Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: nincs cím

#741594 matgab Előzmény: #741592

akkor a lélekben sem hiszel?

Az élet keletkezésében hiszel?

Hiszel a világ keletkezésében, vagy nincs is olyan, hgoy világ?

Hiszel az agy működésében? Még soha nem tudták bizonyítani, leírni, hogy hogyan működik...

#741590 matgab Előzmény: #741588

a napot sem fogtad még meg , kisebbnek látod , mint a Földet , mégis elhsized, hogy jóval nagyobb, mint a Föld...

#741588 rbbj11 Előzmény: #741586

Ami objektíven bizonyítható, ami reprodukálható állítás, ami hitelt érdemlöen alátámasztható.

Ez sem kikezdhetö defínició, de biztosan objektívebb, mint "a sorok közé látás", vagyis hadoválás.

Sose fogjuk egymást megérteni, mert az átlagembernél jóval alaposabb vagyok, hisz tudományos körökben mozogtam évekig, részt is vettem ilyen kutatásokban, ezek a tézisek nekem mind a fecsegés kategória az összes összeesküvés elmélettel karöltve.

#741586 Turkoglu Előzmény: #741581

Mit nevezel te józan elemezhetőségen?

Ami számodra józan?

Neked a józanság szerintem egy jóval korlátoltabb dolgot jelent mint sok más embernek, ami persze nem baj mert így sokszínű a világ...

Szerintem trendman idézetén se gondolkodtál egy percig se, de te egy ilyen ember vagy és kész

#741583 matgab Előzmény: #741581

pedig 2006-ban konkrétan elég sok radikális megmozdulás volt, szemkilövetés, rádió "ostrom" stb.stb...

Ha a homokba dugjuk a fejünket, az nem véd meg az oroszlánoktól, de egy ideig hamis biztonságérzetet kelt.

Engem nem zavar, hogy neked jó így.

#741581 rbbj11 Előzmény: #741565

A sorok közt olvasás a világ legnagyobb csapdájává szokott válni, ha vki túllendül a józan elemezhetöség határán, és fikciókat gyárt. Ibiza, matgab tökéletes példái az összeesküvés elmélet rajongóinak, ahol a sorok közé látás pontosan fikciógyártást jelent, amit saját szubjektív világképének igazolására állít fel vki.

Nagyon szomorúnak tartom, hogy a fórumozók közt is egyértelmüen mételyként terjed az utóbbi években az összeesküvés elmélet gyártás és a radikalizálódás, ez tipikus látlelete az egész magyar, de inkább az egész európai társadalomnak is: ha gazdaságilag rosszul mennek a dolgok, mindig ez történeik. 2006-ban pl ennek még nyomát sem tapasztaltam.

#741580 rbbj11 Előzmény: #741561

tözsdének szinte semmi köze a közgazdasághoz, tehät irreleváns az észreveteled

Drábik gazdaságfilozófiai okfejtéseinek annál több köze van a közgazdasághoz, ami általában túl elméleti. Neki is csak elméletei vannak, még annyira sem levezethetöen vagy bizonyíthatóan a gyakorlatban, mint egy átlag gyógyegér közgazdásznak...

David láttam őket és már tudja, hogy köztünk vannak, csak nem tudja hogy mondja el és mit kezdjen az infóval

#741575 TrendMan

"David Vincent építészmérnök számára a rémálom egy kedd reggelen kezdődött, amikor néhány perccel négy óra után egy üzleti útról hazafelé sietve rövidebb utat keresett, melyet végül soha nem talált meg. Az út helyett idegen betolakodókkal találta magát szemben, akik emberi alakot is képesek ölteni. Az idegenek készülő inváziójának a hírét viszont senki nem hiszi el neki. Vajon hogyan győzze meg a hitetleneket arról, hogy veszélyben vannak?"

#741574 Turkoglu Előzmény: #741566

Egyébként mondasz valamit... a jobboldalit azt annyira nem vállalom, meg a baloldalit sem persze, de a nemzeti konzervatív az megáll úgy érzem...

#741566 matgab Előzmény: #741557

Lassan rájössz, hogy látens jobboldali-nemzeti-konzervatív vagy, csak eddig nem merted bevallani magadnak... :-)

#741565 Turkoglu Előzmény: #741557

Sajnos sokan nem tudnak a sorok között olvasni gondolkodni Rbbj11-et különösen jó példának látom e kérdésben, például van az a hír, hogy az "oroszok repülőket és pilótákat küldenek Iránba, hogy ott az iráni pilótákat oktassák és segítsék őket harcolni az ISIS ellen"...

Ebből a hírben például nem az a lényeg, hogy az oroszok nyilván szeretnének kicsit magasabb olajárat meg világhatalmi pozíciójukat megerősíteni stb... hanem ott van a lényeg, hogy az amerikaiakkal közösen fognak harcolni mégpedig Izrael egyek ha nem a legnagyobb ellenségével Iránnal karöltve... hol volt az eddig elképzelhető , hogy Izrael ellenségével amerika pláne orosz közreműködéssel bármikor harcolt volna...

A színfalak mögött usa akár még a medve segítségével is próbálja kicsinálni a cionistákat az usa teljes kormányzásából, ami rendkívül nehéz feladat, mert ezek az izraeli görcsök mindenhová be vannak épülve, brüsszel is tele van velük...

#741561 Sumér harcos Előzmény: #741398

a tőzsdén a legnagyobb bukó emberek közgazdászok,az egyik legsikeresebb akivel találkozott,egy pincér volt, szakmáját tekintve./Kávéházi beszélgetések-Kosztolány/

szerintem is kb. ennyit a közgazdászokról.

#741554 matgab Előzmény: #741398

persze, hogy cáfolom.

Az, hogy ma valakinek közgazdasági végzettsége van, főleg Magyarországon számomra semmit nem jelent. Sőt a ma közgazdászai -köszönhetően nem kis részben a magyar oktatási rendszernek- nem gondolkodni szeretnek, hogy tényleg az van-e a világban, amit tanultak, nem gondolkodni tanulnak meg az iskolában, hanem jó sztalinista módra azok vannak jóra osztályozva, akik gondolkodás nélkül bebiflázzák a tanár által leadott anyagot (aki szintén nem gondolkodik el az egészen, mert sokkal kényelmesebb csak gondolkodás nélkül leadni az előírt menetrendet) és visszamondják. Az egészen kíváló diákok elsajátítják az eszmerendszert és szóról szóra vissza tudják mondani azt, jó kommunista állampolgárként.

Én ha ma felveszek egy közgazdászt, akkor már sokkal kevésbé nézem, hogy mi a végzettsége, melyik iskolán tanult, mert minden magyar iskola totál színvonaltalanná vált (hála Bokros fejkvóta alapú támogatási rendszerének). Első kézből tapasztalom, hogy pl. az egyik legnívósabbra tartott PSZF-BGF-en, micsoda fejetlenség káosz és micsoda szinvonaltalanság van. Azt sem tudják, most szeptember elején, hogy milyen tárgyakat vehetnek fel, az ügyintézők tespednek székeikben, de semmit nem csinálnak, kérelmeket nem bírálnak el, le lehet diplomázni akár egyetlen szigorlat letételének kötelezettsége nélkül. Az elméletet minden diák kipuskázza okos telefonról, okos órákról. A gyakorlati példák pedig előfordul , hogy egyik vizsgáról a másikra teljesen megegyeznek! Totál nívótlan gagyi fos főiskolává vált. És ezt tartják a mai napig az egyik legjobbnak!!

A közgazdaságtan, mint tudomány, meg egyáltalán nem olyan, amit az iskolában lehetne legjobban elsajátítani. Olvasni és gondolkodni kell hozzá, az eseményeket összefüggésekben elemezni, meglátni az eseményláncolatokat, okokat, következményeket.

Ehhez nem kell diploma egyáltalán.

Az sem igaz, hogy antiszemita lenne. Csak ma már az is antiszemita, ha valaki nem nézi el valakinek a bűnét, csak azért mert a bűnelkövető zsidó esetleg (vagy cigány, vagy akármi). Az meg , hogy leírja, hogy az adott témában ki a zsidó és ki nem zsidó -de nem öncélúan, hanem , hogy az események láncolatát jobban megértse az ember esetleg, az nem antiszemitizmus, még ha valóban szembetűnő, hogy felülreprezentáltak a a Drábik által ismertetett gazdasági problémák okozásának előidézésében.

A továbbá részhez Ibiza-val osztom a véleményt,ahhoz, hogy elkezdjünk egyet nem érteni, vagy vitatkozni, ahhoz először el kellene kezdened egy-két hasonló témájú könyvet elolvasni, elgondolkodni rajtuk és utána tudnánk egyet nem érteni bizonyos kérdésekben. Amíg idáig nem jutunk el, addig nem nagyon tudunk érdemben beszélgetni a témáról.

#741526 rbbj11 Előzmény: #741524

Nem fogod megérteni, h különbség van nem megértés és nem egyetértés közt

#741524 Ibiza Előzmény: #741391

Nem fogja megérteni mi az a fed.. mi a jegybank.. miért azt írják "az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed)" és azt sem fogja érteni a jegybank független miért lenne erős ellenőrzés alatt..

Nem fogja megérteni miért haltak meg azok az elnökök akik saját maguk akartak pénzt kibocsátani..MÁRMINT A KORMÁNY NEVÉBEN.

Nem fogja megérteni a bankok 10X annyi hitelt helyezhetnek ki mint amennyi pénzük van..azt sem fogja érteni egy 100 dolláros előállítási költsége 12cent.. de a lakosság 100dollár munkával fizet érte..