Regisztráció Elfelejtett jelszó

Harcsa vagy Süllő

Re: arany, de inkább ezüst "hal"

#756485 banyaiz Előzmény: #756480

Harcsa nem bántja az ujjad , csuka az félelmetesebb ilyen szempontból.

Re: nincs cím

#756484 banyaiz Előzmény: #756477

Majd mikor a 6-os 7-es bolognaival 14-es főzsinór 12-es előke 16-os horog, írod , az élő Dunán télen szedegetted a keszegfélét a jégtáblák közül. Akkor már kicsit rákattantál a műfajra. Addig még azért van egy pár horgásznap . :) Ha van rokonságban baráti körben pecás menj el egyszer vele aztán meglátod tetszik e a dolog.

#756480 polgarmester Előzmény: #756464

Rutin? Hmmm. Hát akkor respect a horgászoknak, főleg akiknek minden ujjuk megvan még.:)

#756474 banyaiz Előzmény: #756471

Egy megoldás van, legyél horgász.

Aztán kitalálod hogyan tudsz fogni ősember előtör belőled. Engedj a kísértésnek. :)

Gondolom az lehetett a baj , hogy Karácsony előtt felvásárolták a népek.

#756468 banyaiz Előzmény: #756465

Kínairól jut eszembe kaptam most kínai pelleteket Karácsonyra. :) Csalizópellet egyenként kis gumigyűrűkkel ellátva nem szoktam pellettel horgászni de majd megnézem mit tud. Nagyon komolynak néz ki csak kínai szöveg van rajta nem értek egy kukkot se belőle. Sok bizodalmam nincs benne . :)

#756467 banyaiz Előzmény: #756465

Aranykárász igen, csak az ezüst ha jól emlékszem kínai jövevény import hal és kiszorította. Járok pecázni 25 éve minimum több is, és egy kezemen meg tudnám számolni hány aranykárászt fogtam.

Pécsi tavon fogtam egyszer egy akkorát pontynak is elment könnyedén . De nem nagyon találkozom vele.

Telepítéseknél pár éve bekeményítettek csak őshonos halat. Amur se , ezüstkárász se, busát aztán főleg ne, angolnát se.

#756465 Ibiza Előzmény: #756463

a kárász és aranykárász ősi halunk..komcsi pribékek telepitettek be idegen fajokat..

az élet nem áll meg.változik a világ és vannak természetes bevándorlások.Valamikor itt a Pannon-tenger volt akkkor minden ami utána jött az már bevándorló jövevény faj?..

Vannak dolgok amik már maradnak..fehér akácot 1700as években telepitették..nekem ez már őshonos..ráadásul hasznos..

Sok olyan szitakötő kabóca bejött már hozzánk amik az enyhébb időjárás miatt maradnak meg..délről érnek el hozzánk..az állatok sem hüjék..vannak olyan madarak amik már nem mennek nálunk délebbre..vannak behurcolt fajok.. árukkal hajókkal jutották be ..meglátjuk megtalálják vagy sem a helyüket.. az erőszakos betelepitések amik természetkárositás

#756464 banyaiz Előzmény: #756455

Rutineljárás. :) hamar észreveszi ez valami műanyag nem harcsakaja, kifújja pillanatok alatt. Gyorsnak kell lenni .

#756463 banyaiz Előzmény: #756435

Ezüstkárász jövevény hal, eltüntetése a cél. Suttyomban esetleg telepítenek vizekbe de keszegfélék a cél őshonos halaknak telepítése. Pl sok helyen van olyan szabály csalihalként se használhatsz kárászt horgászat végén elengeded és akkor hiába nem telepítenek.

Térj át dévérre.

Süllő egészben sütve tepsiben , ehető volt. :) Csak ez az egész karácsonyi menü még utána , pár horgászattal lehet a szervezetből ledolgozni. :) Ünnepek között jó idő ígérkezik még muszáj lesz menni.

Nem tom mi van idén, de…

#756435 KawaBazsy

Nem tom mi van idén, de nem kaptam sehol kárászt az alaplébe, még ott se, ahol halakat tenyésztenek. Szerencsére anyós adott egy harcsa fejet, úgyhogy ízletes lett így is, de akkor sem értem.. kihaltak volna?

#755129 banyaiz Előzmény: #754185

Tegnap gondoltam rád. Fogtam halat, 2-es körüli inkább 1,5-es süllő bilincsre raktam kezdett besötétedni addig dobáltam több nem volt mondom meg nem pucolom , kinek ajándékozzam. Mindenkinek a háta közepére hiányzik este egy hal. Olyan szépen élt hideg vízben, lekötni nem akartam vidra miatt megint elviszi. :)

Elengedtem , nagyon tiszta volt a víz 2,5-3 méterre leláttam még szürkületben is. Elúszott és elég sokáig láttam a víz alatt merre megy. Jobb volt mint feltrancsírozni, szép süllő méltóságteljesen természetes közegében. úszik :)

Itt lettél volna nem menekülsz a haltól. Hiába szidtál volna.

#754188 banyaiz Előzmény: #754185

Így folytatod évek kérdése és meglesz az első keszeg. :) Tartom az ajánlatot. Normál sportszerű módszerekkel horoggal minimum egy keszeg. Utána meg csak azt olvasnám itt, hogy hol mire horgásztál ráéreznél az ízére.

#754185 KawaBazsy Előzmény: #754183

Amúgy van itt, Lajosmizsén is egy horgásztó, a múltkor elsétáltam arra. Vennem kéne a Decathlonban ilyen alap felszerelést pár ezresért, s belógatni.. A topik megköszönné. :-)

Van még egy horgász élmény. Anno mentem vissza a melóhelyemre, s azzal fogadtak, h az egyik (tolnai) ügyfél hozott egy csomagot. Kibontottam, s egy jó nagy csuka volt benne.. Horgászott, s ez nekem jutott. Ex-ex készítette el sütőben, szalonnával, felséges volt. Aznap az esti szex technikai ok (jóllakottság) miatt elmaradt. :-)

Na szóval, van egy magá…

#754183 KawaBazsy

Na szóval, van egy magán tó a Dunakeszi Auchan-al szemben, sógorom apja ismeri a tulajt, ott szoktak ők pecázni, én meg csobbanni. Anno eccer kunyiztunk exemmel botot meg csalit, s próbáltunk fogni vmit. Ex már horgászott korábban, s rá volt állva a dologra, de végül akkor nem szedtünk ki semmit. Pedig vagy egy délutánnyit tartottuk a botot.. Engem leginkább az eredmény (halászlé) izgat. Kép az egy készült telóval, homályos, ex ill. sógorom apja látszik rajta. Meg a botok. :-)

http://kepfeltoltes.hu/151130/Dunakeszi_t__003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

#753979 banyaiz Előzmény: #753978

Mi a szösz.

Annyit tudok mondani tiszteletet a harcsáknak , gonosz terroristák/migránsok nem vehetik el a halunkat. Megvédjük a gonosz EU-tól is. Harcsákat kvótázhatnak ide a Póból 50+ osakat, aláírásgyűjtést azonnal. :D

Ki akartam menni du-án de esik a hó, fúj a szél nem a legjobb az idő. Írnék ebbe a topikba de még szívesebben olvasnám a többi horgász írásait. Mindenféle horgásztémában .

Igazi téli harcsázás, látod ezek megtalálták fekvő bandázó harcsákat. Nézem ennek a csókának a videóit mindig kint áll a csónak szélén, laza gyerek nagyon billen egyet a csónak vagy mit tudom én ugrik egy fejest pár fokos Tiszába. De mindegyik filmjén így nyomja, az is igaz elég stabil csónak de hát na. :) Jók a pergetős filmjei.