Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

azt se tudom, mi az az o…

#747922 Koffein

azt se tudom, mi az az oliharga?! ...

nem vagyok oligarcha, egyszerű paraszt ember vagyok... wááá mekkora szöveg :D

az utolsó mp-ekben, nem fordul meg és nem mondja el azt a monológot, akkor talán, talán, nagy keggyel, talán hinnék is döbröginek... :)

http://index.hu/video/2015/10/13/oligarcha/

Re: nincs cím

#747913 banyaiz Előzmény: #747893

Szóval esti mesében k. jó a fiú de az a nagy gond, hogy a számok tények stb magukért beszélnek.

Amikor megszűnnek az EU-s pénzek és ott állunk pucér seggel akkor igen karcsú lesz ez a szöveg, hogy a megvédtük a nem tudom kit a nem tudom kitől. :)

Nem vitatom én azt, hogy sok területnek a szabályozása problémás ahol van feladatuk. De ez nem ad választ az ország nagy problémáira. Ebből nem következik a fellendülés, egy részfeladat csekély jelentőséggel. Reklám célra jó tömegfogyasztásra.

Lakógyűlésre jó téma, hogy példádnál maradjak. :)

#747908 banyaiz Előzmény: #747893

Azért esti mese nekem mert nem a valóságról beszél. :) Ok okozati összefüggések eltorzítása. Szokásos. Jól hangzik csak fele se igaz.

Egy valami biztos szerintem, minél inkább érvényesül a verseny egy ország gazdaságában annál masszívabb lesz idővel. Minél nagyobb az állami újraelosztás (ami nekünk régi nagy problémánk) és minél jobban belenyúl az állam a maga módján piaci folyamatokba annál nagyobb a versenyhátrány.

Ez az Orbán féle móriczi Rokonok világ, ez kitermeli azokat a cégeket, szakembereket akik felveszik majd a versenyt az Applével és a nem tudom kivel? Ehhez karcsú az, hogy a vő cége nagyon jó a közvilágítási pályázatokon.

Kisarkított példa, de a kereteknek a meghatározása ami minél nagyobb versenyt biztosít lehető legtöbb téren, ez lenne a feladat.

Kíváncsi vagyok az MKB-val mit fognak csinálni.

#747900 Ibiza Előzmény: #747893

Mostanában voltam lakógyűléseken..iszonyat az emberek egy része hogy közelít problémákhoz..mennyire befolyásolhatóak.. mennyire nem tudnak 2lépést előre gondolkodni.

#747884 banyaiz Előzmény: #747854

Új dolgokat nem igazán tudott mondani a számomra ezzel az esti meséjével.

Legnagyobb gondot én ott látom, hogy amit ő úgy mutat az ország érdeke nagyon vitatható, hogy valóban érdeke e. Hosszú távon pedig ez a fajta országvezetés több mint káros az ország és a gazdaság számára is. Nekem ez a véleményem. Egy versenyhátrány az ország számára ez a hozzáállás úgy összességében ami ebből kisül.

Gyurcsány nem hinném valaha odakerül nagyon leamortizálódott a neve.

Amit Viktor Jobbikról mond nagy önbizalommal , hogy nem kerülnek oda stb , ennél sokkal jobban parázik tőlük vsz. Annyi kell csak rossz időszak gazdaságilag és ezzel a jelenlegi erősorrenddel máris Jobbik nyerhet.

#747854 Ibiza Előzmény: #747851

pont a neked tücsök és bogár a lényeg.. dátumokat nem figyeled..csak nyomod.. de sok jelentősége nincs.. várod a gyurcsányodat.. hát várd... nem fog menni az illiberális sem mint ahogy nem ment a manyup sem..

#747853 banyaiz Előzmény: #747839

Lázár indoklása helyes. Csak akkor megkérdezném , hogy pl az állami bankok kapcsán ez a probléma nem merül fel. Csak az erdőben? Az élet egy nagy erdő. :) De hát azért na.

Ezek a figurák, arcok mintha egy Hrabal regényből kerülnének elő. Sörgyári capriccio , vagy ha már magyar Egészséges erotika:) Végtelenül egyszerű szavak, és olyan dolgokról beszélnek ami alsó hangon 5-10 év börtönök . De mintha ez így rendjén volna, megvonják a vállukat, aztán ennyi.

#747852 banyaiz Előzmény: #747841

Nem ártana szusszannia egyet és úgy felülről messziről ránézni erre az építményre illiberális államra. Mielőtt még késő lesz.

#747851 banyaiz Előzmény: #747841

Nekem a lényeg amit leszűrtem , azon kívül tücsköt bogarat összehordott, éppen amire nagyon büszke az a legnagyobb baj.

Ez a kézivezérelt minden irányítani akarás. Ki lesz az utódja abba talán még a párt tagjainak is lesz beleszólása pl. Bár ez a legkevesebb az egészben. De a gazdaság szereplőitől kezdve mindent irányítani a központi agynak. Aztán rácsodálkozik majdnem csődbe mentünk, de ezt úgy adja elő mintha valami érdem lenne. :)

Abszolút gáz. Ez a modell a versenyképességet megöli. Nagyon egyszerű oknál fogva képzeld el cégednél nem a képességek rátermettség alapján válogatnál munkásokat hanem mennyire jó haverjaid, és a céged uralná az országot. Nagyon versenyképes lenne. :) Pont ezt csinálja és észre se mekkora gáz.

#747841 Ibiza Előzmény: #747837

a mentés az volt a hüjeség.. az adósságok forintositásának volt értelme..

túlbonyolitod..és a lényeg nekem egyáltalán nem ez volt..

#747837 banyaiz Előzmény: #747756

Jól jelzi a szakmai színvonalat . Maga az esemény is, és annak értelmezése a részéről, már ha mindezt komolyan gondolta amit előadott.

Az utód kiválasztási munkája érdekes, kontraszelekciónak hívják. :)

A dev hiteles mentésről . Maga az alap koncepció menteni kell jó gondolat volt. A kivitelezési folyamat szakmai színvonala kb az államcsődtől 5-6 órára voltunk történettel vetekszik. A végső nagy mentés időzítése szerencsére még éppen időben történt. Összességében jól jöttünk ki belőle. De erre a munkára díjat adni az egyik szemem sír a másik nevet történet.

Közben végigolvasva az utódkeresés cikket összehord hetet havat itt ez a mi Viktorunk.

http://www.portfolio.h…

#747756 Ibiza

http://www.portfolio.hu/gazdasag/orban_ot-hat_oran_mult_az_allamcsod.220835.html

Makrogazdaság

Orbán: öt-hat órán múlt az államcsőd

2015. október 12. 09:48

Még idén tavasszal volt a Bibó Szakkollégium vendége Orbán Viktor miniszterelnök, aki egy zártkörű beszélgetésen vett részt. Az eseményről kiszivárgott hangfelvételekből idéz most a 444.hu. Ezeken Orbán többek között arról beszél, hogy 2011 őszén néhány órán múlt, hogy nem lett fizetésképtelen Magyarország, ezért kellett újra bejelenteni, hogy az IMF segítségét kérjük.

Kedden régiós pénzügyi Portfolio konferencia Bécsben! Program ITT: (x)

hirdetés

A 444.hu által idézett beszélgetésen Orbán többször is tanácsokat adott a jövő miniszterelnökeinek, az egyik ilyen tanácsból vezette le a négy évvel ezelőtti helyzetet is.

A miniszterelnöknek tudnia kell, ha egyszerre túl sok nagy erejű érdekcsoportot sért meg az ország érdekében, akkor azok összefognak egymással. Meg kell szervezni az ellenerőt, amivel ezt ki tudja védeni

fogalmazott a kormányfő.

Orbán ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy amikor például egy bankadót kivet az ember, azt jól kell időzíteni mondjuk az energiacégek adózásához képest. Ezek után részletesen mesélt arról, hogy 2011 őszén a gazdasági szereplők összezártak, segítséget kaptak az Európai Uniótól, és a hedge fundok elkezdték támadni a forintot. A magyar államadósság biztosítását jelző CDS-felár elkezdett fölfelé menni, "talán 700 felett volt, most 150", a forint gyengült, miközben az osztrák határnál elkezdtek bankpánikot kelteni a magyar bankok ellen. Ez a nagy nyomás együtt ki tudta volna váltani azt a hatást, hogy az elszaladó kamatok miatt finanszírozhatatlan válik az ország. Ettől Orbán szerint nem voltunk messze, 5-6 órán múlt.