http://www.theguardian.com/business/2011/may/31/goldman-sachs-libya-investment
Teljesen elhatalmasodtak rajtad az összeesküvés elméletek :O
Kadhafi az olajbevételekből elért profitot a Goldman Sachs-nal helyezte el, akik elzsugázták annak 90 (99?)%-át.
Kadhafi vissza akarta követelni az elvesztett pénzét és erre fel szétbombázták az egész országot.
arról nem is beszélve , hogy létre akarta hozni az afrikai IMF-et stb.stb.
Ez mind nem tetszett azoknak akik a világ sorsáról döntenek...
Én a Skócia felett talán még 1988-ban lezuhant utasszállitóra emlékszem, mint indokra - bár lehet azt csak alibiként rángatták elő.
egy kijelentés miatt, hogy sárközyt ő pénzelte. nemhiába mentek neki a franciák még azelőtt, hogy a nato beleegyezett volna... csak e miatt...
Sajnos igen.
Miért kellett akkor mindenáron Kadhafi-t kiütni, máig sem értem.
Még az Iraki beavatkozást jobban vágom, bár azzal sem értek egyet.
Európa 2011-ben csúnyán lecsúszott arról, hogy a szabadság és a demokrácia értékeit támogathassa, Szíriában most már nem ezek a magasztos értékek vannak veszélyben, hanem milliók élete és személyes biztonsága.
Figyelj!
Én a problémafelvetésben vagyok jó:-)
A megoldás rátok vár:-)
első megoldás: helyes link beszúrás :)
Itt van 2 probléma
(azon is túl, hogy nem ülök magánzárkában a tanárnővel)-->
1)
2)
Namármost, ha kreativ ötletbörzét tartunk, mi lehet a megoldás?
Szíriában a béke alatt viszonylag izmosabb középosztály alakult ki, melynek tagjai relatíve könnyen pénzzé tudták tenni ingóságaikat.
http://index.hu/kulfold/2015/08/11/sziria_polgarhaboru_aszad_osszeomlas/
borsonline-on sok ilyen cikk szokott lenni...
Én is mindig elgondolkozom, hogy bazzeg én ezekből kimaradtam , nekem nem volt ilyen tanárnőm, bár lett volna olyan, akit nem utasítottam volna vissza...
Pl. az angol tanárnőnk aki miniszoknyában (kb. 23 éves volt) felült gimiben velünk szemben a tanári asztalra... Na ott a fiúk részéről több szó nem esett az angolról...
Én max pár randiig jutottam egy nagyon helyes kis tanárnőmmel, de muja voltam, amikor nem annak kellett volna lennem... :-)
Ráadásul még egész elfogadhatóan is néz ki...
Bírom ezeket a címeket "szörnyű bűnét vallotta be...." más meg kiírt egy fél nemzetet, és még csak börtönbe se zárják hanem ünneplik, egy ilyen szerencsétlennek meg szörnyű bűne van...
Képmutató szar világban élünk... főleg ott amerikában a nagy demokrácia hazájában kéne már rendet rakni úgy igazából...
nekem miért nem volt ilyen tanárnőm:)
http://444.hu/2015/05/21/ujabb-szornyu-bunet-vallotta-be-a-bortonben-ulo-katolikus-szextanarno/
én nem tudom, épp az elözö bizonyossággal tett kijelentésre reagáltam, h. nem hiszem el ezt a bizonyosságot
honnan tudod mi a jellemző?
amúgy sokféleképpen lehet pénzük.
gatyába varrva.. Van a havala intézménye.. vagy a külföldön élő családok barátok segítenek..esetleg előre eladósodik a külföldi bűnözőknél..és majd ledolgozza.. csupán ránk kényszerítik a pénzek eredetének a vizsgálatát..de kanada vagy usa nem válogat..ami pénzt viszel beszippantják.
A csempészektől is vehetnek sztem infókat amihez mobilt adnak.. állítólag rendőri mozgásokról átlépési helyekről adnak pontos infókat ...naprakészek az új szabályozásról is.. talán egy weboldalt érnek el mobilon.. vagy linkeket kapnak.. a mobilokat kellene vizsgálni de gondolom nem lehet.