Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#749703 Koffein Előzmény: #749701

érthető/védhető a csatornázási díj különbözete? 150 vs. 300? nekem sehogy sem tudták érthetően és védhetően elmagyarázni, azon kívül, hogy kormányrendeletbe így határozták meg fene tudja milyen paragrafus alapján... igen, így védhető, ha törvénybe van iktatva...

#749697 Koffein Előzmény: #749695

a gáz ára engem annyira nem idegesít, mint pl a csatornázási díj, ami a duplája a vízdíjnak...

Ez mindennek a legalja. …

#749692 walex

Ez mindennek a legalja.

http://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2015/10/27/egy_nyolc_eves_kisfiut_akar_kihallgatni_a_nav/

Fel kellene oszlatni, sóval behinteni és a gyökerektől újraszervezni az egészet.

2015-öt írunk, de a hozzáállásuk még mindig olyan, mintha a 80-as években lennénk. Azt hiszik, ők vannak értünk, holott pont fordítva kellene lennie, plusz nem kellene mindenkit 0-100 éves korig adócsalónak nézni.

#749691 Koffein Előzmény: #749678

mi gátolja meg, hogy pl egy szerencsejáték tőzsdére menjen? az hogy osztrák tulajdon? ugyan már, ne idegeljetek... :)

a bét nem egy státusz, lehet egy sóher norbi félét meggyőztek a státusz szimbólummal, de szerintem az is már menekülne, amilyen hiszti rohamai vannak az árfolyam láttán... :D

#749689 Margaretta Előzmény: #749621

Akik vadon gyűjtögetnek, azok szó szerint a kenyérrevalót keresik meg ezzel.

Beosztják maguk között, hogy kinek mi a területe/fája.

Ha például egy hársfa a falu utcáján egy ház előtt van, engedélyt kell kérniük a tulajdonostól, hogy szedhetnek-e róla virágot. Az is be van osztva, hogy ki kit kér meg. Csak akkor szedik, ha a tulaj otthon van, hogy igazolhassa a rendőröknek a megengedést, különben megbüntetik őket. Összeszedik a lehullott gallyakat, leveleket is, hogy jövőre is megengedjék nekik a szedést.

A gyűjtést egy felvásárlótelepen adják le.

Én nagyon ki vagyok akadva az adóztatásukon annak ellenére, hogy tudom minden jövedelem után kell adózni.

Ez már mindennek a teteje.

#749684 Margaretta Előzmény: #749683

Én ezt már többször írtam, hogy az MKB-nál van a vállalkozói folyószámlánk már nagyon régóta.

Mostanában csak úgy letargikusan veszem már tudomásul az újabb és újabb bankköltségemeléseket.

#749683 banyaiz Előzmény: #749673

Másik adóbevételek. Képzeld el olyan tőzsdekultúra lenne mint pl Usában. Minden 2. ember legalább valamit variál részvényekkel. Nálunk meg az eltőzsdézték, gonosz spekulánsok dumák.

De nagyon hamar ki fog derülni mennyire csak duma a dolog. Itt vannak az állami bankok , azoknak az eladásánál kizárják a tőzsdét az átláthatóságot, vmit mutyiznak a fű alatt akkor az egész egy nagy kamu. Lehet most bizonyítani majd Mkb eladásnál BB eladásnál stb.

#749678 banyaiz Előzmény: #749673

Mennyit ér most a Bét és mennyit ha sokkal több cég van, és sok a gonosz spekuláns is?

Mnb-nek van lóvéja, befektetésre, és van eszköze is arra, hogy odahasson állami cégek bekerüljenek a tőzsdére.

Ennek csak így van értelme.

Adókedvezmény ha tőzsdére jön az nem tudom EU szabályokba belefér e. De normál esetben egy cégnek az egy nívó ha a tőzsdére kerülhet. Ezt kell elérni.

Mekkora reklám már az, hogy mondjuk amcsiban a Nasdaqon forog xy cég, és akkor jön egy hír és a fél világon értesülnek róla, hogy ez a cég ezt meg ezt csinálja emelkedik az árfolyama.

Azt kell elérni , hogy xy magyar cég vezetője arról ábrándozzon bárcsak ezen a nívós Béten kereskednének a cégemmel. :) Persze ez egy hosszú folyamatnak tűnik jelenlegi állapotból.

#749673 Koffein Előzmény: #749667

azért nem vagyok kreatív, mert a mostani helyzetből, felállásból indulok ki. :)

miért nem lehet, nem magyar többségi tulajdonnal megtenni? miért kell mnb kivásárolja az osztrákokat, ahhoz, hogy kedvezményeket kapjanak a tőzsdére menő cégek? valahogy nem látom az összefüggéseket, az értelmét...

#749669 joepappa Előzmény: #749667

én támogatom, hogy legyen választék a tőzsdén, csak legyen egy rendes kemény felkészült felügyelet mert csak pár cégnet mondok phylaxia, humet, genesis.

#749667 matgab Előzmény: #749661

Hogy lehet ösztönözni a cégek tőzsdére lépését? Ne legyél már ennyire nem kreatív!!

Egy példa: A magyar többségi vagy 1 éven belül elérendő kisbefeketői tulajdonszerkezettel tőzsdére menő vállalkozások pl. 5 évig TAO vagy HIPA mentességet kaphatnának...

#749663 banyaiz Előzmény: #749661

Reklámozza. :) Mato megjelenik élteti a tőzsde előnyeit, a gonosz spekulánsokat, bankokat. :)

Esetleg azzal, hogy állami céget "állami" mnb tulajdonban lévő tőzsdére beindítanak egy ilyen programot.

Ennek lehet az a következménye mások is kedvet kapnak magánszektorban. Ösztönözni direkt módon nem nagyon lehet, mert a feltételeket nem enyhítheti. Indirekt módon pl azzal, hogy normális. :) Ezentúl normális kiszámítható gazd polt folytatok és a többi ami tőzsde nélkül se ártana.

#749661 Koffein Előzmény: #749657

fejtse már valaki, hogy ösztönözné a cégek tőzsdére lépését, ha mnb a tulaj? most azért nem megy egy normális cég sem a bét-re, mert az osztrákok vannak többségbe? bullshit...

#749659 banyaiz Előzmény: #749650

Lehet mutyizás is persze, de ha tőzsdére hoznak egy állami céget az szigorúbb kontroll mintha csak úgy ott van vhol aztán szétrabolják. Ha mutyi akkor tőzsde kikerülése.

Behoz egy céget 1000 Ft-on kb ekkora cégértékkel és 10 év múlva 10 Ft-ot ér akkor talán a nép megkérdezi mi folyt ennél a cégnél. :)

Átláthatóbbá tehetne dolgokat esetleg, jobban szem előtt van a gazdálkodása.

Szerencsejáték rt-t behozni pl első körben, állami bankokat amiket megvettek , nem mondom, hogy a Máv-ot is be kellene hozni de nem ártana csak milyen árfolyamon jegyeznék jelenlegi állapotában.

#749657 banyaiz Előzmény: #749642

Szerintem nem rossz gondolat megvenni bétet, és ösztönözni tőzsdére lépésre, állami cégeket is behozni stb. Eleve olyan gazdpolt folytatni ami egyben a tőzsdét is élénkíti.

Teljesen támogatom, csak a korábbi szövegek gonosz tőzsde eltőzsdézték stb most mint a bumeráng hátulról fejbe. :)