Regisztráció Elfelejtett jelszó

Világgazdaság

Re: nincs cím

#746392 joepappa Előzmény: #746382

azt nem tudom, hogy vágjátok-e de magyarországon gabona és növényolaj piacon a fent említett cégnek 100miliárdos érdekeltségei vannak.

#743521 Fornit Előzmény: #743376

Annak tűnik. Én még a jelentősségét sem értem. Mert mi van ha 0,2%-al nő. Igazándibol valakit is érdekel aki nagyban a rvpiacon kereskedik, pl hogy a kockázatmentes éves hozam pl 1%-ról 1,2%-ra nő? Elvileg azzal indokolnák, hogy eladási hullám jön, hogy több pénz indul meg a magasabb fix hozamokra ki a részvényekből. Ez nekem baromságnak hangzik, ezt nem bírom megérteni.

Re: kimutatlak a GDP-ben

#742640 Ibiza Előzmény: #742625

A gazdaság egy érzékeny műszer. Akkor működik ha alapból tiszta és egyszerű, nincs megerőszakolva..ortodox módon működik.

Minden beavatkozás torzulást okoz..ettől olyan helyen erősödik ami életképtelen.

Működik az magától ha elfogadható jólét van.

A világ minden üzlete egy kínai alapműveletes kalkulátorral előkészíthető..

Szerintem a menekültek akkor hoznának eredményt egy gazdaságba:

- ha munkát vállalnak és adóznak

- ha egy szolgáltatási- vagy munkapiaci rést betöltenek..

- ha részt vesznek a fogyasztásban

- ha friss működő tőkét hoznak be...

nem tudom melyik jön be..de ha csak rátelepednek ráterhelődnek a szociális rendszerre akkor erősen negatív.

Nálunk a közmunka az kényszerpálya..van értelme..mert eddig a segélyes vakarta a tökeit otthol..miközben a közfeladatokat másik pénzért kellett elvégeztetni.

Most az van akkor kapsz pénzt ha közfeladatot elvégzel.. ennek van értelme..de gyenge a hatékonysága..

Értelme annak van ha a közmunkás nem terheli a szociális rendszert..dolgozik és adózik...részt vesz a fogyasztásban.

kimutatlak a GDP-ben

#742625 TrendMan

Az juttott eszembe, hogy hiába volt az USA kvantitativ easingje, meg most európáé, mégsem lábalunk ki a válságból.

Régóta töröm a fejemet, mi tévők lesznek a döntéshozók, hogyan hátrálnak ki a nulla kamatokból, mi lesz a következő lépés?

És most itt van ez a menekült válság, amire a német döntéshozók mint agyelszívott galambok reagálnak, mint akinek a kannabisz elvette az eszét.

De hiszen, ha befogadnak 20 millió muzulmánt és azoknak mindnek szociális támogatást nyújtanak ilyen-olyan formában, akkor azt ki tudják mutatni a GDP-ben!

Pláne, ha dolgoznak is!

Ha meg mindent szétvernek, azt újjá kell épiteni!

Mindenhogy jó lesz!

Nő a gazdaség, éljen Merkel!

Viktorunk sem a keritésért épiti a keritést, meg a fociért a stadionokat, hanem mert az meg fog jelenni az épitőipar teljesitményében!

'Értelmes' munkát lehet adni a sok tizezer közfoglalkoztatottnak.

Emelkednek a számok, éljen Viktor!

"Az amerikai részvényind…

#742237 Ibiza

"Az amerikai részvényindexek 1-1,5 százalékos eséseket szenvedtek el azt követően, hogy friss munkaerőpiaci adatokat tettek közzé. Ezekből ugyanis kiderült, hogy a munkanélküliségi ráta csökkent, ami kedvező folyamatokról tanúskodik. Ez a tény pedig növeli annak az esélyét, hogy a Fed már a soron következő ülését követően bejelentse: kamatemelésbe kezd."

normális a világ?

#741174 Ibiza Előzmény: #741172

2. Németország:

Sztem még nem döntötte el akar e közös európát..vagy lezárja határait és önmaga fejlődik.

Igen de eu pénzek zöme visszakerül hozzá.. ami tetszik neki.. mint minden ország..ragaszkodik az eu előnyeihez de nem szereti a hátrányait..és a rálőcsölt eus vezetői pozíciót.. Merkel így is politizál, semmiről nem dönt..megjelenik tárgyal de soha nem dönt..

3. Svájc: rányomták a kabátlopási dolgot a noném bankszámlák okán..persze az innen elmenekülő titkos számlapénzeket szivesen befogadta usa és kanada. usa megint röhög a markába.

Kénytelen volt elengedni a valutáját mert hatalmas nyomás volt rajta és a kiszámítható intervencióira rátelepüpültek a spekulánsok.

Svájc elengedte valutáját amivel - én azt gondolom- nehéz helyzetbe hozta saját gazdaságát..A hírek arról szólnak nem viselte meg a gazdaságot, na ez egy csoda lenne..ha 50%ot drágul egy valuta és ez nem befolyásolja az eredményeket.

A bankrendszer volt az egyik legerősebb ágazata és ez nem csökkent a kiadott adatok és a drágulás miatt? És az ipar? A bérek és bérköltségek az egekben.Az ipar egy részét az óragyártás adja..az eddig sem olcsó svájci órák eladása nem csökken? Vagy a gépgyártás? A német és svéd gépek sem rosszak, sztem csak olyan gépeket tudnak eladni ami máshol nincs..pénznyomtató gépek stb..

Svájc mindig is a pénzrendszerből és a semlegességéből élt..nagyhatalmak meghagytak Európa szivében egy széfet..egy házat..mint a fogócskában.. legyen egy hely ahol nem foghatnak el ahol elrakhatom a pénzem...ahol megpihenhetek.

Én a magam részéről nem …

#741172 Ibiza

Én a magam részéről nem várok összeomlást vagy újabb válságot. Inkább egyfajta átrendeződést.

1. Európa:

-A németek elcseszték, megalakulhatott volna az európai egyesült államok a németek vezetésével.. nem akarták..talán a beléjük vert birodalmi Németország bűnei miatt..

-Egy teljesen demokratikus eus vezetés alakult..ahol mindenki fújja a magáét..így nem lehet semmit irányítani..semmilyen célt elérni..közben beépültek rátelepültek a libsik..és a lobbisták.. akiknek a káosz és az iránytalanság az érdekük(érdekes a vezetés arcképcsarnoka)..semmi közük az eus célokhoz a jobbítás minimális szándéka nélkül képviselnek idegen érdekeket...ennek meglepő módon megint az usa a haszonélvezője..aki közben még a k. kereskedelmi megállapodást is letolja a torkán az eunak..

- Az eu nem építette ki azt a rendszert amivel működhetne.. a külső határok fizikai és a terület katonai védelme (miért usa van itt megint?)európai katonai rendszer kiépítése..(nagy gazdasági lehetőség).. a belső piac gazdasági védelme (euba áramlanak azok az eun kívüli termékek amik munkahelyeket szüntetnek meg..öngyilkosság) ..az EUbankrendszer (fed?) teljes kialakítása..egységes finanszírozással, kamat- és hitelpolitikával...egyforma fedezeti érték és egyforma jelzálog szabályok!!..

-Az eut 3 sebességűre kell állítani..fejlettek, fejlődők, feltörekvők..és lenne az euba jelentkezők előszobája.. ahogy fejlődnek úgy térnek át a teljes piacgazdaságba..úgy részesednek a fejlesztési pénzekben..de a protekcionizmus ezzel fordítottan arányosan csökken.. a gazdasági adatok minősítik be az adott országot..a lezárt gazdasági év után magát minősítené a rendszer.. a vissza és előrelépés lehetőségével...a fejlődőkbe már csak az EURO bevezetésével annak gazdasági feltételrendszerével lehetne bejutni.

- Az országadósságokat kezelni kell átcserélgetni és jóváírni az eun belül.. a fedezetes vállalkozói adósságot nem, hiszen van fedezete.. létre lehetne hozni egy hiteltőzsdét.. ahol az eredeti feltételekkel megvehetőek a hitelek.. esetleg országok is megvehetik a sajátjukat.

- A válság idején a cégek szabadon átcserélhették az embereiket jobb képességű és képzettebb emberekre..nőtt a hatékonyságuk..képtelenség ez ne hozzon eredményt.. ehhez persze piac kell.. de erre lenne a az EU belső piacának a védelme.