Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: DELL - EMC felvásárlás - félreárazás?

#748191 rbbj11 Előzmény: #748189

a cég számai alapján jó befektetés

Képben kell lenni, h. el tudja dönteni az ember, kell e neki. Spekiként nem foglalkoznék vele, befektetöként pedig nem mélyedek el benne, nem vagyok otthon ennyire a szektorban

Re: DELL - EMC felvásárlás - félreárazás?

#748189 Janicroft Előzmény: #748183

Közben olvastam még, nem ilyen egyszerű az eset hogy 33,15 dodót kapnak az EMC részvényesek:

Nagyjából 33,15-öt kapnak, de ebből cash csak 24,05 dollár:

http://www.dell.com/learn/us/en/uscorp1/secure/2015-10-12-dell-emc-transaction

A többi úgynevezett tracking stock formájában kapják meg, melynek értéke a VmWare érékétől függ, mivel az EMC birtokolja a VmWare 80%át, tehát az EMC felvásárlásával a DELL ehhez is hozzájut:

EMC stockholders to receive approximately $33.15 per share (based on the assumptions described below) in a combination of cash as well as tracking stock linked to a portion of EMC’s economic interest in the VMware business

VMware to remain an independent, publicly-traded company

http://www.bloombergview.com/articles/2015-10-13/dell-will-issue-a-lot-of-not-quite-stock-to-pay-for-emc

DELL - EMC felvásárlás - félreárazás?

#748183 Janicroft

Utánaolvastam most a DELL - EMC felvásárlás részleteinek, nekem nagyon jónak tűnik a sztori. Röviden: a DELL (ami néhány éve lett ismét private company) felvásárolja az EMC-t egy kb. 65 milliárd dollár értékű tranzakció keretében:

http://www.cnbc.com/2015/10/12/dell-to-buy-emc-in-deal-worth-about-65-billion.html

A deal értelmében: EMC stockholders will receive about $33.15 per share in cash and a type of stock that is linked to "a portion of EMC's economic interest" in its VMware business, which will remain an independent, publicly traded company, the companies said in a statement Monday.

Az EMC részvények jelenleg 27,11 dolláron forognak, ami 19%-os hozamot valószínűsít.

Van valami amit nem látok ebben a sztoriban vagy most toljam bele a szabad cash-t ebbe az EMC-be, mert egy éven belül ez hoz 20%-ot?

Re: nincs cím

#747739 rbbj11 Előzmény: #747729

kösz

Ellenben semlegesíti a bmw és vw shortjaim hízó minusza

Mindegy, addig is egyensúlyban a számlá, és ha kiújul az esés, majd akkor lesz profit

#747191 Bendeguz Előzmény: #747072

AXTA:NYSE cegrol mi a velemeny? Friss papir, 38,2% Fibo ala szurt korrkcioban. Feluletkezelessel, lakkokkal foglalkoznak, kinai ceg.

#747072 rbbj11 Előzmény: #747069

Parpar napos longok, igy tenyleg szep nap lett, kosz. Sorra teljesultek nagyon regi limiteim, nem ertem, medveben nem vartam. De felfedeztem, elsosorban gyenge, szetutott rv-k emelkednek, es a padlon levo nyersanyagszektor unblock. Ez igy medve ujabb jelenek is megfelel, igy egyelore kitartok a velemenyem mellett, h. Medve van

#747069 gufoo Előzmény: #746998

Akkor ma szép napod van, grat :)

Mindeközben a konkurens Potash visszavonta k+s ajánlatát, mire k+s esett 24%ot, nice. Nem is olyan rég még volt ilyenem, de kistoppolódott.

#746998 rbbj11 Előzmény: #746984

mai beleadásban glencoret bövitettem, alcatal stb tartva

nagyon sok longom van, nem is értem, egyedül bmw és bux short.

longok: yahoo, google, rwe, alcatel, stx, glencore, lulu, gap, autonation, dreamworks

#746984 rbbj11 Előzmény: #746981

de általában véve jó kilátású cégek könyv szerinti értéke nagyon kevés a rv-árfolyamhoz képest

Ha meg nagyon rossz jövöt áraznak, akkor könyv szerinti érték közelében forognak. Nokia mikor 2 euró volt, akkor ebben a cipöben järt

#746969 rbbj11 Előzmény: #746963

ebböl csak azt látod, h. milyen kevés eszköze van, és ahhoz képest milyen kevés eszköze van, milyen hatalmas kp-termelésre képes.

Ált. ilyen alacsony könyv szerinti értékekhez magas P/E társul, vagyos úgy összegezve túl van értékelve a cég. Itt azért nem egyértelmü a kép, mert a világ egyik legnagyobb profit marzsával dolgozik apple, söt, lehet ilyen nagy cégek közt a legnagyobbal. 35% körül van a bruttó marzsa. Elmebeteg magas.

Re: Instrumentumok száma

#746968 gufoo Előzmény: #746940

köszi, de ez még messze van a nyerőtől, viszont talán már nem lesz vesztő. Én sajnos nem értek a fundához, csak olyan szinten folyogatok bele, hogy a szimpatikus rv-k közül kiválasszam valamelyiket. A be\kilépést viszont technikai alapon döntöm el, még befektetési időtávnál is. Ezért nem is rágódom azon, hogy mi lesz két év múlva, úgysem fogok rájönni. Technikailag ez a trade vagy 0-ás lesz, vagy 285 környékén, az előző csúcsnál zárul, vagy lesz itt valahol egy új stop, ha netán továbbmenne.

Amúgy egyetértek rbbj-vel. Az nem jó, ha a Tesla A részvény befektetésed, de egy gondosan gereblyézett portfólióban lehet helye abszolút (amíg ki nem stoppolódik :) ).

#746963 Koffein Előzmény: #746962

azért fura, mert több mint 200milliárd kp.ba csücsül + egy zsáknyi szabadalommal rendelkezik éstb... keveslem egy picit, kb 50$környékére tettem volna... :)

#746962 rbbj11 Előzmény: #746919

mi ebben olyan különös? Nem értem, miért igényel magyarázatot? Miért fura neked?

Nálam ez az egyik oka, h. yahoo-t és nem almát vettem