:DD
http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/ujabb-csavar-nem-jartak-fonyoek-a-gvh-nal-59544.html
megy a zsugázás..sztem vajna jó poziban van.. ha simicsé a TV2 akkor a kártérítés is őket terheli amit majd vajna kér a kettős szerződésért.. plusz ott az amerikai adósság.
az a helyzet, hogy ha nem nyomnák a stadionokat, akkor a lali utódjait nem lehetne kitömni zsíros megrendelésekkel... meg különben is, meg lett mondva, két kezű munkásokat kell képezni, kőművest, autó szerelőt, mert ez a jövő, nem a szellemi foglalkoztatottaké. a doki is mit csinál? elmondod a problémádat, majd gondolkodik és felír egy két tablettát, ez nem a jövő, el lehet menni angliába receptet írni, nővérkedni, meg műteni... két kezi munkás kő, aki nem elmélkedik, de keveri a betont, meg termeli gdp-t a maga módján, majd haza megy pofán vág egy kis sörikét, bekapcsolja a tv-t és nézi az m1.et miközben az asszony leápolja... :-P
Hatalmas ötlet volt folyó kiadásokra elherdálni 459 milliárdot.
2017 milliárd ment államadósság csökkentésre, miközben az rekord magasan van, ezzel együtt 27000 milliárd felett lenne a tényleges szint.
Simán lehetne nemhogy nullás,hanem plusszos költségvetést csinálni,hogy új hiteleket ne kelljen felvenni, ne legyen tovább felélve a jövő,de nem.
Szórják a lóvét baromságokra ész nélkül.
Munkát terhelő adókat sürgősen csökkenteni kellene, de hozzá kellene nyúlni az eü-i rendszerhez is, mert brutál pocsék. Több hónapra előre nincs időpont,lassan doki se, oktatási színvonal is a béka feneke alatt,de ezt a k*rva focit + stadionépítést erőltetni kell,mintha nem lehetne másra,hatékonyabban felhasználni ezeket a pénzeket.
http://24.hu/kozelet/2015/10/20/nem-akasztana-fel-a-dk-orbant/
ha egy niedermüller azt mondja akkor biztosan így van...
Pont a lenyeglatas hianyzik beloled! Te hol eltel volna 89 elott, melyik NO-ban? Ez a lenyeg, a tobbi megint suket duma
elkorcsult, mire ideért :) mert vannak akiknek maga a tanítás tetszik, magukévá tudják tenni, de integrálják a saját életükbe, de e mellett hajtják zsét, majd megpihen és hále krisna... de ez a többi tannál is megfigyelhető, hogy vannak ilyenek, olyanok...
nincs utálat inkább furcsállom őket..beszéltem velük párszor..mondom a csókának ugye én helytelenül élek..hajtom a pénzt a talmi csillogást..
mondta hát igen..
mondom figyu..ha jól értem most azért a pénzért kuncsorogsz amit a helytelen életmódommal kerestem.
amúgy régen adtam nekik még amikor a sztupára gyüjtöttek..mondtam nekik megvettem nektek most már tudjátok üzemeltetni..
nekem olyan erőltetett meg fura..mert ismertem olyan krisnást aki nem kicsit hajtotta a zsetont és másodállásban volt krisnás.
Azért is fura nekem mert én Thaiföldön láttam buddhista boncokat.. mennek a kis edénnyel..nem pénzt hanem kaját kérnek.. nm kuncsorognak sőt az köszön meg aki adja..de ez oda való..keletre..ahol a kóborállatok is kapnak egy kis kajcsit.. úgy főznek legyen a boncoknak és a macsekoknak is.
Az, hogy eddig nem tették meg, pedig megtehették volna, főleg amikor 2/3 volt. A történetet egyébként ki kell egészíteni azzal, hogy milyen kormán kit vitt el és akkor látszik a fent és lent, nem pedig az, hogy értem már nem fog szólni senki.
Hogy van ez végülis?
Nagyon sokan utálják a Krisnásokat.
Hogy van ez végülis?
Nagyon sokan utálják a Krisnásokat.
újra beindult az ételosztás http://www.penzcentrum.hu/karrier/tomegek_vartak_ingyenebedre_budapesten_kepek_a_nyomorsorrol.1046788.html
Meg lehet csinálni azt valakitől elvenni a 30 éve üzemeltetett trafikját leosztani a haveroknak mi a garancia holnap nem lehet a te cégedet elvenni és leosztani a jó kádernek ?
Ennyit az "illiberális demokráciákról".
Van ez a klasszikus vicc biztos ismered
Tanácsköztársaság alatt elvitték a gyártulajdonosokat bankárokat nem szóltam mert nem vagyok bankár
Fehérterror alatt fellógatták a kommunistákat nem szóltam mert nem vagyok kommunista
Horthy rendszer alatt már minden baloldalit nem szóltam mert nem vagyok baloldali
44-ben elvitték a zsidókat nem szóltam mert nem vagyok zsidó
50-es években elvitték a papokat, kulákokat stb nem szóltam mert nem vagyok kulák.
Kitelepítették a svábokat nem szóltam mert nem vagyok sváb
Aztán egy szép napon eljöttek értem is de már nem volt senki aki szóljon.
Ez ilyen nem szólok mert nem érint aztán a végén csodálkozás van. Ezért teszem szóvá pl migránsügyben ezeket a nagyon sajátságos törvényeket amiket sikerült gyorsított eljárással összehozni. Nem vagyok menekült nem is a szívem csücskei , de ha ezt velük meg lehet csinálni ma Mo-n, akkor holnap mi a garancia , hogy veled nem lehet megcsinálni?
A másik vonal ebben a demokrácia diktatúra témában , hogy demokráciából könnyedén lehet diktatúra.
Mondjuk Hitler dolgai. Egyre nő a népszerűsége különféle körülmények miatt, nagy szegénység, éhezés, munkanélküliség, hadisarcok stb. Aztán mikor a Reichstag vezető pártja a náci párt , felgyújtják a Reichstagot , ráfogják a kommunistákra és erre hivatkozva teljes körű felhatalmazást kérnek az ügyek intézésére. Ez megkapják és kész. Onnantól beindul a szocdemek, kommunisták , újságírók és mindenkinek az elhallgattatása aki nem ért egyet. Koncentrációs táborok stb.
Ennyi kell egy demokráciából diktatúrába átmenethez. Utána már a kis emberke magyarázhat, hogy ő nem így képzelte. Másnap a Gestapón találja magát, aztán viszlát.
Érthető az erre való érzékenység a történelmi példák alapján. Minden így indul iktassuk ki ezt vagy azt mert lassítja a folyamatot aztán a vége ki tudja mi.
Hozzunk olyan törvényt ami gyors kemény fellépést lehetővé tesz, mert mindenhol ellenségek vannak, és így tovább.
Összefoglalóan azt tudnám neked mondani egyik rendszer sem tökéletes mert emberek alkotják. :)
Az emberi tényező nincs kizárva. Legnagyobb demokráciában is odakerülhetnek olyan emberek , hogy diktátorban, vagy az elmegyógyban is párját ritkítja.
Ez van, de szerintem Viktor az illiberális demokráciát ilyen gonosz bankozós esti mesének szánta.
Vagy agyára ment valami ez is lehetséges. :)
Tökéletes rendszer nincs. Alapvetően én 2 formát ismerek demokrácia és diktatúra. Aztán ezt lehet így úgy hívni illiberális , liberális demokrácia. Ez egy bullshit vsz.
Konzervatív irányvonal , liberális irányvonal egy demokrácián belül. Csak mára ami konzervatív az 30 éve a szélsőségesen liberálisnál és liberálisabbnak számított , vagy 50 éve. 50-60-as évek Usa házasság előtti szex az egy szentségtörés kategória aztán jött a hippi korszak 60-as években szélsőségesen liberális nézetekkel.
Ma kevés olyan konzervatív ember van aki hisz a házasság előtti szüzesség intézményében.
Változik a világ.
Ez a Viktor féle illiberális duma ez egy maszlag. Egy gumicsont. Ez még a jobbik eset, ha diktatúrát gondol alatta az egy másik történet. Várom a kifejtését tőle a ködösítésen kívül. Ezzel még adós.
Nincs tökéletes rendszer témára visszatérve demokrácia mint a jelenleg ismert legjobb is vérzik ezer sebből. Pl vissza lehet vele élni mást ne mondjak mit érnek a demokratikus intézmények ha olyan emberekkel vannak feltöltve akik kiszolgáló szerepkört alakítanak. Mit ér egy AB, egy ügyészség , és a többi ha kézi vezérelhetőek? A másik gond a lassúsága körülményessége , mindent meg kell vitatni ezer érdek összecsap. Lásd EU, lásd akár csak migránsügyek.
Van egy vonzó a diktatúrában , hogy van a nagy vezető és ő mindent eldönt gyorsan hatékonyan , azonnali választ ad. Csak hát a történelmi példák hová fajulhat ez. Akár fasizmus, akár kommunizmus csak a közelmúltból.
Usa se tökéletes , de azért ha választhatnál hol legyél állampolgár Moszkvában lennél egy orosz polgár, vagy New Yorkban egy amerikai?
gyerekes..
egyrészt a két világhatalom létrehozott egy ütközőzónát..egy ovis is láthatta a térképen.. utána jött a hidegháborús propaganda.. ott volt a marchall terv.. befektetés volt usának..nem biztos nem volt azonos mértékű az elrabolt javakkal arannyal valutákkal..Európában nem volt pénz az importra..
másrészt nem tudjuk kik hozták létre a szocialializmust..
a szocializmus megbukott a történelem szemétdombjára került mint sok hasonló társadalmi útkeresés.. szovjetu.-ból lett oroszország...ami talán nem szocializmus.
usa nem igyekezett megvédeni vagy felszabadítani a kényszerből szocialaista országokat.. mint ahogy 56ban sem minket..
Mellesleg amerikai gépek bombázták a lakosságot is.
egy kis lényeglátást elvárnék sopron és környéke valamint a XVI.-XVIIker szellemi elitjének képviselőjétől.