy bizonyos stádiumban.
Ezeket a problémákat mind ez a folyamat hozza elő.
Ez egy lassú fájdalmas halál, de hát ezzel jár az evolúció vagy nem tudom minek hívjam. :)
Mai kor emberét elhelyeznéd iu 500-ban valahol mongol sztyeppéken vszínű 1 hetet nem élne túl.
Viszont idehoznál onnan egy nomádot vszínű meg se tudná érteni mik a problémáink. Mi van a szülő nőkkel vagy a nem tudom mivel.
http://www.vg.hu/vallalatok/betonkeveroben-keszult-a-girosz-elmenekultek-az-ellenorok-elol-462657
A fellelt dokumentumok alapján számos fővárosi gíroszoshoz szállítottak az üzemből.
Nem csalódtam a narancsos kommunista pártban, ahogy várható volt, szép lassan Simont is kimossák a fene nagy elszámoltatás jegyében.
http://www.kiskegyed.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/foldrengest-es-vulkankitorest-is-okozhat-144665
média blöf vagy jön a messiás.. már ránk férne..
így akarta felvezetni a családi kedvezményt, csak túltolta :-P a lényeg, ami kimaradt a beszédből, karácsonykor senki ne vegyen semmit a párjának, hanem minden jó érzésű magyar kucorodjon be a fa alá, oszt szórja asszonyába teremtő magvait, hogy nemzeti ünnepünkre felsírjanak laci bá unokái... :))
http://hvg.hu/kultura/20151216_Friderikusz_Ezt_az_orszagot_hoztak_letre
ezt megsütötte a nap? Friderikusz Sándor szerint folyamatosan nyomás alatt tartja Magyarországot az Orbán vezette Fidesz,
""""""""""a másik oldal pedig eközben a béke szent szabályai szerint próbál meg játszani.""""""""" :)))))
hüje faasz..nem tudom minek feleslegesen provokálni..nem hiszem annyira hüje lenne és csak hüjén fogalmaz..ez szándékos..
ha egy nő nem érzi azt neki az anyaság vagy a család az komoly karrier akkor úgy is mindegy..
kevés helyen működik a hagyományos családmodell ahol a nagy vadász ellátja a családod az asszony meg megadja a családi hátteret..békét és nyugalmat..
Ha pedig a nő is dolgozik mert kell a keresete akkor patikamérlegen szét kell osztani a házimunkákat és gyereknevelést...sztem normális kapcsolatban nem gond ez..
akkor van gond amikor a nő megvakkan és tudatra ébredt anyagként viselkedik..szénné emancipálódik.. láttam ilyet..nem dolgozott de pasi legyen otthol mert milyen kemény a házimunka és segítsen de pénz az legyen de sok...