Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#752126 Kissherceg Előzmény: #752125

elég hiteltelen, amikor minden évben úgy adják el a részvényeket a vezetők, ahogy kapják...

#752122 Ibiza Előzmény: #752121

Nem adnak felelőtlenül hitelt..nem gondolom ne lenne meg a fedezete a hitelnek.

Erre a bombára várok.

#752121 Kissherceg Előzmény: #752120

Persze, sok okos ember van ott, hiszen valakiknek ki kell termelni az utazókat. Egyébként meg 1-2 hete volt cikk, hogy nő tovább a 90 napos nem fizetők aránya itthon. Ingatlan topikban egyeztettünk róla. Ez is valami 1200mrd-s piac, ahol otp-nek van egy jelentős szelete

#752120 Ibiza Előzmény: #752112

:) nem úgy tapasztalom. Elég jó munkatársak vannak, komolyan dolgoztak pl a kkv a hitelezésen.

Nekem jó tapasztalatom van. Pedig nincs csókom. Simán el tudok intézni mindent.

Most erstével birkózom.. iszonyat..mintha lókkal sakkoznék.

#752112 Kissherceg Előzmény: #752107

otp egy ótvar nagy mutyi bank, ahol a haverok tehetségtelen kölykeit kell eltartani meg közben finanszírozni apucik projektjeit. Ezt eddig elbírta a bank, már nem. Ótvar magas fizetésért dolgozik valag léhűtő, továbbá tanácsadó pozíciók 100-aival talicskázzák ki a lóvét. Ótvar drága egy bank, és folyamatosan hal ki az ügyfél köre...

#752110 banyaiz Előzmény: #752108

Ja, hogy le akartad dumálni. :) Most esik le miről beszélsz . Akkor mondok negatívumokat , esett a kamatbevétel , céltartalékok nem akarnak csökkenni, orosz-ukrán sztori nincs lezárva oroszok ellen még mindig szankciók , Ukrajna fejre állt. Kérdés befejezték e a háborút , vagy még el se kezdték egymással. Mo-n a forradalmi banképítés, önkormányzati számlák kérdése.

EU fellendülés nem az igazi. Találhatsz negatívumokat.

#752109 banyaiz Előzmény: #752108

Váza van már csak meg a banknak , csontok azt láthatod az elmúlt évek jelentéseiben. Az alapjáratot. Fel kellene pörgetni 20 k-s fordulatra. Nem elég ez a sok hátráltató gazdasági körülmény még ezek a kecsege politikusok is a bankszektorban okoskodtak/okoskodnak ahelyett , hogy inkább a gonosz nem tudom kikkel foglalkoznának, leginkább egymást irtanák az lenne a legjobb. :)

Szóval ez van ez látszik a gyorsokból is. Látod te is egyik helyen egy kicsit javul akkor máshol visszaesés.

Richter annyira más tészta, kevésbé érintik ezek a gazdasági ciklusok . Persze érintik azért de máshogy.

#752108 Tapasz Előzmény: #752107

Jóvanna. Tudom, hogy te mindig pozitívan gondolkodsz. De nekem csak nagyon kevés otp-m van, nekem a hati shortjaim miatt kell ledumálnom :-))

#752107 banyaiz Előzmény: #752097

Mondjuk feltalálna valamilyen eddig gyógyíthatatlan betegségre hatásos gyógyszert pillanatok alatt egy teljesen új helyzet.

Otp-nél pedig a gazdasági ciklusoktól függő lehetőségek a régióban minél jobban kihasználni.

Más iparág.

#752105 banyaiz Előzmény: #752097

Keresztkérdéseket teszel fel? :)

1. Otp válság előtt dinamikusan növekvő cég volt (régiós terjeszkedés stb) válság óta egy helyben járó cég idő a megtisztulása a portfólióknak , kérdőjel a régiós gazdasági fellendülés ami közvetlenül hatna rá. Ennek a részei ezek a dev hiteles kínlódások, most ez a román leírás, még az orosz-ukrán téma is bár annak nem csak gazdasági vonatkozásai vannak, sajnos.

2. Richternél pedig egy új bogyó ami kérdés mit hoz a cégnek. Gyógyszeriparban egy bogyó aztán lehet világsiker lehet a kutya nem veszi meg. Kettő között bármi. Más műfaj mint Otp. Nem hiszem ott ezek a mérföldkő bevételek lennének lényegesek. Az, hogy mit hoz majd a "csodaszerük" .

Szóval válaszolva keresztkérdésedre Otp-nél alap dolgokat egyáltalán nem érinti az, hogy egyszeri x mrd-ot le kell írni.

Richternél viszont egy új bogyó ha az tényleg brutál jó cucc az egész cég értékelését megváltoztathatja.

Remélem kielégítő a válasz. :) Résen kell legyek ilyen keresztkérdésekkel bombáztok itt minden topikban.

Mai nap egy Hammer gyert…

#752101 Lenthor

Mai nap egy Hammer gyertyát kaptunk.

A piac csökkenő trendben van.

Az uralkodó trendvonal alatt egy kis testű gyertya alakul ki. A test színe nem fontos.

A gyertya alsó árnyéka kétszer-háromszor nagyobb, mint a teste.

Nincs (vagy csak alig van) felső árnyéka.

Szerep: Trendfordító

Várható trend: Bullish

#752097 Tapasz Előzmény: #752058

1. Otpnél, ha szar, akkor a magyarázat az, hogy egyszeri tételek miatt ( amúgy ukrajna összeomlott, oroszoknál csökkenő bevétel, növekvő nem fizető hitelek, gyengülő rubel).

2. Richternél egyszeri mérföldkő miatti pozitív meglepetés miatt jó, ellentétben az otival.

3. Ma vettem 5594 ért.

Egész nap értekezleteken ültem.

#752096 Lenthor Előzmény: #752093

Köszönöm. A beszálló az Ichimokunak köszönhetően jó helyen sikerült. Viszont feljebb vártam, de nem ment. Így a kiszálló sem volt rossz. Igaz, hogy a long megnyitásakor már betettem eladásra 5600-ra, hogyha jó lesz a hangulat, akkor tolom felfelé. Még jó, hogy betettem, nem is tudom, hogy az 5600-on lévő nagyobb eladói pakk elfogyott-e mind.

#752093 Csusza Előzmény: #752082

Gratulálok!

Én értelemszerűen tovább viszem az adagomat, mert ez normál vétel. 600 fölött pár forinttal volt még két vételem mára, de azok nem teljesültek.

5600-on zártam a longot,…

#752082 Lenthor

5600-on zártam a longot, mert TDT volt, nem kockáztatok.

#752076 Hathor Előzmény: #752065

Nem azon kell gonolokodni miből fizetik vissza. Az legyen a jövő zenéje, vagy krachja.

Jelenleg gazdasági élénkítés van. A hitelezést felpörgetik. Tök mindegy ki veszi fel, miért. Lényeg, hogy foggyon! A gazdaságra meg élénkítő hatással legyen. Majd a levét megisszuk megint később, de addig örüljünk ha emelkedik a piac. nem kell befordulnia a piacnak mindig! 7éve savanyodunk kb. ideje már édesíteni a körülményeket.

Manapság már nekünk tök mindegy merre megy a piac, ettől nem várom le a piacunkat, amikor végre indulgat fel.

Két napja kiszálltam hati longokból. Most adok esélyt a csorgásnak, ahogy be is jött eddig, de nagy összeomlást nem várok itthon, de ha lesz, nekem az is jó.