Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#741728 banyaiz Előzmény: #741722

Konkrétan nekem mint felületes szemlélőnek úgy tűnik , hogy jelenleg az IÁ szolgálatokat tesz mind Usának , mind Izraelnek ezzel a szíriai "polgárháborújával" vagy nem tudom minek hívjam. Persze akaratán kívül. Mert a háborújával térségbeli ellenségeit gyengíti Izraelnak.

Ezt izraeli részről is aláírnák e azt nem tudom. :) Vszínű úgy vannak vele gyilkolják egymást az ellenségeink lehetne rosszabb is. Vagy valami ilyesmi.

#741727 banyaiz Előzmény: #741722

Annyira szövevényes Izraelnek a térségbeli helyzete, hogy ember legyen aki kibogozza.

Nem is nagyon ragozva a témát

a palesztin ügy fatahhal , hamasszal akik egymással is szemben állnak, Izraelnek itt az érdekei. Libanon hosszú polgárháborúban izraeli szerep, Bejrút, hezbollah.

Hezbollahot ha megnézed halálos ellensége Izraelnek de harcol az IÁ ellen. :) Megnézed Szíriát, IÁ ellen harcolnak a Hezbollah libanoni részről ezek Izraellel egymás torkát átharapnák, harcol Irán Aszad oldalán támogatja legalábbis, Irán ugye Izrael ellensége.

Ez basszus még csak Gáza, Libanon , és Szíria. Hol van még az egész térség . De már ebből látszik, hogy itt az ellenségem ellensége a barátom de ez naponta változik stb.

IÁ konkrétan Szíriában harcol Izrael kettő fő ellensége ellen Hezbollah, és Irán ellen közvetve. :) Akkor az IÁ most Izrael barátja? :)

Ezt 1000 oldalon keresztül lehetne elemezni de ehhez az én ismereteim kevesek nagyon az ügyben.

Csak a Gázai övezet önmagában egy kész Kambodzsa.

#741723 Ibiza Előzmény: #741711

az a véleményem vannak emberek embertipusok.. nem mindenki egyforma képességű.. az én elméletem szerint a zsidók egy szakadár arab törzs Egyiptomból

A szírek és a libanoniak a kelet zsidói.. nem művészek mérnökök orvosok hanem kereskedők..biztos van köztük képzett ember.. de alapból inkább kereskednek pénzt váltanak..

Cigányaink sem érzik jól magukat egy gyárban vagy kötött körülmények között... a természetben vagy ahhoz közel találják meg a munkájukat...egy részük tud keményen dolgozni a többség ha megteheti nagy ívben elkerüli..

Zsidók sem a bányászatban vállalnak munkát..nem alkalmasak a kemény fizikai munkára.. kereskedők szinészek..művészek..van köztük egy humánus vonal..ők orvosok tanárok..

#741722 Ibiza Előzmény: #741713

:) más ügyben erősen vállalkozol

csak egy kis szösszenet:

Emberi lapjogok:

jog az élethez, szabadsághoz és biztonsághoz;

jog a művelődéshez;

jog a kulturális életben való részvételhez;

jog a magántulajdonhoz;

védelem a kínzás, a kegyetlen, embertelen bánásmód és büntetés elől;

a gondolat, lelkiismeret és vallás szabadsága;

a vélemény és kifejezése szabadsága.

Ehhez képest nem lehet saját véleményed holukamu kapcsán..

fel szoktam pár kérdést tenni:

1 megérett a meggy

2. kik pénzelték gitler háborúját

3. israelt miért nem vizsgálják atomfegyver kapcsán

4. israelnek miért nem kell betartani az ensz határozatokat..a kivonulás és a határok kapcsán..

5. miért nem bombázták a nagyhatalmak a hláltáborokba vezető utakat..

6. hozott e létre antiszemita vagy szélsőséges iszlamista sejteket usa vagy israel titkosszolgálata..és felhasználhatta e saját céljaira..

egyik fórumtársam azt mondta nem meri magát beleásni a kérdéseim megválaszolására mert akkor a kettős mérce vagy a kivételezettség eredménye esetén nem tudna mit kezdeni ezzel a helyzettel..ezért inkább nem teszi..legyen az ok nincs autentikus forrása.

palesztín területen van egy goromba fal amit az israeliek húztak.. itt nincs libsi pampogás..

mi ez az új liberalizmus? mi van a háttérben?

#741715 TrendMan Előzmény: #741714

És ki mondta azt, hogy az utca embere nem politizál?

Ezek a sarki csehóból jöttek, hogy elmondják a véleményüket.

#741713 banyaiz Előzmény: #741706

Arra nem vállalkoznék Izrael viszonyát az arab tavaszhoz, és az IÁ-hoz, Szíriához, és a többi térségbeli eseményhez elemezzem. :)

Szerintem egy témában szakértőnek is feladná a leckét. 1000 szálon futnak az események kb. De az valószínű Tel-Avivban nem azzal vannak elfoglalva a csúcsvezetők, hogy 200 vagy 300 menekült szerepeljen a kvótában amivel még közös megegyezésre lehet jutni. Vagy vonatra szállhat e 3000 menekült. Vszínű nem ez a kardinális stratégiai kérdésük.

#741711 TrendMan Előzmény: #741708

Arabokkal mégsem rúghatják közösen a bőrt:-)

http://www.welt.de/debatte/henryk-m-broder/article145883589/Der-Ruf-nach-Einwanderung-ist-eine-Art-Kolonialismus.html

Ez a cikk az első a maga fajtájából.

A liberális szellemiségü --> Die Welt oldalain eddig csak a hivatalos Merkel 'propaganda' volt olvasható.

Az igazi vélemények a fórumok hozzászólásaiban álltak.

Úgy tünik lassan átmegy az információ:

Az EU 28 államából 18 nem szeretne bevándorlókat befogadni.

És itt most nem minket emlegetnek első helyen, hanem a lengyeleket, a balti államokat, cseheket, szlovákokat. Számukra mind idegen a multikulti.

A németek ellenben a gazdaságukból hiányzó szakképzett munkaerő és a nyugdíjrendszerükből hiányzó járulékbefizetők pótlását látják a bevándorlók áradatában.

Vajon mérnököket fognak képezni a szír bevándorlókból és ha igen, kinek a pénzén?

#741710 banyaiz Előzmény: #741703

Annyiban egyszerűbb a helyzet ndk-s menekültekhez képest nincs már vasfüggöny. Határig eljutnak akkor átballagnak az osztrákokhoz aztán csókolom.

Lassan szerintem rá fognak jönni ott a Keletiben ideje tovább folytatni a vándorlást.

#741704 banyaiz Előzmény: #741700

Közben Európában a kardinális kérdés Mo-n Bp-en a Keletiben felszállhat e néhány nyomorult a vonatra vagy sem. Élőben jelenti a Cnn és a tököm tudja még ki.

Ezek nagy kérdések valóban. Minden Eu-s politikusnak elsődleges problémája kell legyen megszólaljon az ügyben. :)

Közben az IS beveszi Damaszkuszt de kit érdekelnek ilyen apróságok.

#741703 TrendMan Előzmény: #741697

Vannak további lehetőségek a menekülthelyzet rendezésére:

3) Nyissuk meg újra az úttörőtáborokat és ott időzzenek

http://index.hu/belfold/2015/09/02/menekultek_nagykovetseg_diplomaciai_mentesseg/

4) Gyurcsány fogadja be mindet

-------------------

Szerintem a szíriai helyzet egy Nash-egyensúly.

Egyik szereplő sem változtathatja meg a viselkedését. amíg más szereplők nem változtatnak úgy, hogy ne kerüljön még hátrányosabb helyzetbe.

Mint amikor két banda kölcsönösen fegyvert szegez egymásra.

Egyik fél sem törekedhet a békére, amig más felek nem teszik ezt.

IS eleve az agressziót keresi.

Kurdok a saját államiságukat akarják kivívni.

Asszad, ha meghátrál, akkor vége.

Ergo mindenki kényszerpályán van.

Tovább is van még:

A 'góc' 2011-ben született.

Akkor, amikor az USA-nak már világossá vált a gazdasági válság kezelésének sikertelen volta.

Egy ilyen válságot csak kinőni lehet, megoldani nem. Továbbra is tartja magát a folyamatos gazdasági fejlődés igényének és lehetőségének mítosza.

Ennek értelmében GDP növekedést kell elérni.

Ez kétes az USA-ban is, de Európában még inkább.

Egy ilyen góc több módon is segíti a gazdaság pörgését.

Nemcsak a fegyvereladások, de még a bevándorlási hullám biztosította olcsó munkaerő révén is.

És igen, simán lehet, hogy az IS most telepít be alvó sejteket Európába.

Az pedig, hogy ennek köv…

#741700 banyaiz

Az pedig, hogy ennek következtében szír menekültek elöntötték Törökországot, és Európát, hát Istenem járulékos veszteségek. Törökök hátba támadják a kurdokat akik az IÁ ellen harcolnak keményen , hát Istenem újabb járulékos veszteségek. Így mennek a dolgok.