Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#750315 Csusza Előzmény: #750308

A MO topikban is valami virslivastagság kapcsán gyanúsan egymásra találtak a fiúk...

#750303 Kissherceg Előzmény: #750298

persze, hogy nagyobb ok van, mivel nem volt és lesz felminősítés felrúgják EBRD megállapodást valszeg, bankadóból meg lesznek stadionok stb.

#750298 banyaiz Előzmény: #750289

Nekem az a kényszerképzetem van Cs papa mikor annak idején bevágta a részvényeit annak is a fő oka ez a belföldi versenytársként építendő forradalmi bank volt, és ennek , hogy az állam eladja részesedését ez is ennek a projektnek a része. Ilyenekről nem is szólva BB, MKB sorsa mi lesz.

Persze Molt miért adott volna el dupla áron nagy nehezen megvették a ruszkiktól, Richterből is hülyeség lenne kiszállni, ilyen logika alapján is éppen maradhatott OTP kizárásos alapon ahogy te mondod.

De nekem az a sejtésem itt vmi nagyobb ok van. Ez zavaró tényező. :) Nem új dolog ez persze.

Kérem, viselkedjünk civi…

#750297 Csusza

Kérem, viselkedjünk civilizált emberekhez méltóan!

Most már jó volna átenge…

#750293 Csusza

Most már jó volna átengedni 500-on, vagy legalábbis záróban felkötni.

Tudom , hülye vagyok...

#750289 Kissherceg Előzmény: #750288

ez elég likvid és kis csomag a céghez képest, hogy kiszálljanak. A másik kettőt kinyírná, de ott vannak még a midcapek is

Engem az érdekelne ha má…

#750288 banyaiz

Engem az érdekelne ha már gazdasági újságíró lennék milyen megfontolás alapján választotta ki az állam részvénycsomagjai közül éppen az OTP-t. Na erre adott válaszra igen kíváncsi lennék, mit sikerülne hebegni habogni.

Mol, Richter, Otp vonalon mint stratégiai pakkok és akkor miért nem stratégiai cél Otp-ben tartani egy részesedést. A valódi ok eléggé sejthető, de hát csak felmerül ez a kérdés. De nem úgy tűnik ezt vmelyik újság megkérdezné.

Pedig ez az egészben a lényeg vsz. Mert ennek vannak mögöttes okai nem kevés a költségvetés befoltozásán kívül.

Re: teljes pakk eladva

#750286 banyaiz Előzmény: #750282

Viszont amikor elfogyott az állami pakk az a 4 db akkor még be is shortolhatják. :) Ez a lehetőséget se szabad elvetni. Átmennek 14 millió longból 14 millió shortba pl. :) Véletlenül többet adtunk el.

Illetve Marcsikánál mennyi lehet, Quaestor fiktív Otp-t is adott e el esetleg stb. Nagy veszélyek ezek. :)

#750285 banyaiz Előzmény: #750282

Mindig emlegetik Otp-nek srv-je 1,xx% , ja meg az ami a Mol-nál parkol a csereügyletben az a kb 24-5 millió db .

#750284 banyaiz Előzmény: #750282

Úgy bizony. Ráadásul az a szerződés amit erre kötöttek azt nem teszi lehetővé aki kölcsönvette eladja. Egy dolgot tehet vele, visszacseréli. Mol felvásárlási sztori után Mol kérésére csinálták.

Illetve kölcsönös érdek volt mert Otp is szerette volna bevezetni a max 10% szavaz közgyűlésen történetet. Csak a részvényesek folyamatosan minden évben leszavazták. Éveken keresztül ment ez feltették szavazásra.

Ezt a ruszkik miatt találta ki a Mol 25% -os ruszki csomag max szavazati jog 10%. Ez is egy érdekes jogszabály . Azért kellett mindenhová baráti kezekbe szétosztani Mol srv-t.

Csak ezt biztos a pf-en nem ismerik a gyakornokok, mert állandóan elfejtik megemlíteni mikor erről témáról írnak. :)

#750282 Lenthor Előzmény: #750269

A MOL-nál lévő OTP részvény az csere részvény, így az OTP-nél MOL részvény van. Amikor támadás érte a MOL-t a szabályzat előírta akkoriban, hogy mennyi saját részvénye lehet, ezért azonos értékben részvényt cseréltek. A szavazati többség elérése volt a cél. Bármikor, ha szükséges visszacserélhetik.