Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#751074 banyaiz Előzmény: #751002

Egyik haverom tejipari multinál igazgatósági tag, humánpolitikai igazgató a posztja.

nagyon értelmes, szorgalmas, lelkiismeretes ember. Nagyon sokat pályázott különböző posztokra mindig hr-eseknél elakadt. Nem az a típus aki odamegy és mindenkit elkápráztat a nagy dumával , vagy önbizalommal. Mindenhol kiszórták. Aztán úgy kapta ezt az állást ismerték ennél a cégnél a vezetők mert dolgoztak együtt mindenféle ügyön , és látták a munkáját azt, hogy tényleg milyen ember. Nem egy beszélgetés kiment e mosdóba , vagy ilyen ****ságok. :) Biztos vagyok benne nagyon meg vannak vele elégedve mert keresve se találnának jobbat. De , hogy egy hr-es kiválasztotta volna annak az esénye 0.

Ezt nem tudja egy ilyen tesztelés felmérni vsz. Tényleg milyen ember, és milyen munkaerő lesz, amúgy nagyon tudományos az egész, csak épp a lényeget talán karcolgatja. :)

#751071 banyaiz Előzmény: #751002

http://www.port.hu/a_modszera_gronholm-modszer_el_metodo/pls/w/films.film_page?i_film_id=83968

Ez egy nagyon jó film a HR -es szakma rejtelmeiről. Ajánlom ha még nem láttad.

Egyébként úgy általánosságban én azt tudom mondani az a nagy kamu ebben az egész Hr-es témában , hogy leginkább a külsőségeket és az önbizalmat tudják esetleg felmérni. De semmilyen eszközük nincs olyan ember kiszűrésére aki egy szélhámos. :) Arra gondolok baromi jól el tudja magát adni egy beszélgetésen , de a mesélésen kívül 0. Megkapja a jó pozíciót aztán nem töri össze magát.

#751030 Euroman Előzmény: #751027

női HR-esektől főleg elutasító választ kaptam, még interjúra se hívtak be....válasz e-mailek aláírói főleg nők voltak...

#751024 Sumér harcos Előzmény: #751017

nem basszus,szigoru volt,hülye piccsa volt,főleg azért mert nem jött el:))

a recepcios viszont egy 10essel fiatalabb volt.:)

volt még HR szőke élményem,az elmult években,egyszer egy lagziban-szállodában tartották,vendégeknek szobák lefoglalva fent.

ott ültem 1asztalnál egy szép HRes nővel,vmi pesti-nagycégnél dolgozott.

férjével volt.

na mind1.

kérdezgettem szakmája csinnyáról-binnyáról,kis tűsarkujárol.

hát az ugy nézett- olyan kefélj meg nézéssel végig beszélgetés közben.

na mondanom sem kell, a feleségem azonnal ráradarozott,olyan érzéke van a gyengébbik nemnek ehhez.:)

igy aztán ha ez a nő nem tartozkodott az asztalnál,vagy a teremben, egyedül alig mehettem fel a szállodai szobába.

:)

ez a két élményem volt.

#751020 Euroman Előzmény: #751015

nekem ilyen eszembe nem jutna....laza vagy....én össze sem téptem még, meg vacsorázni sem hívom el....mondjuk én főleg férfi kérdezőkkel futottam főleg össze...nő talán ha 1 helyen volt....jobban el vagyok foglalva azzal, mit hazudjak az elmúlt 3 évre

#751018 rbbj11 Előzmény: #751015

elment vacsizni? Utána mi volt? Pont a lényegtelen részét mesélted el a sztorinak :)

#751015 Sumér harcos Előzmény: #751011

életemben egyszer elvetődtem egy helyre,ahol behivott egy HR szép szőke 32-40éves, hirtelen nem tudtam eldönteni mennyi a kilométer benne.

időm éppen volt, be is mentem.

a recepcios kiscsaj megdicsért milyen csinos vok a 100ezer forintos öltönyömben,óóó-ugy meglepett,alig tudtam "visszanyelvcsapkodni".Már ezért a lányért megérte bemenni:)-gondoltam.

vezényeltek az emeletre,egy irodába be.

jött ez a melirszokehrbajnoknő,végülis nem volt csúnya,elém a teszt.......hát mondom én szeretem a fecskét-a milfecskét,de ezt most széttépem, már a tesztet.......inkább vmikor menjünk vacsorázni vhová:)

ennyi volt.:)

#751011 Ibiza Előzmény: #751007

nem teljesen.. a hr-es egy szakma lett..töketlen gyógyegerek domborítanak..

A szerepeket se feledjük.. a nagy cégek egy fogaskereket keresnek a gépezetbe.. a munkavállló pedig kölcsönadja tudását munkaerejét napi 8 órára...és ezt kifizetik..alapból ennyi a kapcsolat. Más ha felsővezető vagy.. akkor a gépezetet kell működtetned.

#751010 Euroman Előzmény: #751007

ilyen helyet is megjártam már....de ott még olyan teszt is volt, ahol csupa negatív dolog közül kellet választani: pl. " Maga inkább tolvaly vagy csaló?" vagy "Mit tenne, ha egy börtönben saját nemű cellatársa közeledne Önhöz?" stb.....be voltunk zárva egy szobába, mondták ha kész vagyunk kopogtassunk....egyesével kellett bemenni, kitölteni.....tiszta scifi volt az egész....ja és mindez műanyag nyílászáró értékesítő állásra.....

#751007 Sumér harcos Előzmény: #751002

"Én fel szoktam állni, és elköszönök ott, ahol azt várják, hogy 2 órán keresztül görnyedjek egy rakás értelmetlen tesztkérdés fölött. Tudod miért? Mert ott számomra egyértelművé teszik, hogy nem engem keresnek. Ha a szakmai múltam nem elég nyomatékos, akkor a "ceruza akarsz lenni, vagy inkább toll" típusú kérdéseket meghagyom a következő jelentkezőnek."

teljesen igaza van.

#751006 Sumér harcos Előzmény: #751002

"HR szakma"

Én azért szakmának nem nevezném. Ez egy tiszavirágéletű divatos valami, ami most épp reneszánszát éli, aztán majd egy szép napon megy a süllyesztőbe, ahogy általában az értéktelen dolgok szoktak. Ez a -nevezzük szakmának- kizárólag arról szól, hogy a saját létjogosultságát bizonygassa úton-útfélen, jelesül, akkora áltudományos lufit fújtak az álláskeresés, munkaerőfelvétel, és kapcsolódó dolgok köré, hogy azt már semmilyen épp ésszel nem lehet felfogni."

ez tetszik,kb.

#749357 Euroman Előzmény: #749355

én konditerembe nem jártam.....ezt a szobát is azóta rendeztem be, mióta sokat vagyok itthon....szabadban jobban szeretek mozogni, de télen ez praktikusabb....nyáron inkább a szabadban biciklizek, és úszni járok....nem vagyok egy svarci, jobb így a 4 fal között....közben megy a tv, vagy valami tökös zene....nincs büdös és a Lőverekre látok ki

#749355 Margaretta Előzmény: #749339

Mikor még úgy tíz évvel ezelőtt mi is kondiszobát szerettünk volna berendezni itthon, az egyik ismerősünk azt mondta, hogy minek. Jó elmenni itthonról, az is egy program és még találkozásra, ismeretségre ad alkalmat.

Így nem rendeztünk be, pedig a férjem és a fiam szinte naponta jártak.

Összejöttek többekkel is...