Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vallás

Re: nincs cím

#754054 tozsdenyul Előzmény: #754041

Még minimum három elméletet fel tudok rakni a kiinduló állításra, persze attól is függ, az energiát milyen tágan értelmezzük.

a szükebben vett energián kívül sok minden belefér, (tágabban meg úgyis minden energia)

De az összetartozás, a hasonlóság, az azonosság belátása (mindegy milyen magyarázattal, mindenki válassza ki ami neki a legmegfelelöbb)

vezet el az általános agapéhoz.

Ha bennem Isten lakozik, és benned Isten lakozik, és egy Isten van, akkor mi egyek vagyunk.

És kit szerethetnék jobban, mint magamat.

#754053 Spade Előzmény: #754048

ja és ráadásul a homo sapiens utódokat nemzett a neandervölgyi és a gyenyiszovai emberrel is mert benne van bizonyos emberekben a génkészletük egy része. Ezt aztán már végképp nem lehet beszorítani a bibliai történetbe szerintem, de nem akarok vitatjkozni csak gondolatot ébreszteni ez irányban h bizony ez az egész tarthatatlan sztem

Ennek ellenére nem mondom h nincs isten, sőt sztem Krisztus maga a sorsdöntő

#754051 Spade Előzmény: #754047

jó de az ember megteremtésében hol van a neandervölgyi ember meg a gyenyiszovai ember és mi lett velük ? Azért erre választ kéne adni sztem.

#754049 Spade Előzmény: #754046

Tényleg csak röviden, a táguló világegyetem egyáltalán nem cáfolja az ösrobbanást sőt Einstein általános relativitáselméletéből kijön már több mint 100 éve. Vizuálisan úgy kell elképzelni h az galaxisokat felrajzolod egy lufira és elkezded felgujni ahogy fújod fel úgy látszik távolodni rohamosan egymástól minden. Aztán még azt se tudjuk hány dimenztióban élünk, lehet mondjuk 11 és ött már közelednek a galaxisok csak a 3 dimenziós vetületük távolodik. Sok minden lehet de a távolodás nem céfolja az ősrobbanást, sőt.

#754048 Ricsi Előzmény: #754047

Titus 3 alapján részemről a téma lezárva:

9. A balgatag vitatkozásokat azonban és a nemzetségekről való tudakozásokat, és a civakodást és a törvény felől való harczokat kerüld; mert haszontalanok és hiábavalók.

10. Az eretnek embert egy vagy két intés után kerüld;

11. Tudván, hogy az ilyen romlott, és vétkezik, önmaga is kárhoztatván magát.

2 Timoteus 2:

23. A botor és gyermekes vitatkozásokat pedig kerüld, tudván, hogy azok háborúságokat szülnek.

Hogy mi volt sok-sok ezer éve, számomra gyerekes vitatkozás. Uram azt mondta, ilyenekben ne vegyek részt, így nem is teszem.

#754047 Ricsi Előzmény: #754045

Csak hogy elmondjam, a teremtéstörténet 2 részből áll, amire te gondolsz, az a zsidók megteremtése, nem keverendő össze az ember teremtésével:

1 Mózes 1:

26.

És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

27.

Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.

28.

És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

1 Mózes 2:

7. És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké.

8. És ültete az Úr Isten egy kertet Édenben, napkelet felől, és abba helyezteté az embert, a kit formált vala.

Tehát teremtett embereket, és elküldte, hogy lakják be a földet. Majd megteremtette Ádámot, akit pedig berakott egy kertbe, és nem küldte el sehová.

A teremtéstörténetről akkor beszélgessünk, ha ismerjük rendesen, nem csak azt a mesét, amit előadnak a kis gyerekeknek.

#754046 Ricsi Előzmény: #754043

Bár nem tudományos topic, de azért tudd, az ősrobbanást a következő cáfolja:

a). A világegyetem gyorsulva tágul

b). Akárhová nézünk, látunk gyorsabban és lassabban mozgó objektumokat, tehát az ősrobbanás feltételezett közelében is vannak gyorsan mozgó, és onnan nagyon távol eső ponton pedig nagyon lassan mozgó objektumok. Ez semmiképpen nem lehet 1 robbanás eredménye. A gyorsnak messze, a lassúnak meg közel kellene lennie.

De mondom, ez csak pár szóban leírva, aki akarja megérti, nem beszélgetek itt tudományról.

#754045 Spade Előzmény: #754027

Azért alakult itt egy érdekes történet a tudományban. A neandervölgyi ember létezése, aki egyes feltételezések(bizonyítékok) szerint okosabb volt mint a homo sapiens. Tehát az emberi lélek vagy a kihalásuk után ültetődött az emberbe kb. ie 30000 után vagy már a neandervölgyi is tartalmazta ami azt jelenti h a legközelebbi közös őstől kapták meg, de akkor meg miért hasadtak 2 felé sőt háromfelé mert volt a gyenyiszovai is aki szintén okos volt, vagy még több felé csak még nem ismerjük a többit. Az látsztik h a bibliai teremtéstörténet a neadervölgyi miatt erősen sántít., gyakorlatilag megdölt.Szal ez a történet h emberek vagyunk és kiválasztottak nagyon kezd zavarossá válni, és lehetséges h a lélek bizony az agy szervezettségéhez kapőcsolódik valahogy mégis valahogy úgy h egy bizonyos neuron szám és kapcsolódási topologia alkot egy antennát amivel valamire, energia mező vagy rezgés rá lehet hangolni az agyat és összekapcsolódnak mint mondjuk a rádió és a rádió adó- Ráadásul h a neandervölgyi és a gyenyiszovai ember is kihalt az intelligenciája ellenére (isten hagyta őket kihalni) rámutat arra is h egyáltalán nincs az emberek között feltétlen sosrsközösség, ha van isten és lesz valamiféle megmentés, kataklizma az bizony szelektiv lesz valszeg istennek tetszőbbek irányába az emberi intelligens mivolt ehhez kevés mert más gyermekek bizony odavesztek mind.

#754044 Ricsi Előzmény: #754039

Nem az egyháznak kell hitelesnek lennie, hanem Krisztusnak.

Valamit félreértesz ebben az egész történetben. Jézus eljött, és hirdette Isten igéjét. Akit érdekelt, meghallgatta, aki elhitte, az hitt Jézusban, mint Isten fiában.

Nem törekedett létszámra, nem törekedett elismerésre, sem társadalmi, sem politikai szinten. A mai ember ezt nem érti meg, mert fel van fuvalkodva.

És én kifejezetten örülök neki, hogy a katolikus egyház ragaszkodik Isten igéjéhez. Mert ez már megállt több ezer éve, és azért, mert ma divat mondjuk bbuuzzii-nak lenni, attól még az egyház ezt ne engedje meg. Mert ellentétes Istennel. És egyáltalán azt mondani, hogy cigánykérdés, szintén ellentétes Istennel.

És tudod, nekem élő és hatalmas Istenem van, aki nem fél a muszlimoktól. Majd ha akarja, megvédi magát, engem senki nem hatalmazott fel arra, hogy én védjem meg az én Istenemet. Aki nem így gondolkozik, az olyan távol áll Istentől, hogy hasonlatot sem tudok rá mondani.

Azt mondod, az egész biblia ósdi. Legyen neked, de azért idemásolok egy igét:

2 Kor. 3:

6. A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.

Magyarán, téged nem azért kell hogy érdekeljen Isten, mert elolvastál róla ezt+azt, hanem azért, mert azt látod, a keresztények "jobb" emberek, jobb életet élnek, és te is szeretnél úgy élni. Ha a kereszténység nem tudja neked ezt a jobb életet bemutatni, akkor ott a baj, azzal van probléma, és nem a leírt betűvel, mert az nem hoz neked jobb életet.

Más sokszor elmondtam, a kereszténység 1 dolgot tanít, mégpedig a szeretetet. A görög agapé szó jól kifejezi, a feltétel nélküli szeretetet. És ha ez megvan benned, akkor jobb és szebb lesz az életed. Ha képes leszel mindenkit feltétel nélkül szeretni, akkor te leszel a legboldogabb ember. És ez független egészségtől, vagyoni helyzettől, vagy bármi mástól, amitől az emberek boldogságot remélnek.

#754043 Spade Előzmény: #754035

Az ősrobbanást senki nem cáfolja jelenleg, fura is lenne amikor euro milliárdokból bővítik állandóan a Large Hadron Collider (LHC) -t azért h az ösrobbanás kezdetéhez lehető legkorábbi időpillanat energiaszintjét érjék el a részecskékkel és tudják a viselkedésüket vizsgálni. Olyannyira valóságos ez a történet h sok korszakos felfedezéshez vezetett pl. higgs bozonok

#754041 phiona Előzmény: #754037

Amit írsz az „energiamezős” elmélet. Nehéz röviden leírni de a lényege: Isten más néven az energetika, az energiák összessége, mindannyiunk összessége. Amikor kihasad 1-1 egyed az ő „gyermeke” belőle van, mind isteniek vagyunk :-) De a közösség része is, ezért van h ha lemegy a szintünk kapunk „segítséget”. Gondoljuk h elhunytunk segített akár, és nem is kizárt hiszen ha a lélek halhatatlan valahol közben elvan… Az egész puszta megfejtetlen fizika, a plusz-mínusz mágneses pólusok (vö Isten-Sátán harca, menny-pokol stb) és az emberi energiák megfejtetlen alapja, áramlása… Ahogy születik, ahogy ad, ahogy megtagad, ahogy szeret és ahogy elmegy a lélek… ahogy a testet a beteg lélek betegíti meg – mindmind energetikai játék. A dolog annyiban bonyolultabb h köldöknézősen aszisszük h van a szakállas bácsi itt a Földön nekünk v a többi, de mi alapon zárjuk ki h van más „lelkes” lény is az univerzumban? Sztem a földi vallások távol állnak a megfejtéstől, mind. És nem is fejben kell megfejteni, hanem hagyni… Igen, az univerzum aktív lénye vagyok épp… és élni jó. És programozott géppel jöttem h jót tenni, sok napi segítséggel is – más meg nem. Ez az érdekesebb, és itt vissza az energetikára és a pólusokra :-)

#754039 phiona Előzmény: #754035

Próbálom leegyszerűsíteni. Tudósok is azt mondják h Istennek lennie kell. De ha a tapasztaltak szembemennek az aktuális erkölcsi értékrenddel (apa aki hagyta megfeszíttetni a fiát, rabló v pedofil egyházak stb) akkor könnyen tagadóvá válunk, kevesen találják maguktól magukban meg. A másik a történelmi és politikai funkció, h túl esendővé vált a kereszténység pl az iszlámmal szemben, nem tud mozgósítani a hit mellett – létszámot se. Ezek miatt kéne újrazsinatolni, befogadhatóvá tenni a kereszténységet. Mindenki tudja h a Biblia nem tudományos mű. De az állításai elavultak, a szimbolikája is. A tudomány korában az ember az ósdit nem nyeli be, a pápa népszerűsködhet és lehet kedvelt celeb de ez az egyházát nem emeli fel mert más műfaj. Amíg a Vatikán nem mondja h gyerekek ott az a képtelenség azt jelentette mai értelemben hogy, meg nem mondja h hibáztunk sokat de új lapot nyitunk – és nem h látensen kis homo meg abortuszos riszálkodás hanem kimondva h mi és miért: addig csúszik le. Amíg szónokol tévesen és nem tesz, pl itthon a cigókérdésben v a gyermekéhezésben a hatalmas miseboros szervezet. Amíg félrenéz Isten nevében: hiteltelen.

Szvsz a kulcstétel, hogy…

#754037 tozsdenyul

Szvsz a kulcstétel, hogy Isten mindenkiben ott lakozik.

Ezt sokféleképpen lehet értelmezni, játszhat a képzelet..

Mindünket ugyanazon 'szentlélek' vagy 'energia' jár át, épít fel?

Vagy mi magunk vagyunk építökövei egy nagyobb hálózatnak, ahogy a példaként hozott idegsejtek?

Lehet a végtelenségig.

A lényeg, hogy mind ugyanazon létnek vagyunk részei, melyben együvétartozunk, vagy szó szerint, vagy átvitt értelemben, vagy így, vagy úgy.

#754035 Ricsi Előzmény: #754027

Ez nekem bonyi, és nem is nagyon vallási téma, de egy dolgot válaszolnék.

A biblia nem tudományos mű. Aki a teremtéstörténetet pl tudományosnak gondolja, az nincs tisztában a mű keletkezésével és céljával.

Anno, pár ezer éve az ott leírtak bőven meghaladták a tudomány szintjét, van benne evolúció is ha akarod (növények, állatok, ember). A teremtéstörténet arról szól, hogy minden, ami van, Isten keze munkája, és nem arról, elég volt-e 1 nap megteremteni valamit vagy sem.

Nem akarok vitatkozni Pál apostollal, aki ezt írja:

2 Tim 3-ban

16. A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,

17. Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

Tehát Pál sem gondolta, hogy tudományos mű lenne, sem azt, hogy minden szava igaz. De persze, ha az emberek így tekintenének rá, akkor nem lehetne vele vitatkozni.

#754027 phiona Előzmény: #753986

Sztem a hit 2 szintjét külön kell választani. Az egyik az egyéni szint, higgyél a leveli békában akár ha neked attól működik… (példa, és nem te). A másik a vallás szintje, amivel általában hatalmi szempontokból éltek/élnek. A pünkösdistát rögtön levettem, írtam is 1 barátomnak itt :-) A jó Krisztussal meg az a baj h apa-fiú-szentlélek egysége ugye, és ez az apa végigkövette a keresztrefeszítést… nagyon újra kéne zsinatolni mert eltávolodott a kereszténység, főleg a domináns római a civilizált embertől, max a frissen evangelizáltak akiknek az üveggyöngy is új szopják már csak be. A kis egyházak a lelki rászorulást játsszák meg, és 1 hosszúság mellett múlt mellett lehet megszólító mondatokat találni a Bibliában… de a java elavult, tudomány és gyakorlat rég cáfolta, már medekönyvnek is gyengécske Harry Potter után. Én Istenhívő vagyok, biztos vagyok benne h van – érzem, egyszerűen. De nem fejtettük még meg… és nem is akarja h megfejtsék, azt akarja h érezzük… 1 van, függetlenül attól h akár nem perszonális hanem energiatömeg, de nem külön keleti-nyugati stb. Nem ember h korlátai lennének és követős sztem, és nem is földi, akit itt elvesz ki tudja hova tesz aztán?

„Én úgy gondolom, az anyagnak nem lehet olyan emergens tulajdonsága, ami visszahat az őt létrehozó idegsejthálózatra. Már csak azért sem, mert ha kiveszünk egy szövetmintát az emberi agyból, és összehasonlítjuk a majom vagy a macska ugyanonnan kivett szövetmintájával, akkor közel ugyanannyi sejtet találunk, ugyanolyan típusúakat, a kapcsolódási törvényszerűségeik, a kommunikációra használt molekulák is egyformák. A fő különbség, hogy ezekből a kis agykérgi oszlopokból az emberi agyban jóval több van, mint egy majom vagy egy macska agyában. ha valaki elhiszi, hogy csak mert ezekből az egységekből jóval többet pakolok egymás mellé, a hálózat generál egy nem anyagi jellegű éntudatot, az élet értelmén lamentáló elmét, akkor azt is el kell hinnie, hogy ha chipekből kapcsolunk össze egyre többet, akkor egyszer eljutunk egy számítógéphez, ami előbb-utóbb szintén kitermel magából egy elmét, ami majd az éterből visszahat és programozza a gépet létrehozó chipek hálózatát. Ezért gondolom én, hogy az

agyunk nem kitermeli, hanem befogadja az egyébként tér-idő dimenziókon kívül létező lelkünket. Az ateisták hite még nagyobb, mint az enyém, mert ők el tudják hinni, hogy az öntudatára ébredt emberi agy az ősrobbanással önmagából, önmagától és önmagáért keletkezett anyagi világ fejlődésének terméke lenne. Én ezt nem tudom elhinni, természettudományos bizonyítékaink pedig egyik álláspontra sincsenek.” – mondja Freund Tamás agykutató, aki az életét elismerten és elhivatottan, tehetséggel erre tette fel, és annak nem találta magyarázatát pl h a macskáknak bár megvolna minden biol adottságuk ehhez de mégsincs „emberi”-hez hasonló lelkük, de érdemes az egészet elolvasni:

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/vilaghiru-magyar-agykutato-dobbenetes-vallomasa-az-urrol/

#753986 Ricsi Előzmény: #753938

Olyan félkeresztény családból származom. A nagyapám még babtista lelkipásztor volt anyai ágon, apám családja katolikus, így egy kettősségben nevelkedtem. Aztán 17-18 éves koromban "tértem meg".

Az, hogy van Isten, sosem volt kérdéses számomra, és szerintem értelmes ember számára nem is lehet kérdéses. A teljes univerzum, az élet, és bármi más kialakulásában annyi rendszer van, hogy a teljes rendezetlenségre törekvő univerzum (ez egy alaptézis, nem én fogalmaztam meg), nem lenne képes ezek kialakítására. Csak alapkérdésként felteszem, ha valami a teljes rendezetlenségre törekszik, akkor miért áll össze rendezett formába. A tudomány jelenleg cáfolja az ősrobbanást, és sok egyéb olyat is, amit nekünk anno tanítottak. Nem tudom, mert nem nagyon követem, jelenleg mi a hivatalos álláspont, de amiket olvasok, azok alapján azt látom, egyre-másra dőlnek meg eddig biztosra vett tudományos tények.

Imádkozni nem szoktam, legalábbis abban a formában, amilyen formában az Istenhívők nagy része teszi. Ennek sok oka van, leírok egyet, aztán ha még van kérdésed, tedd fel. Szóval, amikor Jézus Krisztus itt járt a földön, akkor senkitől nem várta el azt, hogy úgy beszéljenek vele, ahogyan ma a hívők imádkoznak. Nem kellett összekulcsolni a kezet, nem kellett térdre esni, nem kellett becsukni a szemet, hanem értelmes ember módjára pont úgy lehetett vele beszélni, mint bárki mással. Ő pedig az írások szerint akkor, most és mindörökké ugyanaz, tehát nem gondolom, hogy ebben bármi változás is állt volna be.

Isten közelségét érzem, sőt bennem él. A kereszténységnek 2 fő vonulata van, a katolikusok és a protestánsok. És vannak olyan keresztények, akik pünkösdi keresztények, vagy ha akarod (bár nem szeretem ezt a szót), karizmatikusok. És ez a karizmatikusság nem egyházfüggő, vannak katolikus, evangélikus, baptista, és még sokféle karizmatikusok. Ezek is emberek, sok-sok hibával, és sok-sok emberi gyarlósággal, de azért a hitnek egy más szintjén járnak, mint az átlag keresztények.

pl katolikus pünkösdi közösség: http://www.uj-jeruzsalem.hu/

#753953 Ibiza Előzmény: #753937

de történnek.. ezért ez egy erős kérdőjel.. nem érdemlik meg sokan..főleg a kisgyerekek.. tavaly volt egy nő akit évekig súlyosan kinoztak..és később meghalt..mivel érdemelte ki? milyen küldetés ez?

Létezik a gonosz.. de akkor ez hogy? két isten van? egy jó meg egy rossz? és egyforma erősek?

Ha lenne isten..mármint akiről most beszélünk.. akkor mindenki egyforma eséllyel képességgel indulna.. és a szorgalma..becsülete.. elhivatottsága szerint kapná a jutalmat.. a negativ tettei bűnei miatt pedig a büntetéseket..

#753939 Röné Előzmény: #753938

Sőt, azokat is írd le, amik csak úgy kikívánkoznak belőled és úgy érzed van helye itt és a kérdések között nem szerepel... :)

Várom...

#753938 Röné Előzmény: #753857

mond el, kérlek, írd le, tényleg nagyon kíváncsi vagyok :)

Hány éves korodtól kezdve hiszel Istenben ? magadtól, vagy szüleid által tértél rá isten útjára ?

Hogyan szoktál hozzá imádkozni ?

érzed-e Isten közelségét ?

Írj nekem sokat Istenről :)

#753937 Röné Előzmény: #753854

Nem kellene h rossz dolgok történjenek Ibiza :)

Hiszen Isten nem pusztítani jött a világra....