igen, u.abbol a zaccbol, amivel megannyi rv-ed kapcsán figyelmeztettelek régen ;)
Nem shortolok nyersanyagot, így közvetlenül nem kerestem vele, közvetve veszem hasznát ennek a tudásnak, mert segít olajipari rv-kben a jó belépőt eltalálni
igen, u.abbol a zaccbol, amivel megannyi rv-ed kapcsán figyelmeztettelek régen ;)
Nem shortolok nyersanyagot, így közvetlenül nem kerestem vele, közvetve veszem hasznát ennek a tudásnak, mert segít olajipari rv-kben a jó belépőt eltalálni
Értem megmondtad és kerestél vele már valamit?
Mondhatni groteszk a technikai elemzők várakozása, de legyen igazad.
Azért kíváncsi lennék, hogyan született a célárad. Kávézaccból jósoltad? :D
Grat!, hogy már 1 éve beleláttad a $25-öt, én csak júliusban láttam ilyen mélynek a végét:
http://stockland.hu/forum/topic/3927/7/#post739473
https://www.tradingview.com/x/Dn8gvTUw/
----
Szerintem a mostani $40-es szint a kulcs, ha azt töri akkor jöhet $25, ha kitart akkor sáv $40-$60 között (egy darabig).
A szaudiak még nem csökkentenek kitermelést, keménykednek, de náluk is vészesen fogy a tartalék:
http://444.hu/2015/10/03/ha-azt-hiszed-hogy-sziria-szornyu-vard-ki-amig-szethullik-szaud-arabia
ha kezded hinni, az nem rossz, mert 1 éve írom havi rendszerességgel, h. 25-30 usd lesz az alja
sztem most még emelik a tétet. Szaud nem csökkent, Irán meg emel...
én abban bízok, hogy a szaudiak sem bírják, vagy akarják már bírni sokáig az olcsó olajat.
én is ettől tartok. Ha a következő OPEC ülésen a szaudiak továbbra is nyírni akarják a konkurenciát, akkor akár 30-ig is le fog esni a dodó.
A szaudiaknak fontos, hogy a palaolaj kitermelők ne jelenjenek meg a piacon.
Az usa kormányzat meg nem védi meg őket, mert nekik meg az a fontosabb, hogy a ruszkiknak ne legyen pénze az olajból.
A ruszkiknak fontos lenne a magas olajárfolyam, de ezt úgy kéne elérjék, hogy ne nekik kelljen egy háború költségét viselniük.
Mindenki más meg szop, de nincs beleszólásuk a világpolitikába.
Kezdem elhinni, hogy megyünk le 40 dodó alá. Akár még 37 dollár alá is benézhetünk.
az olaj most pluszos a prtfolió meg piros hát ki érti ezt :) (ha valaki igen meghívom egy sörre és mesélje el)
SDRL-t lenézegetve, amely gap-el lefele nyitott a Q3 jelentés eredményére... ez nagyon csúnyán néz ki. Azt vártam gap-el felugrik $7-re és kitör, de az ellenkezőjét mutatja. $6.48-as zárója reményt keltő volt... volt.
WTI is mintha készen lenne az utolsó korrekciós hullám és nekiesik $40-nek, amit ha elér akkor szerintem most már erőből át fogja ütni. Utána $37?
Kicsit borúsan látom a képet, de hát a chart ezt mutatja most. Talán nem jól látom...
kicsit mozgott tegnap a piac, bár én csak este néztem rá szabadságon vagyok éppen. de a lényeg a lényeg, hogy a PVA-még plusz 3 százalékos olajnál is tudott esni. :)
A Moody's hitelminősítő úgy véli, jelenleg is az energiaszektor küzd a legnagyobb problémákkal, az idei évi 79 vállalati csődnek mintegy negyede ehhez az ágazathoz köthető.
A chartot nézegetve (WTI) márciusig legyen új alj és utána mehet vissza 50 felé.
ugyanaz megy mint tegnap. emelkedik beverik emelkedik beverik.
Dobtam a longot, ez nagyon nem bull... csak korrekció.
vissza 42-re. hülye egy játékot játszanak ma is.
Nem akar elpattanni, pedig már elkezdtem kiépíteni a long pozit. Le fog törni.